_Adam12 11.05.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witajcie, mam pytanko jak wykańczacie kominy ponad dachem, płytkami klinkierowymi?Cegłą pełną klinkierowa? Jakich firm, poradzcie gdzie się po to cudo wybrać? nie wiecie czy też są takie komitety kolejkowe na ten materiał? jakoś mi się zapomniało o tym etapie i mam nadzieję ze wspomożecie swoimi doswiadczeniami, czym najlepiej wykończyć komin murowany. Pozdrawiam Misia my wykańczaliśmy płytką klinkierową, czy będzie trwała nie wiem zobaczę za 2-3 lata, ale z efektu jesteśmy zadowoleni, no i u nas nie było innej możliwości jak systemowe kominy wykończyć, albo otynkować albo położyć właśnie płytki Można zastosować pełno wymiarową klinkierówkę na podstawę a powyżej połówki żeby komin mniej ważył. Efekt na Schiedlu : http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,6iwc8,u.html#6iwc8 http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,743x0,u.html pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.05.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Halszka- pokaż całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 11.05.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Wszystkich, Czy ktoś może jest na etapie kupowania dachówki ceramicznej?W tej chwili na rynku jest albo niemiecka, albo wcale.Mam w tej chwili ofertę na część ceramiczną dachu ok. 22 tys. zł brutto,czyli ok. 75 zł za m2.Sama dachówka podstawowa to tylko ok. 48 zł brutto za m2Dachówka miedziana z angobą,dach kopertowy z lokarnamiMacie może namiar na coś tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 11.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Wszystkich, Czy ktoś może jest na etapie kupowania dachówki ceramicznej?W tej chwili na rynku jest albo niemiecka, albo wcale.Mam w tej chwili ofertę na część ceramiczną dachu ok. 22 tys. zł brutto,czyli ok. 75 zł za m2.Sama dachówka podstawowa to tylko ok. 48 zł brutto za m2Dachówka miedziana z angobą,dach kopertowy z lokarnamiMacie może namiar na coś tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.05.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Bzyk - kupuj za 48, taniej nie znajdziesz. Ja płaciłam tydzień temu 52zł/mkw. GRUPO! Help! U mnie w projekcie wysokosć kondygnacji wynosi 2.74m. Szef ekipy budowlanej poinformował mnie, że może z pełnych bloczków (BK 24) zrobić 2.6m. Jesli chciałabym mieć wysokość jak w projekcie musze dokupić BK 12, co oczywiście teraz wiaże się z ogromnymi problemami. Czy kazać mu ciać 24 czy zgodzić się na nizszy sufit?Ale wydaje mi sie że 2.6 to trochę niskawo. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 11.05.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Natalio, dzieki za radęa jaką dachówkę podstawową kupowałaś? jak chcesz mogę Ci dać namiar na firmę która pewnie ma 12 ceramiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.05.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Kupowałam w Lech-budzie, dachówka Bogen Innowo12 z angoba szlachetną 27.440zł za dachowkę podstawowa na 360mkw dachu. Musze jednym materiałem budować, ale dzieki.Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 11.05.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 GRUPO! Help! U mnie w projekcie wysokosć kondygnacji wynosi 2.74m. Szef ekipy budowlanej poinformował mnie, że może z pełnych bloczków (BK 24) zrobić 2.6m. Jesli chciałabym mieć wysokość jak w projekcie musze dokupić BK 12, co oczywiście teraz wiaże się z ogromnymi problemami. Czy kazać mu ciać 24 czy zgodzić się na nizszy sufit? Ale wydaje mi sie że 2.6 to trochę niskawo. Co sądzicie? Sprobuj w budinpolu na Brucknera, niedawno kupowałem 12 bk, albo w LM tam też często jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 11.05.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Bzyk - kupuj za 48, taniej nie znajdziesz. Ja płaciłam tydzień temu 52zł/mkw. GRUPO! Help! U mnie w projekcie wysokosć kondygnacji wynosi 2.74m. Szef ekipy budowlanej poinformował mnie, że może z pełnych bloczków (BK 24) zrobić 2.6m. Jesli chciałabym mieć wysokość jak w projekcie musze dokupić BK 12, co oczywiście teraz wiaże się z ogromnymi problemami. Czy kazać mu ciać 24 czy zgodzić się na nizszy sufit? Ale wydaje mi sie że 2.6 to trochę niskawo. Co sądzicie? a ja dodalabym jeden bloczek, lewpiej miec chyba zbyt wysoko niż zbyt nisko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.05.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dokupie BK12, 2.60 wysokosci to naprawde maławo. Dzieki kochani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 11.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam Wszystkich, Czy ktoś może jest na etapie kupowania dachówki ceramicznej? W tej chwili na rynku jest albo niemiecka, albo wcale. Mam w tej chwili ofertę na część ceramiczną dachu ok. 22 tys. zł brutto, czyli ok. 75 zł za m2. Sama dachówka podstawowa to tylko ok. 48 zł brutto za m2 Dachówka miedziana z angobą,dach kopertowy z lokarnami Macie może namiar na coś tanszego? Zobacz na gliniankach,tam mają poniżej 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuba2000 12.05.2007 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bzyk - kupuj za 48, taniej nie znajdziesz. Ja płaciłam tydzień temu 52zł/mkw. GRUPO! Help! U mnie w projekcie wysokosć kondygnacji wynosi 2.74m. Szef ekipy budowlanej poinformował mnie, że może z pełnych bloczków (BK 24) zrobić 2.6m. Jesli chciałabym mieć wysokość jak w projekcie musze dokupić BK 12, co oczywiście teraz wiaże się z ogromnymi problemami. Czy kazać mu ciać 24 czy zgodzić się na nizszy sufit? Ale wydaje mi sie że 2.6 to trochę niskawo. Co sądzicie? Przemuruj z cegły pełnej na zaprawie to zyskasz ok.8cm, przy okazji wypoziomują sobie ściany i oparcie pod strop(jak masz gęstożebrowy-teriva) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 12.05.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jola z Melisy - odpisałam ci an priva. Mam stemple 2,90m jakieś 200 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka_30 12.05.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Cześć jako, że teraz jestem na etapie papierów, to zapewne szczęście w postaci rozpoczęcia budowy własnego kąta zacznie się za ok. 6 miesięcy.... ale warto zapytać: czy ktoś może zna ekipę, która właśnie wtedy będzie wolna ?Budować się będę we Wrocławiu - Widawa, projekt: WSPANIAŁY, wersja energooszczędna, odbicie lustrzane. PozdrawiamBea [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.05.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Cześć jako, że teraz jestem na etapie papierów, to zapewne szczęście w postaci rozpoczęcia budowy własnego kąta zacznie się za ok. 6 miesięcy.... ale warto zapytać: czy ktoś może zna ekipę, która właśnie wtedy będzie wolna ? Budować się będę we Wrocławiu - Widawa, projekt: WSPANIAŁY, wersja energooszczędna, odbicie lustrzane. Pozdrawiam Bea [email protected] Nie wiem, czy moj murarz jest wolny za półroku. To lepiej z nimi ustalaj. Pod postami Dabell znajdziesz link - listę polecanych wrocławskich fachmanów, dzwoń tam i umawiaj się jak naprędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 12.05.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam Grupę Trzymającą Władzę Nie wiecie może gdzie od ręki można kupić jakieś 500 sztuk cegły pełnej klasy 150?? Jak zwykle ekipa potrzebuje na wczoraj.. Pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka_30 12.05.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Nie wiem, czy moj murarz jest wolny za półroku. To lepiej z nimi ustalaj. Pod postami Dabell znajdziesz link - listę polecanych wrocławskich fachmanów, dzwoń tam i umawiaj się jak naprędzej. WIELKIE DZIĘKI. Jutro niedziela, ale od poniedziałku telefony pełną parą pozdr. Bea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 12.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 zaglądam tu jak zwykle po prosbiie... Ale czasu brak na codzienne zaglądanie. Poszukuję kogoś do ogrodzenia, siatka z boku plus słupki klinkierowe z przodu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Wpadłam tu przypadkiem a już mi sie podoba. Ja blisko W-wia sie buduje ale tu materiałów nie kupuję . Warto czasami przejechać sie kawałek dalej a są naprawde inne ceny. Być może są sklepy i hurtownie które mają na stanie materiały jeszcze z przed podwyżek. np. dachówkę , którą wyceniano mi na ok.23 tys. kupiłam za 14 tys ( kolor czarno-brązowy) firma- Roben ( oczywiście ceramiczna) Fakt ,że brałam w tym sklepie wjęcej materiałów. Miejsce- Strzelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dodam jeszcze, że dostałam to od ręki ( może tak mi sie udało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts