scur 14.05.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ludzie! Szukam producenta strzemionek na wieniec, murarz nie ma czasu je robić: trzeba kupić drut, potem go rozciągnąc, pociąć i związać. Może jest ktoś kto to robi - Wrocław i okolice? Potrzebuje 420szt. drut fi6 24/24 Natalia Natalia, co znaczy nie ma czasu - przecież to jego obowiązek. W ....... się im wszystkim poprzewracało. Nie daj się kobieto. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.05.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Natalia Ty dobrze przemyśl swojego wykonawce albo naslij na niego kiero budowy z prawdziwego zdarzenia... założę się, że betonu z betoniary też nie zechcą zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 14.05.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A wiec chwalę się prawie skonczoną elewacja:) Trzeba jeszcze tylko dokonczyć podbitkę, poukładać z powrotem w tamtym miejscu dachowkę, dorobić kawalątek cokołu z przodu, potem obsypać budynek, posprzątac, nawieźć ziemi, zrobic tarasy, podjazdy itd itp (mozna by wymieniac i wymieniać) Pięknie, naprawdę pięknie. Drobiazgi Wam zostały , a że czasu sporo trzeba im poświęcić to już szczegół. Iwonko, gratuluję (oczywiście Wozikowi też - ale nie wiem czy powinnam, bo tylko Ty się chwalisz ) Kiedyś, jak wyzdrowieje Hania, mieliście do nas przyjechać, coś tam podglądnąć. Hania już chyba dawno zdrowa a Was nie ma czyli pewnie sami przebrnęliście przez temat odwodnienia. Ale za to ja zapytam czy moglibyśmy któregoś dnia podglądnąć Waszą podmurówkę. Musimy coś wybrać więc może jak zobaczymy w realu to decyzja będzie łatwiejsza. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 14.05.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 smiejus Zostały mi 4 opakowania "naszego" styro. Kiedy będziesz ocieplała, koleżanko? Gdyby Ci brakło to pamiętaj, że u mnie jeszcze chwilę może poczekać. A jeśli wystarczy Ci swojego to myślę, że mój komus pewnie się przyda. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 14.05.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 gdzie mozna pooglądać wkłady kominkowe?wiem ze w marketach budowlanych i w Domarze, ale czy gdzieś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestyjeczka 14.05.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam wszystkich Przeczytałam sporo postów i trochę się podłamałam, wszyscy sa bardzo zaawansowani w tych swoich budowach... Mam pytanie kto dopiero zaczyna, żeby jakoś podzielić się problemami, wymienic wrażenia i stworzyć małą podgrupę wsparcia dla początkujących? Jesteśmy na etapie ławy i fundamentów. Budowa na Widawie (pn W-wia). A propos kto sie orientuje gdzie teraz załatwić porotherm w jakiejś normalnej cenie i żeby był jeszcze dostępny od ręki? Słyszałam że ludziska z Niemiec ciągną materiał, albo z Czech, nie mam pojęcia jak sie za to zabrać. pozdrawiam Forumowiczów Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.05.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 smiejus Zostały mi 4 opakowania "naszego" styro. Kiedy będziesz ocieplała, koleżanko? Gdyby Ci brakło to pamiętaj, że u mnie jeszcze chwilę może poczekać. A jeśli wystarczy Ci swojego to myślę, że mój komus pewnie się przyda. Pozdrawiam Agnieszka Agnieszka ocieplamy w połowie czerwca, więc jak możesz to przetrzymaj jeszcze chwilkę to styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 14.05.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 MichAsiek - czytałam w innym temacie wypowiedZ Jareko, że piaskowiec absolutnie się nie nadaje na zewnątrz, bo zielenieje. Mam pytanie - kto wie, gdzie we Wrocławiu są jakieś fajne hurtownie z oświetleniem? Może ktoś trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anndy 14.05.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Cześć Łukasz, będziemy sąsiadami. Także budujemy w Radwanicach. U nas rosną mury. Niestety z ekipą Cię nie poratuję. Też szukaliśmy dobrego murarza, ale większości sie w ..... poprzewracało z nadmiaru zleceń. Muruje mój Tato , co oszczędza mi wiele stresów i super wychodzi. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Gdzie stanie Twój domek? Czesc Jola, fajnie ze jest na forum ktos z sasiedztwa. Bede sie budowac na Teczowej, a gdzie sie muruje Twoj dom? Cześć Lukasz Radwanice, W takim razie będziemy bliskimi sąsiadami - ja mam domek na Lazurowej. W którym miejscu Tęczowej będziesz budował? To jest nas na forum już czworo "radwanickich budujących się" Jola z Melisy w sobotę widziałem Twoje mury - nieźle - kiedy strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 14.05.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 MichAsiek - czytałam w innym temacie wypowiedZ Jareko, że piaskowiec absolutnie się nie nadaje na zewnątrz, bo zielenieje. Są środki, które temu zapobiegaja. Coś na zasadzie impregnacji ale szczegółów nie znam. Widziałem kilkuletnie ogordzienie i podmurówkę w ten sposób zrobione i żadnych śladów nalotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.05.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 dzieki wam za pomocne wypowiedzi, tak -zdecydowałam się na 2.74, dokupilam BK12. Murarze- myślę, ze nie tylko moj -nachapali robót i ledwie dyszą, pierwsze strzemionka kręcil, na następne nie ma czasu Kupiłam. Przerwy technologiczne mam BARDZO długie, kiedyś napomknęłam że za długie - usłyszałam , ze "nie bedzie w stresie pracować"... Ja muszę godzić sie na niektóre rzeczy, bo zostane z ręką w nocniku. Xena - wakację sa bliiiiisko. MTW1, Gosia -moją specjalnością są złe wybory... Kuleczko - rewelacja, naprawdę. Chcesz by mi gula urosła? Dabell - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 14.05.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Witam Grupę Trzymającą Władzę Nie wiecie może gdzie od ręki można kupić jakieś 500 sztuk cegły pełnej klasy 150?? Jak zwykle ekipa potrzebuje na wczoraj.. Pozdrawiam, K Widziałam 3 dni temu dostarczyli cały transport cegły pełnej z Podzamcza do hurtowni AB Renowa na ul. Karmelkowej - po1.40zł/szt. DZIĘKI!!! Jutro cegły z Renowy przyjadą na moją budowę Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kochani ja po prośbie, czy możecie sypnąć telefonami do wylewkarzy. Dzwoniłam do czterech ale żaden nie chce robić wylewek wraz z izolacją z papy ... jak dla nich folia wystarczy, a jak dla mnie nie więc szukam jakiś sprawdzonych i robiących razem z papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 14.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Smiejus - forumowy Janzar właśnie kładzie na papę jastrych. Jan Zaremba-603-794-833M. Gocławski - 602-791-865 (mam go w swoim zeszycie jako wylewki-posadzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.05.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Śmiejus - u mnie właśnie Janzar robił izolację z papy termozgrzewlanej i potem wylewki. Pokazywał zdjęcia, co może być gdy położona była folia . Natalio - miałam wyjazd służbowy - już wracam na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 do janzara już dzwoniłam ale się dodzwonić nie mogę, nikt nie odbiera.. ani wczoraj ani dzis no nic spróbuje jutro jeszcze dzieki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.05.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Śmiejus - spróbuj pod telefony stacjonarne, Janzar prowadzi firmę razem z bratem (ja mam fakturę od Waltera): PPHU WALTERWiesław Zarembatel./fax (074) 858 07 94tel.kom. 0603 78 94 49 PPHU ZAREMBAJan Zarembatel./fax (074) 853 75 96tel.kom. 0603 74 98 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 KULKA Właśnie jestem po lekturze jaką przeczytałam w jednej z gazet która to opisuje Twoje zmagania związane z budową,świetny artykuł i na pewno kupię kolejny nr z dalszym ciągiem. Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Twoje Hani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 14.05.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A wiec chwalę się prawie skonczoną elewacja:) Trzeba jeszcze tylko dokonczyć podbitkę, poukładać z powrotem w tamtym miejscu dachowkę, dorobić kawalątek cokołu z przodu, potem obsypać budynek, posprzątac, nawieźć ziemi, zrobic tarasy, podjazdy itd itp (mozna by wymieniac i wymieniać) Piękny dom, szczerze gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 14.05.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A wiec chwalę się prawie skonczoną elewacja:) szczerze gratuluję, masz nadrawdę piękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts