smiejus 19.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kulka mam do ciebie pytanko, czy mogłabyś mi podać jaki masz rozmiar okien na froncie budynku i tego jednego z boku, chodzi mi tylko o dwuskrzydłowe. Z góry bardzo ci dziękuję. A tak wogóle to gdzie kupowaliście dechy na szlunki do wieńców? Właśnie czeka mnie to bojowe zadanie Misia, podjedź do Chrzastawy, tam jest kilka tartaków. Deski szalunkowe na dobrą sprawę w każdym powinni mieć od ręki. Tylko zobacz jakiej są szerokości żeby ci nie dali jakiś samych wąskich, bo szersze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 19.05.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kulka Dzisiaj w CASTORAMIE / koło Korony --widziałam cement po 14.99 Mi zależało na szybkiej realizacji ----więc zamówiłam trochę drożej po 16,00 ADBUD w Mirkowie tel. 315-13-73tel. 315-14-70 Dzisiaj rano przywieźli ---jak zwykle bezpłatnie / ale do Długołęki rzut beretem PozdrMTW1 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 19.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kulka mam do ciebie pytanko, czy mogłabyś mi podać jaki masz rozmiar okien na froncie budynku i tego jednego z boku, chodzi mi tylko o dwuskrzydłowe. Z góry bardzo ci dziękuję. poszlo na priv:) A tak wogóle to gdzie kupowaliście dechy na szlunki do wieńców? Właśnie czeka mnie to bojowe zadanie U mnie ekipa miała swoje. Ale w kazdym tartaku mozna dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 19.05.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 ktoś parę dni temu pytał o namiary na parapety kamienne i blaty Podaję namiar do p.Darka Maleszaka --695759856 --jego firma zajmuje się : obudowywaniem kominków, rozprowadzaniem rur do DPG , ------------ MAJĄ TEŻ duży wybór KAMIENIA na błaty , schodyU mnie na razie robił rozprowadzenie / szybko, solidnie , fachowo /-------ale juz niedługo będzie obudowywał kominek MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 19.05.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 mtw1 - dzięki za info o cemencie, jutro pojedziemy i pewnie kupimy jak jeszcze bedzie. A swoja droga... jak sobie przypomne za ile kupilismy welne pol roku temu to patrzac na ceny dzisiejsze-włosy mi sie jeżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwabławatki 19.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Kulko, poszukiwacze idealnego koloru elewacji, którzy dziś zawitali przed domem to byliśmy my, dwabławatki Dziękujemy jeszcze raz! Pozdrawiamy pozostałych z Grupy Wrocławskiej dwabławatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.05.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Czyszczenie - zmieniamy filtry co miesiąc, jest jakiś wkład letni i zimowy, a reszta - to mój mąż sie tym zajmuje. . BK dzięki za odpowiedz, ale mi własśnie chodzi o czyszczenie chemiczne instalacji nie o wymiane filtrów...to jest cos co najbardziej mnie zastanawia w went. mech. Drogie koleżanki i koledzy - uprzejmie donoszę, iż cement ma (miał w piątek) budoskład i builderII , ze wskazaniem na budoskład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Witam Grupę w ten piękny niedzielny poranek. Czy u kogoś z Was robił dach pan Konrad Witkowski. Podzielcie sie opiniami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbeat 20.05.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 kulka i.w. orazscur dzięki za powitanie, miło jak czlowieka ktoś zauważa . U mnie na razieodbył się oprysk na działce, bo panowie twierdzą,że bez tego nie ma co orać. Sławojka zamówiona, tylko wciąż nie mam blaszaka. Rozmawiałam z właścicielem firmy budowlanej , termin wolny mają, zaproponował nam za stan surowy otwarty 40 tys. (pow.145 , kubatura 878), dużo to czy mało? Podpowiedzcie coś, bo w przyszłym tygodniu mam podpisać ewentualnie wstępną umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.05.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Kulko, poszukiwacze idealnego koloru elewacji, którzy dziś zawitali przed domem to byliśmy my, dwabławatki Dziękujemy jeszcze raz! Zapraszamy jeszcze raz:))) Ten kolor w kazdym świetle wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.05.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Kulko, poszukiwacze idealnego koloru elewacji, którzy dziś zawitali przed domem to byliśmy my, dwabławatki Dziękujemy jeszcze raz! Zapraszamy jeszcze raz:))) Ten kolor w kazdym świetle wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.05.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 kulka i.w. orazscur dzięki za powitanie, miło jak czlowieka ktoś zauważa . U mnie na razieodbył się oprysk na działce, bo panowie twierdzą,że bez tego nie ma co orać. Sławojka zamówiona, tylko wciąż nie mam blaszaka. Rozmawiałam z właścicielem firmy budowlanej , termin wolny mają, zaproponował nam za stan surowy otwarty 40 tys. (pow.145 , kubatura 878), dużo to czy mało? Podpowiedzcie coś, bo w przyszłym tygodniu mam podpisać ewentualnie wstępną umowę. abbet a co w tym jest, same nośne i stropy czy też dach, działówki, tarasy, schody? U nas z dachem, działówkami i schodami (bez tarasów) wyszło ~35 tys. pod koniec ubiegłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbeat 20.05.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 O ile wiem to ściany nośne, działowe, schody i dach z rynnami, bez tarasów. Z tego co napisałeś, to chyba nie jest taka straszna cena, a firma wydaje się być Ok. Wstępną rozmowę prowadziłam na ich obecnej budowie, czysto, wszyscy trzeżwi (tak na oko ), dom prosty, a szef sam sam dzwonił i SMS-ował, żeby potwierdzić nasze spotkanie. Przy dzisiejszym wariactwie to chyba nie ma co wydziwiać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.05.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 to ich bierz, zatrudnij kierownika z prawdziwego zdarzenia co ich czasem przyciśnie i pokaże co sknocili żeby w samozachwyt nie wpadli, podpisz umowę, obgadaj jak mają zamiar wykonywać poszczególne elementy domu i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abbeat 20.05.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Dzięki smiejus za słowa otuchy, może to wszystko zacznie się wreszcie kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 20.05.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Ludziska kochane, teraz ja po prośbie. Uciska mnie "Pan podbitka" i muszę szybko wybrać farbę do podbitki. Poradźcie która dobra ?? Nie muszę chyba dodawać, że na wczoraj. Następny temat też na cito ale troszkę mniejsze to elewacja. Jaki tynk wybraliście, co polecacie?? Dlaczego?? Za wiele pytań?? Ale wiem, że dacie radę. Ja mam na razie krokwie a potem będzie podbitka pomalowana lazurą v33 kolor: sosna skandynawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 20.05.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 kulka i.w. orazscur dzięki za powitanie, miło jak czlowieka ktoś zauważa . U mnie na razieodbył się oprysk na działce, bo panowie twierdzą,że bez tego nie ma co orać. Sławojka zamówiona, tylko wciąż nie mam blaszaka. Rozmawiałam z właścicielem firmy budowlanej , termin wolny mają, zaproponował nam za stan surowy otwarty 40 tys. (pow.145 , kubatura 878), dużo to czy mało? Podpowiedzcie coś, bo w przyszłym tygodniu mam podpisać ewentualnie wstępną umowę. Witaj abbeat Myślę że na obecną chwilę to dobra cena za wykonanie s.s.o. Radzę tylko spisać umowę z wykonawcą z dokładnym zakresem robót, bo potem mogą być różne kłopotliwe sytuacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 zwróć uwagę na takie rzeczy jak: - wykonanie kominów (na gotowo czy do polaci dachu) - sposób wykonania np. słupków przy wejściu (jesli takowe masz, czy np. z klinkieru czy betonu) - rodzaj nadproży (gotowe, czy wylewane - za wylewane mogą doliczać) - sposób wymurowania działówek (u mnie np. chcieli sobie doliczyć za wykuwanie gniazd pod działówki w ścianach nośnych) - jak masz schody betonowe to uzgodnijcie czy lejecie ze stropem czy osobno, czy na różne drobne elementy betonowe (schody, nadproża, wieńce) będą kręcić beton na budowie czy zażyczą sobie gruchę - czy fundament ocieplą czy nie - przy ścianach fundamentowych uzgodnijcie też czy lane w ziemię, czy szalowane lub murowane, bo tu wykonawcy często sobie upraszczają... dobrze byłoby żeby od razu podłączyli cię do kanalizy i wody - u nas robione to było później, po fundamentach i był to zbędny kłopot, teraz robiłabym na etapie ław i fundamentów. A jak już jestem przy wodzie, zwróć uwagę żeby rurę od wody włożyli ci w rurę kanalizacyjną fi 110. Ta rura od wody lubi pracować, jak będzie miała luz to sie nie uszkodzi (u nas sie uszkodziła ;/). jak możesz poproś jeszcze o namiar na jakiś dom gdzie są już tynki. Dowiesz sie od właścicieli czy potrafią prosto ściany murować I jak sie już rozkręci to potem z górki pozdrófka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 20.05.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 O ile wiem to ściany nośne, działowe, schody i dach z rynnami, bez tarasów. Z tego co napisałeś, to chyba nie jest taka straszna cena, a firma wydaje się być Ok. Wstępną rozmowę prowadziłam na ich obecnej budowie, czysto, wszyscy trzeżwi (tak na oko ), dom prosty, a szef sam sam dzwonił i SMS-ował, żeby potwierdzić nasze spotkanie. Przy dzisiejszym wariactwie to chyba nie ma co wydziwiać, nie? Sama nie wiem czy to Ja mam takie "szczęście", mi juz druga ekipa "krzyczy" cene za s.s.o. ok.70tyś /w tym ścianki działowe, dach + podbitka, rynny oraz montaż okien dachowych/. W przyszłym tygodniu mają zaczynać a Ja cały czas myślę że to zbyt drogo? Ale chęć posiadania własnego domu jest mocniejsza. Może u Kogoś kończy ekipa godna polecenia to jeszcze troszkę poczekam-okolice Trzebnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 20.05.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 proszę o namiary na kogoś do ogrodzenia i położenia kostki betonowej przed domem. PILNE!!!!! Cześć Kacha, pozdrowienia dla Męża, z którym się znamy i kiedyś już mu ten namiar podawałem http://www.baza-firm.com.pl/dzialy/bazafirm/fullinfo.php?idk=36946&lg=_pl reklamowali się ta targach budowlanych. Są z Dzierżoniowa ale pewnie mogą dojechać. pozdrawiam, Peterka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts