mtw1 16.06.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 czołem Inwestorzy, od pewnego czasu rozsyłam zapytania do firm produkujących ogrodzenia i załamuję ręce od razu po zapoznaniu się z otrzymywaną ofertą.. Macie może pomysł, gdzie uderzyć, żeby w ludzkiej cenie zrobić 200mb ogrodzenia siatkowego z podmurówką? pozdrowienia orzeszek CZESC Ogrodzenie z siatki robiła mi firma EKSPOL BIS ul. Kętrzyńska 29 tel. 71 325 35 30 właściciel P.Adam Ausfeld tel. 501 98 97 98 cenowo byli lepsi niż Trzebnica pozdr M TW1 A jak Cię wyniosło to cenowo za mb?\ poszło na priv pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 17.06.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Halszka - powiem B. zeby do ciebie wpadł... On wchodzi do mnie 25 czerwca. Natalio dzięki bardzo za dobre chęci, ale jakoś wątpię, aby to przyniosło jakiś efekt natomiast ja radzę, abyś pozostawiła jakąś kwotę do zapłacenia po sprawdzeniu wszystkiego przez np. kier budowy, ja choć swoje lata już mam, to czasami bywam niestety ciągle jeszcze baaaardzo naiwna ale cóz, może to i lepiej.......... Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 17.06.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Mam do Was pytanie. Jak płaciliście za zabudowę poddasza?Czy za obrobke okien płaciliście osobno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 17.06.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam , Przeapraszam .że pytam o coś co już na forum było ,ale niestety nie mogę tego znalezć Chodzi o namiar na firmy dostarczające prznośne toalty (np toi toi) .Bede bardzo wdzięczan za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 18.06.2007 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Mam do Was pytanie. Jak płaciliście za zabudowę poddasza? Czy za obrobke okien płaciliście osobno?? kulka - mój nie doliczał, ale ja mam tylko trzy okna dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 MTW1 - czy zrobiłaś już drenaż? Możesz polecic? Moj maż chcę się za to zabrzać sam, a widze że kompletnie sie na tym nie zna... Czy ktoś moze polecić firme układajaca drenaż opsakowy (okazuje się że jest trochę roboty - nie tylko opaska, studzienki itd) ? Pozdrawiam Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 MTW1 - czy zrobiłaś już drenaż? Możesz polecic? Moj maż chcę się za to zabrzać sam, a widze że kompletnie sie na tym nie zna... Czy ktoś moze polecić firme układajaca drenaż opsakowy (okazuje się że jest trochę roboty - nie tylko opaska, studzienki itd) ? Pozdrawiam Natalia Mój mąż też zrobił sam. Nie znał się - to się poznał. Chyba nic w tym trudnego nie było. POzdrawiam agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Agnieszko, a skąd wiedział jak to robić? Niestety moj mąż ma dobre chęci, ale nie wiedzy na ten temat. Na jakiej głębokosci układał rury i czy robił studzienki rewizyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Mam do Was pytanie. Jak płaciliście za zabudowę poddasza? Czy za obrobke okien płaciliście osobno?? Bez przesady z tym doliczaniem za wszystko Się wkurzam jak tylko coś takiego słyszę. MOżE NP. KAFLE POłOżą A ZA FUGę TO TEZ OSOBNO POLICZą??? Bleee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Wczoraj wyjechałam na cały dzień z domu (do naszej forumowej koleżanki) wracam wieczorem do domu a tu.... Ktoś mi świsną kilka taczek piasku sprzed domu Widać było wyraźne ślady po jakimś samochodzie, który wjechał nam na działkę i sobie ładowali piasek. Śmiać mi się chce z tak zuchwałej kradzieży (straty pieniężne znikome) ale żeby tak bez żenady komuś sprzed drzwi wejściowych piasek kraść???? No ręce opadają.......... Nie wiem co powiedzieć. Swój musiał być. widział, że wyjeżdżasz i ma czas żeby spokojnie się uwinąć. Sąsiedzi nic nie widzieli?? pozdrawiam cieplutko Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 18.06.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 MTW1 - czy zrobiłaś już drenaż? Możesz polecic? Moj maż chcę się za to zabrzać sam, a widze że kompletnie sie na tym nie zna... Czy ktoś moze polecić firme układajaca drenaż opsakowy (okazuje się że jest trochę roboty - nie tylko opaska, studzienki itd) ? Pozdrawiam Natalia Mój mąż też zrobił sam. Nie znał się - to się poznał. Chyba nic w tym trudnego nie było. POzdrawiam agnieszka Wielkiej filozofii nie ma ale jest dużo pracy fizycznej. Za mojego doświadczenia wynika, że firmy specjalistyczne są bardzo bardzo drogie. Mi krzyknęli 6000pln. Jeśli chcesz zrobić kompletny drenaż to przemyśl kilka kwestii : 1. lokalizacja studzienek rewizyjnych ( wystarczą 2 ) 2. lokalizacja zbiornika chłonnego lub inne odprowadzenie wody ( w przypadku rowu chyba musi być zgoda gminy ) 3. lokalizacja schodów, tarasów, podjazdów do garażu 4. Miejsce na tony drogiego żwiru i piachu. U mnie wyglądało to tak : http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,6ipdw,u.html http://foto.onet.pl/5i0cv,o88y0yodydy0,6ipdw,u.html#6ipey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Agnieszko, a skąd wiedział jak to robić? Niestety moj mąż ma dobre chęci, ale nie wiedzy na ten temat. Na jakiej głębokosci układał rury i czy robił studzienki rewizyjne? dobre chęci to już połowa sukcesu. jeszcze trochę poczyta, popyta, popracuje i będzie gotowe. Studzienki robił, oczywiście. Rury ok. 1,2 -1,5 od stanu zero. Cały system rur i innych potrzebnych pierdółek kupowaliśmy w Pipe Life na Brucknera. panowie tam mają pełne głowy wiedzy i chętnie odpowiadają na wszystkie pytania i służą pomocą. POzdrówka agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Teraz jeszcze czekamy. Jest nas 11 osob (zamowienie bedzie na ok 40 tys i nie wolno nam skonczyć na tych 20% i jeszcze parę osób nie mialo pomiarów. Ale jaja. 11 osób - niezła gromada. W "kupie " siła. Jak już wszyscy będą PO, to wtedy umawiamy się w BUDUSIE i robimy renegocjacje rabatu i zamawiamy:) Jak się doczłapiemy wszyscy do Budusa to się dopiero zdziwią. i prośba do tych ktorzy mieli miec pomiary - kto już mial w piątek? Do wszystkich piątkowych pomiarowców Pan dotarł? Napiszcie na priv. Do mnie dotarł. Wszystko ładnie wymierzył. I już. Duża buźka dla Ciebie, Iwonko Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 18.06.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 scur sprawa się poniekąd wyjaśniła. Otóż sąsiad dogadał się ze mną na odkupienie żwirku na opaskę wokół domu. Wyjechał na tydzień zlecając swoim robotnikom dokończenia "dzieła". Jak się chłopy wzięły do roboty to z rozpędu też piach sypali.... (sąsiadka widziała ) Sąsiad lada dzień wróci więc sobie porozmawiamy Ja chyba jestem nienormalna - chodzi za mną budowa kolejnego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 no bo taka budowa to trochę jak twórcze dzieło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 jade na wakacje kierunek czysta woda z rybami do prowadzenia podglądu wodnego Jedziesz, jedziesz i pojechać nie możesz. lato się skończy, woda zamarznie, ryby wyzdychają ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 sprawa się poniekąd wyjaśniła. Otóż sąsiad dogadał się ze mną na odkupienie żwirku na opaskę wokół domu. Wyjechał na tydzień zlecając swoim robotnikom dokończenia "dzieła". Jak się chłopy wzięły do roboty to z rozpędu też piach sypali.... (sąsiadka widziała ) Sąsiad lada dzień wróci więc sobie porozmawiamy Wiedziałam, że daleko nie trzeba będzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.06.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Betty&M No to super, że sprawa sie w ten sposób wyjaśniła z tym piachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.06.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 jade na wakacje kierunek czysta woda z rybami do prowadzenia podglądu wodnego Jedziesz, jedziesz i pojechać nie możesz. lato się skończy, woda zamarznie, ryby wyzdychają ..... jadę jak zaleję podłogę na razie miałam obsuwę z hydraulikiem, mam nadzieję, że do początku lipca się wyrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Drodzy moi - kto jest po insatalacjach pieca, CO i kominka wod i kan? Serdecznie proszę o poziom kosztów poniesionych przez tych szczęśliwców co mają to już za sobą Aby ocena była miarodajna, to przyjmijmy, że pytam o monataż za punkt, grzejniki, kocioł gazowy, kominek z płaszczem wodnym, podłogówka, inst wodna (za punkt) + kanalizacyjna i inne znane tylko Wam szczególiki. Dostałem wycną na ponad 40tys netto ze wszystkim - liczyłem na kwotę bliższą 30tys zł Szukałem troszkę takich informacji w dziennikach, ale napotkałem informacje z przed roku - a to inna bajka jak wiecie teraz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts