BettyM 18.06.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Daro my za komplet załaciliśmy dokładnie 40,5 tyś brutto (rok temu) W tym: Kocioł kondensacyjny Vaillant z zasobnikiem 150 l Kominek Makroterm z płaszczem wodnym 10 grzejników 40 m2 podłogówki 2 geberity 7 punktów poboru wody i kanalizacji (zlewy,wanna itp) 2 krany ogrodowe Wkład kominowy (rura w rurze) inne duperelle (programotory i cała kotłownia- naczyna wzbiorcze- rury, rureczki) Cena za komplet z robocizną. Firma Admarbud z Karmelkowej- polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Drodzy moi - kto jest po insatalacjach pieca, CO i kominka wod i kan? Serdecznie proszę o poziom kosztów poniesionych przez tych szczęśliwców co mają to już za sobą Aby ocena była miarodajna, to przyjmijmy, że pytam o monataż za punkt, grzejniki, kocioł gazowy, kominek z płaszczem wodnym, podłogówka, inst wodna (za punkt) + kanalizacyjna i inne znane tylko Wam szczególiki. Dostałem wycną na ponad 40tys netto ze wszystkim - liczyłem na kwotę bliższą 30tys zł Szukałem troszkę takich informacji w dziennikach, ale napotkałem informacje z przed roku - a to inna bajka jak wiecie teraz;) My placimy 28 000 netto, ale bez kominka i bez pieca. Podłogówka + grzejniki w lazienikach drabinkowe, a w sypialniach i garażu normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czyli co? Chcecie mi powiedzieć, że wszystko z moją wyceną jest ok? Ja rozumiem, że można w szoku i amoku przyzwyczajać się do rzeczy na pierwszy rzut oka dziwnych , ale jak tak dalej pójdzie wydam pieniądze ze wszystkich swoich świnek:( - a miałem zamiar po wybudowaniu kupić łódź motorową, by śmigać po Odrze:( - a tu niedość, że łodzi nie będzie to i nawet siatki nie postwię dookoła domu, nie mówiąc już o kutych bramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czyli co? Chcecie mi powiedzieć, że wszystko z moją wyceną jest ok? Ja rozumiem, że można w szoku i amoku przyzwyczajać się do rzeczy na pierwszy rzut oka dziwnych <jak moja wycena>, ale jak tak dalej pójdzie wydam pieniądze ze wszystkich swoich świnek:( - a miałem zamiar po wybudowaniu kupić łódź motorową, by śmigać po Odrze:( - a tu niedość, że łodzi nie będzie to i nawet siatki nie postwię dookoła domu, nie mówiąc już o kutych bramach. ja z mojego dwumiesiecznego doswiadczenia budowlanca powiem tak: ilebys tych swinek nie mial i tak wszystkie pekna. i pokusilabym sie jeszcze o takie stwierdzenie, lepiej zebys ta łodz motorowa mial przed rozpoczeciem budowy, mialbys co sprzedac zeby wykonczyc domek. nie mam racji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art-p 18.06.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam Z przykrością zawiadamiam że dołączyłem do mało elitarnej grupy "osób okradzionych". Ku przestrodze: Pilnujcie swoich dobytków budowlanych i nie zostawiajcie nigdy nawet na minute w samotności sprzętu budowlanego na budowie. Nawet w biały dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 18.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Drodzy moi - kto jest po insatalacjach pieca, CO i kominka wod i kan? Serdecznie proszę o poziom kosztów poniesionych przez tych szczęśliwców co mają to już za sobą Aby ocena była miarodajna, to przyjmijmy, że pytam o monataż za punkt, grzejniki, kocioł gazowy, kominek z płaszczem wodnym, podłogówka, inst wodna (za punkt) + kanalizacyjna i inne znane tylko Wam szczególiki. Dostałem wycną na ponad 40tys netto ze wszystkim - liczyłem na kwotę bliższą 30tys zł Szukałem troszkę takich informacji w dziennikach, ale napotkałem informacje z przed roku - a to inna bajka jak wiecie teraz;) 40 tysięcy z takim wyposażeniem to chyba i tak tanio. Same podstawowe elementy ( dom 180mkw. ) : 1. instalacja zimnej i ciepłej wody: ok. 3000pln ( materiały + robocizna ) 140pln za punkt. 2. instalacja ogrzewania : ok. 4000pln. ( materiały + robocizna ) 3. instalacja podłogówki ok. 50m.kw: 3000pln ( materiały i robocizna ) 4. instalacja kotłowni: ok. 4000pln ( kominek, kondensat, kocioł + osprzęt ) Do tego dojdą koszty urządzeń w zależności jakie masz w wycenie. Podobny system wyceniono mi na prawie 50.000 plus 7% VAT. Renomowana firma, kompletna usługa ze całym sprzętem. Luty 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.06.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 o kurcze bardzo mi przykro Art-p...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam Z przykrością zawiadamiam że dołączyłem do mało elitarnej grupy "osób okradzionych". Ku przestrodze: Pilnujcie swoich dobytków budowlanych i nie zostawiajcie nigdy nawet na minute w samotności sprzętu budowlanego na budowie. Nawet w biały dzień.... Ja również dołączam się do wyrazów współczucia Wojowniczej Xeny. Ona mogłaby nas obronić, ale zajmuje się budową teraz;) Art ile straciłeś; robię ranking, by potem średnią wartość z opisanych kradzieży przeznaczyć na firmę ochroniarską. To wiedza z dość przykrych zdarzeń, więc podkreślam, że przykro mi, wnioski jednak muszę wyciągnąć z Waszych nieszczęść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam Z przykrością zawiadamiam że dołączyłem do mało elitarnej grupy "osób okradzionych". Ku przestrodze: Pilnujcie swoich dobytków budowlanych i nie zostawiajcie nigdy nawet na minute w samotności sprzętu budowlanego na budowie. Nawet w biały dzień.... Co jest?? Jakaś plaga?? Może czymś ich spryskamy. Przykro mi Art-p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Daro K zmieniam aktualnie fach :>ciekawi mnie Art p czy wzywałeś policję i co oni na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Art-p! Bardzo wspolczuje, ktorą część Wrocławia wybraly tym razem te gnoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 [ja z mojego dwumiesiecznego doswiadczenia budowlanca powiem tak: ilebys tych swinek nie mial i tak wszystkie pekna. i pokusilabym sie jeszcze o takie stwierdzenie, lepiej zebys ta łodz motorowa mial przed rozpoczeciem budowy, mialbys co sprzedac zeby wykonczyc domek. nie mam racji? Święta racja anjamen, poprostu święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzięki za pocieszenie Drogie Panie, a ja Wam mówię, że niektóre śwnki są nietykalne i postaram się je dochodować do końca budowy. Lapiej opowiedźcie o tym jak widzicie koszty, o kótre pytałem we wcześniejszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzięki za pocieszenie Drogie Panie, a ja Wam mówię, że niektóre śwnki są nietykalne i postaram się je dochodować do końca budowy. Lapiej opowiedźcie <proszę> o tym jak widzicie koszty, o kótre pytałem we wcześniejszym poście. Pytaj nagiego gdzie ubranie kupil... zreszta moja wycena i tak Ci nic nie powie bo wiekszosc z tych instalacji zrobi moj tesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.06.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ale mi by coś Twoja wycena powiedziała, bo jak wiesz robi mój tato i zastanawiam się ile trzeba będzie przeznaczyć na same materiały. Chyba też nie mało. Pozdrawiam ciepło i współczuje okradzionym. Obok mojej budowy stoi dom rodziców. Gdyby nie to nie mogłabym spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Powinnam byla napisac i tak by Ci nic nie powiedziala, a niei tak Ci nic nie powie.Bo po prostu szczerze mowiac jeszcze jej nie ma.ale wybralam kominek z plaszczem wodnym ponadgabaryt 6tys3 solary plus 300l zbiornik i piec kondensacyjny ok.20tyspodlogowki nie robie bo nie lubie, a reszta jeszcze przede mna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Aniu, wiem przecież co chciałaś powiedzieć. Umiem czytać między wierszami. WIem też że gdbyś umiała mi pomóc to byś pomogła;) Tym razem liczę jeszcze na innych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Daro_K, wycena firmy instalacyjnej-28.000. W tym - piec na drewno(za 5.000-niedrogi)zasobnik na 150l, grzejniki, kotłownia, rozprowadzenie wody uzytkowej, rur i rozdzielni na CO. Mysle, że znajde korzystniejszą oferte. Ale to kiedyś, BO WłAśNIE MI SIE KONCZY SKARBONKA. Podwyżka cen spowodowała, ze w tym roku nie zrobie jak zakładałam CO, W-K i wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.06.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzisiaj miałam wstępne starcie z panem Hydraulikiem. 200PLN za punkt I jak nie chcę, to on się nie narzuca, bo robote ma do grudnia... Z jego wstępnej wyceny koszt wod-kanu i c-o to około 30 tys (bez pieca)- robocizna i materiał (dom 160 mkw użytkowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.06.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Dzisiaj miałam wstępne starcie z panem Hydraulikiem. 200PLN za punkt I jak nie chcę, to on się nie narzuca, bo robote ma do grudnia... Z jego wstępnej wyceny koszt wod-kanu i c-o to około 30 tys (bez pieca)- robocizna i materiał (dom 160 mkw użytkowej) Poszukaj kogoś innego, bo oni tak właśnie stawiają przed faktem tych z którymi są nejako po słowie. Komuś obiecali za 140 powiedzmy, ale jak im dasz 200 to będą robili na dwa fronty w najlepszym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts