Lukasz Radwanice 20.06.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliscie stal zbrojeniowa na lawy wience itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam nadzieje, ze praca nam pozwoli byc na teh budowie co tydzien, wtedy nie odmowie sobie spacerkow z poziomica i miarka Z budową to jest tak, że nawet bywanie codziennie nie zagwarantuje Ci, że wszystko będzię "cacy" ja staram się byc na budowie każdego dnia, ale i tak czasami wychodzą "fajne kwiatki" uwierz, że 2 mm na ścianie to nie jest żaden problem, jest wiele bardziej istotnych szczegółów, których trzeba dopilnować i dobry kierownik budowy ich dopilnuje to czy ściana jest równa czy nie możesz sprawdzić dopiero po jej wybudowaniu - i co zrobisz jak bedzie miała lekki odchył (np o 2 mm) każesz ją rozebrać? nie sądzę ale jak kier. budowy nie dopilnuje np. zbrojenia ław, czy podciagów i zostaną one zalane betonem, to nawet nie bedziesz wiedzeć że jest coś nie tak idealnej ekipy nie ma, kierownika bud. też - są jednak sprawy bardzo ważne i takie ważne mniej na budowie niestety trzeba się lekko wyluzować i tego Ci zyczę, bo predzej skonczysz w wariatkowie niż wybudujesz dom - takie są niestety realia pozdrawiam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 może ktoś ma w najbliższym planie zakup folii paroprzepuszczalnej na dach? Mogę kupić w dobrej cenie membranę TYVEK (paroprzepuszczalność 3000mg/m2/24h) ale jak kupię co najmniej 7 rolek (po 75m2) a ja potrzebuję 5 rolek. Może jest jakiś chętny na spółkę? Ja będę lada moment kupować tę folię - dekarz ją chwali - a gdzie ty chcesz kupić? Ja co prawda wycene na akcesoria dekarskie mam zrobioną w Lech-budzie, ale system rynnowy kupię gdzie indziej (nie mają takiego jaki ja chcę - Nicol) Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 20.06.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 czy ktoś może poratowac namiarami na dobrych kafelkarzy? tych Misiów z listy obdzwoniłam ale terminy są koszmarne...będę wdzięczna za info. Spróbuj z nim P. Mirosław 608423068. robią nawet najdziwniejsze konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliscie stal zbrojeniowa na lawy wience itp? na Karmelkowej ale dowiedzialam sie niedawno, że stal w dobrej cenie mają na terenie gazowni na ul. Gazowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 20.06.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Gdzie kupowaliscie stal zbrojeniowa na lawy wience itp? na Karmelkowej ale dowiedzialam sie niedawno, że stal w dobrej cenie mają na terenie gazowni na ul. Gazowej Najtaniej we wrocku. Można również zamówić z transportem. Główny wjazd i po lewej stronie widać magazyny z suwnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.06.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Uklad z deweloperem jest taki, ze my dostarczamy "gotowca", wedlug ktorego oni maja stawiac budynek. Im wiecej szczegolow, tym lepiej. i jeszcze jedno, nawet super dopracowany projekt wykonawczy nie zagwarantuje Ci, że ekipa zbuduje dom zgodnie z nim oni i tak zawsze wiedzą lepiej, bo mają tzw "wieloletnie doswiadczenie budowlane" trzeba pilnować ich na każdym kroku, aby czasem nie chcieli czegoś "ulepszać" lub "poprawiac" po architekcie ostatnio rozbawiło mnie (naprawde rozbawilo) jak ekipa chciala po swojemu stawiać komin schiedla (chociaż w komplecie był dokladny opis z rysunkami) bo stwierdzili, że niejeden komin już postawili, a te rysunki, to na pewno od jakiegoś starego modelu i nie bedą sie n imi sugerować.... nieżle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.06.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Daro gdzie zamawiałeś okna Urzędowskiego. Cały czas sie waham jakie wybrać. Jak z ceną i terminami?Łukasz, najbliżej masz Staler na Opolskiej, Braliśmy u nich i są ok. Kupowaliśmy też na Miłoszyckiej w Rostalu. Nie analizowałam cen, ale robią wszystko super terminowo. Braliśmy tam kilka razy, zamówienie na telefon lub fax i zawsze na czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja będę lada moment kupować tę folię - dekarz ją chwali - a gdzie ty chcesz kupić? Ja co prawda wycene na akcesoria dekarskie mam zrobioną w Lech-budzie, ale system rynnowy kupię gdzie indziej (nie mają takiego jaki ja chcę - Nicol) Cena którą mi zaproponowano w innej firmie jest poniżej 4zł/m2 a może być Nie chciałbym podawać zbyt wielu szczegółów żeby nie było rozczarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja tej folii duzo musze kupić na 365mkw dachu. A po ile wyliczyli ci za mkw w Lech-budzie? Ale jak bedę kupować folie gdzie indziej - to i resztę muszę tam kupić - drabinki i takie tam duperele. Pisz na priva.NataLia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Najtaniej stal w Returnie na Swojczyckiej, tam zaopatrzują się Centrolstal i inne hurtownie. Musisz miec jednak samochod - ale i tak wychodzi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_b3 20.06.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Xena - bardzo dziekuje za rady, skorzystam To bieganie z miarka wzielo mi sie po tej kolezance, ktora odkryla 1m roznicy w fundamentach A w watku o najwiekszych partactwach budowlanych jeden pan napisal, ze udalo sie uniknac bledow, bo zona codziennie byla na budowie "z poziomica" Fasola - ja z 2mm sie pogodze, nawet z 3mm Wiem, ze to nie apteka, ale po tym co poczytalam W GLOWIE MI SIE NIE MIESCI jak mozna spartaczyc proste pozornie sprawy i jak budowlancy potrafia maskowac swoje fuszerki. Podsumowujac: inspektor nadzoru niezbedny, moze nawet wlasny kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_b3 20.06.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 "ekipa chciala po swojemu stawiać komin schiedla (chociaż w komplecie był dokladny opis z rysunkami) bo stwierdzili, że niejeden komin już postawili, a te rysunki, to na pewno od jakiegoś starego modelu i nie bedą sie n imi sugerować.... " O MATKO! JA CHYBA POTRZEBUJE JAKIEGOS GESTAPOWCA, A NIE INSPEKTORA! Ja juz widze ten nasz dom budowany na odleglosc... Chyba poprosze o roczne zwolnienie lekarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.06.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Najtaniej stal w Returnie na Swojczyckiej, tam zaopatrzują się Centrolstal Wątpie... Centrostal-Wrocław zaopatruje siębezpośrednio w hutach. Ja tej folii duzo musze kupić na 365mkw dachu. A po ile wyliczyli ci za mkw w Lech-budzie? 4,6zł/m2 Ale jak bedę kupować folie gdzie indziej - to i resztę muszę tam kupić - drabinki i takie tam duperele. Niby dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.06.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Najtaniej stal w Returnie na Swojczyckiej, tam zaopatrzują się Centrolstal Wątpie... Centrostal-Wrocław zaopatruje siębezpośrednio w hutach. ja tez kupowalam w Centrostalu na Pelczynskiej. W marcu w Returnie powiedzieli mi ze sprzedaja tylko hurtowe ilosci, moze cos sie zmienilo. Ponawiam prosbe o podanie kwoty jaka placiliscie kierownikowi budowy Z gory dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 20.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Chętnie odsprzedam pustaki stropowe Terriva z keramzytu, które pozostały mi po budowie. Producent Betard Długołęka - około 60 szt. Pozdrawiam i Zapraszam Agnieszka Witam Czy to są kształtki wieńcowe, bo nasz kierownik o czymś takim tym wspominał, jezeli tak, to proszę o wymiary i cenę na priv Pozdrawiam D&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.06.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 kształtki wieńcowe to coś innego - kształtki wieńcowe zastępują szalunek z desek bo same są szalunkiem stratnym BTW ja mam 18szt bloczków teriva żużlobetonowych z f-my ze Środy Śląskiej na sprzedaż - zostało mi po stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 W Returnie sprzedają detalistom(nam) jak maja mało zamowień od hurtownikow. Jak do tej pory zaopatrywałam sie wyłącznie w R. Namiar mam od kochanej KULKI. Co się tyczy folii -oszczędnosci rzędu 150zł mnie nie bardzo interesują - więcej stracę na paliwo szukając po całym miescie tańszych akcesoriow dekarskich. No i czas. Jego właśnie mi brakuje... Dabell, napisz kto ci robi oczyszczalnie i jaka wybrałaś - drenażówkę czy biologiczna? Pozdrowienia Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 20.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 W Returnie rzeczywiście jest chyba najtaniej. Warto policzyć całą stal potrzebną na budowę i zamówić u nich. Wprawdzie zawsze najpierw obsługują klientów hurtowych, ale zawsze coś się dla takich maluczkich jak ja się znajdowało(brałam 3 razy, bo mi źle poobliczali jak zwykle). Dla mnie było ważne, żeby mieć pręty 12 m. Pani obsługująca klientów może polecić firmy transportowe. Transport do Tyńca 200PLN dłużnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.06.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Danad, kształtki wieńcowe oraz strzemionka kupisz na Swojczycach - ul. Miłoszycka, tel. 501-661-160. Ten że miły facet ma dłużycę- samochod, ktorym dostarcza prety 12metrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts