dobrzykowice 09.07.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 zrób sobie w tym celu jakąś roboczą stronę www, ja tak zrobilem.Jezeli będziesz mial problem to mi je podeślij i wrzucę je na swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.07.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 czy ktoś może wie gdzie we wrocku (najlepiej we wschodniej części) można kupic tanio torf pod iglaki i korę ? To pytanie jest także do tych co tylko czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 10.07.2003 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 dobrzyku, a jak ją zrobić? - tzn. jakie strony www ją oferują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 11.07.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 wejdż na jakiś portal np interia.pl a konkretniej http://miasto.interia.pl/ a tma już zostaniesz poprowadzony za rączkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 11.07.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Dzięki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.07.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 hej, hej grupo wrocławska - wszyscy na urlopach ?? cisza tu i spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 15.07.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Cicho wszędzie. Głucho wszędzie. Gdzieś dom będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Bartt - myslę że taka cisza to nawet kilka domów będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 16.07.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 a ja posadzilem 55 sosenek i świerków tylko cholerka pogoda kiepska i muszę jeździc podlewać mogloby już zacząć padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 czyli ogródek zaczyna rosnąć ale nie przesadzaj z tym brakiem deszczu ledwo przestało padać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.07.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Pozdrawiam Szanowną Grupę! Podczytuję Was sobie od czasu do czasu ale (jak kiedyś pisał dobrzykowice) trudno się włączyć w aktualną rozmowę jeśli się w niej na bieżąco nie uczestniczy. Nieważne zresztą! Sluchajcie, gdzie jest Frankai, zaczynam się poważnie martwić???!!! I pytanie "praktyczne": podparcie belek stropowych. Mój wykonawca proponuje oprzeć je na cegłach (leżących na wieńcu) i "doszczelnić" od wewnątrz deskami, a z zewnątrz wymurować na dwie cegły na sztorc, żeby powstało korytko na wieniec. Dobrzykowice, Ty o ile mnie pamięć nie myli, opisywałeś to kiedyś dość dokładnie tylko nie wiem jak tego teraz szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.07.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 witamy, witamy - też za bardzo nie wiemy co się z nim dzieje, mam nadzieję że to nic powaznego i jego nieobecność jest chwilowa. co do Twojego pytania to Twoje rozwiązanie napewno spelni swoją rolę ale ja jestem zwolennikiem wieńca opuszczonego czyli: - wewnątrz budynku do ścian nośnych przy bite zostaly deski wystające gdzieś tak wlaśnie na wysokość ceglu ponad ścianę - na tych deskach a nie na ceglach zostaly ulożone belki stropowe. W Twoim przypadku to jest trochę podwójna robota, pomimo cegiel i tak musisz wewnątrz przybic deski. - od zewnątrz z dalem (patrząc od środka budynku) 10 cm styropianu i pustak 8 cm Porotherm. Zrobilem tak bo dom docelowo nie bedzie ocieplany a bez styropianu wieniec bylby idealnym mostkiem termicznym - w tak przygotowanym wieńcu beton "otula" końce belek stropowych ze wszystkich stron dzięki czemu naprężenia z posadzki nie są punktowo przez belkę stropową i w twoim przypadku ceglę przekazywane na ścianę co w najgorszym przypadku może powodować rysy na ścianach. Takie jest moje zdanie, ale z tego co widzę wielu forumowiczów preferuje calkiem różne od siebie rozwiązania. Wrzuc hasla typu teriva, strop itp i z pewnością wyskoczy ci sporo postów na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Ivo w rowie, w któym woda byla "od zawsze" nie ma teraz ani kropeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.07.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Ale bajer, Ty mi odpisałeś a ja dostałem maila od admina, że mam odpowiedź. No, no, całkiem, całkiem, to nowe forum. Dobrzykowice, to się zasadniczo zgadzamy w tym pomyśle, ja i wykonawca mamy tylko obawy czy belki z pustakami utrzymają się na samych deskach przybitych do ścian. Nie dokładam sobie za wiele roboty, tylko tyle, żeby pod każdą belkę podłożyć cegłę. A czym mocowałeś deski do porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.07.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 A wiesz jak w miejscowej "gwarze" nazywane są nasze miejscowości? Dobrzykowice to Pekin, Nadolice to Nowy Jork a Chrząstawa to Kambodża. I nikt nie wie skąd to się wzięło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.07.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 no, no, no Pekin nie wiedziałam że byłam w Pekinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.07.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Ryniu nie zadawa j mi takich podchwytliwych pytań, nie ja przybijalem te dechy do ścian, ja jestem tylko teoretykiem myslę jednak że byly to najzwyklejsz gwoździe, nie przypominam sobie abym kupowal wówczas jakie specjalne kolki do tego. Co do wytrzymalości to chyba zamierzasz stemplowac belki czy też nie ? Równolegle z ukladaniem pustaków stemplowane byly belki stropowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 co do tego powiadamiania mailem to trzeba uważć, jak sie tego nie pilnuje to można szybciutko zapchac sobie skrzynkę, na szczęście to od ciebie zależy które wątki są monitorowane a któe nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.07.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Stemplowanie oczywiście zgodnie ze sztuką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 17.07.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 co do tego powiadamiania mailem to trzeba uważć, jak sie tego nie pilnuje to można szybciutko zapchac sobie skrzynkę, na szczęście to od ciebie zależy które wątki są monitorowane a któe nie A jak to wyłączyć albo zrezygnować z tego? I jak to się w ogóle odbywa to monitorowanie? Automatycznie czy admin siedzi i śledzi wszystkie wątki? Wracając do stropu to skąd najlepiej wypożyczyć stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts