kulka i.w. 03.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 jak mam kaprys to jade nad pobliskie jeziorka A własnie - o jakich jezikach piszesz? Tych w Chrząsawie czy sa jeszcze jakies w naszej okolicy (poza Bajkałem oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.07.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wojty - nasi górale są super. Dzięki mojemu poleceniu mają od kwietnia przynajmniej 6 elewacji do zrobienia , do tego przynajmniej w dwóch domkach z zabudową GK (też robią). Dokładni i robią od rana do nocy - oczywiście jak temperatury pozwolą, wiem, że ceny za całość w tej chwili to do 45 zł trzeba liczyć. Zapytam się jutro jak z terminem i ceną za tynk i dam znać. Ty się ciesz, że młoda waży 8 kilo i jest zdrowa. Moja Ola jak miała 3 miesiące ważyła >7kg , i to tylko na naturalnym mleku . Do tej pory czuję kręgosłup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jeziorko - jakie gdzie i dlaczego takie małe <pyta chłop z mazur> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.07.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ja dodam "czy znasz w poblizu jeziorko z czysta wodą i dlaczego podacie mi adres basenu z obi we własnym ogrodzie....."tak mi się marzy,zeby cudownie położony mietków był kiedys taką czystą perełką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 03.07.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Dabell, zapytaj sie i napisz potem co i jak . Ale powiem CI ze tymi 45zl to mnie powalilas!!! Jak ja sie ciesze ze mi tylko tynk i podbitka zostaly!!!! ROk temu jeden koles chcial za komplet 23zl a ja tylko dlatego sie nie zgodzilam, bo mial termin od wrzesnia. No i wybralam Gembiaka, ktory dziargal od sierpnia do listopada i przez to odechcialo i sie robic tynk i niestety przenioslam te przyjemnosc na kolejny rok . Kulka a wiesz, ten Sabala robil u moich sasiadow i nie byli z niego za bardzo zadowoleni. Ja mialam z nim umowiony termin na gladzie, ale koles po 2 tyg. nagle sie wycofal bo dostal wieksza robote u siebie w miescie i zostawil mnie na lodzie, grudniu... A te dzieci rosna, rosna. Hania tez juz duuuza i slodzidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patom 03.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ja mialam z nim umowiony termin na gladzie, ale koles po 2 tyg. nagle sie wycofal bo dostal wieksza robote u siebie w miescie i zostawil mnie na lodzie, grudniu... dokładnie tak- jakaś nowa prawidłowość budowlana Niedość że wykonawcy nie wiedzą ile już brać to jeszcze taką łaskę robią...... oczywiście nie wszyscy -----ale tu kierować się trzeba przynajmniej zdaniem znajomych, u których ekipa miała szansę się wykazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 03.07.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A może ktoś może ma namiary na osobę, firmę, robiącą przyłącza gazowe ? Xena zalewasz się w przyszłym tygodniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wojty, ceny niestety poszły mocno w górę. Ja robiłam w kwietniu w okolicach 40zł/m2 - wiem, że Kulka też podobnie. A to była w miarę dobra cena już wtedy. Wiesz - można znaleźć za 30-35 może - jak z polecenia i widziałaś robotę to chyba warto, ale generalnie wolę zapłacić więcej za dobrą ekipę. I dobrze na tym wychodzę jak na razie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.07.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 To zalejemy się w tym samym czasie - choć w innym miejscu. Trzeba nad tym popracować. A może wylot na piwo w piątek lub sobotę po kontroli budowy? I jak zdobędę Stemple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patom 03.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 można znaleźć za 30-35 może takie ceny to tylko dlatego ze to powiat mnie we Wrocławiu to kasują po 80zł i w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 03.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wojty, ceny niestety poszły mocno w górę. Ja robiłam w kwietniu w okolicach 40zł/m2 - wiem, że Kulka też podobnie. A to była w miarę dobra cena już wtedy. Wiesz - można znaleźć za 30-35 może - jak z polecenia i widziałaś robotę to chyba warto, ale generalnie wolę zapłacić więcej za dobrą ekipę. I dobrze na tym wychodzę jak na razie . tia, ja rok temu tez tak myslalam, ale mimo to nieraz sie niezle przejechalam na tym - wspomniany Gembiak bral bodajze 17zl za styropian, gdy inni chcieli 13, a za GK tez conajmniej 5zl wiecje niz konkurencja, a robote mam tak spartolona, ze az mnie nerwy ponosza jak na to patrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ja mialam z nim umowiony termin na gladzie, ale koles po 2 tyg. nagle sie wycofal bo dostal wieksza robote u siebie w miescie i zostawil mnie na lodzie, grudniu... dokładnie tak- jakaś nowa prawidłowość budowlana Niedość że wykonawcy nie wiedzą ile już brać to jeszcze taką łaskę robią...... oczywiście nie wszyscy -----ale tu kierować się trzeba przynajmniej zdaniem znajomych, u których ekipa miała szansę się wykazać No my mamy szczęście do ekip, a górali to można z czystym sumieniem polecić - prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Wojty, mnie się sprawdziło, a czekają mnie jeszcze tylko płytki i malowanie - ale to ciągle ta sama ekipa . Do tej pory nie mieliśmy problemów z wykonawcami i oby tak dalej. KB odbierał prace bez zastrzeżeń . Patom - to już takie ceny są? Matko jedyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.07.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 No kochani, jak tak czytam, to mi wcale nie żal, że dachowcy znowu przesunęli pojawienie się na moim dachu o tydzień... Normalnie portkami zaczynam trząść jak ja biedny miś dam radę z tą wykończeniówką Jako że nic się na budowie nie dzieje, mam czas żeby się pozastanawiać i same kłopoty z tego! Męczę c.o. Jaki system rur zastosowaliście? Ja chciałam rozdzielaczowy, ale teraz to już sama nie jestem pewna. Może trójnikowy? A jak rozdzielaczowy, to jaki system? Wawin byłby ok? Nie mogę poszperać po necie, bo jadę na modemie i prędzej uświerknę, niż czegoś się dowiem Siedzę u teściów na wakacjach. I nie mogę się doczekać własnego domku z ogródkiem. Dla dzieciaków to rewela. Rano wypycha się młodsze pod orzecha, starsze włazi na orzecha samo i tylko co parę godzin aprowizację trzeba zapewnić... No i pies się sam wyprowadza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 a wiesz, ten Sabala robil u moich sasiadow i nie byli z niego za bardzo zadowoleni. Ja mialam z nim umowiony termin na gladzie, ale koles po 2 tyg. nagle sie wycofal bo dostal wieksza robote u siebie w miescie i zostawil mnie na lodzie, grudniu... No to z tym zostawieniem na lodzie nie elegancko... Elewacje zrobił u nas naprawdę bardzo dobrze. Kazdy kto ogląda (z fachowcow), mówi, że super, rowno, nie widac łączeń itd itp. Nasz kierbud też chwalił jego robotę. Nie wiem jak on gładzie robi i inne prace, ale elewacje zrobil na pięć. Co do cen: ja słyszałam, ze teraz chodzą ceny 55 zl za komplet elewacji A te dzieci rosna, rosna. Hania tez juz duuuza i slodzidka Oj rosną, rosną Hania rośnie i rozrabia, ale należeć będzie raczej do tych drobniejszych ciałem:) Ma 5,5 m-ca i wazy 6,5 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Daro_K - dobrze mowisz:))) Pani Koala - nie analizuj za wiele tej wykończeniówki. Jakoś to będzie. Pomyśl sobie ile by Cię to wszystko kosztowało gdybyś za rok zaczynała budowę dopiero:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 03.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Dabell z tymi goralami faktycznie cos jest Sasiadowi tez robia gorale i az milo popatrzec, jak sie krzataja na budowie no i na wyniki tego krzatania . Chyba dlatego, ze ludzie z dala od domu, chca szybko zakonczyc robote i wracac do domu. U mnie sprawdzila sie ekipa od podlogowki , tez przyjezdni, w 3 dni polozyli ponad 200m2 podlogowki, rodzielacze, 3 grzejniki, posprzatali i 3 dnia o15,30 sie z nami pozegnali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Z przyjezdnymi coś jest faktycznie. U nas robia teraz ludki z Głogowa-jeżdżą tylko na weekend do domu. Potrafią o 5 rano zacząć robotę No i kolejne pytanie do Was: zrobią nam na dole łazienkę. I nie wiem czy już montowac naszą piękną miskę WC podwieszaną czy lepiej jakiś tymczas tani? Nie chcę zeby mi wszyscy robotnicy za przeproszeniem siurali w moj kibelek nowiutenki (albo co gorsza w cos większego asortymentu), a gdzies przecież muszą. Jak to rozwiązaliscie/rozwiązecie? Nie montowaliście za szybko sanitariatów? Czy jakiś tymczasik kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A co do drzwi do prysznica.. wszędzie są proste, a ja potzrebuję półokrągłe, na bazie koła. Zamknąć ślimaka muszę) Chyba tylko drzwi od kabiny się nadadzą. Trzeba chyba będzie kupić calą i zdemontować co trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 03.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 No to z tym zostawieniem na lodzie nie elegancko... no nie elegancko, zwlaszcza ze wtedy bylam z wielkim brzuchem i mowilam mu jak mi bardzo zalezy zeby jak najszybciej sie wprowadzic.... Oj rosną, rosną Hania rośnie i rozrabia, ale należeć będzie raczej do tych drobniejszych ciałem:) Ma 5,5 m-ca i wazy 6,5 kg. to jeszcze nie przesadzone Nadula przez pierwszy miesiac nic nie przybrala a wadze, dopiero teraz sie wziela za siebie. A 6,5 kg to calkiem sluszna waga - Nadula miala 7 kg jak miala 5 mies - wiec podobnie . A i tak wszystko rozstrzynie sie w okresie dojrzewania , wiec mamy jescze troche czasu . A o rozrabianiu to lepiej nie mow,pelzanie, proby raczkowania, siadania, wlasne zdanie ... Dobrze, ze zeby (w liczbie 7szt. ) w miare spokojnie wychodza i wczesniej kolek nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts