kulka i.w. 04.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ależ ty ciekawski jesteś poprostu wysłałam dwa posty tej samej treści, i jeden musiałam skasować, ot i tyle Wcale nie jestem ciekawski - sztucznie podtrzymuję dyskusję Tak to jest jak ekipa się nie zna;), ktos musi gadać - choć to forum wygląda na satały zgrany team Hmm - więc nie wiem, co myśleć o braku ochoty na piwko Chyba, że wszyscy piją piwko na budowach Albo niektórzy chwilowo pija tylko karmi bo karmia:) Ja chetne na spotkanie, ale chociaz swego czasu rynek wieczor to było super miejsce to teraz z powodow Hani zbyt pozno nie dam rady:) No i ta sobota u mnie niestety nie wchodzi w gre:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 04.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 mtw1 - fugę kupiłam Quick-mixa beżowo-białą (w efekcie jest wlasnie taka piaskowa, zresztą jutro będzie fugowanie to od razu pokaże efekty. I ściankę koło kominka też będą jutro robic:) CZESC kulka Pochwal sie prosze , gdzie kupiłaś tą fugę / żebym nie musiała przelecieć wszystkich marketów / ---------- i jaka cenka na to jest - Mój barwnik do zaprawy ----------do luftu -------słaby efekt kolorystyczny uzyskaliśmy pozdrawiam serdecznie MTW1[[/b] Fuga wyszła SUPER-jutro beda fotki. Kupłam ja na Karmelkowej, w Centrum Klinkieru po 50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 04.07.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ależ ty ciekawski jesteś poprostu wysłałam dwa posty tej samej treści, i jeden musiałam skasować, ot i tyle Wcale nie jestem ciekawski - sztucznie podtrzymuję dyskusję Tak to jest jak ekipa się nie zna;), ktos musi gadać - choć to forum wygląda na satały zgrany team Hmm - więc nie wiem, co myśleć o braku ochoty na piwko Chyba, że wszyscy piją piwko na budowach Albo niektórzy chwilowo pija tylko karmi bo karmia:) Ja chetne na spotkanie, ale chociaz swego czasu rynek wieczor to było super miejsce to teraz z powodow Hani zbyt pozno nie dam rady:) No i ta sobota u mnie niestety nie wchodzi w gre:( Ja też chętnie bym się spotkała ---------ale ziemie w sobote z mężem rozrzucam .......więc raczej nie dam rady MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 04.07.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 mtw1 - fugę kupiłam Quick-mixa beżowo-białą (w efekcie jest wlasnie taka piaskowa, zresztą jutro będzie fugowanie to od razu pokaże efekty. I ściankę koło kominka też będą jutro robic:) CZESC kulka Pochwal sie prosze , gdzie kupiłaś tą fugę / żebym nie musiała przelecieć wszystkich marketów / ---------- i jaka cenka na to jest - Mój barwnik do zaprawy ----------do luftu -------słaby efekt kolorystyczny uzyskaliśmy pozdrawiam serdecznie MTW1[[/b] Fuga wyszła SUPER-jutro beda fotki. Kupłam ja na Karmelkowej, w Centrum Klinkieru po 50 zł dzięki za info z niecierpliwością czekam na zdjęcia MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 04.07.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Mam do odsprzedania ok. 30 m2 folii paraizolacyjnej Corotop Active dokładnie takiej:http://www.paroizolacja.pl Jak ktoś chętny to zapraszam na priv. (drzwi techniczne-juz spprzedane, cegła hoffmanowska już zaklepana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpl 04.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam po wymurowaniu ścian zostało mi trochę pustaków ceramicznych Robena. Mam do odsprzedania w cenie zakupu 80 szt. o grubości 30 cm i 40 szt. o grubości 25. Zainteresowanych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 05.07.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 To paradyż z kolekcji Sunny Wind. Kupiłam tu: http://www.lazienki24.pl http://www.lazienki24.pl/vkw/ko51t/plytki_ceramiczne/ceramika_paradyz/kuchenne/sunny___wind/sunny_beige_mozaika_cieta_1.htm dostałam tam niezly rabat na cała glazure i za te mozaike zaplacilismy 183 zł brutto. Niestety-mozaika nie jest tania, ale potrzebujemy jej nie wiele:) W cermagu jest po ok 220 zł. Tego się obawiałam Niestety nie jest to cena dla nas. My mamy trochę więcej do położenia i do tego kasa jakoś dziwnie szybko się rozpływa, więc trzeba spasować z tymi szaleństwami Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No cóż, nie dostałem żadnej konkretnej informacji o chęci spotkania, więc zawieszam spotkanie aż sie pobudujemy Chyba, że ktoś ma inną propozycję i będzie lepszym organizatorem niż ja:] A ja i tak ruszam w piątek i sobotę z domu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag_mat 05.07.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ukłony dla Wszystkich na polu bitwy budowlanej! Moi drodzy w Szewcach (1km za granicami miasta w strone Obornik Śl.)nabyłem niedawno domek w stanie surowym otwartym z wiezba i odeskowany - pisałem o całej historii już wcześniej. Niestety nie ma on wylanego chudziaka - pilnie szukam ekipy, ktora ustabilizuje mi grunt, zrobi przepusty kanalizacyjne i wyleje chudziak. Może ktoś ma jakieś namiary - prace proste. Mam jeszcze do oddania:) ziemie do niwelacji terenu - może ktoś jest chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej mag_mat W sprawie ekipy nie pomogę, ale trzymam kciuki:) Ziemię bym chciała, ale już raz przerabialam podobny temat (miałam za darmo ziemię tylko sama zaladunek i transport miałam zalatwić). Niestety za ten transport wchodziło tak, ze mi się nie opłacało:( Ktos kto mieszka bliżej Ciebie będzie zadowolony z niej pewnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaMa 05.07.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ukłony dla Wszystkich na polu bitwy budowlanej! Moi drodzy w Szewcach (1km za granicami miasta w strone Obornik Śl.)nabyłem niedawno domek w stanie surowym otwartym z wiezba i odeskowany - pisałem o całej historii już wcześniej. Niestety nie ma on wylanego chudziaka - pilnie szukam ekipy, ktora ustabilizuje mi grunt, zrobi przepusty kanalizacyjne i wyleje chudziak. Może ktoś ma jakieś namiary - prace proste. Mam jeszcze do oddania:) ziemie do niwelacji terenu - może ktoś jest chętny? Ta ziemia to dobrej jakości, w sensie do ogrodu? Jakie to okolice Wrocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.07.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 mag_matjaka to ziemia? Do mnie jest ok. 3km drogą powiatową łączącą Szewce z Rogożem, więc byłoby blisko, ale zależy od jakości ziemi.Daj znać proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.07.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witajcie Kochani Dawno mnie tu nie bylo ale przy budowie mielismy duzo pracy na dodatek zmienialam prace i musialam do konca duzo pracowac teraz mam fajnie bo pracuje od 8-16 skonczylo sie tyranie. Mam zamiar znow tu zaglądac, przy okazji mam ogromną prośbę o poradę mam juz wielki stos faktur i chcialabym zlozyc do urzedu skarbowego wniosek o zwrot podatku VAT no i nie wiem jak w miare sprawnie to zrobic, jakie druki sa potrzebne, czy trzeba przepisywac wszystkie pozycje z faktury, bede wdzieczna za wszystkie porady. U nas juz przygotowujemy sie do wylewek na dole wiec stan developerski powinnismy miec juz pod koniec miesiaca no a potem zaczynaja sie najprzyjemniejsze rzeczy czyli wybór kuchni, kafelek drzwi etc budowa tarasu i ogrodu Pozdrawiam serdecznie flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej flowera:))) Nie wiem czemu ale byłam przekonana, ze Ty już mieszkasz w swoim domku:)A z czegro robisz taras? p.s. co do rozliczenia - napiszę Ci (postaram się dzisiaj wieczorem) jak to rozliczał mój TŻ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.07.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej flowera:))) Nie wiem czemu ale byłam przekonana, ze Ty już mieszkasz w swoim domku:) A z czegro robisz taras? p.s. co do rozliczenia - napiszę Ci (postaram się dzisiaj wieczorem) jak to rozliczał mój TŻ. Witaj Kuleczko, niestety jeszcze nie mieszkamy, strasznie nam sie przeciagaja wylewki bo moj maz sam robi hydraulike, ocieplenie podlogi no i ogrzewanie podlogowe (po pracy teraz tylko wzial pare dni urlopu bezplatnego bo termin drugich wylewek sie zbliza). Taras robimy drewniany zawsze o takim marzylam wiem ze bedzie trzeba go odnawiac no ale trudno))). Szukam wlasnie kuchni i kafelek, no i musze wreszcie sie zabrac za te faktury mamy ich bardzo duzo na niektorych nie ma PKWiU i nie wiem czy urzad skarbowy bedzie honorowal takie pozycje. Bede wdzieczna za pomoc w rozliczeniu ale to sie nie spieszy jak bedziesz miala chwilke bede wdzieczna za jakis punkt zaczepienia Pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.07.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 no a potem zaczynaja sie najprzyjemniejsze rzeczy czyli wybór kuchni, kafelek drzwi etc no nie wiem, dla mnie ta część nie jest przyjemna, wolałam jeździc kielnią po ławach.... jak chodze po sklepach i patrze się na te dekorki, odcienie pomaranczu szarosci i miliardy złotówek do wydania to włącza mi się agresor i naprawde juz nic nie wiem co powinno byc z czym....i nic mi juz nie pasuje do niczego może mi przejdzie jak zacznę firanki wieszać.... na razie jestem bardzo zła na ten etap! ale zdrugiej strony chciałabym się wreszcie zalać podłogę bo chodzenie po instalacjach w stylu bocianim i przejście wreszcie etapu - brudno-czysto też mnie męczy anyway - kiedy się robi parapetówkę (parapety mam na strychu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 05.07.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 no a potem zaczynaja sie najprzyjemniejsze rzeczy czyli wybór kuchni, kafelek drzwi etc no nie wiem, dla mnie ta część nie jest przyjemna, wolałam jeździc kielnią po ławach.... jak chodze po sklepach i patrze się na te dekorki, odcienie pomaranczu szarosci i miliardy złotówek do wydania to włącza mi się agresor i naprawde juz nic nie wiem co powinno byc z czym....i nic mi juz nie pasuje do niczego może mi przejdzie jak zacznę firanki wieszać.... na razie jestem bardzo zła na ten etap! ale zdrugiej strony chciałabym się wreszcie zalać podłogę bo chodzenie po instalacjach w stylu bocianim i przejście wreszcie etapu - brudno-czysto też mnie męczy anyway - kiedy się robi parapetówkę (parapety mam na strychu:) No tak to prawda te kafelki co mi sie podobaja to kosztuja majatek rzeczywiscie pomarancze sa modne i wlasnie takie kafelki mi sie podobaja w Cermagu widzialam taka lazienke no i na dole w Domarze no ale my mamy zamiar zrobic lazienki z minimalna iloscia kafelek wiec moze nie wydamy majatku.. ale chodzenie po kafelkach chyba sprawia wieksza przyjemnosc niz np tak jak ostatnio chodzenie za siatka i slupkami do plotu Wklejam moje najnowsze zdjecie domku) http://bogusiawr.republika.pl/dom1.JPG http://bogusiawr.republika.pl/dom2.JPG pozdrawiam Bogusia Ps Moze ktos doradzi mi jaki kolorek zrobic w naszym domku bo na jesien albo wczesna wiosne bedziemy robic tynki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 05.07.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Hej flowera:))) Nie wiem czemu ale byłam przekonana, ze Ty już mieszkasz w swoim domku:) A z czegro robisz taras? p.s. co do rozliczenia - napiszę Ci (postaram się dzisiaj wieczorem) jak to rozliczał mój TŻ. Przyłączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 05.07.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Wklejam moje najnowsze zdjecie domku) http://bogusiawr.republika.pl/dom2.JPG pozdrawiam Bogusia Ps Moze ktos doradzi mi jaki kolorek zrobic w naszym domku bo na jesien albo wczesna wiosne bedziemy robic tynki) na szybko może taki? http://www.bonoedge.republika.pl/budowa/dom1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 05.07.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 no a potem zaczynaja sie najprzyjemniejsze rzeczy czyli wybór kuchni, kafelek drzwi etc no nie wiem, dla mnie ta część nie jest przyjemna, wolałam jeździc kielnią po ławach.... jak chodze po sklepach i patrze się na te dekorki, odcienie pomaranczu szarosci i miliardy złotówek do wydania to włącza mi się agresor i naprawde juz nic nie wiem co powinno byc z czym....i nic mi juz nie pasuje do niczego może mi przejdzie jak zacznę firanki wieszać.... na razie jestem bardzo zła na ten etap! ale zdrugiej strony chciałabym się wreszcie zalać podłogę bo chodzenie po instalacjach w stylu bocianim i przejście wreszcie etapu - brudno-czysto też mnie męczy Ja juz naszczęście prawie jestem za tym etapem ----nie mam tylko wybranych paneli do salonu ---------Mąż cisnie , żebym się zdecydowała / przecież pełno ich w sklepie / , bo max w niedziele trzeba podjąc decyzje... Z wyborem kafli walczyłam od maja , kolory na ściany poszły jakoś szybceiej, ale to zasługa szwagra stylisty .Stylista co prawda od włosów ----ale za to z dużą wyobrażnią przestrzenną --jakoś mógł sobie to wszystko na ścianach wyobrazić --- Ja dziś zobaczyłam pierwsze efekty , naszych wyborów Kolorki dosyć zdecydowane mam w pokojach na górze ---wytonują je trochę panele w kolorze starego klonu . Zjechały dzisiaj ostatnie kafle-do kuchni. "Rośnie murek i ściana z cegły rozbiórkowej , Kończą robić również podbitke --------zaczynam się cieszyć , bo widać posuwającą się do przodu robotę---- Powoli wierzę , że założony przez mojego męża plan / koniec budowy ---na 10 rocznicę ślubu --30.września -------------jest realny .................prawie bo dziś się dowiedziałam , że na sofy czeka się nawet do 12 tygodni. Pozdrawiam MTW1 /GOSKA [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts