kulka i.w. 05.07.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 A u nas dziiaj przybyly drzwi zewnetrzne (jeszcze nie obrobione przez elewacjarza zewnetrzne: http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_05_008063.jpg od ogrodu: http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_05_008067.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 05.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Marzka, Po ile kasował za pomalowanie ? I czy cena , którą podajesz to jest z gruntowaniem , czy za to jeszcze liczą dodatkowo ? MTW1 za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 flowera, Adam_12-dzisiaj juz nie dam rady z tym US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie pozdrawiam malowanie ile razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 05.07.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie pozdrawiam malowanie ile razy? 2 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kulka - czy to są te cegły z odzysku na Twoim barku? Wspaniały bobas ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie pozdrawiam malowanie ile razy? 2 razy A kolory masz stonowane czy też troche intensywnych? W sensie czy dwukrotne malowanie wystarczyło czy trzeba było malowac jeszcze? I ile wtedy kasuje? Pytam bo mam 2 ofefrty na malowanie: 1. 5zł/m2 (w tym dwukrotne malowanie, ale bez gruntowania, tylko perwsza wartswa na biało ), kazda kolejna warstwa 2,5zł 2. 7zł/m2 (ale w tym naprawianie ubytków w tynku, gruntowanie, malowanie tyle warstw ile trzeba, zeby byl efekt). Nie wiem co o tym mysleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kulka - czy to są te cegły z odzysku na Twoim barku? Nie-to są cegly ręcznie formowane z cegielni hoffmanowskiej. Kolorów maja do wybou wiele: piaskowe, "jablkowe", czerwieńsze bardziej, mniej, postarzane, wiekszy format, mniejszy, pólówki itd Wspaniały bobas ;] Dzięki:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 05.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie pozdrawiam malowanie ile razy? 2 razy A kolory masz stonowane czy też troche intensywnych? W sensie czy dwukrotne malowanie wystarczyło czy trzeba było malowac jeszcze? I ile wtedy kasuje? Pytam bo mam 2 ofefrty na malowanie: 1. 5zł/m2 (w tym dwukrotne malowanie, ale bez gruntowania, tylko perwsza wartswa na biało ), kazda kolejna warstwa 2,5zł 2. 7zł/m2 (ale w tym naprawianie ubytków w tynku, gruntowanie, malowanie tyle warstw ile trzeba, zeby byl efekt). Nie wiem co o tym mysleć. w każdym z 3 pokoi na poddaszu mam po jednej ścianie o mocnym kolorze a pozostałe są pastelowe. Wystarczyły 2 warstwy farby i ładnie pokryło. Malowałam lateksową farbą Sto. Przy Twoich cenach widzę, że to moje 5 zł było dobrą ceną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 05.07.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 No to nie są jeszcze moje ceny:) Sonduję rynek:))) Lateksowe dobrze kryją, ja raczej nie będe miala lateksowych.A ile kosztują lateksowe firmy STO? p.s. ktoś ma jeszcze jakies rozeznanie w cenach malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 06.07.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Daro_K my jesteśmy chętni na piwko Miejsce i czas spotkania trzeba narzucić bo przy takiej ilości osób zawsze będzie komuś nie po drodze Proponuję zastanowić się nad przyszłą niedzielą. Godzina 16-17.00 (to z racji naszych najmniejszych) w Spiżu. Miejsce spacyfikujemy no i wózki można gdzieś pomieścić. kulko nad wełną się jeszcze myślę, poczekaj chwilkę. Malowanie u nas było po 3 zł/m2 (gruntowanie i malowanie do skutku) - cena z przełomu roku. _Adam wysyłam wiadomość na priv Wojty my robiliśmy sam tynk (strukturę) w maju. Cena - 14 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 06.07.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 kulko nad wełną się jeszcze myślę, poczekaj chwilkę. Malowanie u nas było po 3 zł/m2 (gruntowanie i malowanie do skutku) - cena z przełomu roku. A co ze szpachlowaniem i równaniem scian? Kto to robil i za ile? z wełna ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 06.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kulko wcześniej ta sama ekipa kładła rotband, więc jeśli było krzywo to sobie równali. Rotband daliśmy na tynki cementowo-wapienne, które były fatalnie wykonane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 06.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 co to rotband? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 06.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kulko wcześniej ta sama ekipa kładła rotband, więc jeśli było krzywo to sobie równali. Rotband daliśmy na tynki cementowo-wapienne, które były fatalnie wykonane..... No to dobra cena. A możesz podac na priv telefon do tej ekipy? Sprawdzę jak mocno im się przez pól roku ceny zmieniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 06.07.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 xena rotband to rodzaj gładzi. Jest jeszcze goldband (do powierzchni suchej) Rotband teoretycznie jest do wilgotnych pomieszczeń ale ma lepszą przyczepność więc daliśmy ten. Oba produkowane przez Knaufa. Kładzie się wilgotną masę na ścianę i wyrównuje tzw. piórem. Nasza ekipa nie chciała robić typowych gładzi gipsowych ponieważ nie chciało im się szlifować Kulko namiar i szczegóły wysyłam na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.07.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Daro_K my jesteśmy chętni na piwko Miejsce i czas spotkania trzeba narzucić bo przy takiej ilości osób zawsze będzie komuś nie po drodze Proponuję zastanowić się nad przyszłą niedzielą. Godzina 16-17.00 (to z racji naszych najmniejszych) w Spiżu. Miejsce spacyfikujemy no i wózki można gdzieś pomieścić. HEhE - jeste za. Czyli co? niedziela 8 lipca godz 16. Spiż? No nie wiem co do pogody i miejsc, może zrobimy rezerwację, - mi pasuje. Po sobocie zdążę odespać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 06.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie mozna kupić korzystnie płyty OSB. Płyty chcę wykorzystać jako deskowanie dachu, więc ilość materiału bedzie duza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 06.07.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ja też podłączam się pod pytanie o OSB, potrzebuje kupić na podłogę stryszku ceny na allegro to 22-30 zł/m2 myślicie że na podłogę na nieużytkowym stryszku wystarczy 12 mm czy musiałaby byc grubsza? Dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 06.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 My będziemy mieli 25, ale stryszek niby docelowo ma być użytkowany, tzn będą tam zrzucane jakieś stare ciuchy, koce i chyba nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts