Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie :-)

pozdrawiam

malowanie ile razy?

2 razy

A kolory masz stonowane czy też troche intensywnych? W sensie czy dwukrotne malowanie wystarczyło czy trzeba było malowac jeszcze? I ile wtedy kasuje?

Pytam bo mam 2 ofefrty na malowanie:

1. 5zł/m2 (w tym dwukrotne malowanie, ale bez gruntowania, tylko perwsza wartswa na biało :o ), kazda kolejna warstwa 2,5zł

2. 7zł/m2 (ale w tym naprawianie ubytków w tynku, gruntowanie, malowanie tyle warstw ile trzeba, zeby byl efekt).

Nie wiem co o tym mysleć.

za malowanie kasował 5 zł/m2 w tym: gruntowanie, szpachlowanie i malowanie :-)

pozdrawiam

malowanie ile razy?

2 razy

A kolory masz stonowane czy też troche intensywnych? W sensie czy dwukrotne malowanie wystarczyło czy trzeba było malowac jeszcze? I ile wtedy kasuje?

Pytam bo mam 2 ofefrty na malowanie:

1. 5zł/m2 (w tym dwukrotne malowanie, ale bez gruntowania, tylko perwsza wartswa na biało :o ), kazda kolejna warstwa 2,5zł

2. 7zł/m2 (ale w tym naprawianie ubytków w tynku, gruntowanie, malowanie tyle warstw ile trzeba, zeby byl efekt).

Nie wiem co o tym mysleć.

w każdym z 3 pokoi na poddaszu mam po jednej ścianie o mocnym kolorze a pozostałe są pastelowe. Wystarczyły 2 warstwy farby i ładnie pokryło. Malowałam lateksową farbą Sto. Przy Twoich cenach widzę, że to moje 5 zł było dobrą ceną :-)

pozdrawiam

Daro_K my jesteśmy chętni na piwko :D Miejsce i czas spotkania trzeba narzucić bo przy takiej ilości osób zawsze będzie komuś nie po drodze 8) Proponuję zastanowić się nad przyszłą niedzielą. Godzina 16-17.00 (to z racji naszych najmniejszych) w Spiżu. Miejsce spacyfikujemy no i wózki można gdzieś pomieścić.

kulko nad wełną się jeszcze myślę, poczekaj chwilkę. Malowanie u nas było po 3 zł/m2 (gruntowanie i malowanie do skutku) - cena z przełomu roku.

_Adam wysyłam wiadomość na priv

Wojty my robiliśmy sam tynk (strukturę) w maju. Cena - 14 zł za m2.

Kulko wcześniej ta sama ekipa kładła rotband, więc jeśli było krzywo to sobie równali. Rotband daliśmy na tynki cementowo-wapienne, które były fatalnie wykonane.....

No to dobra cena.

A możesz podac na priv telefon do tej ekipy?

Sprawdzę jak mocno im się przez pól roku ceny zmieniły.

xena rotband to rodzaj gładzi. Jest jeszcze goldband (do powierzchni suchej) Rotband teoretycznie jest do wilgotnych pomieszczeń ale ma lepszą przyczepność więc daliśmy ten. Oba produkowane przez Knaufa. Kładzie się wilgotną masę na ścianę i wyrównuje tzw. piórem. Nasza ekipa nie chciała robić typowych gładzi gipsowych ponieważ nie chciało im się szlifować :-?

Kulko namiar i szczegóły wysyłam na priw.

Daro_K my jesteśmy chętni na piwko :D Miejsce i czas spotkania trzeba narzucić bo przy takiej ilości osób zawsze będzie komuś nie po drodze 8) Proponuję zastanowić się nad przyszłą niedzielą. Godzina 16-17.00 (to z racji naszych najmniejszych) w Spiżu. Miejsce spacyfikujemy no i wózki można gdzieś pomieścić.

HEhE - jeste za. Czyli co? niedziela 8 lipca godz 16. Spiż? No nie wiem co do pogody i miejsc, może zrobimy rezerwację, - mi pasuje. Po sobocie zdążę odespać;)