secam 09.07.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Pozwoliłem sobie skasować mój wcześniejszy post z listą. A i przypomniałem sobie że niestety nie wpadnę na spotkanie bo zapomniałem że zostawiłem żelazko na gazie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Kuleczko dzieki serdeczne ale czy trzeba przepisywac kazdą pozycje z faktury do programu do rozliczania ? Troche mnie to przeraza bo mam do wpisania ok 500 pozycji(( Niestety. I to dwukrotnie, bo do jednego formularza wpisuje się jedną daną z faktury, a do drugiego inna. I kopie wszystkich faktur trzeba dołącyc. i jeszcze pytanie czy na fakturach mieliscie jakis zapis zaplacono gotówką doczytalam się ze jesli nie ma takiego zapisu trzeba dostarczyc dowody zaplaty czy cos takiego dostarczaliscie? Nic takiego nie dołączalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.07.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 aha a potem przyszykujcie się na konfrontacje z US (ja miałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Bylismy, byl blad w jdnej przepisane kwocie, poprawilismy, odczekalismy, pieniadze juz wydane. O niczym takim jak dowody zakupu nie bylo mowy. W koncu czyme ijest fakura vat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterka1719501090 09.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 A propos zwrotu VAT, to powinno ułatwić i rozjasnić sprawę... Oczywiście ustawodawca zadbał żeby nie było tak łatwo : "Warto jednak podkreślić, że prawo do odliczenia dotyczy zgodnie z ustawą materiałów objętych starym VATem w stawce 7%, a nowym - 22%, a nie materiałów objętych wykazem ogłoszonym przez Ministra. Wynika to z redakcji przepisów prawnych - odliczeniu podlegają wydatki na zakup materiałów opodatkowanych w określony sposób. Ustawa nie zawiera przepisu, który ograniczałby odliczenie wydatków wyłącznie do wymienionych w wykazie. Brak materiału budowlanego w wykazie nie oznacza, że nie przysługuje w związku z jego zakupem prawo zwrotu, z kolei umieszczenie go w wykazie nie gwarantuje prawa do odliczenia, zależy ono od spełnienia warunków zasadniczych (materiał budowlany, wykorzystanie w budowie, remoncie, zmiana stawki VAT 7% -> 22%)." http://www.pit.pl/wykaz-zwrot-vat/index.php pozdrawiam, Peterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 09.07.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 flowera jeśli chcesz zwrotu różnicy vatu to musisz daną fakturę bądź pozycję z tej faktury wpisać na druku. Im więcej masz faktur tym więcej wpisujesz i zwracają kaski Jeśli płacisz kartą lub przelewem warto mieć podpięte pod fakturę tzw dowód zakupu czyli wydruk z czytnika kart lub potwierdzenie przelewu. Nie jest to sprawdzane przez US ale licho nie śpi Jeśli masz cierpieć katusze przy wypełnianiu tych druków to zanieś je do biura rachunkowego. Prawie każde wypełnia te druki. Jednak na bank pójdziesz do US poprawić drobne błędy. My z Wojty siedziałyśmy 3 godziny korygując nasze druki ale było miło i prawie zaprzyjaźniłyśmy się z Panią z US kulka i.w. przy typowym zwrocie wpisuje się tylko raz daną fakturę. Chyba, że jednocześnie korzystaliście z ulgi remontowej. Daro men nie obrażaj się Szkoda, że nie możesz teraz przyjść. Ze spotkaniami tak jest, że trudno wszystkim dogodzić z terminem. Nie wiem czy teraz coś wyjdzie ze spotkania. Mimo wszystko ja chętnie się wybiorę na ryneczek Kto chętny? Wojty dabell lowera Kulka.i.w _Adam mtw1 Xena z Xary mi5iak BK haniairafal GosiaIAdam MichAsiek dorhir Ray23 bzyk Natalia Stanko trabi-wrc marzka ElaMa Jola z Melisy sacram - specjalne zaproszenie oraz wszyscy nie wymienieni z imenia proszę o odzew!!!!! NIEDZIELA 15.07.2007 godzina 16.00 ogródek SPIŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Betty&M Ja jeszcze nic nie piszę bo nie wiem czy nie będę w sobotę jechac do mojej mamy a jeżeli tak to czy wracam w sobotę wieczorem czy juz w niedzielę. Dlatego jeszcze siedzę cicho w tym temacie:) W każdym bądź razie umawiajcie się, a ja jezeli tylko bedę - przyjdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Niestety. I to dwukrotnie, bo do jednego formularza wpisuje się jedną daną z faktury, a do drugiego inna. I kopie wszystkich faktur trzeba dołącyć. Jak to dwukrotnie, właśnie wklepałam do załącznika WZM-1A - wyszło mi 3 szt. ((wykaz faktur i wartości nieodliczanych w ramach ulg mieszkaniowych) ??? i jeszcze pytanie czy na fakturach mieliscie jakis zapis zaplacono gotówką doczytalam się ze jesli nie ma takiego zapisu trzeba dostarczyc dowody zaplaty czy cos takiego dostarczaliscie? Nic takiego nie dołączalismy. Ja mam większość faktur płaconych przelewami (adnotacja na fakturze płatne przelewem w terminie do...). Niestety, ponieważ płaciłam najczęsciej po uzgodnieniu ogólnym (nie mam na przelewach odpowiednich numerów faktur, tylko treść np. za bloczki itp.), faktury były wystawiane potem (np. w Gai leżały sobie aż je wzięłam). Czy US honoruje np. potrwierdzenie z hurtowni, że takie to a takie faktury są zapłacone? Bo będzie problem z doliczeniem się. Kulko - faktur można dostać , ale jej nie zapłacić - dlatego chyba chcą potwierdzeń. A tak w ogóle KULECZKO, to bardzo dziękuję za mobilizację . Nie wiem czy wzięłabym się do rozliczenia tego - a warto, wyszło mi już kilkanaście tysięcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Betty byłaś szybsza A co ze spotkaniem to zobaczymy - mam wiatrówkę w domu (synek już strupkowy, teraz czekam na Olkę aż zabąbelkuje) - jeżeli nie załapie to przyjdę, a jeśli ją dopadnie, to nie, bo nie chciałabym przypadkiem wirusa przynieść - szkoda mi Waszych maluszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 jedna z nie wymienionych z imienia ale i tak przyjdziemy , chyba że goście się zasiedzą ach, może warto sprawdzić, czy w tym czasie nie będzie jakiegoś koncertu w rynku, bo gdyby był - to nie pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Kulko - faktur można dostać , ale jej nie zapłacić - dlatego chyba chcą potwierdzeń. No ale potwierdzeniem zapłaty przy fakturze przelewowej oze byc np. wydruk z konta bakowego. Tak jak pisałam - my praktycznie większość faktur mieliśmy przelewowych. Niczego nie dołączaliśmy, niczego od nas nie chciano, mieliśmy jedynie błąd w sumowaniu (na pare groszy ) i nigdzie nas nie wzywano (poza tą poprawką tych groszy). A jak trzeba bedzie to wydrukujemy potwierdzenie przelewu z konta. A tak w ogóle KULECZKO, to bardzo dziękuję za mobilizację . Nie wiem czy wzięłabym się do rozliczenia tego - a warto, wyszło mi już kilkanaście tysięcy . No proszę) Będzie akirat na wykończeniowkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Grzegorz - a Ty biegnij szybko, ściągnij to żelazko z gazu jak się pośpieszysz, to może zdążysz do rynku na 16 w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 KULKA , Czy czasem Twoja Hania , nie była wczoraj o 19 .00 w Castoramie ? MTW1 Była:) w Castoramie w Koronie:) Kupowala fugę epoksydowaną w kolorze jaśminowym:)))) Czemu nas nie zaczepiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Jeżeli będę we Wrocku to oczywiście chętnie wpadnę. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 09.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Betty&M Ja jeszcze nic nie piszę bo nie wiem czy nie będę w sobotę jechac do mojej mamy a jeżeli tak to czy wracam w sobotę wieczorem czy juz w niedzielę. Dlatego jeszcze siedzę cicho w tym temacie:) W każdym bądź razie umawiajcie się, a ja jezeli tylko bedę - przyjdę ja też cicho siedzę bo nie mogę w niedzielę. W sobotę wyjeżdżamy nad morze odreagować stresy:-) pozdrawiam marzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 09.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 KULKA , Czy czasem Twoja Hania , nie była wczoraj o 19 .00 w Castoramie ? MTW1 Była:) w Castoramie w Koronie:) Kupowala fugę epoksydowaną w kolorze jaśminowym:)))) Czemu nas nie zaczepiliście? A bo ja w biegu byłam ........między oglądaniem tynku dekoracyjnego a premierą "SZKLANEJ PUŁAPKI " /udało mi się męża namówić na chwilę oddechu od budowy / I w tym biegu do wyjścia ---wpadło mi " w oko" dziecko -------------w głowie mętlik------skąd ja je znam , Dopiero przed zakrętem --oświecenie, że to Twoja Hania -------musi być ! Pozdrawiam Goska / MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.07.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 W sprawie spotkania - jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 09.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Dobre wieści dla mieszkanców obecnyc i przyszłych wschodnich części wrocławia:) http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4302118.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.07.2007 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 sacam - specjalne zaproszenie NIEDZIELA 15.07.2007 godzina 16.00 ogródek SPIŻ Grzegorz - a Ty biegnij szybko, ściągnij to żelazko z gazu jak się pośpieszysz, to może zdążysz do rynku na 16 w niedzielę Dziewczyny jesteście kochano - wzruszyłem się - Jesli Wy będziecie ja jestem na 130 % - żelazko moze postać nic mu nie będze i tak nie mam jeszcze gazu Się troszkę zdenerwowałem bo chciałem pomóc i zrobić listę jak było przy poprzednich spotkaniach, a wiadomy " ktoś" "strzelił focha" że był pierwszy i mu nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.07.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 e tam to zwykłe przejęzyczenieja może tez się wybiore ale na razie kursywą bo nie moge obiecać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts