Pani Koala 11.07.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 smiejus Ekstra ten twój kłapouch z avarku wygląda! Mam słabość do takich kłapouchów. Mój ma 12 lat i jedno ucho nadal kłapnięte. I między innymi dla niego chcemy tą budowę jak najszybciej skończyć, bo stawy już nie te i trzecie piętro nie służy... Mamy nadzieję, że jak dostanie swój płot do oblatywania, to druga młodość w niego wstąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.07.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witajcie, w związku z nadchodzącym terminem złożenia wniosku o pozwolenie proszę grupę o podanie namiarów na architektów-adapterów oraz geologów. Na liście misiów nie ma wielu architektów, a z pewnością jest kilku więcej, których możecie polecić. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 smiejus Ekstra ten twój kłapouch z avarku wygląda! Mam słabość do takich kłapouchów. Mój ma 12 lat i jedno ucho nadal kłapnięte. I między innymi dla niego chcemy tą budowę jak najszybciej skończyć, bo stawy już nie te i trzecie piętro nie służy... Mamy nadzieję, że jak dostanie swój płot do oblatywania, to druga młodość w niego wstąpi hihi no ja mam nadzieje że uszko jej jednak stanie jak trzeba, chociaż nawet jak nie to jest kochana. A widzę że motywację do jak najszybszego końca mamy podobną my też goniliśmy jak tylko się dało bo psica w bloku przygasa.... Dopiero na budowie prawdziwy diabełek w nią wstępuje. Ale tam ma gdzie polatać, wyszaleć się.... nie to co 37 m2 mieszkania + spacer na smyczy w mieście U nas prawie skończona elewacja w tym tygodniu (huraaaaa), prawie bo się oczywiście drzwi już 3 tydzień spóźniają no i ociepleniowcy muszą wrócić żeby dokończyć. Jakby ktoś chciał ekipę to mogę z czystym sumieniem polecić Teraz czekamy na prąd i licznik z energetyki, a w sierpniu wchodzi kafelkarz. A co do więźby.. gdzieś czytałam na forum ze ktoś też tak robił, ze impregnował już zrobioną, malował chyba 2, więc tak też się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Kłapouch faktycznie bombowy - miałem kiedyś podobnego, ale coś lub ktoś go uderzył i biedaczysko nie dał rady Natomiast u nas będzie KOT. Czarny lub marchewkowy. Tu pewnie nawiążę kontakt z kulką Ale do tego czasu jeszcze hohoho Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 11.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 U nas prawie skończona elewacja w tym tygodniu (huraaaaa), prawie bo się oczywiście drzwi już 3 tydzień spóźniają no i ociepleniowcy muszą wrócić żeby dokończyć. Jakby ktoś chciał ekipę to mogę z czystym sumieniem polecić Bardzo chętnie. Szukam sprawdzonej ekipy do styro. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 trabi, a te duże robisz zmiany w projekcie?? bo jeśli tylko adaptacja to może ci ją zrobić Tyczyński z Czernicy. co do marchewkowych kotów.... znajoma ma do oddania 3 marchwewkowe maluchy, może jesteś chętny? <a href=http://www.prv.warco.pl/kotk.jpg>http://www.prv.warco.pl/kotki-m.jpg</a> PS. czy ktoś mi może powiedzieć jak z tego obrazka zrobić odnośnik ? bo coś mnie tu nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Nie wiem czy teraz coś wyjdzie ze spotkania. Mimo wszystko ja chętnie się wybiorę na ryneczek Kto chętny? Wojty dabell lowera Kulka.i.w _Adam mtw1 Xena z Xary mi5iak BK haniairafal GosiaIAdam MichAsiek dorhir Ray23 bzyk Natalia Stanko trabi-wrc marzka ElaMa Jola z Melisy sacram - specjalne zaproszenie oraz wszyscy nie wymienieni z imenia proszę o odzew!!!!! NIEDZIELA 15.07.2007 godzina 16.00 ogródek SPIŻ WITAM WAS KOCHANI !!! Się pochorowałam - cały tydzień wyłączony z życiorysu i dopiero dziś wracam do życia. Wracam, czytam, czytam , nadrabiam zaległości i co widzę.... spotkanko się kroi.... I co jeszcze ??? Normalnie aż się jąkać zacznę.... zapomnieli o mnie przez tydzień Ale, ale.......... nie załamuję sie i ................. czytam dalej................ A tu ta sama, zacna i kochana Betty&M pisze kilka postów dalej: " A gdzie sie podział scur?" No fajnie, myślę, jednak istnieję, jeszcze o mnie nie zapomnieli. Bardzo, bardzo chętnie się z Wami spotkam i choć planowaliśmy wyjazd do teściów to postaramy się zdążyć. Może nie na 16, troszkę później ale mam nadzieję, że damy radę. Buziaki wielkie i do zobaczyska Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 smiejus nie planuję dużych zmian, więc raczej tylko adaptacja. Kotki są śliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiczne !!!!!! Jakbym mógł to bym już siedział w samochodzie i czakał skąd je odebrać, ale muszę być cierpliwy - Jak mawiał mistrz Yoda "Cierpliwym być musisz !" Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dalej w temacie spotkania Skoro już tak ładnie i z imienia się zapraszamy to zabrakło mi na liście kilku naszych stałych forumowiczów: Fasola25 smiejus anjamen aleksander bogucki (tak na pierwszy rzut oka). Chciałabym też aby Ci, którzy tu swego czasu byli "the best", a teraz rzadziej zaglądają też przyszli i spotkali sie z nami (ze sobą). Mam na myśli tak zacne osoby jak: Ivonesca Yemiołka Dobrzykowice Bartar Wiech Woprz Żaba-Gonia Ktoś jeszcze ?? Zapomniałam?? No cóż, wybaczcie po chorobie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam, dawno mnie tu nie bylo , ale moze mnie jeszcze ktos pamieta Widze, ze duzo nowych twarzy, a raczej nickow od tej pory sie pojawilo..ho ho Ja Cię jeszcze pamiętam.... i ........... jeszcze pamiętam, że dość długo juz czekam na Twoja wizytę....... szanowna koleżanko ze wsi obok. Co do kabiny prysznicowej... z doswiadczenia polecam, jak najbardziej zabudowana!!! naljepiej 3 sciany zabudowane i tylko wejscie - drzwi szkalne. Mam wlasnie cos takiego, a mimo to mam dosc tego czyszczenia .A do tego w gminie Czernica jest wyjatkowo zakamieniona woda - bylam w tej sprawie juz nawet w Powiatowej Stacji - powiedzieli, ze mamy najlepsza wode w regione Ja mam kabinę taką jak kilka postów wyżej pokazała BK. Półokrągła, tafle szklane. Utrzymanie w czystości SZOK..... . Woda tak zakamieniona, że po każdym wzięciu prysznica (4 osoby) trzeba byłoby wycierać do sucha i polerować żeby to jakoś wyglądało. Naprawdę odradzam gładkie szkło, choćby delikatna faktura a juz tych białych okropnych kamieniowych kropelek nie będzie widać. Wiedziałam o tym ale i tak dałam sie namówić ..... bo........... w sklepie tak piękna była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 No i kolejne pytanie do Was: zrobią nam na dole łazienkę. I nie wiem czy już montowac naszą piękną miskę WC podwieszaną czy lepiej jakiś tymczas tani? Nie chcę zeby mi wszyscy robotnicy za przeproszeniem siurali w moj kibelek nowiutenki (albo co gorsza w cos większego asortymentu), a gdzies przecież muszą. Jak to rozwiązaliscie/rozwiązecie? Nie montowaliście za szybko sanitariatów? Czy jakiś tymczasik kupowaliście? Witaj Iwonko, my mieliśmy taki tymczasowy kibelek (swoją drogą w dość brzydackim błękitnym kolorze) zamontowany na tymczasem. Właśnie stoi przed domem do wywiezienia. Spełnił swoje zadanie i już. Panowie byli zachwyceni, że nie musieli do wiadra albo po krzakach. Nie montuj swojego docelowego na te 2 miesiące ale 100 zł na nowy byle jaki też szkoda. Nasz jest za zupełną darmochę. Bierzcie kiedy chcecie. Decyzja należy do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witajcie o Ludzie, Zamierzamy z Małżonką od przyszłego roku rzucić się w wir budowy domu. Póki co jest działeczka w Kiełczowie, warunki techniczne na przyłącza i... niemoc odnośnie podjęcia decyzji czy projektujemy indywidualnie z "naszym" architektem czy może projekt gotowy. Widzieliśmy kilka projektów, których "funkcja" (jak mawia znajomy budowlaniec) wydaje się nam odpowiednia, ale żadne z nas nie ma wyobraźni na tyle, żeby jakoś sobie te rzuty przetransformować na przestrzenny obraz wnętrzna naszego przyszlego domku. Stąd - nie do końca wiemy co się nam podoba, szukamy inspiracji, no bo w końcu wijemy gniazdko na całe życie. I tu prośba. Czy możemy wpaść zobaczyć Wasz domek? Czy możemy dotknąć elewacji? Czy możemy wejść do środka i sprawdzić jak to jest gdy salon jest widoczny z kuchni, a jak to jest - gdy nie? Czy możemy się u Was przekonać dlaczego warto mieć podniesioną ścianę kolankową i czy kominek widoczny z 3 stron jest rzeczywiście taki fajny jak nam się zdaje? Prośba niemała, wiem. Jesteśmy obcy, jest nas troje - ja czyli mąsz , żonka Hania i 8-miesięczny Bartuś. Ale jeśli ktoś się nie przestraszy naszej gromadki to z naszej strony mogę zaoferować do wyboru zgrzewkę browarka/dobre winko/i/lub serwis niedzialajacego komputera - bo jestesmy oboje z żona informatykami. No to jak? Witajcie Haniu i Rafale, dla mnie już nie jesteście obcy bo tak się składa, że mieliśmy okazję sie spotkać w niedzielę, w Gajkowie u naszej "okrągłej" koleżanki. Rzadko się zdarza taka kolejność, najpierw w realu, potem na forum, ale jak widac i tak może być. Jakoś nie mieliśmy czasu pogadać o tym, po co przyjechaliście. teraz już wiem i oczywiście zapraszam was do oglądnięcia naszego domu. Może będziemy w ten sposób mogli pomóc. W przeciwieństwie do większości nie tylko w weekend. jesteśmy w domu codziennie późnym popołudniem i chętnie pokażemy Wam chałupkę. Może jakaś inspiracja.... Zapraszamy sąsiadów z Kiełczowa. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witajcie Kochani Dawno mnie tu nie bylo ale przy budowie mielismy duzo pracy na dodatek zmienialam prace i musialam do konca duzo pracowac teraz mam fajnie bo pracuje od 8-16 skonczylo sie tyranie. Mam zamiar znow tu zaglądac, przy okazji mam ogromną prośbę o poradę mam juz wielki stos faktur i chcialabym zlozyc do urzedu skarbowego wniosek o zwrot podatku VAT no i nie wiem jak w miare sprawnie to zrobic, jakie druki sa potrzebne, czy trzeba przepisywac wszystkie pozycje z faktury, bede wdzieczna za wszystkie porady. U nas juz przygotowujemy sie do wylewek na dole wiec stan developerski powinnismy miec juz pod koniec miesiaca no a potem zaczynaja sie najprzyjemniejsze rzeczy czyli wybór kuchni, kafelek drzwi etc budowa tarasu i ogrodu Pozdrawiam serdecznie flowercia Witaj, no rzeczywiście nie było Cie kawał czasu. I fajnie, że wróciłaś. POzdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 11.07.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Pozwoliłem sobie skasować mój wcześniejszy post z listą. A i przypomniałem sobie że niestety nie wpadnę na spotkanie bo zapomniałem że zostawiłem żelazko na gazie . Fajnie, że już gaz odłączyli i że .......... przybędziesz na spotkanie. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Dalej w temacie spotkania Chciałabym też aby Ci, którzy tu swego czasu byli "the best", a teraz rzadziej zaglądają też przyszli i spotkali sie z nami (ze sobą). Mam na myśli tak zacne osoby jak: Ivonesca Yemiołka Dobrzykowice Bartar Wiech Woprz Żaba-Gonia dzięki Ci za pamięć zastanawiam się tylko co znaczy "swego czasu byli "the best" podglądam sobie zawsze co się dzieje w grupie, ale chyba nie dam rady być bo jadę po dzieciaczki do babci.....chyba że jakoś później uda mi sie dojechać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.07.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Fajnie, że już gaz odłączyli i że .......... przybędziesz na spotkanie. Pozdrawiam Agnieszka No wpadnę wpadnę już się odobraziłem mam nadzieję ze Daro też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 11.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Hej, scur, a wiesz,z eja tez sie zastanawialam, gdzie sie podziewasz? Ale wiesz, ja tu tak zadko zagladam, ze nie czepiam sie innnych, jak si enie pojawiaja CO do spotkania, myslam o was, jak organizowali festyn w Kamiencu (myslalam, ze tam sie spotkamy), ale do ostaniej chwili nie wiedzialm, czy sama sie tam wybiore - pogoda byla okropna. I ostatecznie poszlismy tylko na koncert Boysow s Ktos sie pytal o pompe ciepla My mamy z firmy z Rybnika, z Termospecu - chyba jedyna firma z ktorej w 100% jestesmy zadowoleni (nawet ostanio wspominalam o tym, jak kaldli podlogowke). Instaluja szwedzkie pompy IVT. Obsluge klienta maja wzorcowa, zarowno przed podpisaniem umowey, jak i po podpisaniu, ale tez po wykoaknej pracy (jak sie okazalo,ze cos nie dzial tak jak potrzeba to sami dzwonili, pisali maile z pytaniami czy wszystko juz oki, a potem szybko przyjechali i siedzieli do 21 w kotlowni, a na koniec okazalo sie ze wina nie byla po ich stronie tylko kolesia, ktory kladl dolne zrodlo ). Co do p. Szynki - widzialm sie z nim, nawet mily gosc, ale on instaluje polska pompe Ekontech (kiedys byl o niej glosny watek na forum). mozecie sie powilac na Wojtka z Kamienca - pewnie nas pamieta, bo dlugo sie targowalismy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 11.07.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 witam, Możecie mi polecić jakiegoś dobrego stolarza ? Potrzebuje zrobić drzwi do garderoby----z lekkim przycięciem z boku . Również szafkę pod umywalkę . pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.07.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 smiejus - dzięki , a możesz przesłać namiary na p. Bereżańskiego Pani Koala - zdaje się że widziałam zaczątki więźby u waćpani Xenna - zalewasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Co do kabiny prysznicowej... z doswiadczenia polecam, jak najbardziej zabudowana!!! naljepiej 3 sciany zabudowane i tylko wejscie - drzwi szkalne. Mam wlasnie cos takiego, a mimo to mam dosc tego czyszczenia .A do tego w gminie Czernica jest wyjatkowo zakamieniona woda - bylam w tej sprawie juz nawet w Powiatowej Stacji - powiedzieli, ze mamy najlepsza wode w regione Ja mam kabinę taką jak kilka postów wyżej pokazała BK. Półokrągła, tafle szklane. Utrzymanie w czystości SZOK..... . Woda tak zakamieniona, że po każdym wzięciu prysznica (4 osoby) trzeba byłoby wycierać do sucha i polerować żeby to jakoś wyglądało. Naprawdę odradzam gładkie szkło, choćby delikatna faktura a juz tych białych okropnych kamieniowych kropelek nie będzie widać. Wiedziałam o tym ale i tak dałam sie namówić ..... bo........... w sklepie tak piękna była. no, to chyba dam się przekonać i zrobię tylko drzwi do kabiny szklane Właściwie już zdecydowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts