Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

dzięki Ci za pamięć :-) zastanawiam się tylko co znaczy "swego czasu byli "the best" :roll: :p 8) :wink: :lol:

podglądam sobie zawsze co się dzieje w grupie, ale chyba nie dam rady być bo jadę po dzieciaczki do babci.....chyba że jakoś później uda mi sie dojechać ....

Cześć Iwonko,

"swego czasu" jest odniesieniem do częstotliwości Waszego pojawiania sie tutaj. Bo "the best" to jesteście nadal, to chyba oczywiste. :wink: :wink: :) :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Pani Koala, z tym zdrowiem psychicznym mam podobnie. Fachowców mam dobrych dopóki nie zaczną prac - potem juz gorzej... Najbardziej zniechęca mnie ich zwłoka. Nabiorą robot i normalnie nie wyrabiają. Nie da się zaplanować dalszych prac - dekarz przyrzekal, ze zrobi dach do 15 lipca. Ja sobie zamowiłam elektryka, miał robić po 15, a tu dekarz oznajmia - mam 2 DUZE DACHY i nie wyrobie w tym terminie. Ludzie! Ja mam też duży dach i mnie olewa?

Dabell - ja do ciebie z dachowym pytaniem. Czy dawałaś dachowki wentylacyjne? Dekarz twierdzi, że muszą być min. 14szt. na 365mkw dachu. Natomiast Borkowski mówi , ze to bzdura. Przepisowo idzie 10 na kazde 100mkw dachu, a wietrzyc dach mozna za pomoca okapnika i dobrej folii.

Jeśli przybęde na spotkanie - poznacie mnie po bandażu na głowie. Właśnie oglądałam deski na podbitke i próbując je połączyć walnęłam się jedną w nos az ledwie ustałam...

Pozdr Natalia

Natali - współczuję i mam nadziję, że do wesela sie zagoi.

Kochani z innej beczki; szukam elektryka buszującego na zachodzie Wrocławia i okolicach. Będe go potrzebował na początek września, może końcówka sierpnia.

Swoją drogą, cena za punkt elek. około 35zł to chyba dobra cena?

Co do Spotkania NIEDZIELA 15.07.2007 godzina 16.00 ogródek SPIŻ:

Znak rozpoznawczy - gazeta murator

będą na bank:

Betty&M

Wojty :D :D :D pogoda ma być piękna, zapowiadają nawet 30 st!

Zuch

Daro (szybkim lotem z Olszyna :D )

secam

Natalia Stanko

halszka.ka - przepraszam, zapomniałam o Tobie dawno się nie odzywałaś :roll:

wyrażający chęć lecz nie zdeklarowani:

bzyk - jeśli będzie we Wro to przyjdzie :p

dorhir- cierpi na brak czasu 8)

MichAsiek - czeka na rozwój wydażeń :D

Xena z Xsary coś ma z kursywą 8)

Jola z Melisy - jeśli będzie we Wro to przyjdzie :p

dabell - czeka na wiatrówkę, raczej jej brak :D

Kulka.i.w - jedzie do mamy i nie wie kiedy wróci :D

nieobecni usprawiedliwieni:

marzka - jedzie nad morze..... oczywiście zazdroszczę :D

Kto następny???

Pomysł spotkania świetny .

Niestety nie uda mi się raczej dotrzec na spotkanie --- jedzemy w niedziele po 5 letnią córkę , która jest na wakacyjnych wojażach z babcią ----------

Może zrobimy powtórkę we wrześniu ?

pozdr mtw1

Dalej w temacie spotkania

Skoro już tak ładnie i z imienia się zapraszamy to zabrakło mi na liście kilku naszych stałych forumowiczów:

Fasola25

smiejus

anjamen

aleksander bogucki

(tak na pierwszy rzut oka).

Chciałabym też aby Ci, którzy tu swego czasu byli "the best", a teraz rzadziej zaglądają też przyszli i spotkali sie z nami (ze sobą).

Mam na myśli tak zacne osoby jak:

Ivonesca

Yemiołka

Dobrzykowice

Bartar

Wiech

Woprz

Żaba-Gonia

Ktoś jeszcze ?? Zapomniałam?? :oops: :oops: No cóż, wybaczcie po chorobie jestem.

:wink: :wink:

Jestem, jestem. Kochana, jak milo jak Ktos o mnie pamieta :oops:

jestem mniej aktywna bo zmienilam prace, i mam urwanie glowy,

w piatek wyjezdzam nad jezioro do znajomych i raczej nie dam rady wpasc tak wczesnie.

Do ktorej zamierzacie byc na rynku?mam nadzieje ze dluuuugo bo jesli tak to wpadne z moim mezem jak tylko wrocimy.

Witam

Ile placiliscie za tynki gipsowe maszynowe za m2 na gotowo

(z materialami i robocizna)

Mam oferte na 26 PLN/m2 - duzo czy malo, brac czy szukac dalej?

Jak sprawdzona ekipa to brać :p , tylko umówić sie co do grubości wykonanych tynków. Ekipy chcą jak najcieniej - ok. 1cm. Ja umówiłam się na cenę, potem kazałam robić na 1,5cm więc szef ekipy płakał, że mu się nie opłaci, ale zrobił.

Witam

Ile placiliscie za tynki gipsowe maszynowe za m2 na gotowo

(z materialami i robocizna)

Mam oferte na 26 PLN/m2 - duzo czy malo, brac czy szukac dalej?

Jak sprawdzona ekipa to brać :p , tylko umówić sie co do grubości wykonanych tynków. Ekipy chcą jak najcieniej - ok. 1cm. Ja umówiłam się na cenę, potem kazałam robić na 1,5cm więc szef ekipy płakał, że mu się nie opłaci, ale zrobił.

a mozecie mi zdradzic tajemnice dlaczego gipsowe?

ja słyszalam ze cementowo-wapienne dobrze wykonane (male kamyczki) są lepsze i takie zaplanowalam, ale wszystko jeszcze przede mna. czekam na opinie.

pozdrawiam

a mozecie mi zdradzic tajemnice dlaczego gipsowe?

ja słyszalam ze cementowo-wapienne dobrze wykonane (male kamyczki) są lepsze i takie zaplanowalam, ale wszystko jeszcze przede mna. czekam na opinie.

pozdrawiam

Anjamen - jeżeli wszystko idealnie zaplanujesz i nie będziesz robić żadnych poprawek (typu podkucie kabelka, hydraulika), jesteś w stanie zaakcepować różnice w fakturze w ramach jednego pokoju np. na poddaszu gładka płyta GK+ struktura - to tynki cementowo wapienne są zdecydowanie mocniejsze pod względem mechanicznym. Podkucia są bardzo widoczne i bez szans na ukrycie (nie jesteś w stanie zatuszować a farba uwypukla).

Grupo - mam dwie interpretacje metodologii określania powierzchni do wyłączenia z produkcji rolnej - jedna mówi, że na mapce trzeba postawić jedną prostą linię oddzielającą teren zabudowany (do wyłączenia) oraz resztę działki; drugi natomiast mówi, że tylko to co jest faktycznie pod domem, tarasem, podjazdem, ścieżką należy wyłączyć - jakie są wasze doświadczenia.

Przypomnę jeszcze moją prośbę - architekt-adapter pilnie poszukiwany.

Pozdrav

Grupo - mam dwie interpretacje metodologii określania powierzchni do wyłączenia z produkcji rolnej - jedna mówi, że na mapce trzeba postawić jedną prostą linię oddzielającą teren zabudowany (do wyłączenia) oraz resztę działki; drugi natomiast mówi, że tylko to co jest faktycznie pod domem, tarasem, podjazdem, ścieżką należy wyłączyć - jakie są wasze doświadczenia.

Przypomnę jeszcze moją prośbę - architekt-adapter pilnie poszukiwany.

Pozdrav

Ja musiałam wyłączyć to co u Ciebie w wersji II, z tym , że trzeba było dokładnie podać na mapce wyliczenia poszczególnych elementów: chodników, ścieżek, podjazdów itp. zieleni :roll: , tak sobie życzył wydział architektury w Trzebnicy.