scur 13.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Cześć Grupo, w tym tygodniu (najpóźniej na początku przyszłego) finalizuję zakup tynku zewnętrznego. Jeszcze się waham, jeszcze wybieram ale mam nadzieję, że niedługo klamka zapadnie. Może ktoś sie przyłączy do wspólnych (czytaj: tańszych) zakupów? Czekam na odzew. Xena - chciałabym kotka, ale jeszcze nie mogę. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 scur a co kupujesz i gdziePrzy okazji kto z Was ma tynk silikatowy i jest zadowolony? kotek będzie do wydania za 3 miechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Jestem w szoku! Gmina wczoraj znienacka zrobiła mi drogę Czy ktoś z moich sąsiadów wie, gdzie tkwi podstęp? Ja szykowałam się na sierpień, żeby wyskoczyć z paru tysiączków, a tu taki surprajs! Moja więźba już na dachu. Dzisia kontrłaty i folia, jutro zaczynają z dachówką! Życie jest piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.07.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wspólne zakupy, to nie jest taki durny pomysł, co Kulka najdobitniej udowodniła. Kilka osób jest przed tynkami wew i wylewkami. Może się jakoś razem skrzykniemy i powalczymy o większe rabaty na te tony cementu i gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja juz jestem na etapie - szambo, tynki zewnętrzne, podlogi, kafle, piec co, kostka - jak ktos takie cos kupuje to chętnie sie złożę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 13.07.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 dabell a jak twój parkieciarz? jeśli ok. to czy mogę prosić o namiar? Czy też mogę się podłączyć do prośby o namiar o parkieciarza Co do spotkania to niestety nie uda mi się stawić w niedzielę Mam jednak nadzieję, że nie będzie to pierwsze i ostatnie takie spotkanie i na kolejne uda mi się dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ak Wam zazdroszczę tego Janzara, ale on ma chyba ma jakiś uraz do Mrozowa o qrczak ja moge powiedzieć, że w moim przypadku to Pan Jan czekał bardzo długo (bo miałam obsuwę z hydraulikiem) na dodatek jest bardzo słowny (ustalona cena...)... tak więc same superlatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.07.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Przy okazji kto z Was ma tynk silikatowy i jest zadowolony? ja mam silikatowy Webera na ścianie 1 warstwowej (baranek 1,5mm) - na jesień będą 2 lata jak połozony - jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 13.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Czy ktoś z grupowiczów może mi polecić solidną ekipę budowlaną do stanu surowego pod Wrocławiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja juz jestem na etapie - szambo, tynki zewnętrzne, podlogi, kafle, piec co, kostka - jak ktos takie cos kupuje to chętnie sie złożę my jesteśmy przed zakupem kafli, parkietu, parapetów wewnętrznych i pstryczków elektryczków. Więc co nieco mogłybyśmy pokombinować No i jakiś stolarz musiałby się znaleźć niedługo żeby meble zamówić ale nie ma jeszcze nikogo upatrzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.07.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 ja juz jestem na etapie - szambo, tynki zewnętrzne, podlogi, kafle, piec co, kostka - jak ktos takie cos kupuje to chętnie sie złożę my jesteśmy przed zakupem kafli, parkietu, parapetów wewnętrznych i pstryczków elektryczków. Więc co nieco mogłybyśmy pokombinować No i jakiś stolarz musiałby się znaleźć niedługo żeby meble zamówić ale nie ma jeszcze nikogo upatrzonego. Nie kładliście parapetów wewnętrznych razem z tynkowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.07.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 nie, nie miałam głowy wtedy ich załatwiać. ale to żaden problem, trochę trzeba podkuć i będzie ok. poza tym brak parapetów zarówno wewn. jak i zewn. zapewnił nam świetną wentylację domu bez otwierania okien Nie kazaliśmy pianować wszystkich okien szczelnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.07.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 nie, nie miałam głowy wtedy ich załatwiać. ale to żaden problem, trochę trzeba podkuć i będzie ok. poza tym brak parapetów zarówno wewn. jak i zewn. zapewnił nam świetną wentylację domu bez otwierania okien Nie kazaliśmy pianować wszystkich okien szczelnie Przy gipsowych to nie problem ale przy cementowo mineralnych wszelkie kucia będzie widać. Tak przynajmniej twierdzą tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.07.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 no i na pewno rację mają, ale u nas na szczęście gipsowe. Poza tym za montaż parapetów jeśli robiony jest nie razem z oknami zażyczyli sobie u nas 1100 zł. Trochę sporo kasy więc chyba sobie będę z majselkiem kuć w sobotnie popołudnia a kaskę wypłacę sobie w ramach wyjazdu na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 13.07.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 no i na pewno rację mają, ale u nas na szczęście gipsowe. Poza tym za montaż parapetów jeśli robiony jest nie razem z oknami zażyczyli sobie u nas 1100 zł. Trochę sporo kasy więc chyba sobie będę z majselkiem kuć w sobotnie popołudnia a kaskę wypłacę sobie w ramach wyjazdu na urlop 1100 za montaż parapetów ? poszaleli ? ciekawe ile zawołają ode mnie ? chcę żeby zrobili to fachowcy od tynku. wstępnie się zgodzili. czekam teraz na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.07.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 matkomi osadzili parapet za 50zł od sztuki (mam słownie DWA).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.07.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 cenę 100 zł/mb podał mi kamieniarz u którego chcieliśmy zamówić parapety mamy 11mb więc za wszystkie 1100 a tak na marginesie, wystawił mnie właśnie umówiony miesiąc temu kafelkarz. może możecie poratować kafelkarzem co robi w gresie, i miałby wolny termin na sierpień lub wrzesień. Poszykiwany żywy lub martwy kafelkarz z odpowiednim sprzętem i zamiołowaniem do zawodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 13.07.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 haniairafał cała przyjemność po naszej stronie Przy okazji chłopcy się poznali- Bartuś jest przesłodki! MichAsiek nie jesteś sama w swoim "dylemacje janzarowskim" nas potraktował podobnie trabi-wrc my mieliśmy odrolnioną cześć działki pod budynek i podjazdy. Zostało to tak policzone aby nie przekroczyło 500 m2 i nie było potrzeby płacić. Czego czepia się kataster? Może już szykują sobie grunt pod przyszłe opłaty katastralne (od wartości działki)? Xena z Xsary ja bym chciała kotka ale się waham.... Mieszkam przy dosyć ruchliwej drodze. Jakiś miesiac temu przejechało mi kotka Moją kociczkę (dostałam ją jak zdawałam maturę) Staruszka miała 12 lat, poczuła wolność na wiosce i wpadła pod auto... Zastanawiam się czy brać kotka drugiego czy sobie dać spokój. Pani Koala gratuluję gminy! Bardzo miła niespodzianka Przypominam: spotkanie NIEDZIELA 15.07.2007 godzina 16.00 ogródek SPIŻ: Znak rozpoznawczy - gazeta murator będą na bank: Betty&M Wojty Zuch Daro secam Natalia Stanko halszka.ka trabi-wrc scur Tyle udało mi się wyłuskać osób zdecydowanych, reszta się zastanawia Pozwolicie, że nie będę wzywać po imieniu bo nie chciałabym kogoś pominąć Oczywiście mile widziani są wszyscy: stara, teraźniejsza i przyszła gwardia budujących mtw1 grupa jest mocna więc spotkanie we wrześniu na pewno dojdzie do skutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.07.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Smiejus, irreality- poszło na priva Ivonesca- sorry, ale wiadomość dla Irreality poszła chyba przez pomyłkę do ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 13.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 czy możecie polecic kogos od kominków ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts