Smok 27.07.2003 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 a możesz napisać jaką centralę założyłaś i ile całość kosztowała ? Może na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 27.07.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Smoku a z czym konkretnie masz problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.07.2003 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 pytań wiele jaka konfiguracja (ale się wyrażam), jakie czujniki, ile lini i co można wycisnąć z takiego cuda. Nie zadowala mnie powieszenie dwóch czujników i włączenie syreny , albo powiadomienie ochrony (przeważnie z tego typu propozycjami się spotykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 27.07.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 w domu ma być pies i rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka, a to ma wpływ na czujniki, nie chcę też przesadzać, bo jak naszpikujesz dom kamerami, to urlop spędzisz w kawiarence internetowej Poza tym takie gadzety wabią rabusiów, a nie odstraszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 27.07.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Patrzcie, co się porobiło w tym kraju. Nie wystarczy już napis "Uwaga tu mieszka smok" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.07.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Smoku wydaje mi się że trochę sobie komplikujesz, życie. Wejdż na jakąś strone producenta np. SATEL takm znajdziesz różne typy czujek. Wybierz sobie typ tobie odpowiadający i na bazie ich parametrów (zasięg, czulość) rozkladu pomieszczeń w domu nie ma już większego problemu z rozmieszczeniem czujek w pomieszczeniach. Oczywiście musisz troche poglówkować i postarać się pomysleć jak zlodziej. Oprócz centralki na parterze zrób sobie również centralkę w sypialni abyś mógl np uzbrajać parter i np okolice domu. Ja będę mial 3 strefy i pod tym kątem bedę dobieral sobie centralkę 1 strefa to garaż, 2 parter, 3 poddasze. Inaczej mówiąc najpierw musisz wiedzieć ile potrzebujesz stref i czujek i dopiero pod to dobierać odpowiednia centralkę. Nie zdecydowalem się juz na konkretnego producenta bo obecnie stać mnie bylo tylko na polożenie kabli ale to też czeba zrobic z glową żeby potem nie musieć pruć ścian. Na pewno polóż kable z nadmiarową parą przewodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 hmm, no widzisz, sęk w tym, że im dalej w las tym więcej drzew. Chciałem tak to zrobić, by można poruszać się bez problemów po domu. Okazuje się, że czujniki analogowe można bez problemu "oszukać" (myślę jak złodziej Cyfrowe są lepsze, ale droższe, gdybym miał zaufanie do fachowości doradców, pewnie nie cudowałbym, ale widzę, że oni na moje pytania często rozkładają ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.07.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 jesteś na etapie kladzenia kabli czy już montażu calego systemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 28.07.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Witam po przerwie! jak to jest, że powiadomienia o nowych postach o dowcipach przychodzą do mnie podwójnie, a o Grupie Wrocławskiej wcale?? I zaznaczam, że nie przestałam "obserwować tematu"! Namiary na Pana Waldka zaraz prześlę zainteresowanym na priva A Harald Hadraada był sobie królem Norwegii gdzieś w 11 wieku n.e. Skończył marnie próbując podbić Anglię... Ale nazwisko miał fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Dobrzykowice, jestem na etapie wyboru , a w związku z tym nie wiem gdzie poukładać kabelki, choć dziś podjąłem decyzję, że nie będę dłużej dumał, bo tynki czekają, a kabelki będzie można ułożyć w suficie i tak będzie nawet lepiej Hadaadrae, co za maska Poproszę też o nr pana Waldka. A z której strony miasta mieszka, bo dojazdy to ważna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.07.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Hadraadae - dzięki za namiary na pana Waldka no cóż nazwisko to rzeczywiście jest fajne - tylko za każdym razem muszę spoglądać jak je napisać a maska jest super Smoku - nie podoba Ci się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 29.07.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Smoku - zapytam tylko pana Waldka o autoryzację do dalszego rozpowszechniania jego danych (wiesz, ustawa o ochronie danych i takie tam ) Pan Waldek mieszka naprzeciwko mnie, w sercu Wrocławskiego Trójkąta...ech dużo by opowiadać.... A maska pochodzi z królestwa Benin - robi wrażenie prawda? Gdyby ktoś był zaintersowany ceramiczną kopią pokaźnych rozmiarów wysadzaną rubinami do ozdoby nowego domku, to paluszek pod budkę... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.07.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Smoku sugeruję jeszcze raz przeczytać mój pierwszy post w tej sprawie. Po co lamiesz sobie teraz glowe nad calym systemem ? teraz musisz jedynie zdecydować się na miejsce gdzie będzie centralka oraz zprojektować miejsca w których będą w przyszlości czujki, aby spelnialy one swoją rolę to swoim zasięgiem muszą pokrywać calą powierzchnię i w tym celu musialby sie wstępnie okreslic jakiego typu czujki chcialbys zastosować. Następnie ciągniesz wszystkie kable kable do centralki tam też dociągasz kable telefoniczny, nie zapominasz o klawiaturzez przy wejściu i w sypialni i to w zasadzie ( z grubsza) na ten czas wszystko co musisz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 29.07.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ivonesca, Hadraadea , maska podoba mi się , oryginalna, jak nick właścicielki . biorę, i te rubiny, mój ulubiony kamień Teraz wiesz Dobrzykowice czemu tak kombinuję z tym alarmem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.07.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 no po takiej deklaracji to już ci żaden alarm nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 29.07.2003 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Kiedyś smoki sypiały na skarbach z jednym okiem otwatrym dla czujności, a teraz proszę - czytają gazety, montują alarmy ... Swoją drogą smoku, jak chcesz spać na rubinach, to sposób przodków wydaje się skuteczniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 29.07.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 A mnie się właśnie podoba, że Smok idzie z duchem czasu, postępem i tak dalej. Jakby nie takie postępowe Smoki, to byśmy po dziś dzień, przy ognisku w jaskini siedzieli Albo i po ciemku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 30.07.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Kochani, od dziś jestem na urlopie , nie będzie mnie do września, bawcie sie dobrze. Jeśli będę mogła, to zaglądnę czasem na forum. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 30.07.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Nie za dobrze Ci czasem? To człowiek z wyrzutem opuszcza forum na kilka dni a ty tak zaraz cały miesiąc? Baw się dobrze i odpoczywaj za nas wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 30.07.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 miłego urlopu Alanta odpoczywaj, a potem wracaj do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts