Xena z Xsary 19.07.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 da sie zdecydowanie więcej niz 10% przy duzym zamowieniudo tego potrzebne sa pelne zestawienia - niestety to musi sobie kazdy sam w swoim zakresie zrobic - w sensie wybrac - najlepiej to chyba jakby zrobil to na przyklad Wasz elektryk....wydaje mi sie ze komplet - lacznik przycisk, ramka to koszt naprawde zaokrąglając 15zł detal.od tego bedziemy odejmowac rabaty - ile go bedzie mozna powiedziec dopiero po otrzymaniu zestawienia to szkoda, ze nie zapodałas tego linka wczesniej:) byłoby taniej a tak mam piwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Zależnie od pogody zacznę dłubać w ziemi albo nie i poczekam do wiosny, w końcu zrobienie stanu "0" to ok. 2-3 tygodni, a ja właśnie tyle planowałem przed zimą. Pozdrav Trzymam Kciuki może jak zaczniesz dłubać w ziemi to i sąsiadka Renia się zmobilizuje żeby coś budować i będzie Wam raźniej P.S. 2-3 tygodnie starczy jak sprawna ekipa i pogoda dopisze, bo jak będzie lało to żadna grucha nie wjedzie i obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 19.07.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 da sie zdecydowanie więcej niz 10% przy duzym zamowieniu do tego potrzebne sa pelne zestawienia - niestety to musi sobie kazdy sam w swoim zakresie zrobic - w sensie wybrac - najlepiej to chyba jakby zrobil to na przyklad Wasz elektryk.... wydaje mi sie ze komplet - lacznik przycisk, ramka to koszt naprawde zaokrąglając 15zł detal. od tego bedziemy odejmowac rabaty - ile go bedzie mozna powiedziec dopiero po otrzymaniu zestawienia to szkoda, ze nie zapodałas tego linka wczesniej:) byłoby taniej a tak mam piwo:) mam dzisiaj pecha, zawsze mnie ktoś o jakąś część sek wyprzedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 19.07.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 prosze bardzo Grupko, oto cennik nalezy sie pięc złotych:) http://www.berker.com/pl/polska/serwis/download/broszury/ Mogę podać ten sam link za 5 gr, a tak na serio w tym cenniku wszystkie elementy łącznika są oddzielnie podane i trudno się połapać. Berker Modul i Kwadrat mają tę samą cenę. Kulka podaje, że z 8% rabatem cena 10 zł. Ale czy za całość?? tzn. łącznik z ramką i klawiszem? Ja dostanę upust od cen katal. 10% przy dużym zamówieniu na Krzemienieckiej. przed chwila dzwoniłam. i tak całość jednoklawiszowy Berker modul lub kwadrat: Łącznik + klawisz + ramka = 14,49 zł - 10% = 13,04 zł. Może da sie gdzieś większy rabat ustrzelić. Piszcie. to co podala to cena za sam klawisz. z ramka jednokrotno to ok 13,5 (z tym rabatem 8 %). Wiemy juz ze moze byc ten rabat duzo wyzszy:) Wiec robmy zestawienie i slijmy do Xeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaMa 19.07.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja też się piszę na pstryczki. Zorietuję się w najblizszym czasie ile i jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 [email protected]prosze o takie zestawienie FIRMAmarka, podmarka:), kolor, specyfikacja techniczna. WŁACZNIKI - opis i iloscGNIAZDA- opis i iloscRAMKI - opis i iloscextrasy - opis i ilosc osobiscie staram sie o zakup poza wrockiem, jesli mozecie to negocjujcie we wrocku, moze ktos z Was moze tu na miejscu cos ciekawego zalatwic- piszcie na prv co Wam sie udało wynegocjować. Zakup widze nie będzie małyps. w marketach tez daja upusty..... a moga mieć wyjściowe ceny niższe - bo nie zawsze posługuja się cennikami Producenta tez chyba trzeba będzie sprawdzić.... w tej opcji pozawrockowejtransport w cenie w jedno miejsce we wrocu, pakowane domamistandardowa gwarancja itd (Producenta) niemniej poza wrockiem.Jesli komus to nie odpowiada to prosze od razu o przemyslenia....warunkow finansowych (tzn forma i termin zaplaty) nie znam jeszcze dokladnie (ale fakture oczywiscie dostaje kazdy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 19.07.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Xena - mi wszystko pasuje z tym co piszesz. ja postaram sie jeszcze tutaj sprawdzić jedno miejsce. No i dzisiaj wieczorem przesle Ci moje zestawinie bo mam w pdf a chyba wolis cos co mozna bedzie edytowac i do exela wkleić. póki co uaktualniam: 1. kulka - ok 100 szt Berkera, kwadrat, z ramkami. 2. smiejus - ok. 70 szt. 3. Xena - ok. 104 szt Berkera, kwadrat, z ramkami. 4. pepe* 5. halszka.ka 6. dabell 7. szuna 8. 2004 - 130 szt 9. scur - 30 szt Berkera, modul , z ramkami. 10. Jerzyk (moj sasiad) 11. Zapałka (moj sasia) 12. Agniecha1 (ilość wkrótce)13. ElaMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 gdybym mogla prosic to w excelu - bedzie łatwiej od razu wyceniacwolałabym, zeby kazdy dostał wczensiej swoja wycenę, zeby przegladnąc sobie jeszcze raz wszystkie pstryczki i zaakcpetowac bądz nie czy akceptujecie przedpłatę na konto na swoje faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 19.07.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 My akcepujemy. Jeżeli termin realizacji nie bedzie odległy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 od razu mowie jaki to moze byc rzad wielkosci - mi wyszlo okolo 2200zł brutto ze wszystkim po zrobieniu zestawieniatermin - kilka dni od sierpnia drozeje legrand, nie wiem jak berker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 19.07.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 gdybym mogla prosic to w excelu - bedzie łatwiej od razu wyceniac wolałabym, zeby kazdy dostał wczensiej swoja wycenę, zeby przegladnąc sobie jeszcze raz wszystkie pstryczki i zaakcpetowac bądz nie czy akceptujecie przedpłatę na konto na swoje faktury? Jutro postaram sie zrobic zestawienie i podesłać. Pozostałe warunki - ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 a pytanie z innej manki ktos organizuje jeszcze zakup drzwi porta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 19.07.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 a pytanie z innej manki ktos organizuje jeszcze zakup drzwi porta? byc może my, ale to zależy od tego, na co nam bank pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ja też mam drewniane (Gebauer) Oglądałem okna firmy Gebauer w ich salonie wTarnowie Opolskim.Bardzo ładne i solidnie wykonane. Szczególne wrażenie wywarły na nas drzwi przesuwne -wprost piekne. Do tego śliczne przesuwne okiennice! Ale ta cena... Miałem ich okna w 2 mieszkaniach i byłem zadowolony. Czy nadal są solidni i czy warto inwestować w te okna, biorąc pod uwagę, że są ok. 15proc. drożsi niż inne firmy? Jaki rabacik uzyskałaś? Nie było opóźnienia z montażem (teraz termin 8 tygodniowy od złożenia zamówienia)? Reasumując - czy jesteście zadowoleni z wyboru?? Aha, jeszcze jedno. Gebauer podzleca wykonawstwo rolet - czy rolety były zamontowane bez zastrzeżeń?? U mnie na poprzednim mieszkaniu miałem problem z regulacją po okresie gwarancyjnym - nie chciało im się przyjeżdżać. zadowoleni jesteśmy - okna te mamy od 4 lat. Dlatego kolejne pytania o rabat oraz czas realizacji są nieaktualne Rolet nie mam - ale do regulacji okien przyjeżdżali 2 razy po zamontowaniu - bez problemu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.07.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A na poważnie co do spotkania na Twojej działce Juz wyobrażam sobie reakcję okolicznych mieszkańców patrząc na grupę kilkudziesięciu osób imprezujących na polu i kupę samochodów zaparkowana przy drodze :) czemu nie? w zamieszłych czasach kiedy my sie budowaliśmy grupa wrocławska spotykała się kilkakrotnie - zawsze u kogoś innego na działce czy rozgrzebanej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 19.07.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ja na drzwi na razie pas - np. dlatego, ze nie posiadam jeszcze trzech ramek do nich (otworów drzwiowych - powstaną z płyt k-g za jakies 3 miesiące więc i pomiar byłby lekko utrudniony jak uświadomił mnie wczoraj brutalnie mąż co do pstryczków - pan elekryk przychodzi do nas w sobotę policzyć i pomierzyć, zdażę z wami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 najtańsza jest najnowsza seria legranda - Cariva, kolor biały lub kremowy, chociaz trzeba wiedzieć iż nie ma TV-SAT, podwójnych schodowych, głośnikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 19.07.2007 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam Szanowna Grupe po dlugiej nieobecnosci Nie mialam internetu - toz prawdziwy koszmar Gratuluje postepow na budowach - alez macie tempo A u nas - NIC, doslownie... nawet nie zaczelismy, a mielismy (to znaczy bylam pewna ze rozpoczniemy budowe ) prawie w tym samym czasie co Pani Koala (Pani Koalo - pozdrawiam goraco ). Jednak papierologia troche sie przedluzyla . No nic, nie poddajemy sie, mam nadzieje iz dostaniemy wreszcie upragnione PnB na poczatku sierpnia i zdazymy cos zrobic przed zima. W miedzyczasie wybralismy okna - beda Avante, mieli najlepsza wycene i nie zadaja majatku za drzwi tarasowe rozsuwane (patio, marze o takich), nie wybralismy natomiast dachowki - nie mozemy sie zdecydowac czy czekoladka czy czarna, chociaz jak zobaczylismy dach u kulki i.w. to chyba bedzie jednak czekoladka Na sciany wybralismy BK.. No zobaczymy, ogolnie jestesmy dobrej mysli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.07.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 my mamy okna z firmy Pol Okno i jesteśmy zadowoleni z produktu i obsługi. Jeśli będziecie chcieli namiary bezpośrednio do właściciela (czasami warto) to napiszcie. Pozdrawiam agnieszka Agnieszko Bylismy przed chwilą w Polokno i powiem Ci że jesteśmy mile zaskoczeni. Profile bardzo ładne i masywne, jutro zobaczymy czy cena będzie równie atrakcyjna - zdam relację jak dostanę wycenę P.S. Chyba jestem Wam winny Piwo na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.07.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Agniecha1, Angelika Czy wy znacie tynkarza z Trzebnicy Dariusza Czech(a)? On jest z Trzebnicy tylko nie wiem nic na temat jego pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts