humulus2 20.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Mam wielką prośbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 20.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 W sprawie pstryczków ja jeszcze nie wiem i szczerze nie wiem jak się do tego zabrać. Mój elektryk na wakacjach i my też jedziemy. Będę sie mocno starać coś szybko pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 20.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Mam wielką prośbę o pomoc. Potrzebuje namiary na firmę do wybudowania domu - są fundametny czyli reszta w górę, czy macie jakieś namiary na rozsądnych ludzi którym może terminy jakieś się zwolniły na wrzesień? Z góry dziękuję za pomoc. prawie rok temu miałam dokładnie taki sam problem, zakończony stan 0 , i zostałam bez ekipy , wówczas od forumowiczów dostałam namiary na sporo ekip , gdzieś to jeszcze mam, jak znajdę to napiszę na PW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 20.07.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 no! zeby mi to było przedostatni raz:) co z kontaktami milaczki? Xena - ja mam ofertę wstępną na 12 % na tego Berkera, ale można chyba więcej, a Ty coś masz ciekawego ? . Na Berkera dostałem 15 % ale można wycisnąć do 18% Hurtownia ONINNEN na Ślężnej. Chyba pepe coś pisał o 15-18% ?? Pepe wróć. Tak dokładnie jest. W hurtowni ONINNEN na Ślężnej jak kupowałem różne elektryczne to pytałem o berkera na cały dom i dostałem 15 % po krótkiej rozmowie. Ceny wyjściowe są na stronie Oninnena. To duża sieć hurtowni i moim zdaniem bardzo porządna, mają praktycznie wszystko w niezłych cenach wyjściowych. Oczywiście dobrze sprawdzić, czy gdzie indziej 10% rabatu nie będzie taniej bo na starcie cena jest niższa. Mój elektryk zaopatruje się w Opolu w Oninnenie i trochę włączników już mi zamontował. Dostał na to 18% i po takiej cenie się z nim rozliczyłem, czyli nie wykluczam, że można pocisnąć jeszcze bardziej (bo może chłop dostał jeszcze pare punktów dla siebie). Co do ceny wyjściowej to na stronie Oninnena są podane wszystkie ceny i trzeba zsumować np: włącznik + klawisz + ramka. Najdroższe są jak wszędzie przyciski żaluzjowe, dzwonkowe i gniazda audio, rtv i inne takie. A generalnie to szerokim łukiem omijać markety, tam cena jest o 50 % wyższa niż na dzień dobry w Oninnenie. Ja z zestawieniem będę gotowy na koniec przyszłego tygodnia. Jak podeślecie mi swoje zestawienia, albo chociarz orientacyjne zapotrzebowanie to pójdę do nich, mam niedaleko i już tam kupowałem więc powalczę. Proszę tylko podać jaki model i kolor, bo niektóre różnią się ceną. Białe oczywiście najtańsze. Ja kupuję moduł krem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 20.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ja u siebie będe niedługo montować oczyszczalnię Aquamatic i mam nadzieję, że nie będę się martwić. Jak masz grunt odpowiedni to i rozsącznikowa jest ok. Nasi sąsiedzi mają juz 4 rok i wszystko jest ok. Nie zastanawiają się nad ilością wody jak przy szambie (a jest 2 dzieci). Więc komfort jest taki sam jak z kanalizą, tylko koszty inne . Nie płaca za ścieki, tylko ok. 80 zł za bakterie /rok. No wlasnie wlasnie, pan Czarny w Zakladzie Komunalnym (taki szpenio od kanalizy) tez mi mowil "Pan spokoj sobie z tym da", ale czlowiek szuka, mysli, a nóż!, spać nie moze . Chyba rzeczywiscie by mi sie to amortyzowalo dluzej niz solary pozdrowka! dabell, do oczyszczalni Aquamitica nie trzeba nawet bakterii, jedyny koszt to raz na 2 - 3 lata wybranie szambiarką nadmiwaru osadu. Tak mi przynajmniej mówili przy instalacji. Chodzi oczywiście o oczyszczalnię STM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 20.07.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Acha, w kwestii pstryczkó, to po przejrzeniu postów przepraszam, że dopiero teraz się odzywam. Nie wyrabiam z tą budową i nie mam czasami już kiedy na forum kuknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 O to dobra ilość Będę wobec tego miała o czym myśleć przez weekend, ale jeszcze nie jestem pewna całości koncepcji A czy byłaby możliwość obejrzenia mozaiki przed zakupem na żywo? Nam się jeszcze nie śpieszy, więc termin oględzin dowolny Miłego weekendu Myśl, myśl Będziesz ode mnie miała na bank taniej niż w sklepie:) A oglądanie na zywo - zapraszam. Nawet i jutro - będziemy na działeczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.07.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 tak, ponad 18% jest możliwe, ale ja nie znam nikogo z Oninen Polska....ale ...plis powalczcie, jak się da duzo powyżej 18% to się bardzo opłaca:) = to kto sie zabiera za negocjację i?to bardzo duza siec= na mur beton ma bardzo dobre warunki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.07.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 A co sądzicie o rynnach. Sklaniałem się do rynien PCV Ale dachowcy i na składzie namawiają mnie na rynny TYTANCYNKOWE Rheinzink - lutowane . Czy faktycznie są takie dobre Problem mam wieli bo nie podobają się małżonce Problem rynien tytanowych został rozwiązany - okazało się że są tak drogie że muszę z nich zrezygnować Pozostaje szukać dobrych PCV - macie może jakieś sugestie i kolejny temat CZY ZAKŁADALIŚCIE PAS NADRYNNOWY ?? - to ponoć pasek blachy pod dachówka który wchodzi do rynny Tu mam rozbieżne informacje - w hurtowniach mówią że się stosuje dekarze mówią że nie potrzeba - i bądź tu mądry Już decyzję podjąłeś ale sie jeszcze dopiszę Rynny Marleya, Pas nadrynnowy zakładalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.07.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Czy ktoś ma namiary na sztachety do płotu ? mtw1 nam sztachety wycina (a w zasadzie juz wyciął) gość z tartaku, który wycinał nam więźbę. Zapytaj w tartakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Mam wielką prośbę o pomoc. Potrzebuje namiary na firmę do wybudowania domu - są fundametny czyli reszta w górę, czy macie jakieś namiary na rozsądnych ludzi którym może terminy jakieś się zwolniły na wrzesień? Z góry dziękuję za pomoc. humulus2 - napisz jakie tereny od Wrocławia. Teraz sie tak porobilo ekipom, że jak za daleko mają jeździc to wolą nie brac roboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humulus2 20.07.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Budowa Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.07.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 dabell, do oczyszczalni Aquamitica nie trzeba nawet bakterii, jedyny koszt to raz na 2 - 3 lata wybranie szambiarką nadmiwaru osadu. Tak mi przynajmniej mówili przy instalacji. Chodzi oczywiście o oczyszczalnię STM. Pepe - ja pisałam o bakteriach do rozsącznikowej, którą mają u siebie sąsiedzi . Wiem, że do Aquamatica nie trzeba nic. Niejasno napisałam Rozmawiałam z moim instalatorem, p. Szynką - on się zaopatruje w pstryczki właśnie w Oninenie. Ma się zorientować w poniedziałek ile się da wycisnąć . Wszystkio - czyli rozdzielnię i inne elementy mamy z Legranda, on sam ma w domu również Legranda, ale o Berkerze też się bardzo dobrze wypowiada. Na razie się cieszę , bo będziemy mieli rozruch kotłowni we wtorek (piec kondensacyjny Junkers Cerapur). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 21.07.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Pani Koala Podjechalismy dzisiaj kolo 13.00 na Waszą budowę, ale byli tylko budowlańcy. Robota im sie palila w rekach i dach juz prawie w calosci pokryty. Pozdrawiamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 21.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Myśl, myśl Będziesz ode mnie miała na bank taniej niż w sklepie:) A oglądanie na zywo - zapraszam. Nawet i jutro - będziemy na działeczce. Wielkie dzięki za zaproszenie, ale niestety nie damy rady odwiedzić Was w ten weekend Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 21.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Secam w sprawie rynien to nie będę oryginalna My też mamy rynny Marleya (plastikowe w kolorze miedzianym) i pas nadrynnowy również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 21.07.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 No! dzisiaj moi panowie uwijali się jak w ukropie, bo raz: czarny dach parzy w ..., dwa: KierBud na budowie, trzy w poniedziałek spadają na 2 tyg na inną budowę. A mój dach niestety nieskończony, bo zabrakło paru dachówek skrajnych i panowie będą musieli wrócić. No i znowu przestój! Mam nadzieję, że za te dwa tygodnie dotrze reszta dachówek Istnieje kategoria tych COJUŻPRAWIEMAJĄDACH? Nawet z tymi brakami domek wygląda miodzio. Dzisiaj zapomniałam aparatu , ale w najbliższym czasie nadrobię i zaprezentuję wam moją Jarzębinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 21.07.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Kulka, dzięki za link. Niestety potrzebuję czegoś o wiele jaśniejszego. Brałaś tynk w PW Aris? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 21.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 A w temacie drzwi brat namawia mnie na takie drzwi http://menards.inserts2online.com/customer_Frame.jsp?drpStoreID=1&event=Menards%20Door%20Sale&pageNumber=3 Z ościeżnicą około 100 USD. Solidna sosna amerykańska, specjalnie preparowana, żeby w tym wariackim klimacie (80% wilgotności powietrza od czasu do czasu plus ogrzewanie ciepłym powietrzem na maxa w zimie) nie wariowały też. Ma takie zamontowane w domu, więc zrobi zdjęcia i prześle. Czy ktoś wie, jakie cło trzeba płacić za sprowadzenie takich drzwi No i dlaczego ten link nie chce działać? Nienawidzę komputerów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 21.07.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 O, link działa. Myślę o tych w samym środeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts