Pani Koala 22.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 as24 secam wytropił Strukonit w Lechbudzie, podobno jest też w Komwencie na Karmelkowej. Też miałam pomysł wykończyć tym kominy, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że nie pasowałoby to do mojego Braasa. Zbyt finezyjne, a u mnie wszystko tak siekierką ciosane... Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 SUSPENSER Ja się wstępnie piszę na drzwi z nowedrzwi. Myślę o drzwiach DRE. Potrzebuję 9 sztuk, zamawiałabym najchętniej we wrześniu. Montujemy grupę? Gdyby się udało do ich cen dorzucić jeszcze jakiś rabat, byłoby fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 22.07.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 kulka: Dzięki za info, powiedz tylko czy cena m2 zależy od grubości wylewki? Nie, u mnie nie zależała. Materiał sam kupujesz, więc to dla nich ma marginalne znaczenie (materiał kupujesz sam, albo wszystko załatwia gość od wylewek: cement, piach, na Twoj koszt oczywiście:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 22.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Pytałam w paru, nie chcą się w to bawić ...bo wieźby nie nadążają robić. proszę podaj mi KUlka namiary na Twój tartak Wiesz co, ten "mój" gość tartakowy tez nie chce, bo tak jak piszesz ma zawalone terminy na więźbę i dachy do końca roku, a mi zgodziłł się wyciąć bo sie polubilismy, ale moim sąsiadom już odmówił. Powiedział im, ze zimą może im wycinac sztachety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 22.07.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Przypominam o zestawieniach pstryczków Berkera.Na razie tylko kulka się odezwała.Liczcie i wysyłajcie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.07.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 as24 Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę. A może tak na 3 domy ? Ja więźbę i resztę dachu planuję w sierpniu, więc drzwi też spokojnie chcę zamówić we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.07.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Czy ktoś z Was ocieplał ściany fundamentowe styrodurem ? Mogę kupić go w lepszej cenie tzn. po około 60 zł/m2 za 120mm, lecz mam tu dylemat, bo na elewacji będzie styropian 150mm, więc musiałbym albo mieć uskok albo dać 120mm + 30mm styrodur (nie wiem czy tak można). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Czy ktos widział we Wro plytki Struktonit grafit??? Chacialbym nimi oblozyc komin systemowy, ale nigdzie nie moge ich znalezc. Właśnie skończyłem akcję zakupu struktonitu W lechbudzie są tylko końcówki i nie ma całego asortymentu - w pozostałych hurtowniach raczej nie ma. Dzwoń do Firmy BARTYLA Chudoba 148 a - to jest między opolem a kluczborkiem tam są od ręki 077 413 9516. Dostaniesz prawdopodobnie tylko tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 I czy w zakres robót wchodzi rozłożenie folii na izolacji z papy, ułożenie styropianu, folia i zazbrojenie wylewek? O własnie. Napisz mi proszę w jakiej kolejności kładłeś kolejne materiały pod wylewki. Rozumiem że na samą wylewkę chudziaka idzie papa termozgrzewalna a potem dajesz rury instalacji wodnej i grzejniki czy najpierw folię na papę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 No to dzisiaj bedziemy juz mieli schody na poddasze zamontowane:) Zaraz tam jedziemy z Hanką zobaczyć co i jak i cyknąc parę fotek:-) p.s. MichAsiek - we środe nie wiem czy bede na dzialce - dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorhir 23.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Kulka, widzę w Twoim dzienniku, że mamy podobny kamień na kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 23.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 to daj znac jak bedzie Ci pasowac. oge tez wziac jwdna siatke z mozaika do siebie-moze na oporów bedzie Ci bardziej po drodze. Jeśli Ci to nie przeszkadza to jednak bardzo chętnie odwiedzimy Cię w Gajkowie Ogromnie podobają mi się twoje cudne odpady granitowe(jak z resztą cała reszta... - i to nie jest żadna wazelina po prostu tak jest i już), więc chętnie obejrzałabym je na żywo. Nasze odpady leżą sobie na razie za boczku (ładne z boczku dwie wielkie wywrotki to przywiozły i zajmuje to trochę miejsca ) i czekają na swoją kolej Pozdrawiam A Ty juz masz odpady granitowe kupione? Kiedy robisz? i kto Ci robi? ten co nam? Ja również jestem od jakiegoś czasu zainteresowana odpadami granitowymi, ale mam póki co problem ze składowaniem ich. Interesuje mnie ile zamawialiscie w tonach tego odpadu i jaka jest jego wydajność? Ile wychodzi na m2? Jak tylko zwolni mi się miejsce na budowie to chciałabym zamówić, żeby przywieźli i zrzucili. Teraz odpad jest juz po 30 zł/tonę. Oprócz Skalimexu w Sobótce jest też dostępny w Kostrzy za Strzegomiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 23.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 agniecha1 my zamawialiśmy 2 razy po 23-4 tony (tyle się mieści na jeden samochód). Tylko, że my braliśmy nie tylko odpad, ale również kostkę granitową 8/10 i formak, tzn. takie duże płyty granitowe na tarasy (wymiary ok. 30-40x30x10-15 cm), więc możliwe, że z samym odpadem byłoby inaczej Jeśli chodzi o wydajność to pan nam podawał, że z kostki: - 8/10 wychodzi 4,8m2 z tony, - 7/9 wychodzi 5,8m2 z tony, - 4/6 wychodzi 8m2 z tony, ale to oczywiście wszystko "około". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 23.07.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 MichAsiek dzięki. A te płyty na taras były wymiarowe, czy też odpady poprodukcyjne? jak pytałam się o te płyty to pani mi powiedziała, że teraz są nieuchwytne, bo jest za duże zapotrzebowanie i długo trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 23.07.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja również jestem od jakiegoś czasu zainteresowana odpadami granitowymi, ale mam póki co problem ze składowaniem ich. Interesuje mnie ile zamawialiscie w tonach tego odpadu i jaka jest jego wydajność? Ile wychodzi na m2? Jak tylko zwolni mi się miejsce na budowie to chciałabym zamówić, żeby przywieźli i zrzucili. Teraz odpad jest juz po 30 zł/tonę. Oprócz Skalimexu w Sobótce jest też dostępny w Kostrzy za Strzegomiem. My w sumie ściągnęliśmy na budowę ponad 60 ton (w tym takie większe kamienie na ścieżki "zatopione w trawie"). Zrobilismy 260 m2 tarasów i podjazdów. Dodatkowo: ścieżkę z tarasu na pergolę, ściezki wokół domu. Z dromniutkich kamyczków usypali opaskę wokół budynku, taka totalna drobnica poszła pod spod na utwardzenie i zostala nam niezła kupa kamieni. Zrobimy z tego albo "podmurówkę" pod siatką np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 23.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 My w sumie ściągnęliśmy na budowę ponad 60 ton (w tym takie większe kamienie na ścieżki "zatopione w trawie"). Zrobilismy 260 m2 tarasów i podjazdów. Dodatkowo: ścieżkę z tarasu na pergolę, ściezki wokół domu. Z dromniutkich kamyczków usypali opaskę wokół budynku, taka totalna drobnica poszła pod spod na utwardzenie i zostala nam niezła kupa kamieni. Zrobimy z tego albo "podmurówkę" pod siatką np. dzięki kulko i co nie było problemu z zamówieniem tych dużych płyt na ścieżki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 23.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Kulko masz piękny ten granit, a można wiedzieć gdzie go kupiliście i za ile?Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.07.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 agniecha1A macie może jakies namiary skąd można brać ziemię na podwyższenie terenu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 23.07.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 agniecha1 A macie może jakies namiary skąd można brać ziemię na podwyższenie terenu? Wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 23.07.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 agniecha1 A macie może jakies namiary skąd można brać ziemię na podwyższenie terenu? Wysłałam na priv Jeśli ja też mogę prosić to będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts