Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

as24

secam wytropił Strukonit w Lechbudzie, podobno jest też w Komwencie na Karmelkowej. Też miałam pomysł wykończyć tym kominy, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że nie pasowałoby to do mojego Braasa. Zbyt finezyjne, a u mnie wszystko tak siekierką ciosane...

Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Pytałam w paru, nie chcą się w to bawić ...bo wieźby nie nadążają robić.

proszę podaj mi KUlka namiary na Twój tartak

Wiesz co, ten "mój" gość tartakowy tez nie chce, bo tak jak piszesz ma zawalone terminy na więźbę i dachy do końca roku, a mi zgodziłł się wyciąć bo sie polubilismy, ale moim sąsiadom już odmówił. Powiedział im, ze zimą może im wycinac sztachety.

as24

Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę.

A może tak na 3 domy :wink: ?

Ja więźbę i resztę dachu planuję w sierpniu, więc drzwi też spokojnie chcę zamówić we wrześniu :)

Czy ktos widział we Wro plytki Struktonit grafit???

Chacialbym nimi oblozyc komin systemowy, ale nigdzie nie moge ich znalezc.

Właśnie skończyłem akcję zakupu struktonitu :(

W lechbudzie są tylko końcówki i nie ma całego asortymentu - w pozostałych hurtowniach raczej nie ma. Dzwoń do Firmy BARTYLA Chudoba 148 a - to jest między opolem a kluczborkiem tam są od ręki 077 413 9516. Dostaniesz prawdopodobnie tylko tam

I czy w zakres robót wchodzi rozłożenie folii na izolacji z papy, ułożenie styropianu, folia i zazbrojenie wylewek?

O własnie. Napisz mi proszę w jakiej kolejności kładłeś kolejne materiały pod wylewki. Rozumiem że na samą wylewkę chudziaka idzie papa termozgrzewalna a potem dajesz rury instalacji wodnej i grzejniki czy najpierw folię na papę ??

to daj znac jak bedzie Ci pasowac. oge tez wziac jwdna siatke z mozaika do siebie-moze na oporów bedzie Ci bardziej po drodze.

Jeśli Ci to nie przeszkadza to jednak bardzo chętnie odwiedzimy Cię w Gajkowie :oops: Ogromnie podobają mi się twoje cudne odpady granitowe(jak z resztą cała reszta... - i to nie jest żadna wazelina po prostu tak jest i już), więc chętnie obejrzałabym je na żywo.

Nasze odpady leżą sobie na razie za boczku (ładne z boczku dwie wielkie wywrotki to przywiozły i zajmuje to trochę miejsca :wink: ) i czekają na swoją kolej :lol:

Pozdrawiam :D

A Ty juz masz odpady granitowe kupione? Kiedy robisz? i kto Ci robi? ten co nam?

Ja również jestem od jakiegoś czasu zainteresowana odpadami granitowymi, ale mam póki co problem ze składowaniem ich. Interesuje mnie ile zamawialiscie w tonach tego odpadu i jaka jest jego wydajność? Ile wychodzi na m2? Jak tylko zwolni mi się miejsce na budowie to chciałabym zamówić, żeby przywieźli i zrzucili.

Teraz odpad jest juz po 30 zł/tonę. Oprócz Skalimexu w Sobótce jest też dostępny w Kostrzy za Strzegomiem.

agniecha1 my zamawialiśmy 2 razy po 23-4 tony (tyle się mieści na jeden samochód). Tylko, że my braliśmy nie tylko odpad, ale również kostkę granitową 8/10 i formak, tzn. takie duże płyty granitowe na tarasy (wymiary ok. 30-40x30x10-15 cm), więc możliwe, że z samym odpadem byłoby inaczej :wink:

Jeśli chodzi o wydajność to pan nam podawał, że z kostki:

- 8/10 wychodzi 4,8m2 z tony,

- 7/9 wychodzi 5,8m2 z tony,

- 4/6 wychodzi 8m2 z tony, ale to oczywiście wszystko "około".

Pozdrawiam :D

Ja również jestem od jakiegoś czasu zainteresowana odpadami granitowymi, ale mam póki co problem ze składowaniem ich. Interesuje mnie ile zamawialiscie w tonach tego odpadu i jaka jest jego wydajność? Ile wychodzi na m2? Jak tylko zwolni mi się miejsce na budowie to chciałabym zamówić, żeby przywieźli i zrzucili.

Teraz odpad jest juz po 30 zł/tonę. Oprócz Skalimexu w Sobótce jest też dostępny w Kostrzy za Strzegomiem.

My w sumie ściągnęliśmy na budowę ponad 60 ton (w tym takie większe kamienie na ścieżki "zatopione w trawie").

Zrobilismy 260 m2 tarasów i podjazdów. Dodatkowo: ścieżkę z tarasu na pergolę, ściezki wokół domu.

Z dromniutkich kamyczków usypali opaskę wokół budynku, taka totalna drobnica poszła pod spod na utwardzenie i zostala nam niezła kupa kamieni. Zrobimy z tego albo "podmurówkę" pod siatką np.

My w sumie ściągnęliśmy na budowę ponad 60 ton (w tym takie większe kamienie na ścieżki "zatopione w trawie").

Zrobilismy 260 m2 tarasów i podjazdów. Dodatkowo: ścieżkę z tarasu na pergolę, ściezki wokół domu.

Z dromniutkich kamyczków usypali opaskę wokół budynku, taka totalna drobnica poszła pod spod na utwardzenie i zostala nam niezła kupa kamieni. Zrobimy z tego albo "podmurówkę" pod siatką np.

dzięki kulko

i co nie było problemu z zamówieniem tych dużych płyt na ścieżki?