agniecha1 23.07.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 podaję namiary na panów ze sprzętem budowlanym i transportowym, którzy zajmują się takimi rzeczami: Edward Cichosz 601 976 512 (urlop do 29.07) Sławomir Zadka 501 304 777 gruz budowlany po rozbiórkach firma "Wujek" ul. Robotnicza 16 tel. 071 359 34 96 lub kom. 601 854 070 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 23.07.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 SUSPENSER Pewnie, że na 3 domy byłoby lepiej! Z as24 o tyle nam łatwiej, że budujemy na jednej ulicy. Gdzie ty budujesz? Spróbuję się zmobilizować i spisać, co i w jakich ilościach zamierzam kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 23.07.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę. Wiezba w przyszlym tygodniu. Nie mamy zadnych materialow na wykonczeniowke. Jestesmy na etapie szukania elektryka i instalatora. Takze zastanawiamy sie jakie okna zamowic. Raczej beda drewniane. Tak wiec jestesmy za wami. Materialy na wykonczeniowke jak najbardziej mozemy brac razem, jezeli tylko was dogonimy, bo caly czas jestescie 2 tyg przed nami... Ale raczej nie bedziemy robic instalacji bez okien... co nie znaczy, ze nie mozemy kupowac materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 23.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 . Dzwoń do Firmy BARTYLA Chudoba 148 a - to jest między opolem a kluczborkiem tam są od ręki 077 413 9516. Dostaniesz prawdopodobnie tylko tam Dzieki za namiar. A do Lechbudu podjade jutro po probki dla majstra. Brales struktonit na kominy? Czy w systemie sa tez listwy narozne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Dzieki za namiar. A do Lechbudu podjade jutro po probki dla majstra. Brales struktonit na kominy? Czy w systemie sa tez listwy narozne? Tego niestety nie wiem. W Lechu brałem tylko małe i duże na obłożenie krokwi i pasów pod rynnami - narożników na szczęscie nie mam. Kominy robię z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 23.07.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 czy ktos z Was kupował gdzieś we wrocu AERECO albo ILTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 23.07.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 O własnie. Napisz mi proszę w jakiej kolejności kładłeś kolejne materiały pod wylewki. Rozumiem że na samą wylewkę chudziaka idzie papa termozgrzewalna a potem dajesz rury instalacji wodnej i grzejniki czy najpierw folię na papę ?? Tak więc u mnie to przedstawiać się będzie następująco: *chudziak *papa *rury *folia *styropian *folia *wylewki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 rozłożenie folii na izolacji z papy, ALE W POŚCIE PISAŁEŚ ŻE MASZ PAPĘ ?? a tu jej chyba nie wymieniłeś. Chodzi mi o to czy na sam goły chudziak kleicie jeszcze papę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 23.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 rozłożenie folii na izolacji z papy, ALE W POŚCIE PISAŁEŚ ŻE MASZ PAPĘ ?? a tu jej chyba nie wymieniłeś. Chodzi mi o to czy na sam goły chudziak kleicie jeszcze papę ?? juz poprawiłem A chudziaka gruntowałem preparatem icopala przed położeniem papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 juz poprawiłem A chudziaka gruntowałem preparatem icopala przed położeniem papy Może czepiam się tej papy ale jako tradycjonalista chcę ją dać - a są osoby które odradzaję (najczęsciej ekipy bo mniej roboty ) Zasanawiam siętylko nad tym: Papę trzeba dać na samym początku praktycznie przed wszelkimi instacjami, czy potem przy wykonywaniu instalacji (kucie w scianach, chodzenie w buciorach, itp) nie poniszczy się ułożonej papy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blondyna 23.07.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam ja chętnie dopiszę się do pstryczków tylko musze policzyć ramki a to dopiero w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.07.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 jesli chodzi o pstryczki to jak wspomniałam nie będzie mnie w tym tygodniu takze prosze słać w formacie excell na adres [email protected], jak wroce to sie za to zabiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 24.07.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 agniecha1 Dzięki za namiary i info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 24.07.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 czy ktos z Was kupował gdzieś we wrocu AERECO albo ILTO? xena, my kupowaliśmy aereco ale tylko nawiewniki do okien (w Oknoplaście u Mikołajczyka razem z oknami), ale tobie chyba nie o to chodziło, co..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 24.07.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 juz poprawiłem A chudziaka gruntowałem preparatem icopala przed położeniem papy Może czepiam się tej papy ale jako tradycjonalista chcę ją dać - a są osoby które odradzaję (najczęsciej ekipy bo mniej roboty ) Zasanawiam siętylko nad tym: Papę trzeba dać na samym początku praktycznie przed wszelkimi instacjami, czy potem przy wykonywaniu instalacji (kucie w scianach, chodzenie w buciorach, itp) nie poniszczy się ułożonej papy odnośnie papy... mnie osobiście zabiła cena za jej kładzenie... ekipa zażyczyła sobie 8 zł netto /m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 24.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 juz poprawiłem A chudziaka gruntowałem preparatem icopala przed położeniem papy Może czepiam się tej papy ale jako tradycjonalista chcę ją dać - a są osoby które odradzaję (najczęsciej ekipy bo mniej roboty ) Zasanawiam siętylko nad tym: Papę trzeba dać na samym początku praktycznie przed wszelkimi instacjami, czy potem przy wykonywaniu instalacji (kucie w scianach, chodzenie w buciorach, itp) nie poniszczy się ułożonej papy Poniszczy się i to bardzo mocno. Dlatego jedynym w miarę rozsądnym rozwiązaniem jest ułożenie pod ścianami w miarę szerokiej izolacji poziomej z papy, na to idą rurki z instalacjami a potem kable także w rurkach osłonowych. Trochę zachodu wynika z konieczności połączenia ( nałożenia ) na siebie istniejącej izolacji z nową już kompleksową przed folią. Słyszałem, że niektórzy hydraulicy zobowiązują się do uważania na izolację na podłodze ale jakoś sobie tego nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 24.07.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mam prośbę do szanownego grona o namiary na 3 sprawdzone ekipy : 1. tynki gipsowe ( wstępnie już ma rezerwację ale cena 17pln za metr mnie ) 2. zabudowa poddasza + ocieplenie + strop drewniany z ociepleniem 3. wylewki Z góry dziękuje za wszelkie namiary. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 juz poprawiłem A chudziaka gruntowałem preparatem icopala przed położeniem papy Może czepiam się tej papy ale jako tradycjonalista chcę ją dać - a są osoby które odradzaję (najczęsciej ekipy bo mniej roboty ) Zasanawiam siętylko nad tym: Papę trzeba dać na samym początku praktycznie przed wszelkimi instacjami, czy potem przy wykonywaniu instalacji (kucie w scianach, chodzenie w buciorach, itp) nie poniszczy się ułożonej papy odnośnie papy... mnie osobiście zabiła cena za jej kładzenie... ekipa zażyczyła sobie 8 zł netto /m2 Ja też miałam kłaść pape, ale zrezygnowałam. Ze względu na cenę.A nie wystarczy tylko rozwinąć papę, podobno trzebaby ją jeszcze zgrzać do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mam prośbę do szanownego grona o namiary na 3 sprawdzone ekipy : 1. tynki gipsowe ( wstępnie już ma rezerwację ale cena 17pln za metr mnie ) Ci co robili mi sa na liscie misiów (A. Dydyński) 2. zabudowa poddasza + ocieplenie + strop drewniany z ociepleniem j.w. 3. wylewki Zaraz odszukam telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 24.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 pod wylewki papę kładł mi Pan od janzara - zrobił to superteraz na taras będę kładła grubszą papę sama - mam butle z palnikiem - trzeba to przygrzac Osobiście wole to położyć i nie wracać póxniej do tematu izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts