dabell 24.07.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Haniu i Rafale - ja mam zgodnie z umową z gazownią podpisaną w styczniu 2007, że we wrześniu będę miała gaz. Stan na koniec lipca: pozwolenie na budowę na sieci - brak (może w ciągu tygodnia zostanie złożone, bo projekt i uzgodnienia w ZUD i inne dokumenty są), czas oczekiwania na pozwolenie ok. 2 miesiące +może się uda szybciej - Trzebnica . Uprawomocnienie+ 21dni, wykonanie ok. 4tygodnie. Potrwa to przynajmniej 2 miesiące dłożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 taktak Paweł mi nakablował, ze Ty bardzo smigasz po tych schodach budowlanych:) Ale to juz przeszłość - teraz tylko po schodach na gorę) kulka jeszcze raz - co Ty masz za wklad kominkowy i jaka moc? Scur - Tobie tez tu napiszę na ten temat:) Wkład mam Cheminees Philippe 600 ST. http://www.kominkitoma.pl/paleniska/philippe/index01.html Moc nominalna 14 KW, max: 24KW. Ponoć baaardzo dobry do DGP, a to mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 24.07.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 No i chwalę się nowiutkimi schodami:))) http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008138.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008136.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008137.jpg Schody mają jeszcze gustowne "dywaniki" antybrudne i antyposlizgowe No i od razu w tym samym kolorze zamontowano nam parapety:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 25.07.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Haniu i Rafale - ja mam zgodnie z umową z gazownią podpisaną w styczniu 2007, że we wrześniu będę miała gaz. Stan na koniec lipca: pozwolenie na budowę na sieci - brak (może w ciągu tygodnia zostanie złożone, bo projekt i uzgodnienia w ZUD i inne dokumenty są), czas oczekiwania na pozwolenie ok. 2 miesiące +może się uda szybciej - Trzebnica . Uprawomocnienie+ 21dni, wykonanie ok. 4tygodnie. Potrwa to przynajmniej 2 miesiące dłożej. A przetarg w gazowni na wyznaczenie wykonawcy ? U mnie to trwało około 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 25.07.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Odnośnie układania papy... robię to sam i wcale nie jest to 5min/m2 Oczyszczenie zgrubne chudziaka, zagruntowanie - to zabiera kupę czasu, a przed przyklejeniem papy trzeba ją najpierw rozwinąć, przymierzyć, przyciąć, zwinąć z powrotem o wywinięciach na ściany nie wspominając. Wiele ekip rzeczywiście zamiast papy daje folię, ale uważam że to jest zbyt duże uproszczenie. Alternatywą pap termozgrzewalnych są papy przyklejane na lepik na zimno - a to już zrobić sobie może każdy sam Odnośnie wywijania na ściany : jak to się ma do instalacji lecących przy ścianach ? Mam na myśli wodę, ogrzewanie, elektrykę w rurkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.07.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Odnośnie układania papy... robię to sam i wcale nie jest to 5min/m2 Oczyszczenie zgrubne chudziaka, zagruntowanie - to zabiera kupę czasu, a przed przyklejeniem papy trzeba ją najpierw rozwinąć, przymierzyć, przyciąć, zwinąć z powrotem o wywinięciach na ściany nie wspominając. Wiele ekip rzeczywiście zamiast papy daje folię, ale uważam że to jest zbyt duże uproszczenie. Alternatywą pap termozgrzewalnych są papy przyklejane na lepik na zimno - a to już zrobić sobie może każdy sam Pisałem mój poscik z lekkim przekąsem - rzadko kiedy jestem poważny ktom mnie zna to pewnie już wie.... 5 minut to moze faktycznie trochę za mało (no może 15 ). Skusiła mnie wizja ceny którą sobie wyznaczyłem - Browarek za 1m/2 - za tą cenę mogę i papę kleić a jeszcze w doborowym towarzystwie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kuleczko - czy ty wiesz, że ja będę miała identyczne schody - dokładnie taką samą ramę i wybrałam tez proste metalowe pręty . Tyle, że na betonie oczywiście. Będą jedynie jaśniejsze od Twoich. Schody wyglądają super - utwierdziłam się w wyborze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kuleczko - czy ty wiesz, że ja będę miała identyczne schody - dokładnie taką samą ramę i wybrałam tez proste metalowe pręty . Tyle, że na betonie oczywiście. Będą jedynie jaśniejsze od Twoich. Schody wyglądają super - utwierdziłam się w wyborze . No proze:))) Kolejny zbieg okolicznosci:)) A moze my jestesmy ten sam znak zodiaku? Ja waga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Pisałem mój poscik z lekkim przekąsem - rzadko kiedy jestem poważny ktom mnie zna to pewnie już wie.... 5 minut to moze faktycznie trochę za mało (no może 15 ). Skusiła mnie wizja ceny którą sobie wyznaczyłem - Browarek za 1m/2 - za tą cenę mogę i papę kleić a jeszcze w doborowym towarzystwie..... Grzesiu - w doborowym towarzystwie to nawet 15 min będzie za mało , z tą ilością browarku tym bardziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 25.07.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Odnośnie układania papy... robię to sam i wcale nie jest to 5min/m2 Oczyszczenie zgrubne chudziaka, zagruntowanie - to zabiera kupę czasu, a przed przyklejeniem papy trzeba ją najpierw rozwinąć, przymierzyć, przyciąć, zwinąć z powrotem o wywinięciach na ściany nie wspominając. Wiele ekip rzeczywiście zamiast papy daje folię, ale uważam że to jest zbyt duże uproszczenie. Alternatywą pap termozgrzewalnych są papy przyklejane na lepik na zimno - a to już zrobić sobie może każdy sam Pisałem mój poscik z lekkim przekąsem - rzadko kiedy jestem poważny ktom mnie zna to pewnie już wie.... 5 minut to moze faktycznie trochę za mało (no może 15 ). Skusiła mnie wizja ceny którą sobie wyznaczyłem - Browarek za 1m/2 - za tą cenę mogę i papę kleić a jeszcze w doborowym towarzystwie..... Wchodzę w to... mam około 100m.kw. czyli 100 browarków. Chyb abezie potrzebne wsparcie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No proze:))) Kolejny zbieg okolicznosci:)) A moze my jestesmy ten sam znak zodiaku? Ja waga:) Ja panna ale z wagą w ascendencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No proze:))) Kolejny zbieg okolicznosci:)) A moze my jestesmy ten sam znak zodiaku? Ja waga:) Ja panna ale z wagą w ascendencie to ja uzupełnię, ze waga ale z panną w ascendencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 dabell, kulka i.w., Schody przepiękne. Dywaniki bardzo mi się podobaaaaaają, z czego sa zrobione? Dabell, ile kosztowały Cię schody - my też mamy wylane betonowe Dlugo na nie oczekiwałaś kulka i.w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kulka - to już wiadomo dlaczego tyle podobieństw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Angeliko - mam 18 schodków (szerokość 1m wysokość stopnia ok.18, głębokość ok.28 cm) , i duży spocznik 2m*90cm. Koszt schodów obłożonych drewnem (stopnie i podstopnice, listwy boczne) -zależnie od drewna: buk - 7-9tys. dąb - 9-13 tys. Miałam kilka wycen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A z jakiego drewna sa Wasze schody ? Kolorek bardzo mi się podoba i ślicznie wygląda z tym odcieniem dywaników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.07.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 http://test.biznespolska.pl/wiadomosci/prasa/?cityid=wroclaw&contentid=144781 dla nieklikajacych:"Czy bezkręgowiec zatrzyma budowę obwodnicy?Marszałek województwa Andrzej Łoś ostrzega, że budowa wschodniej obwodnicy Wrocławia może się przeciągnąć, jeśli w ciągu kilku miesięcy Ministerstwo Środowiska nie ustali, które obszary są chronione w ramach europejskiej sieci ochrony przyrody Natura 2000. Przez kilka lat Ministerstwo Środowiska nie zdołało ustalić wraz z Komisją Europejską, które obszary siedlisk powinny być chronione. Do dziś zamiast dyrektywy siedliskowej obowiązuje tzw. shadow list, która została przygotowana przez ekologów. - Wpisany na nią jest rzadki gatunek bezkręgowca, który występują w miejscu, gdzie ma przebiegać most na Odrze na trasie Bielany-Łany-Długołęka - mówi Andrzej Łoś, marszałek województwa. Tymczasem w ubiegłym tygodniu Ministerstwo Rozwoju Regionalnego przysłało do marszałka zalecenia, by nie finansować ze środków unijnych inwestycji, które nie zostały objęte dyrektywą, a figurują na shadow list. Takie inwestycje nie będą bowiem finansowane z Regionalnego Programu Operacyjnego z funduszu UE, którymi dysponuje urząd marszałkowski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.07.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kulko, dokładnie o takich schodach myślałam. Są piękne! Czy możesz dać namiar na wykonawcę, pliiiis! I ile kosztuje to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 25.07.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No i chwalę się nowiutkimi schodami:))) No i od razu w tym samym kolorze zamontowano nam parapety:)) Kuleczko piękne te Twoje schody, naprawdę piękne. Dywaniki kupowałaś chyba w tym samym sklepie co my. Z praktycznych porad uważaj żeby zbyt wiele piasku lub innych "twardych" się pod nie nie dostało bo mogą porysować. Mam jeszcze pytanie dot. kominka. Pod linkiem, który podałaś jest kontakt, ale to warszawka. Ale chyba we Wrocku zamawialiście?? Napisz prosze gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 25.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja panna ale z wagą w ascendencie W czym ?? A ten ascendent to nie boli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts