kulka i.w. 25.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Hej Jak sobie poradziliście z wjazdem ciężkiego sprzętu na budowę. U nasz mamy pole, na którym ciągle ciężki sprzęt się zakopuje. Boję się co będzie z betonem jak się betoniarka zakopie. Może ktoś podrzuci jakiś pomysł? No niestety u nas było jak u wielu. A więc cieżki sprzet się kopał i Panowie strajkowali. O tyle było dobrze, ze zaczynaliśmy na jesień, wiec grunt byl dobrze wysuszony po lecie, ale potem przyszły chlupy jesienne i juz było mniej różowo. Trzeba niestety zrobic drogę. I nie ma co sypac kruszywa w błoto bo tylko szkoda kasy. Zdjąć humus, nasypać piach, dopiero na to kruszywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 na razie muszę jakiegoś kafelkarza na gwałt skombinować i meble do kuchni zamówić. Mogę Ci podac telefon do pana, który robi u nas kafle. Teraz kończy w kuchni i na zewnątrz, a potem robi łazienke u góry. Jak chcesz to mozesz podjechac zobaczyć jego robote. Moze a nuz będzie wolny. Robi nawet w niedziele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Wszystkie stopnie w schodach masz rownej wysokosci? Bo my chcelismy zamowic schody (tzn obicie istniejacych betonowych) tam gdzie Kulka i dopiero na pomiarach panowie powiedzieli, ze nie wyrownaja nam wysokosci schodow (w trakcie podpisywania umowy nie bylo o tym mowy) i pierwszy schodek mialabym nizszy o 4cm!! Wiec zrezygnowalam . Schody sliczne, ale dla mnei 4 cm roznicy nie do zaakceptowania. Oczywiście, rozumiem Wojty te 4 cm.. też by mi to przeszkadzało. Ale to jak rozumiem różnicę wysokosci na tych schodach betonowych trzebaby zgubic modelując betonem stopnie? Jeśli tak to chyba dobrze, ze nie chcieli tego robic:) Lepiej niech każdy robi to na czym sie zna. Drewniarz na drewnie, betoniarz na betonie A jeśli nie na tym polegałoby wyrownywanie stopni - to cóż - ich strata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 tylko dywaniki zrobił bym takie bardziej w ekri wpadające No wlasnie.. te dywniaki... muszę je z projektantką wnętrze jakąś bystrą skonsultować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kuleczko Tobie poświęcam mój 200-ty post Schody super!!! tylko trochę bym się obawiała, że się jednak zniszczą (to jednak świeże drewno). Ale znając Ciebie i Twoją organizację pracy to na pewno będzie OK Pozdrawiam! Dzięki za ten 200 post A co do schodów - tez sie boję o nie. Każdy z tych co tam teraz są chodzą po nich na palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 schody piękne ................zastanawiam się czy dobrze zrobiłam,że odwołałam bejcowanie moich jesionowych .............. /Trochę się wystraszyłam, że z ciemnymi trzeba jak z jajkiem ----------żeby się nie rysowały ..................../ Mają mi na początku sierpnia montować ...zobaczymy jak wyjdą............ Na pewno będą piekne i przede wszystkim będą Twoje:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 25.07.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 no wlasnie a jak juz rozmawiamy o wyzszosci kwiatkow zoltych nad niebieskimi.... co jest lepsze - zeliwny wklad czy wklad z szamotem? Wlasnie żołte czy niebieskie??? O gustach sie nie dyskutuje. A co do wkladu to raczej nalezy sie kierowac solidnoscia wykonania wkladu (ciezszy zwykle znaczy lepszy material), dlugoscia gwarancji i gustem a niekoniecznie sugestiami sprzedawcy. Mozna znalezc lepszy wklad szamotowy i lepszy zeliwny i lepszy zeliwno-szamotowy Cienki szamot peknie, zle zeliwo sie wykrzywi, szybko przepali albo takze peknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 LAMPY , LAMPY .... Gdzie znajdę fajne lampy ---oprócz marketów ? Podobno jest jakaś hurtownia na Robotniczej ......ale nie znalazłam MTW1 Ja zastanawiam się czy nie kupowac tutaj: http://www.halogen.pl/index.php?site=wyswietlanie&what=p i podobno tu jest niezły salon oswietleniowy: "Ellipse" Salon Oświetlenia Wrocław, ul. Kilińskiego 21, tel. 071 3213224, ale sama jeszcze nie sprawdzałam. Może ktoś zna? a to widzieli? http://www.swiatly.com.pl/index.php?action=cd5d84abb0e9b3653d4cb9bd49a89acc&query=&new=&cat=12&liststart=16 lampeczko miodzio szkoda, ze takie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.07.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dzięki Daro za dobrą radę, sama bym nie wpadła na pomysł obdzwonienia całego świata NIE MA! I WSZYSCY RADZĄ MI CIERPLIWIE CZEKAĆ, AŻ TEN BARAN MI DOWIEZIE Podaj mi dane tej dachówki. Typ kolor itp.. zapytam tu i ówdzie....A przy okazji - inna partia oznacza inny odcień, najwyżej wsadzisz je tam gdzie je najmniej będzie widać, czyli nie od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Wykańczać się pod folią? No ja bym wykańczała. Wprawdzie nie wszystko mozna obić (np. ocieplanie poddasza, obudowa GK nie wchodzi w grę), ale tynki, instalacje - bym robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 tez prosze o kafelkarza i ociepleniowcow na prv jesli moznaa wklad invicta to badziew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 tez prosze o kafelkarza i ociepleniowcow na prv jesli mozna a wklad invicta to badziew? ociepleniowców już Ci swoich podawałam:) I chyba nawet dzwonilaś tego co mi mówił Sabada - na liscie misiów jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 na razie muszę jakiegoś kafelkarza na gwałt skombinować i meble do kuchni zamówić. Mogę Ci podac telefon do pana, który robi u nas kafle. Teraz kończy w kuchni i na zewnątrz, a potem robi łazienke u góry. Jak chcesz to mozesz podjechac zobaczyć jego robote. Moze a nuz będzie wolny. Robi nawet w niedziele:) chętnie , ale wpadla bym tez zobaczyć wasze kafle jeśli zdążył już coś zafugować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dzięki Daro za dobrą radę, sama bym nie wpadła na pomysł obdzwonienia całego świata NIE MA! I WSZYSCY RADZĄ MI CIERPLIWIE CZEKAĆ, AŻ TEN BARAN MI DOWIEZIE Pooglądam sobie lepiej kominki! smiejus pomożesz z tym zdjęciem? No wszystko robię po Bożemu, a to cholerstwo nie chce się pokazać.... inni już chyba pomogli ale.. w albumie klikasz na właściwości obrazka, kopiujesz adres razem z http:// i wstawiasz ten adres pomiedzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 chętnie , ale wpadla bym tez zobaczyć wasze kafle jeśli zdążył już coś zafugować No to przyjeżdżaj. Zafugowana jest łazienka na dole i w zasadzie juz cała kuchnia, ale jeszcze nie na gotowo - mają jeszcze ostatnie szlify robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja zastanawiam się czy nie kupowac tutaj: http://www.halogen.pl/index.php?site=wyswietlanie&what=p ja na schodki chciałabym : http://www.halogen.pl/images/produkty/0/2073/pqzvbvhcwpufv5hm5ehr.jpg ale ta ...cena .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.07.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 tez prosze o kafelkarza i ociepleniowcow na prv jesli mozna a wklad invicta to badziew? ociepleniowców już Ci swoich podawałam:) I chyba nawet dzwonilaś tego co mi mówił Sabada - na liscie misiów jest:) to nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.07.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 pochwale się a co tam.. Jaśnie wielmożna Gerda zamontowała nam drzwi http://www.prv.warco.pl/thumbs/PICT8726.JPG zaledwie 8 tygodni od dnia złożenia zamówienia, i tylko 4 tygodnie po wyznaczonym w umowie terminie... no ale już są Teraz tylko obróbeczki i będzie cacy. PS. Kulka, pasowało by ci w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 tez prosze o kafelkarza i ociepleniowcow na prv jesli mozna a wklad invicta to badziew? ociepleniowców już Ci swoich podawałam:) I chyba nawet dzwonilaś tego co mi mówił Sabada - na liscie misiów jest:) to nie ja Pytałaś go ten kolor czerowny na elewacji. No to chyba Ty:) Ale to dawno bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 25.07.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No proszę - gartulacje smiejus:) dom juz jak dom wygląda co nie?)) p.s. co do soboty - nie wiem dzisiaj jeszcze czy bedziemy jechac na dzialke, ale jak bedziemy to mozecie wpadac. W sumie jak nas nie bedzie to też mozecie - pan od kafli na pewno Wam wszystko pokaże:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts