Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Możecie mi powiedzieć gdzie kupowalisćie piasek do zagęszczenia fundamentów ?

Te dzisiejsze ceny są chore !

My zawsze bierzemy z Pierwoszowa, na północ od Wrocławia. A ceny słyszałam, że wariują i to mnie bardzo zastanawia, bo piasek jest cały czas taki sam. No może cena wydobycia nieznacznie wzrosła, ale bez przesady.

Po prostu wykorzystuja boom budowlany i wzrost cen, a piasek i tak musisz kupić.

Na północy Wrocławia to dla mnie za daleko.

Transport by mnie zjadł .

Biorę od pana Gruntkowskiego- 691853481, budowa w Smolcu. W piasku jest sporo gliny, ale mój kierownik to zaakceptował. Cena 350 za auto (ok18-20 ton).

Czy ktoś ma namiary na dobrą deskę na podbitkę?

Pozdrawiam, Gośka

Zadzwoń do Pana Kamyka. jest na liście misiów. Sprzedaje świerk skandynawski bardzo dobrej jakości.

jakby co to pytaj na prv.

scur,

kawał dobrej roboty z tymi kominkami :D Dzięki.

Ja podjęłam już decyzję. Wchodzę w Tarnavę, 16kW, typ PZPOS z ich strony internetowej. Obudowa z murowanej cegły szamotowej li i jedynie. TZN tak bym chciała, ale nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać w praktyce, bo chcę DGP grawitacyjne (2 rury na górę).

Mi się nie spieszy, więc mogę mieć odbiór koło października, gdyby była kolejka.

TERAZ TRUDNIEJSZY WYBÓR.

ROBIŁ KTOŚ INSTALACJĘ WODY UŻYTKOWEJ ZE ZGRZEWANEGO PCV?

Czytałam, że parę osób na forum podwyższało kredyt. I na mnie chyba przyjdzie wkrótce czas :cry:

Jak to jest? Robią duże trudności, czy to raczej formalność?

No i jakie szanse może mieć samotna matka z dwójką dzieci, na bezpłatnym urlopie wychowawczym dorabiająca zleceniami w wolnym zawodzie... :o :o :o MASAKRA

Właśnie wracam z oglądania kominków, byłam na Nyskiej w Komi i przy okazji na Krakowskiej w Kominex - Czerwiński.

1. ul. Nyska - Komi

obsługuje bardzo młoda pani, całkiem sympatyczna

do zaoferowania mają: Hajduk (polski), Supra (francuski) - górna półka, Edilkman (włoskie z płaszczem wodnym) oraz Blanzek (czeskie) - nie za bardzo mi pani je polecała, jeśli chodzi o stronę techniczną

termin realizacji ok. 2 miesięcy (zależy od wpłaty zaliczki śr. 30%), chyba że wcześniej ktoś im wypadnie z kalendarza

rabat możliwy oczywiście, po krótkiej dyskusji i wyciąganiu na siłę to ok. 7%

montaż od 1500,- zł (bez rozprowadzenia ciepłego powietrza)

2. Kominex - Czempiński

Pan bardzo sympatyczny oferuje wcześniej wspominane francuskie kominki Cheminex Philippe.

Termin realizacji ok. 4 tygodni, montaż (jak dla mnie do Trzebnicy) 150,- zł !!!

Cena kominków muszę przyznać bardzo atrakcyjna. :D

Oczywiście kominek kominkowi nierówny, ale narożny kominek w Komi od 3940,- (taki malusi Hajduk) do ok. 7000,-. Te droższe już mnie nie interesowały, a w Kominexie pan mi zaoferował cenę 2660,- zł. (ceny brutto)

Wydaje mi się, że pan z Kominexu robił kominek u moich znajomych. Są bardzo zadowoleni, ale chyba tylko z terminem coś nawalił. Dopytam się szczegółów przy okazji.

Podsumowując dla mnie zdecydowanie Kominex ul. Krakowska.

Dzięki Dabell! To miód na moje skołatane serce. Możesz mi jeszcze zdradzić jakiego producenta te rurki niebieskie i czerwone brałaś, bo zielona w rurkach jestem a hydraulik u drzwi

Nie mam pojęcia - sprawy materiałów załatwiał nasz instalator. Mam kompleksową usługę :-). Chcesz się zapytam, ale podejrzewam że w każdej hurtowni Ci coś podpowiedzą.

A na podwyższenie kredytu czekam właśnie - podobno wniosek siedzi już u analityka :roll: , ciekawe co powie :-? .

A na podwyższenie kredytu czekam właśnie - podobno wniosek siedzi już u analityka :roll: , ciekawe co powie :-? .

No to własnie tak jak i ja :lol:

Dzwonię codziennie, niech nie myślą, ze mają dużo czasu. decyzja lada moment, bo ponoć juz analityk jakieś notatki sobie probil. Czekamy już od 9 lipca...

Jeśli podwyższasz kredyt w tym samym banku to trochę wolniej niż jeśli zmieniasz bank i refinansujesz z podwyższeniem. Bardziej im zależy żeby szybko nowego klienta złapać.

Jeśli podwyższasz kredyt w tym samym banku to trochę wolniej niż jeśli zmieniasz bank i refinansujesz z podwyższeniem. Bardziej im zależy żeby szybko nowego klienta złapać.

Dokładnie, dlatego my już wkurzeni lekko poprosiliśmy wczoraj "nasz" bank o wystawienie zaświadczenia, że zgadzają sie na wykeślenie ich z hipoteki w przypadku calkowiej spłaty kedytu. A co, niech nie myslą, że klient złapany to mozna go z buta.

Koledze się ślimaczylim robili problemy, poprosił o taki wniosek i chwile potem już dzwonili z propozycją nowego oprocentowania i jakiś cudów na kiju.

Dokładnie, dlatego my już wkurzeni lekko poprosiliśmy wczoraj "nasz" bank o wystawienie zaświadczenia, że zgadzają sie na wykeślenie ich z hipoteki w przypadku calkowiej spłaty kedytu. A co, niech nie myslą, że klient złapany to mozna go z buta.

Koledze się ślimaczylim robili problemy, poprosił o taki wniosek i chwile potem już dzwonili z propozycją nowego oprocentowania i jakiś cudów na kiju.

A w jakich jestescie kobietki bankach? Bo my tez będziemy się starac o podwyższenie :-) Najprawdopodobniej z przeniesieniem.