kulka i.w. 28.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Kulka znalazłam Twoje halogenki na allegro, Firma z Opola http://www.allegro.pl/item217433711_oprawa_halog_schodowa_super_jakosc_i_cena_.html. Może wynegocjujesz sobie jakiś lepszy rabacik Pozdrawiam Dzieki MichAsiek:)) Pooglądam sobie co tam tem Pan ma jeszcze w fercie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Ech.. i znowu zaległosci w czytaniu i pisaniu:))) Smoku - witam serdecznie starego bywalca:))) Dużo o Tobie słyszałam na tym forum:) Bo nowa budowa domu wiąże się znowu z ogrodem - typu placek ziemi z rzadką, bidną trawką. A moje marzenie to nie dom, a dom z ogrodem:) Ogrodem z pachnącą lipą latem, czerwoną jarzębiną - jesienią, wilekim krzakiem bzu na wiosnę, pnączami winorośli z kiściami winogron itd itp. Ech.. się rozmarzyłam:) Kulka, jak sie ma kase to i ogrod mozna miec w 3 miesiace. Znam taka jedna budowe - zaczeli na wiosne zeszlego roku, a teraz dom slicznie wykonczony, przed domem sliczniutka trawka, drzewa po 3 m, iglaki wszystkie poformowane - cudo. No taaak:) Nie wzięłam tego pod uwagę Mi to jednak raczej nie grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ....biegalam z mopem po domu, jak moj kafelkarz dzilal w lazience i uzywal strego, podcietego przedluzacza i tak sie dziwil, co mu co chwile bezpieczniki odskakuja . No i tak mylse,z e 2 razy mi sie udalo, ale co bedzie za 3? A teraz masz pretekst żeby już nie używać mopa od dzisiaj podłogi myje tylko mąż - nie wolno kusić losu SECAM masz WIELKIEGO BUZIAKA ode mnie za te mysl!!!!!!!!!!!!! Kurde, ze ja sama na to nie wpadlam I przez pol roku samam nadal biegalam z mopem....ALe to juz sie zmieni hmmm, rozumiem, ze piszesz to na podstawie wlasnego doswiadczenia. ja sadze,z e mojemu dziecku wystarczy maly mloteczek, albo jakies Matchbox. No coś ty teraz Matchboxy są nie modne, moje dziecko rząda tylko resoraków HootWells czy jakoś tak No ale to to ie jest dobra wiadomosc dla mnie - kilkanascie lat trzymalam cala swoja kolekcje matchboxow z mysla o potomku vel potomce, a tu taka niemila niespodzianka. I co teraz mam robic?? Aha, a te Hooty maja tez takie same dobre resory? I otwierane drzwiczki? Nie mowiac juz o masce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Moi sasiedzi (dom ok 140m2+garaz, BK +10styro) mowia, ze w zeszlym roku za gaz zalacili ok 7 000 . W tym roku mniej, ale juz nie pamietam ile bo to 7 000 brzmialo mi w uszach . Mam nadzieję, ze u nas tak nie będzie.. Jakoś musimy te 3 lata przebidować na propanie z butli i DGP. dabell - czy możesz w swoim magicznym programie porównać wspołczyniku U ściany jak powyżej pisze Wojty (BK+10cm styro) i naszej (24 silikat + 20 cm styrop., a dach 25 cm w skosach i nad poddaszem i 20 cm nad stryszkiem + okna o U=0.6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Aha, a te Hooty maja tez takie same dobre resory? I otwierane drzwiczki? Nie mowiac juz o masce... Coś ty te Hoty to badziew beeee.... Ale mody się nie zmieni nie ma to jak stare dobre Matchboxy, zresztą za naszyh czasów to wzystko było lepsze He he gadam jak emeryt. P,S A Smok coś pisał że my tu tylko o budowaniu gadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ..... więc na razie nie kupuję innch . Poczekaj aż pojedziesz z nim na zakupy do marketu i przez przypadek skręcisz w alejkę z zabawkami ......... Nie straszcie "młodej" matki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Co do śmieci - na 4 osoby, dużo śmieci generujemy a co jakiś czas generalne porządki - 140 l jest OK. Kiedyś panowie nie przyjechali to było terminalnie w drugim tygodniu ... Co dwa tygodnie to nieporozumienie, szczególnie w lecie. U nas przyjeżdża SULO, oni obsługują większość okolicy. a ile biorą za tę usługę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Nie straszcie "młodej" matki A Ciebie czekają laleczki i kucyki ponny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Cieszę się, że się cieszycie.... z mojego powrotu Jeszcze się gubię we wszystkich nick'ach i mam nadzieję, że organizujecie od czasu do czasu jakieś live party Co do skuteczności tzw, różnicówek, to zgadza się, że gwarantują bezpieczeństwo użytkownikom sieci, ale często nim zadziałają, brrrr Wyłączają przy przepływie prądu ponad 20 mA ale 15 mA może być ....brrrrr. Wiem co mówię, jestem elektrykiem (właściwie to elektronikiem), i choć elektryka prąd nie tyka to postraszy czasem, . Bardzo nieprzyjemnie. Porażony nie zginie na skutek elektrolizy krwi, ale spadając z drabiny No czarny humor mnie naszedł, ale z drugiej strony zastanawiam się po co oświetlać schody. Takie rzeczy robi się w miejscach użyteczności publicznej (kina , teatry) ze względów bezpieczeństwa, chyba, że chcecie taki bajerek sobie zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Kulkomogę policzyć - tylko potrzebuję:1. cena gazu (w butli to chyba za kg czy m3?)2. zuzycie gazu przez wasz piec/h3. powierzchnia ścian i okien4. temperatura, którą utrzymujesz w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 28.07.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 My też mamy pojemnik 140 l, na dwa tygodnie to on nam starcza, ale my jesteśmy tylko we dwójkę. Sąsiedzi mają problem jeśli chodzi o te dwa tygodnie, a oni mają dwójkę małych dzieci więc oczywiście dochodzą pampersy, kartoniki itp. Czyli wygląda na to, że 140 litrow / na tydzień dla 2 osób + dziecko powinno być ok? a my mamy 240l na tydzien i bywa rozie, nieraz pol mamy zapelnionego, a nieraz az sie wysypuje. U nas na ulicy wszyscy sasiedzi maja 240l , ale nie wiem, jak z zapelnieniem. A, no i raz na 2 tygodnie to bym raczej nie chciala - jak przy tej temp. otwieram smietnik to zatykam nos Pampersy, resztki jedzenia itp robia swoje. mamy w Sulo (dawne ECO-S) , ale raczej tacy sredni, potrafili miec nawet 4 dni opoznienia . Za dobrych czasow polecialm go koledze i u niego tez sa tacy terminowi. Sasiedzi maja tez w Sicie - cena delikatnie wyzsza, ale przyjezdzaja bardzo terminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Nie straszcie "młodej" matki A Ciebie czekają laleczki i kucyki ponny Oczywiście wszystko w kolorze PINK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Co do wywozu śmieci to wystarczał nam pojemnik na dwa tygodnie (trzy osoby) ale trzeba segregować śmieci . Chyba ALBA jest najtańsza , czasem zawodzi, ale jest do kogo się poskarżyć i przyjedzie busik i zabierze jeśli śmieciarka nie przyjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Smoku oświetlenie schodów w naszym przypadku jest niezbędne - będziemy chodzić w nocy do kuchni (na parterze) bo moje małe smoki żłopią tyle w nocy, jakby sie siarki najadły . Nie starcza czasem postawienie dwóch szklanek picia . Nie chcę ich rozbudzać bardziej i tak już nie są sobą w środku nocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ......Wiem co mówię, jestem elektrykiem (właściwie to elektronikiem)...... No proszę kolega po fachu i jeszcze powiedz że się w Elwro uczyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Kulko mogę policzyć - tylko potrzebuję: 1. cena gazu (w butli to chyba za kg czy m3?) Niedawno tankowaliśmy więc wiem;) 1,67 zł za l 2. zuzycie gazu przez wasz piec/h Hmm... nie mam pojęcia, jeszcze nie używany. Typ to De Dietrech Elidens 1300 3. powierzchnia ścian i okien kubatura budynku to 875 m3 a konkretnie pwierzchnie ścian i okien policzę jutro - nie mam już sił na to dzisiaj.. 4. temperatura, którą utrzymujesz w domu dajmy na to, ze 23 (Hanka musi mieć cieplutko) Elodens 1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Kulko nie chcę Cię straszyć, ale ja naprawdę nie ubierałam młodej w różowe rzeczy, ona sama zaczęła wybierać (w okolicach 2 latek) - to mi sie podoba a tej bluzeczki nie chcę . Wiesz jakie kolory wybiera? mimo tego, że bardzo dużo ma zieleni, pomarańczy - bo to moje ukochane kolory? Ale z drugirj strony lubi samochodziki bratu podbierać , a on jeździ wózkiem z lalką - z czego sie cieszę, staram się nie narzucać im stereotypowych postaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 ......Wiem co mówię, jestem elektrykiem (właściwie to elektronikiem)...... No proszę kolega po fachu i jeszcze powiedz że się w Elwro uczyłeś ? Nie, ja kończyłem Radiobudę Dzierżoniów, ech to była szkoła super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.07.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Smoku oświetlenie schodów w naszym przypadku jest niezbędne O i w uciekaniu przed żoną się takie oświetlenie w nocy przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 28.07.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Kulko nie chcę Cię straszyć, ale ja naprawdę nie ubierałam młodej w różowe rzeczy, ona sama zaczęła wybierać (w okolicach 2 latek) - to mi sie podoba a tej bluzeczki nie chcę . Wiesz jakie kolory wybiera? mimo tego, że bardzo dużo ma zieleni, pomarańczy - bo to moje ukochane kolory? Moja bratanica w pewnym wieku przechodziła totalny zachwyt wszystkim co był rożowe, pozłacane, plastikowe mimo, ze nikt z nas nie gustuje w takiej modzie:-) Może trzeba dziewczynom dac sobie obrzydzic ten styl póki sa małe Ale z drugirj strony lubi samochodziki bratu podbierać , a on jeździ wózkiem z lalką - z czego sie cieszę, staram się nie narzucać im stereotypowych postaw. Hmm... to znaczy, że musimy pomysleć o bracie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts