pepe1719500688 29.07.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witajcie!!! Czy ktoś z Was rozważa zakup kominka JOTUL lub chociaż wie, gdzie oprócz Uniwag-Spolmot na Krakowskiej można je kupić?? My jesteśmy już zdecydowani, ale ceny są koszmarne, więc może ktoś ma jakiś lepszy namiar? Panowie oferują od razu montaż, więc jest 7% VAT. Jak to wygląda u Was? We Wrocku Jotula sprzedaje też Gruszecki na Bielanach. Uniwag niestety nie robi obudowy, tylko instalacje wkladu no i jest potem problem bo dużo firm nie chce obudowywać wkładu którego nie sprzedali. Mam Jotula Harmony 18. Jutro kończą obudowę. Pepe* czy na Bielanach jest korzystniej cenowo?? Jeśli chodzi obudowę to Uniwag ma firmę od DGP i obudów, z którą "współpracuje", więc może problemu by nie było. Rozumiem, że Ty robisz wszystko od Gruszeckiego? Mozesz podać mi namiary na nich Bardzo proszę o ogólne wrażenie ze współpracy z Gruszeckim i powieź mi jeszcze proszę jaki jest termin realizacji od zakupu do montażu i instalowania obudowy? Namiary masz tu http://www.gruszecki.com.pl Z moim kominkiem było sporo zamieszania, bo wkład zamówiłem właśnie w UNIWAGU, ale ich podwykonawca od obudów po obejrzeniu chatki walnął taką cenę, że dałe sobie spokój i zamówiłem u Gruszeckiego. Niestety wkład miałem już zaliczkowany i potem była cała zabawa kto kiedy co ma robić. Koniec końców UNIWAG podzlecił Gruszeckiemu inastalację wkładu i wszystko wykonał Gruszecki. Współpraca w zasadzie przebiegła dobrze. Cena wkładu była identyczna, obudowa kosztowała 60% ceny podwykonawcy UNIWAGU. Muszę też dodać, że nie mam specjalnych uwag do firmy UNIWAG. Rozmowa była konkretna, doradztwo niezłe, to co mieli dostarczyć było na czas itd. Ale z tymi podwykonawcami to raczej granda. Może jedni drugim odpaają dolę, albo jakoś tak. Myślą, że jak cię przysyłają z innej firmy to jesteś pod ścianą i można wszystko za każde pieniądze. Generalnie cała akcja mnie zniesmaczyła. Na wkład czekałem ok. 2 tyg. Obudowa ok. od ustalenia projektu i zaliczkowania 1 miesiąca + 4 dni trwał montaż + instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.07.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Helo, witam starych, i staro-nowych forumowiczow.... do Smoka piję. Muszę szybko podjąć decyzję - czy wstawić 2 okna dachowe (78/140) dla doświetlenia poddasza. Poddasze ma 2 okna w ścianach szczytowych o wymiarach 120/150 i jedno trójkątne 260/90. Ale też ma po podłodze 150mkw i obawiam się czy nie będzie za ciemno...Co wy na to kochani? I gdzie jest lepiej kupić te okna ? Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WP 29.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Wszędzie pytam więc i moze was - czy ktos coś słyszał o kominkach z plaszczem wodnym firmy Byrski?? Na forum ani słowa - nie mam gdzie sprawdzic opinii Palę drugi sezon, jest super, proszę o pytania WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.07.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Kochani powiedzcie prosze, gdzie mozna szybko kupic we Wrocłąwiu cegle klinkierowa i plytki klinkierowe po rozsadnej cenie (nie po 5 zł/szt!).musze szybko wykanczac kominy.dziekuje i pozdrawiamKuleczko wspolczuje jutrzejszego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.07.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ja bym wstawiła. Wydaje mi się, ze może jednak być za ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.07.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Kochani powiedzcie prosze, gdzie mozna szybko kupic we Wrocłąwiu cegle klinkierowa i plytki klinkierowe po rozsadnej cenie (nie po 5 zł/szt!). musze szybko wykanczac kominy. A ile tek cegły potrzebujesz i jakiej? Mojemu sąsiadowi zostala paleta Terci brązowej. Ja tez bralam w Gai - ale to bylo pod koniec roku 2006, wiec nie wiem jakie teraz są ceny:( Kuleczko wspolczuje jutrzejszego dnia. Nawet aura na zewnątrz mi współczuje. Z drugiej strony cieszę się, ze Hanka 6,5 miesiąca była ze mną, a teraz nie będzie z obcą osoba tylko z babcią. Musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 a jeszcze z innej beczki - u kogos malował Wojciech Fila? Ma do nas wchodzic pod koniec sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 29.07.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 KULKA - DZIĘKUJE !!http://www.e-kwiaty.pl/photo/kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 A ile tek cegły potrzebujesz i jakiej? Mojemu sąsiadowi zostala paleta Terci brązowej. Ja tez bralam w Gai - ale to bylo pod koniec roku 2006, wiec nie wiem jakie teraz są ceny:( Dzięki, ale... potrzebuje 3 palety antracyt, grafit lub czarna. sprobuje jutro w gai, co do Hanusi, to kto sie nia lepiej zajmie niz babcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 29.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Helo, witam starych, i staro-nowych forumowiczow.... do Smoka piję. Muszę szybko podjąć decyzję - czy wstawić 2 okna dachowe (78/140) dla doświetlenia poddasza. Poddasze ma 2 okna w ścianach szczytowych o wymiarach 120/150 i jedno trójkątne 260/90. Ale też ma po podłodze 150mkw i obawiam się czy nie będzie za ciemno...Co wy na to kochani? I gdzie jest lepiej kupić te okna ? Natalia Natalio my dostawiliśmy po jednym dachowym w pokojach u góry. Pokoje po około 18 m2, z oknem w szczycie 150x150 Bez dachowych byłoby ciemnawo.. (inna sprawa że do okien odrazu kupiliśmy zewnętrzne roletki, przyjemnie osłaniają przed słońcem, jest chłodniej z nimi, chociaż nie jest to taki efekt jak z zewnętrznymi żaluzjami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.07.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 a jeszcze z innej beczki - u kogos malował Wojciech Fila? Ma do nas wchodzic pod koniec sierpnia. Kulko- nasz KB miał kontakt z p. Filą jako wykonawcą w jednym z domków. Efekty mogę napisać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 29.07.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 a jeszcze z innej beczki - u kogos malował Wojciech Fila? Ma do nas wchodzic pod koniec sierpnia. Kulko- nasz KB miał kontakt z p. Filą jako wykonawcą w jednym z domków. Efekty mogę napisać na priv Bardzo bym Cię prosiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafu 29.07.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam wszystkichNie jestem zbyt aktywnym forumowiczem, ale czesto czytam Wasze posty i dlatego chcialbym sie podzielic informacja o dobrej wspolpracy z ponizszymi osobami: Jan Kuziak 501038491, geodeta dzialający na terenie Długołęki, ceny uslug umiarkowane, rozmowy konkretne, punktualny. Zakres pracy trzeba dokladnie umowic (np. zeby wytyczenie obejmowalo zaznaczenie law a nie tylko obrys budynku), ale na szczegoly trzeba zawsze uwazac. Firma ECOTEQ z Kiełczowa, zajmujaca sie projektami sanitarnymi (przylacza, sieci itp) 2 mlodych energicznych ludzi ze znajomoscia realiow w gm Dlugoleka. Szybko sie zabieraja do pracy, bardzo kontaktowi i niedrodzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafu 29.07.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 .. i tak dla informacji: buduje sie w Szczodrem i niedlugo bede mogl polecic (lub odradzic) kolejnych "uslugodawcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.07.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Kochani powiedzcie prosze, gdzie mozna szybko kupic we Wrocłąwiu cegle klinkierowa i plytki klinkierowe po rozsadnej cenie (nie po 5 zł/szt!). musze szybko wykanczac kominy. dziekuje i pozdrawiam Kuleczko wspolczuje jutrzejszego dnia. Ja kupowałem w Budinpolu Traktatowa 1 STRATUS dziurawka (więcej) 2,92 pełna (tylko na górę komina) 4,99 lada moment będą zdjęcia jak wyszło na kominie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.07.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja kupiłam płytki STRATUSA w Domexie na Bielanach(71/3645305). Czekałam 3 dni. 1,28szt. secam, widzę, że depczemy sobie po piętach U mnie będą oklejać komin w tym tygodniu. Ciekawam efektu. Wszyscy marudzą, że powinnam ten komin jasny zrobbić... kulka, trzymaj się!!! Ja do pracy we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.07.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 secam, widzę, że depczemy sobie po piętach U mnie będą oklejać komin w tym tygodniu. Ciekawam efektu. Wszyscy marudzą, że powinnam ten komin jasny zrobbić... No chyba mnie przegonisz właśnie wracam z budowy i moja ekipa znowu się nie pojawiła Chyba zacznę za chwilę obdzwaniać innych dachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 30.07.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Cegła klinkierowa pełna- 4,15 brutto- Z transportem z Legnicy hurtownia MERCUS tel.0767248235. Przemiła obsługa. Polecam.Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.07.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Kulko nie chcę Cię straszyć, ale ja naprawdę nie ubierałam młodej w różowe rzeczy, ona sama zaczęła wybierać (w okolicach 2 latek) - to mi sie podoba a tej bluzeczki nie chcę . Wiesz jakie kolory wybiera? mimo tego, że bardzo dużo ma zieleni, pomarańczy - bo to moje ukochane kolory? Ale z drugirj strony lubi samochodziki bratu podbierać , a on jeździ wózkiem z lalką - z czego sie cieszę, staram się nie narzucać im stereotypowych postaw. A ja mam coś strasznego Nigdy nie lubiłam różowego koloru (nawet można powiedzieć, że niecierpiałam!!!), ale od kiedy urodziła się moja córeczka coś mi w głowie przeskoczyło i mam lekkiego fioła na tym punkcie Mój mąż zawsze się "cieszy" jak kupię jej coś nowego i mówi: "O jakie ładne i dla odmiany różowe!" Ale powiem Wam, że staram się z tym walczyć, bo faktycznie czasem przesadzam. Już trochę mi się udaje A co do córci to ona na szczeście nie ma preferencji co do kolorów, raczej sugeruje się tym: bluzeczka z Puchatkiem czy z konikiem? Pozdrawiam młode (również duchem mamusie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.07.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Aha, a te Hooty maja tez takie same dobre resory? I otwierane drzwiczki? Nie mowiac juz o masce... Coś ty te Hoty to badziew beeee.... Ale mody się nie zmieni nie ma to jak stare dobre Matchboxy, zresztą za naszyh czasów to wzystko było lepsze He he gadam jak emeryt. P,S A Smok coś pisał że my tu tylko o budowaniu gadamy A z tymi samochodami to jest strasznie Kiedyś mój synek wziął do przedszkola swój (już hot weelsa!) samochodzik i co się okazało, że koledzy nie chcieli się z nim bawić, bo to był model Hot W z poprzedniego sezonu Jakiś stary! Tak właśnie wygłądały moje oczy jak mi to oznajmił! A co do modeli to moje dziecko na szczęście nie idzie "aż tak za modą" i kocha wszystkie swoje samochodziki i matchboxy i Hoty po równo I (nie tylko) młodych tatusiów też serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts