MichAsiek 30.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hani będzie z pewnością łatwiej niż Tobie... Mam nadzieję, bo mi to bedzie bardzo ciezko... Oj bardzo Ci współczuję, bo to rzeczywiście okropnie trudne dla matki - pierwsze rozstanie. Ale nic się nie martw na pewno Hania szybciutko się oswoi z nową sytuacją I będzie Ci pięknie machała rano na pożegnanie (moja córeczka tak właśnie robi ). A dzięki takiej rozłące dziecko staje się bardziej otwarte na innych i na spotykające je sytuacje. I nie ma problemu z zostawianiem go u dziadków, gdy zajdzie taka potrzeba. A jeśli będzie zostawać z babcią to ma najlepszą opiekę pod słońcem, więc głowa do góry Trzymaj się dzielnie!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Oby Oby - na dwie ręce pójdę głosować - dziecko mam dać we wrześniu do 1 klasy i przechodzę katorgę..... mundurki i tym podobne . A definicja mundrka szkolnego w naszej szkole brzmi ...... "Mundurek to niebieska kamizelka oraz podkoszulek Polo z kołnierzykiem w kolorach niebieski biały lub czerwony, spodnie i buty dowolne na pewno wszyscy będa tak samo ubrani Nic nie mów, my też w tym roku zaczynamy edukację szkolną i już mi się na głowie włos jeży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.07.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Helo, witam starych, i staro-nowych forumowiczow.... do Smoka piję. Muszę szybko podjąć decyzję - czy wstawić 2 okna dachowe (78/140) dla doświetlenia poddasza. Poddasze ma 2 okna w ścianach szczytowych o wymiarach 120/150 i jedno trójkątne 260/90. Ale też ma po podłodze 150mkw i obawiam się czy nie będzie za ciemno...Co wy na to kochani? I gdzie jest lepiej kupić te okna ? Natalia Moim zdaniem jak najbardziej trzeba doświetlić, bo potem będziecie żałować. Zawsze jaśniejsze wnętrze jest lepsze, a w tym przypadku to za jasno na pewno nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.07.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... ...NO TO SKOńCZYłAM !!! Zapytacie co? Już odpowiadam. Skończyłam czytać to co przez weekend naskrobali szczęśliwcy, którzy mają net'a w domu. Normalnie jak wrócę po weekendzie do pracy to pół poniedziałku mam wyjęte zanim wszystkie newsy od Was przeczytam i co niektórym odpiszę itd. No ludzie kochani jak tak można. I wiecie co jeszcze skończyłam. No to się pochwalę. MAM JUŻ ZROBIONĄ ELEWACJĘ !!! Całą sobotę i niedzielę chłopaki się uwijali jak mróweczki. POgoda idealna, robota szła jak z bata. Zostało na dzisiaj jeszcze wykończenie 4 otworów okiennych na które już wczoraj czasu nie styknęło, ale to już drobiazg. Co tam takie 4 okienka dla mojego małża. Do obiadu pewnie będą gotowe. Bo muszę Wam jeszcze zdradzić, że ten tynk (i w ogóle całą elewację) to mój mąż, brat i tatuśki sami zrobili. Ja to szczęściara jestem, że taką ekipę miałam. Mówię Wam, szczęściara. Jest ślicznie i tak jak chcieliśmy. I strasznie bardzo i very much się cieszymy. Chciałam wczoraj zrobić jakieś foty pokazujące efekt końcowy ale samochodów pod domem było jak na bezpłatnym parkingu i co cyknęłam to jakiś wozik w kadr mi wszedł. (Wozik - to nie o Tobie ) Jutro się poprawię i na pewno wkleję zdjęcie. Na razie to tyle spostrzeżeń i informacji, z którymi chciałam się z Wami podzielić po weekendzie. Resztę zaległości w ciągu dnia będę nadrabiała i komu obiecałam odpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Nic nie mów, my też w tym roku zaczynamy edukację szkolną i już mi się na głowie włos jeży A gdzie dajecie dziecko do szkoły - koło was czy we Wrocławiu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.07.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam Grupę Wrocławską! jestem z Poznania ( ale mój Sebastian to rodowity Wrocławianin !) i czasami mam okazję odwiedzać Wrocław i okolicę. Ostatnio w okolicy trafiłam na firmę produkującą drzwi wewnętrzne Opałko & Kamiński. Czy ktoś z Was mógłby mi coś powiedzieć na temat ich produktów? Byłabym wdzięczna! Pozdrawiam wszystkich budujących po wrocławsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.07.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Oby Oby - na dwie ręce pójdę głosować - dziecko mam dać we wrześniu do 1 klasy i przechodzę katorgę..... mundurki i tym podobne . A definicja mundrka szkolnego w naszej szkole brzmi ...... "Mundurek to niebieska kamizelka oraz podkoszulek Polo z kołnierzykiem w kolorach niebieski biały lub czerwony, spodnie i buty dowolne na pewno wszyscy będa tak samo ubrani Nic nie mów, my też w tym roku zaczynamy edukację szkolną i już mi się na głowie włos jeży No to jest nas tu więcej 7-latków na czacie. Córcie Michaśki i Halszki i syncie Secama, Ivoneski i mój mały Scurek. Oj, będzie się działo we wrześniu, oj będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 elou Grupo Wróciłam i zapytowuję co z pstryczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My też idziemy do pierwszej klasy. Na Wandy. Podobno fajna szkoła, poznałam już panią i jest całkiem OK na pierwszy rzut oka... Halszki mała idzie do szkoły w Tyńcu, ale my mielibyśmy około godziny jazdy Wybraliśmy więc szkołę w połowie drogi między obecnym miejscem zamieszkania a nowym domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 30.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... MAM JUŻ ZROBIONĄ ELEWACJĘ !!! Agnieszka, zrób fotki... koniecznie bo czekamy. i wielkie gratulki bo jesteście WIELCY !!! a po skończonej robicie chyba dzisiaj małe piwko http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a063.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 30.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... ...NO TO SKOńCZYłAM !!! Zapytacie co? Już odpowiadam. Skończyłam czytać to co przez weekend naskrobali szczęśliwcy, którzy mają net'a w domu. Normalnie jak wrócę po weekendzie do pracy to pół poniedziałku mam wyjęte zanim wszystkie newsy od Was przeczytam i co niektórym odpiszę itd. No ludzie kochani jak tak można. dokładnie mam tak samo, dlatego staram się przyjechać wcześniej do pracy, zeby to wszystko przeczytać, zanimkierownik wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.07.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No to jest nas tu więcej 7-latków na czacie. Córcie Michaśki i Halszki i syncie Secama, Ivoneski i mój mały Scurek. Oj, będzie się działo we wrześniu, oj będzie. Może grupowe zamówienie na kredki i tornistry zrobimy http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.07.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Smoku oświetlenie schodów w naszym przypadku jest niezbędne - będziemy chodzić w nocy do kuchni (na parterze) bo moje małe smoki żłopią tyle w nocy, jakby sie siarki najadły . Nie starcza czasem postawienie dwóch szklanek picia . Nie chcę ich rozbudzać bardziej i tak już nie są sobą w środku nocy . Problem oświetlenia schodów, które są w środku domu występuję często. W nocy rady nie ma, trzeba doświetlać . W przypadku dnia, może warto zrobić jakieś okno połaciowe nad nimi. Ja będe próbował tak umieścić okno/okna dodatkowe nad schodami, by w dzień nie korzystać z doświetlenia. Być może uda się wkomponować szkło artystyczne, by z dołu nie było widać okien. Ale tym się zajmę dokładnie i zdjęcia wyślę na dziennik jak więźba stanie (za dwa tygodnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Może grupowe zamówienie na kredki i tornistry zrobimy Hej Secam, Ty to masz głowę. http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif Jeny, ale Ci zęby urosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.07.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c008.gif Jeny, ale Ci zęby urosły. i wielki jęzor też mam http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e106.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.07.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oj nie rozpędzajcie się!.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 30.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Secam, my wybraliśmy szkołę w podobny sposób jak Pani Koala - logistycznie w miarę blisko od obecnego miejsca zamieszkania, i po drodze przy jeżdżeniu do skończonego już domu Niestety padło na centrum miasta i do szkoły idziemy na Podwalu SzP nr 71 (+jeszcze blisko będzie awaryjnie babcia jako czasami odbierająca ). scur ja też wysyłam na bój z edukacją synka Za to córcia za miesiąc zacznie szaleć w przedszkolu. Ciekawe jak ja przeżyję ten wrzesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 30.07.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 scur Gratulki elewacji (FOTY) takiej uzdolnionej rodziny Doświetlanie schodów oknem połaciowym to problem z myciem tego okna. Mam znajomych z takim rozwiązaniem i klną na czym świat stoi. Dlatego ja zrezygnowałam z tego okna, chociaż w projekcie było. Mam za to "okno" w wewnętrznej ścianie na górze. Górny holl (oświetlony podwójnym oknem balkonowym) otwiera się tym oknem na klatkę schodową. Mam nadzieję, że w dzień wystarczy światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.07.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oj nie rozpędzajcie się!.... Ale się Xena wystraszyła. Ja zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 30.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 scur ja też wysyłam na bój z edukacją synka Za to córcia za miesiąc zacznie szaleć w przedszkolu. Ciekawe jak ja przeżyję ten wrzesień Jakoś tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts