MichAsiek 31.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Bardzo dziękuję Natalia ! Będę dzwonić! Oby się chciał podjąć Kulka trudno, ale dzięki za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dzieki wszystkim za rady, okna kupiłam. Ale dekarza jeszcze nie mam, czekam 2 miesiac... Halszka - kupuj wrotki, przejedziemy sie po nim -- Och, dziewczyny wasze elewacje sa piękne. Malgosiu, ja tam czesto przejezdżam - mogę zerknąć na zywo? Przypomnij mi, za stacją benzynową w prawo...ul. Z. Daro, zrób podjazd dla inwalidów - może sie przyda.... Pozdróweczka Natalia Robie robię podjazdy dla wózków, dzis to uzgadniałem z ekipą przy murowaniu tarasu. Coś strasznie wielki mi wyszedł po tych moich poprawkach, chyba go ciut zmniejszę. A co do wrotek, mam zamiar sie pouczyć jazdy - na razie tego nie robie z braku czasu, ale wszystko sie zmieni jak dom pobuduje A swoja drogą, jeśli zacząłem w kwietniu budowanie, i teraz zabieram sie za wieźbę, czy widzicie cos złego w tym, że w zimie chćę się wprowadzić? Co jakiś czas ktoś mnie do tego pomysłu zniechęca; a to że za wilgotno, a to że musi to wszystko przewietrzyć. Ja montuje rekuperacje z duzym zapasem mocy - licze że mi załatwi problem wilgoci. Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.07.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Daro_K, też zaczęłam w kwietniu i też zamierzam się zimą wprowadzić. Pewnie do niewykończonego domu , ale nie każę mojemu psu czekać ani chwili dłużej, o dzieciach nie wspominając Ja buduję z BK na klej, to podobno mniej wilgoci w murach... Ale za to reku nie planuję. Dachu w całości nadak nie mam (pan nie odbiera moich telefonów i nie melduje się po swoje 25 kawałków ), ale przymierzam się do wykończeniówki. No i mam pytanka natury praktycznej. Ocieplenie podłogi na gruncie małpuję po Dabell (Dabell, jesteś wielka, tzn niesamowita, tzn jeszcze raz dzięki za te wszystkie wyliczenia ). No i problem. Oglądałam wasze dzienniki i fotodzienniki i nie mogłam z nich wydedukować, jak to jest z tymi papami, styropianami i rurami od hydrauliki i ogrzewania. Najpierw przychodzą wylewkarze, kładą papę i styro, potem hydraulik kładzie rury od wody i ogrzewania i wylewkarze znowu wracają, żeby zalać to jastrychem? I w międzyczasie wszyscy łażą po tym styro i po rurach? PLEAS! ZDRADŹCIE MI JAK TO JEST, BO CHCIAŁABYM SIĘ WRESZCIE WYSPAĆ, A NIE KOMBINOWAĆ PO NOCACH JAK TO JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 scur, umawiamy też wspólnego montera tych naszych kominków, czy to już każdy we własnym zakresie? Qurcze, chyba jakieś drewno do kominka trzeba nabyć, żeby te tynki i wylewki suszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.07.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To znowu ja, trener Jarząbek... Dabell ja się dopiero teraz doczytałam, że masz 10 cm izolacji na parterze i 7 jastrychu. Ja mam wg projektu 5 twardej wełny i 4 jastrychu. Wełnę chcę zastąpić styro. Samo 5 cm Vapothermu wystarczy?Zmieszczą się w te 4 cm jastrychu rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Hej! SCUR dzieki za poswiecenie mi 500 posta - jestem wzruszona . MTW1 elewacja sliczna sami myslimy o podobnym kolorze - mozesz zdradzic co to za odcien i z jaiej firmy?? Scur - jeszcze raz dopiero teraz czytam posty, nie mialam jak wczesniej napisac. Dzisiaj calt dzien biegalysmy i ogladalysmy kominki (Nadula jak wrocila do domu to nie dala sie juz podniesc na rece tylko biegala na czworaka - nie mogla sie nacieszyc zejsciem na lad ). Wszyscy chwala co innego - tam gdzie bylam Tarnave raczej sprowadzaja na spec. zamowienie , dlatego tez baardzo mi ja odradzali - normalka - wszysko czym nie handlujemy jest beee - pytaam sie o Tarnave, bo jesli bysmy mialy razem zamawiac to trzeba tam, gdzie maja tez tarnave . Dzwonilam tez do e-kominkow - z szyba boczna maja tylko Sparterma, ale to nie moja polka (cenowa) . Nie wiem co teraz wybrac: Filipka? Wady: brak bezposredniego doprowadzenia powietrza model ktory mi sie bardziej podoba (jest bardziej nowoczesny) jest malej mocy - ok 11kW, no i zeby dostac sie do szuflady trzeba otworzyc drzwiczki Zalety - hmm, cena?? Kulka, a ty jaki model wybralas? Hajduk Wady: dosc drogi trudne czyszczenie - trzeba wygasic w kominku Zalety: bezposrednie podlaczenie Supra podobnie jak Filipek, z tym,ze nie znam nikogo kto to ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Co do monterow i montazu... Pan w KOMI mnie troche zaskoczyl, bo powiedzial, ze cene z 22% vatem powinnam traktowac, jak cene kominka z montazem, bo niby te rurki kosztuja te 15%. To co niby rurki i usl. montazu beda kosztowac 600zl? Troche drogo, co? . Moze samemu poszukac jakegos misia, ktory by nam ro zrobil, a material sami dostarczymy? Flowera ja mam meble kuchenne MADE iN TWARDOGORA i nie narzekam . Tez milam rozne wyceny - za swoje zaplacilam ok.6 000 i to byla najtansza ofrta. I w ogole nie zaluje. Meble z MDF. Moze nie sa to meble na lata, ale nawet takowych nie chcialam, bo ja lubie zmiany i pewnie za 7 lat bede juz jeczala, ze kolor mi sie opatrzyl,ze teraz mam inny pomysl itp . A co do twojego meza to widze ze rocznik wielu moich kolegaow . DO ktorej kalsy chodzil? Na marginesie, dla tych ktorzy jeszcze nie wiedza o tym - na http://www.nasza-klasa.pl mozecie poszukac swoic kolegow ze szkolnej lawy (moja klasa jzu sie odnalazla w 70% ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 31.07.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 a daj plis namiar na twardogorzarzaja kupuje hajduka lub supre univers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.lamer 31.07.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dobry. a nie daj Boże jest na grupie ktoś, kto przerabiał temat grodzenia się od strony rowu melioracyjnego? Pozdrawiam -- .lamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Grupę Wrocławską! jestem z Poznania ( ale mój Sebastian to rodowity Wrocławianin !) i czasami mam okazję odwiedzać Wrocław i okolicę. Ostatnio w okolicy trafiłam na firmę produkującą drzwi wewnętrzne Opałko & Kamiński. Czy ktoś z Was mógłby mi coś powiedzieć na temat ich produktów? Byłabym wdzięczna! Pozdrawiam wszystkich budujących po wrocławsku! WITAJ robią drzwi ------tylko z MDF- / -równiez lakierowanego /---w różnych kolorach . / byłam zainteresowana drzwiami do garderoby ---które miały mieć przycięcie z jednej strony ------------------wyszło mi za nie ok 1500 zł ----------odpusciłam ---bo nie były warte według mnie tyle ! /obsługa Klienta tez mi nie podpasowała ---------------- http://www.opalkokaminski.com.pl/drzwi.html posr MTW1 dziękuję bardzo MTW1 za odpowiedź ! no właśnie się zastanawiam, czy za ten mdf warto tyle zapłacić... widziałam tylko przez szybę, bo mieli zamknięte jak tam byłam - więc jestem ciekawa jakości - ale uparcie szukam drzwi ecru i oni mieli duży wybór (na wystawce, którą widać jadąc przez Smardzów) jeszcze raz dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 dodam jeszcze, że szczerze mówiąc, spodziewałam się większej gościnności po Grupie Wrocławskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 01.08.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 z wybrac: Filipka? Wady: brak bezposredniego doprowadzenia powietrza model ktory mi sie bardziej podoba (jest bardziej nowoczesny) jest malej mocy - ok 11kW, no i zeby dostac sie do szuflady trzeba otworzyc drzwiczki Zalety - hmm, cena?? Kulka, a ty jaki model wybralas? Mam 600 ST. Ma beposrednie podłaczenie powietrza i nie trzeba niczego otwierac zeby dostac sie do popielnika. Jest szufladka na dole moge ja sobie opróznic, otworzyc be otwierania drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 01.08.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jasia-jezeli na takiej odpowiedzi Ci zalezało to prosze bardzo: nie mam pojecia co to za firma i nigdy nie spotkałam sie z tymi drzwiami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.08.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Hej! Supra podobnie jak Filipek, z tym,ze nie znam nikogo kto to ma . Nie wiem o jaki model Wam chodzi ale mój ojciec ma suprę (cena obecna jakieś 2000-2500 bez obudowy) z rozprowadzeniem wymuszonym - dmuchawa pod kominkiem - po 2 latach grzania - ruszt do wymiany (powyginał się)- palimy non stop, wentylator dzwoni (bo kominek pookładany jest blachą stalową. Brak dostępu do drzwiczek wyczystki trzeba otworzyć drzwi od kominka - utrudnia o też rozpalanie - nie da się zrobić maksymalnego cugu. Poza tym działa już kilka lat Jasia-jezeli na takiej odpowiedzi Ci zalezało to prosze bardzo: nie mam pojecia co to za firma i nigdy nie spotkałam sie z tymi drzwiami. Pozdrawiam JA TEŻ się nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 01.08.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 z wybrac: Filipka? Wady: brak bezposredniego doprowadzenia powietrza model ktory mi sie bardziej podoba (jest bardziej nowoczesny) jest malej mocy - ok 11kW, no i zeby dostac sie do szuflady trzeba otworzyc drzwiczki Zalety - hmm, cena?? Kulka, a ty jaki model wybralas? Mam 600 ST. Ma beposrednie podłaczenie powietrza i nie trzeba niczego otwierac zeby dostac sie do popielnika. Jest szufladka na dole moge ja sobie opróznic, otworzyc be otwierania drzwiczek. moi znajomi też maja szufladke na dole zatem ja chyba jednak zdecyduję się na Philippa (niestety droższe nie wchodzą w rachubę po odmownej odpowiedzi banku ), czy jest ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdusia113 01.08.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 DARO: My zaczynaliśmy budowę w tamtym roku w maju, a wprowadziliśmy sie w grudniu. Nie kładliśmy wprawdzie parkeitu ani paneli tylko jakieś wykładziny, ale nam sie spieszyło z przeprowadzką na swoje Mieliśmy zrobioną całą łazienkę na dole, a teraz powoli już wykańczamy resztę, tym bardziej że moje ekpiy do wykańczania to mój mąż i tata no i oczywiście ja Wilgotno nie było, podłogi powoli wysychały i to poczucie bycia na swoim rekompensowało wszelkie niedogodności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.08.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jasia-jezeli na takiej odpowiedzi Ci zalezało to prosze bardzo: nie mam pojecia co to za firma i nigdy nie spotkałam sie z tymi drzwiami. Pozdrawiam no nie aż tak bardzo... bardziej zależało mi na tych pozdrowieniach... serio-serio! dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 01.08.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 no nie aż tak bardzo... bardziej zależało mi na tych pozdrowieniach... serio-serio! dzięki ! Mam nadzieje, ze nie wątpilas ani przez chwile, ze jesteś tu miłym gościem i pisarzem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.08.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 dodam jeszcze, że szczerze mówiąc, spodziewałam się większej gościnności po Grupie Wrocławskiej... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 01.08.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Xena, Czy pstryczki już zamówione, czy mogę sie jeszcze podłączyć ?? Za godz. mogę przesłać moje zapotrzebowanie. Czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts