Daro_K 09.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dodam jeszcze, że szczerze mówiąc, spodziewałam się większej gościnności po Grupie Wrocławskiej... Nie są najgorsze te drzwiczki, ale zainteresuj się może firmą DEWRO - warto. Uwaga dość długie terminy realizacji, w chwili obecnej styczeń 2008r. W ofercie ok. 140 własnych modeli + projekty indywidualne w bardzo bogatej kolorystyce. Beznazwiskowa istoto; chciałaś coś powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 10.08.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 @ Betty&M Nie upieram się przy silikacie, to po prostu wpływ lektury Muratora ... A na poważnie- to moje wątpliwości były dwojakiego rodzaju: a) właściwości mechaniczne ścianki- czy nie było problemów z osadzeniem ościeżnicy w BK? Czy w przypadku BK otwór drzwiowy trzeba wzmacniać, nie wiem, np. cegłą? b) nasiąkliwość materiału- naczytałem się, że BK trochę chłonie, a u mnie z racji wysokości łazienki raczej odpada kafelkowanie ścian na 3,25m, więc czy można mur z BK jakoś zabezpieczyć przed wilgocią? Na korzyść tego wariantu (BK) przemawia fakt, że na tej ścianie raczej nic wieszać nie będziemy (oprócz drzwi )... A co do producenta materiału, to czy moglibyście coś zasugerować? Wiem kryptoreklama i te sprawy... ... Jak do tej pory trochę dobrego o klockach na Y ... pzdr sk kynyrd78 Hej My mamy wszystkie scianki na gorze z Silikatów 8, moj Tata tak nam dom zaprojektowal jednak aby mogly spokojnie stac z tego sciany działowe... (mamy np grubszy strop) wiekszosc stoi rownolegle nad scianami dolnymi a chyba dwie nad dodatkowymi belkami ale w 100% nie jestem pewna dopytam sie generalnie jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru silki na scianki działowe no i w ogole silki dam znac co i jak dzis wieczorkiem. pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 10.08.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Dziekuje Wam wszystkim za info o wiatrakach, a w szczegolnosci Dabell-za link. kazda informacja mile widziana-bo nie jest to najpopularniejszy temat. Wiatraki to swietna sprawa ale chyba 2 dni na tvp1 temu oglądałam program o ludzi ktorzy chcieliby zainstalowac wiatraki... no i jest niby wszsytko pieknie i ladnie.. ale koncerny energetyczne podobno blokuja stawianie wiatrakow mniejszym inwestorom...jak obejrzełam ten program to sie zdołowałam bo tak na prawdę wystarczy ustawic wiatrak i podobno cała wioseczka ma prąd... i mozna sie uzależnic od koncernów... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.08.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Dokładnie - też to oglądałam, w tym samym dniu, w którym podesłałam anjamen linka. Firma energetyczna wydała warunki przyłączenia na 300KW (MegaW?) dużej firmie niemieckiej (na farmę wiatrakową) ważne chyba 5 lat, i przez ten czas nic oni nie zrobili, a inwestorzy mający juz wiatraki o mocy chyba 8KW nie mogli się podłączyć bo limit podłączeń był wyczerpany czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 10.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Mam ogólne pytanie/prośbę do grupy.Umówiony jestem na wykonawcę tynków gipsowych na przyszły tydzień.Fachowiec polecony z Forum ale mam mieszane uczucia. Na co mam przede wszystkim zwrócić uwagę? Jakieś tricki czy pułapki ? Newralgiczne punkty? I jeszcze jedno. Tynki łatwo spartolić więc chcę podpisać z nimi umowę aby mieć podstawy do reklamacji. Ma ktoś może wzór takiej umowy? Z góry dziękuję za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 10.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 TS147 - na twoim zdjęciu mało widać , ja mam domino Creaton, http://www.creaton.de/jcat-images/Produktbilder/Einzelziegel/DO_Z_nr.jpg podobnie wygląda Tegalit brasshttp://dachy-pokrycia-dachowe.eu/images/zd/braas/brass_tegalit_kolory.jpg A mój dach wygląda tak : http://foto1.m.onet.pl/_m/5a8c5020374f64ce51e5089416695d01,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 TS147 - na twoim zdjęciu mało widać , ja mam domino Creaton, podobnie wygląda Tegalit brass A mój dach wygląda tak : http://foto1.m.onet.pl/_m/5a8c5020374f64ce51e5089416695d01,5,19,0.jpg Mój dach też juz niedługo bedzie tak wyglądał podobne są jeszcze dachowki Nelskampa i Euronitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.08.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 zdublowało mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.08.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Mam ogólne pytanie/prośbę do grupy. Umówiony jestem na wykonawcę tynków gipsowych na przyszły tydzień. Fachowiec polecony z Forum ale mam mieszane uczucia. Na co mam przede wszystkim zwrócić uwagę? Jakieś tricki czy pułapki ? Newralgiczne punkty? I jeszcze jedno. Tynki łatwo spartolić więc chcę podpisać z nimi umowę aby mieć podstawy do reklamacji. Ma ktoś może wzór takiej umowy? Z góry dziękuję za wsparcie. Jeśli to fachowiec polecany przeze mnie to chyba go odwołam z tej listy (Kaziu Stefaniuk chyba). Wprawdzie wszysko niby OK, tynki były równiutkie, tak że można było od razu malować, wszystko fajnie ale po jakimś czasie wychodzą problemy - tzn jeden. W gniazdach odkurzacza w ścianie tynk po prostu odpada. Albo to jest kwestia montażu albo słabrgo tynku albo za cienka warstwa (ale dawaliśmy tak jak wszyscy) albo nie wiem czego - może inni też tak mają. Nie ma problemów z poprawkami (chyba) ale nam się nie chce Drugi problem - mąż nie przypilnował, tynkarz zrobił do wysokości 245 cm bo tak były wkute kable. Potem musiał przychodzić elektryk, kuć, i panowie od wykończeniówki sami kładli ten tynk ręcznie (gipsowy oczywiście) tak żeby nie było widać poprawki. Kosztowało to ponad 1 tys PLN dodatkowo. Więc to sobie ustal. A tak to tynki wykonane przez tego pana się trzymają. U sąsiadów też robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 10.08.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 [To może być Creaton Domino. Taki płaski daszek z płaskich dachówek ma Halszka.ka i 2004 , wygląda podobnie. Odszukaj zdjęcia Halszki w wątku - pokazywała swój dach. TS147 - na twoim zdjęciu mało widać , ja mam domino Creaton, A mój dach wygląda tak : http://foto1.m.onet.pl/_m/5a8c5020374f64ce51e5089416695d01,5,19,0.jpg Dzieki - to dokładnie ta dachówka, nawet identyczny kolor (co na moim zdjęciu jest raczej cięzkie do wychwycenia ). Bardzo spodobała mi się ta dachówka - wychodzi drożej/taniej niż karpiówka Creatona? Jakie ma plusy/minusy w stosunku do karpiówki? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 10.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 TS147 - żadnych racjonalnych powodów ci nie podam , nasze serca mocniej zabiły jak ją zobaczyliśmy i oboje wiedzieliśmy że to to na pewno jest to dobra dachówka, dobre wysokie zamki, a cena w porównaniu do karpiówki creatona , nie wiem , popytaj np. w Lechbudzie fasola25 - cieszę się że się na nią zdecydowałaś, a kiedy będzie zrobiony daszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.08.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 fasola25 - cieszę się że się na nią zdecydowałaś, a kiedy będzie zrobiony daszek ? to się okaże więźbę zaczynaja układać w poniedziałek (a mieli 3 tyg temu ) dach jest b. prosty, wię mam nadzieję, że nie będe zbyt długo czekać na ten dach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.08.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 fasola25 - cieszę się że się na nią zdecydowałaś, a kiedy będzie zrobiony daszek ? to się okaże więźbę zaczynaja układać w poniedziałek (a mieli 3 tyg temu ) dach jest b. prosty, wię mam nadzieję, że nie będe zbyt długo czekać na ten dach pozdrawiam No to u mnie podobnie - zaczynaja w poniedziałek lecz dopiero 20-go. Wszyscy zrobiliśmy sobie urlop. Moi twierdzą, że z ułożeniem dachówki zajmie im to najwyżej 4tygodnie. Cały czas możliwe wydaje mi sie zakończenie budowy domu w roku 2007. A jak u Was? - pytam tych, którzy są na podobnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 10.08.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cześć! Czy zamawialiście coś w Budusie? Chcemy tam kupić drzwi z montażem i nie wiem czy firma jest solidna Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 U nas był dziś odbiór więźby. Był przy tym kierbud i twierdzi, że super zrobione. Chłopaki pracowali 4 dni bez żadnych spóźnień i numerów.Posprzątali po sobie, zamontowali wiechę i wracają 1 września kłaść karpiówkę. Mogę ich z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.08.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Widzę że się wszyscy zmówiliśmy na więźbę U mnie właśnie w trakcie układania - wreszcie się zjawili "kochani" nasi budowlańcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 10.08.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 @ flowera Dzięki Ci (oraz innym niewymienionym z nazwiska Grupowiczom ) za porady. Na razie zaczynam gromadzić papióry na tą ściankę, a to nieco potrwa... Ale ten silikat mi przypasował, bo dodatkowo chwalą go znajomi... Zobaczymy... pozdro sk[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 10.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ponowne hej... mam jeszcze jedno pytanko do Szanownej Grupy , bo spotkania z instalatorami zamieszały mi w głowie. W kuchni będę wymieniał podłogę- starą drewnianą chcę zastąpić kafelkami. Będę przy tej okazji wymieniał podsypkę na keramzyt. Chciałem w kuchni mieć podłogówkę- jeden z instalatorów sugerował wylanie najpierw chudziaka, drugi chce kłaść rury na folii bezpośrednio na styropianie i dopiero robić wylewkę. Czy jest sens wylewać dwie płyty? pozdro. sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 10.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ach ta skleroza ... czy ktoś mógłby polecić jakąś firmę dekarską? Szukamy chętnych do remontu dachu kamienicy. Gdybyście mieli jakieś namiary, to bardzo proszę o przesłanie. Pzdr. sk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 10.08.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 nasze serca mocniej zabiły jak ją zobaczyliśmy i oboje wiedzieliśmy że to to jak pojechałem w poszukiwaniu budowy halszki i zobaczyłem tę dachówkę to też mi serce mocniej zabiło - jest po prostu fan-ta-stycz-na. Nie wiem tylko czy nam będzie pasowała do ogólnej koncepcji. A propos niczego - wyjeżdżam do środy więc proszę pisać w krótkich żołnierskich słowach, bo jak Was człowiek zostawi na dwa dni bez nadzoru to potem kilka dni nadrabiania zaległości. Skaranie boskie ..... Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts