anjamen 10.08.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a u mnie jutro wiecha, czyli ogolne pijanstwo na budowie a ze smutnych rzeczy u mnie zlozylam dzisiaj wypowiedzenie, bo nie dogadalam sie z szefem. I jak tu sie budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Aniu nie martw się. Jestem przekonana, że znajdziesz coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.08.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Jolu dzieki. teraz mam zasluzone wakacje Jestem przekonana, że znajdziesz coś lepszego. taaak! zajme sie budowlanka, malo to pomocników murarzy potrzebuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 10.08.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cały czas możliwe wydaje mi sie zakończenie budowy domu w roku 2007. A jak u Was? - pytam tych, którzy są na podobnym etapie. A to zakończenie budowy to do zamieszkania ? Jeśli tak to teoretycznie możliwe, ale sam już chyba wiesz, że na każdą prawie ekipę czeka się tydzień, dwa, trzy .... więcej niż było umówione. trabi - w żołnierskim skrócie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.08.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 daro_K do zamieszkania?sorry ale w sumie nastaw się, ze mało realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 A ja marzę, aby przeprowadzić się w następne wakacje. Ale u mnie to naprawdę mało realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.08.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cześć! Czy zamawialiście coś w Budusie? Chcemy tam kupić drzwi z montażem i nie wiem czy firma jest solidna Ela Pod koniec czerwca zebrała się z grupy wrocławskiej ekipa chyba 12-13 osób i zamawialiśmy w budusie drzwi (różnych producentów) na wspólnych warunkach na ok. 130tys. zł . Nikt chyba jeszcze nie miał montażu - właśnie czy ktoś z grupowiczów orientował się w Budusie w termianach realizacji naszego zamówienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 10.08.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cześć! Czy zamawialiście coś w Budusie? Chcemy tam kupić drzwi z montażem i nie wiem czy firma jest solidna Ela Pod koniec czerwca zebrała się z grupy wrocławskiej ekipa chyba 12-13 osób i zamawialiśmy w budusie drzwi (różnych producentów) na wspólnych warunkach na ok. 130tys. zł . Nikt chyba jeszcze nie miał montażu - właśnie czy ktoś z grupowiczów orientował się w Budusie w termianach realizacji naszego zamówienia? Ja się orientowałam:) Nasze drzwi (konkretnie nasze: kulki i wozika) juz są. Mamy umówiony montaż na 23 sierpnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 10.08.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 a u mnie jutro wiecha, czyli ogolne pijanstwo na budowie a ze smutnych rzeczy u mnie zlozylam dzisiaj wypowiedzenie, bo nie dogadalam sie z szefem. I jak tu sie budowac? Anjamen Przygotuj duży wazonik na wiechę i się niczym nie martw! Ja też niedawno wypowiedziałam szefowi i była to jedna z moich lepszych decyzji w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 10.08.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 A co do przeprowadzki... Miałam nadzieję na marzec 2008 (moje i córy urodziny)... Taki mały prezencik urodzinowy. NIESTETY FIRMA BRAAS WSTRZYMAŁA NA CZAS NIEOKREŚLONY PRODUKCJĘ KOŃCOWYCH ELEMENTÓW DACHÓWEK TYPU CISAR ANTRACYT czort teraz wie, kiedy będę mogła się wykańczać. Czy tynkom bardzo będzie szkodzić, jeśli będą w takim podciekającym po bokach budynku? A może tynkować tam, gdzie w całości przykryte, a resztę zostawić sobie na lepsze czasy? Chyba to sensu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.08.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Przeprowadza ....... może wakacje 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.08.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 NIESTETY FIRMA BRAAS WSTRZYMAŁA NA CZAS NIEOKREŚLONY PRODUKCJĘ KOŃCOWYCH ELEMENTÓW DACHÓWEK TYPU CISAR ANTRACYT czort teraz wie, kiedy będę mogła się wykańczać. Czy tynkom bardzo będzie szkodzić, jeśli będą w takim podciekającym po bokach budynku? A może tynkować tam, gdzie w całości przykryte, a resztę zostawić sobie na lepsze czasy? Chyba to sensu nie ma Przyszedł mi do głowy pewien pomysł - może niezbyt mądry ale to takie rozwiązanie typu "tonący się brzytwy chwyta " Kup brakujące dachówki tej firmy ale w innym kolorze, pojedz do jakiejś dobrej firmy kóra ma mieszalnik do farb i zamów puszkę farby w kolorze dachówki ...... jakiejś dobrej fasadowej i pomaluj te dachówki - będą się pewnie nieznacznie różnić połyskiem ale może to lepsze niż cieknący dach - przynajmniej do czasu aż wznowią produkcję ........ Jeśli pletę głupoty poszę mnie zignorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.08.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Kurcze teraz pomyślałem przecież każda firma robi własną farbę do poprawek po cięciu dachówki kup taką i pomaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 10.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 hello ludziska prosze o pomoc może ktoś z was natknąl sie na takie płytki http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/0/5/0/26158427_d.jpg byłam juz w szedzie moze przeoczyłam ale nie ma plisssss pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 10.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 fasola25 - cieszę się że się na nią zdecydowałaś, a kiedy będzie zrobiony daszek ? to się okaże więźbę zaczynaja układać w poniedziałek (a mieli 3 tyg temu ) dach jest b. prosty, wię mam nadzieję, że nie będe zbyt długo czekać na ten dach pozdrawiam No to u mnie podobnie - zaczynaja w poniedziałek lecz dopiero 20-go. Wszyscy zrobiliśmy sobie urlop. Moi twierdzą, że z ułożeniem dachówki zajmie im to najwyżej 4tygodnie. Cały czas możliwe wydaje mi sie zakończenie budowy domu w roku 2007. A jak u Was? - pytam tych, którzy są na podobnym etapie. Ja na tym etapie byłam 2 lata temu. Okna wstawialiśmy na początku maja, wtedy też był poprawiany dach, bo był skopany totalnie, potem tynki, etc. Nie pamiętam tylko kiedy była elektryka - przed czy po oknach. Przeprowadzka była 15 września, czyli ok 4 miesiące. ALe wprowadzilimy się do niekompletnie wykończonego, lub kompletnie niewykończonego domu Nikomu nie życzę. Nie mamy parkietów ani nic co wymagałoby bardzo porządnego wyschnięcia budyku. Choć było sucho, nie można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 10.08.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ufff.. naprawdę nie można znikac ani na chwile z forum, bo sie potem nie mozna wygrzebać) Praca na budowie wre, chociaz juz w sumie bardziej powinnam mówić : "w domku" zamiast "na budowie":)) A planowana przeprowadzka we wrześniu. Zobaczymy czy się uda. Gdyby się udało to od wbicia szpadla do przeprowadzki byłoby 11 miesięcy:) Gratuluję wszystkim więźb, stropów i ogólnie postępów na budowach obecnych i przyszlych:))) p.s. Więch - czy mogę prosic o info na priv po ile i gdzie kupujesz drewno do kominka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 10.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 secam ty to masz łeb Jestem tak zdesperowana, że może i tak zrobię. Tylko, że z tymi innymi kolorami też może nie być za wesoło, ale popróbuję się przynajmniej popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.08.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Pani Koala, na allegro jest koles ktory sciaga z Niemiec braasa, to jego aukcje:http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4756601co prawda Twojej nie wystawia, ale zadzwonic nie zaszkodzi. Pani Koala co do przeprowadzki to planuje tak jak Ty marzec2008, tez na swoje urodziny i tez nie sadze zeby sie udalo, ale cel trzeba miec![/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 11.08.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Kulko, mam nadzieję, że po montażu drzwi napiszesz jak się budus sprawdził, bo to oni chyba będą Ci montować?Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 11.08.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Napiszę na pewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts