mi5iak 13.08.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam pytanko. Bo stoję przed budową i nie mam szasu załatwiać cegieł tu, drewna tam itp. Czy ktoś z was może polecić hurtownię materiałów budowlanych która weźmie mój projekt, wyceni materiały, przechowa na placu, dowiezie na telefon na następny dzień i odkupi jak coś zostanie, a jak czegoś zamówi za mało to na swój koszt to weźmie. Podobno tak robi Builder na Ziębickiej. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja tak mialam z Szostakiem z Trzebnicy. Przechowal mi od listopada do marca 91 palet ytonga, gary na strop na 2 domy, bloczki betonowe, nie wiem czy drewno prowadzi bo bralam gdzie indziej, bezproblemowo dzwonie i przywozi na drugi dzien. ale np dachowki u niego nie bralam bo znalazlam taniej, cegly w maju nie mial, zawsze zostanie cos na tojej glowie, no i warto sprawdzic ceny gdzie indziej, zawsze mozna zaoszczedzic. bez problemu tez zabiera nadwyzke, natomiast nie rozumiem a jak czegoś zamówi za mało to na swój koszt to weźmie. chyba nikt tak nie robi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.08.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy znacie może dobrego dekarza Wrocławia? Halszko czy mozesz polecic tego który kładł u Ciebie tą dachówkę? Ciekawam opinii Halszki, bo mam tego samego dekarza. Umawiałam sie na robotę w kwietniu. Czekałam grzecznie od 15 czerwca, a on to nie odbierał telefonów, to wywiajał się nadmiarem robót, ale cały czas mówił, że już za 2-3 dni... Nie miałam wyjścia - na poczekaniu dekarza i tak nie znajdę - czekałam. Po niespełna dwoch miesiacach zadzwoniłam i uprzedziłam, ze wpisze go na czarną listę nieuczciwych wykonawców. Na następny dzień przysłam mi.......innego dekarza i powiedzial, ze on osobiście nie ma czasu ale tego pana bardzo poleca. Musisz sama ocenić - czy właśnie takiego dekarza chcesz... Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 U nas np. ytog przechowywał Madar preis z Kwidzyńskiej, a dachówkę Wobo Pol ze skrajnej, oczywiście bezpłatnie przez kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.08.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 mi5iak Zaczynając budowę w marcu też miałam nadzieję, że będzie mnie obsługiwać jedna hurtownia... Nierealne niestety obecnie. Nawet jeśli nie zwraca się uwagi na różnice cenowe. Takie wariactwo materiałowe teraz panuje, że nie zawsze mają na składzie,to co potrzebujesz, albo mogą ci to sprowadzić w jakimś kosmicznym terminie. A gdzie indziej to jest do zdobycia. No i radzę, żebyś sama sobie przeliczała ilość potrzebnego materiału. Ja zamawiałam większość materiałów w Gai na Opolskiej. W sumie OK, tylko że tak mi policzyli materiał, że z bloczków fundamentowych mogę sobie fundament pod ogrodzenie zrobić (chociaż dzięki sugestii mojego Budowniczego wzięłąm tylko 2/3 bloczków). Za to zapomnieli mi policzyć bloczki na wewnętrzne ściany nośne na piętrze (przestój 2 tyg bo nie można było ich nigdzie dostać, ostatecznie sprowadzone jakieś bloczki z Czech, o których jakości nie będę się wypowiadać, żeby się nie denerwować) i 4 belek stropowych długości 4m (przestój 3 tygodnie, bo akurat Betard obsługiwał jakąś wielką budowę i nie było nic dla takich maluczkiuch jak ja, a ekipa przeskoczyła na inną budowę i nie mogła wrócić). Na początku to obliczanie materiałów wydawało mi się totalną abstrakcją, ale teraz mając przy wykończeniówce duuuużo do policzenia idzie mi całkiem sprawnie. Nawet nauczyłam się przeliczać m3 na m2, z czego jestem bardzo dumna Co do Buildera to parę razy próbowałam tam coś wziąść, ale nigdy nie mieli tego co potrzebowałam. Będąc tam parę razy zawsze natykałam się na jakiegoś klienta, który robił karczemną awanturę z jakiegoś powodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Natalia, nasz umawiany dekarz zrobił ten sam numer. Może to ten sam. Na szczęście ekipa polecona przez niego sprawdziła się. Na razie na etapie więźby. Jak położą tak samo dobrze dachówkę, będę ich mogła z czystym sumieniem polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Cały dzień spędziłam dziś na poszukiwaniach systemów kominowych. Najkorzystniej wypadł Kom went. Może ktoś ma jeszcze jakieś inne namiary. Aniu, dzwoniłam do Twojego murarza i jest zawalony pracą, ale mam jeszcze raz zadzwonić, może da się namówić. A gdyby nie, to może ktoś ma namiar na solidnego murarza do wymurowania klinkieru na kominach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 13.08.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 WITAJ GRUPO PODAJĘ NAMIARY NA REWELACYJNYCH POSADZKARZY JEŚLI KTOŚ POTRZEBUJE TO POLECAM. U NAS WYLALI POSADZKI I SĄ GODNI POCHWAŁY. NR.TEL.601-985-404 P.MIREK POZDRAWIAM ASIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 13.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 trzeba bylo zapytac! komwent wychodził od zawsze najatrakcyjniej,.a w ogole to dzisiaj bym wymurowała kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Xeno, dlaczego murowane lepsze. Cały czas mam wątpliwości co do systemowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 I żeby już nie tracić czasu na poszukiwania, poradźcie proszę gdzie najkorzystniej kupić podłogówkę i piec kondensacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 13.08.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 @ Jola W zasadzie masz kilka możliwości. Ale generalnie polecam internet... Możesz piec kupić np. na stronie e-kotły. W zależności od tego,co wybierzesz,możesz liczyć się z oszczędnością do 3 tys. w stosunku do cen katalogowych. Możesz poszukać na allegro, też jest korzystnie. Jest kilka firm ze Śląska i Lubelskiego, które ściągają wszystko ok. 25% taniej od katalogu. Można zamówić kocioł i elementy kominowe (ważne przy kondensatach)... Możesz wreszcie polegać na instalatorach... Zamówić gościa na wycenę, a potem w dyskusji użyć argumentu, że znalazłaś taniej , czasem działa... Ciężko doradzić więcej, jeśli nie wiadomo, jaka firma Cię interesuje, no i jakie są Twoje wymagania odnośnie kotła... Pozdro sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 13.08.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Czy ktoś może podać jakiś namiar na sensownych dekarzy? Plizzzz.... Termin nas trochę goni...Pozdrosk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 O piecu kondensacyjnym pisałam juz tu kilkakrotnie: pisz do 1950 (to ksywa na muratorze). Pytanie do Was: GDZIE we Wroclawiu można kupić lustro na wymiar?Poza Castoramą: tam nie chca mi zrobic takiego dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.08.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Cały dzień spędziłam dziś na poszukiwaniach systemów kominowych. Najkorzystniej wypadł Kom went. Może ktoś ma jeszcze jakieś inne namiary. Aniu, dzwoniłam do Twojego murarza i jest zawalony pracą, ale mam jeszcze raz zadzwonić, może da się namówić. A gdyby nie, to może ktoś ma namiar na solidnego murarza do wymurowania klinkieru na kominach. Jolu dzwon do nich i naciskaj, wiem ze ciagna kilka budow na raz wiec te 1-2 dni nie sprawia im duzego klopotu, ja tez mam kawalek komina kom wentu, kupowalam w Psarach w budinpolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 sk, dzięki za odpowiedź. Jak pisałam wcześniej moi dekarze super sprawdzili się przy więźbie, solidni i terminowi, no i cena nie wygórowana. Mam nadzieję, że z dachówką pójdzie im nie gorzej jak chcesz mogę dać namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Aniu niestety dzwoniliśmy ponownie i nie dadzą rady Kulka, dzięki. A lustro, może Lustrex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 13.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 @ kulka i.w. a u szklarzy próbowałaś? wiem, że kiedys na Wincentego robili nietypowe lustra. Jak bede w pobliżu zobaczę, czy zakład jeszcze działa... @ Jola dzięki za pomoc. Poprosze namiar na priva... Co do kotła, to oprócz 1950 polecam też innych specjalistow z forum... niezły, Grzesiek13 i rafslusarczyk... wszyscy sa niezle obkuci w sprawach ogrzewania , no i skorzy do pomocy... 1950 ma dosc korzystne oferty na de Dietricha, Vaillanta, itp. Przestudiuj ich watki na forum, to baaaardzo pomaga, a potem pytaj. Jakby co, to mam namiary na roznych instalatorow... Kominy mozesz zlecac instalatorom lub kominiarzom (wtedy problemow z odbiorem nie ma ) pozdro sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 13.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Zadzwonię jutro do Lustrexu, z tym, że na strobie mają same jakies takie wybajerzone, a ja chcę zwykłą prostą taflę lustra:)) Zobaczymy:) skynyrd78 - dzięki:) Jakby dzialał - to daj znac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 13.08.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Cześć Za kilka tygodni będziemy też we Wrocławiu robić dach z Creatona Domino kolor łupek. Mamy troche kłopotów z ekipą i boimy się czy to nie jest za trudne do położenia bo płaskie. Czy znacie może dobrego dekarza Wrocławia? Halszko czy mozesz polecic tego który kładł u Ciebie tą dachówkę? Przy okazaji jaki wybraliście kolor elewacji do tej dachówki? pozdr wiesz chyba raczej nie mogę ich polecić, po pierwsze dlatego że obecnie są prawie nieuchwytni, forumowa koleżanka ma z tego powodu spory przestój , a u mnie zrobili jednego babola i nie mogłam się doprosić o naprawę, od marca do sierpnia , dekarz z sąsiedniej budowy naprawił to w 15 minut i skasował za to 20 pln kulka - a jak duże masz to lustro ? Natalia - czy ten dekarz w zastępstwie to ktoś z rodziny Brzezińskiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts