Xena z Xsary 14.08.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ooo skynyrd78 tak własnie myslałam, że jestes z branży...instalatorskiej powiedzmy to tak ogólnie moim zdaniem projket warto jesli hydraulik niezaufany cena troche wysoka no ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Secam - a kominiarz nie będzie warczał, że reku a nie kominy? Bo ogólnie pomysł fajny... pozdrowka! Ostatnio widzę coraz więcej domów bez kominów- zastanawiałem się jakim cudem i w końcu doszedłem - REKU + POMPA CIEPŁA lub gaz konwekcyjny z wyprowadzeniem spalin w scianie i nie ma wtedy kominów - śmiesznie takie dachy wyglądają. Jakby ktoś zapomniał wymurować. A jesli nie ma kominów to i kominiarz chyba nie potrzebny ( do czyszczenia) - piszą chyba wtedy tylko protokół odbioru że kominów BRAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 14.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 @ Xena :D zdemaskowałaś mnie... A tak na poważnie, to schlebia mi to posądzenie... Jestem z branży chemicznej ...Ale dobrze jest się trochę zorientować w temacie i troche już pomarudziłem różnym ludziom tutaj na forum...Stąd mogę się podzielić wiedzą i pomóc Pozdro. sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 14.08.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 @ Jola jeśli ta podłogówka to będzie kilkadziesiąt m2, to musisz pomyśleć o zakupie automatyki na drugi obieg (wariant optymalny), bo na zaworach RTL (wariant ekonomiczny) chyba się nie da...Więcej szczegółów u 1950 na wątku...Pzdr.sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 14.08.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ostatnio widzę coraz więcej domów bez kominów- zastanawiałem się jakim cudem i w końcu doszedłem - REKU + POMPA CIEPŁA lub gaz konwekcyjny z wyprowadzeniem spalin w scianie i nie ma wtedy kominów - śmiesznie takie dachy wyglądają. Jakby ktoś zapomniał wymurować. A jesli nie ma kominów to i kominiarz chyba nie potrzebny ( do czyszczenia) - piszą chyba wtedy tylko protokół odbioru że kominów BRAK Paniał! To teraz ide poczytac do czego tu pompa ciepła i co to gaz konfekcyjny pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 14.08.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dziękujemy za liczne opinie odnośnie Lawendy. No cóż, takie życie: jak ładna i ma dobra funkcje to droga. Troche sie chyba nam kolana ugięły na te estymacje dotyczące ceny. Ale mrugnąłem porozumiewawczo do Hanulki, ona odmrugnęła. Zrobiłem zmartwioną minę, ona się uśmiechnęła. Znaczy sie - nie wymiękamy. Secam - a kominiarz nie będzie warczał, że reku a nie kominy? Bo ogólnie pomysł fajny... pozdrowka! Nie ma co się łamać - kosztorys, który dostałem też jest większy o 30% od tego co myślałem, ale dowiedziałem się o tym już po zakupie projektu, więc za późno . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 14.08.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Secam - a kominiarz nie będzie warczał, że reku a nie kominy? Bo ogólnie pomysł fajny... pozdrowka! Ostatnio widzę coraz więcej domów bez kominów- zastanawiałem się jakim cudem i w końcu doszedłem - REKU + POMPA CIEPŁA lub gaz konwekcyjny z wyprowadzeniem spalin w scianie i nie ma wtedy kominów - śmiesznie takie dachy wyglądają. Jakby ktoś zapomniał wymurować. A jesli nie ma kominów to i kominiarz chyba nie potrzebny ( do czyszczenia) - piszą chyba wtedy tylko protokół odbioru że kominów BRAK pod warunkiem, że rezygnuje sie też w domu z kominka - co sie chyba rzadko zdarza mam jeszcze pyt do tych co robią reku i nie mają kominów gdzie zamierzacie podlączyć rurę od wyciagu kuchennego? robicie tylko pochłaniacz czy macie inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.08.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Przy reku nie instaluję wyciągu w kuchni tylko pochłaniacz, wyciąg zaburzałby pracę instalacji wentylacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
humulus2 14.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Czy nie wiecie gdzie we Wrocławiu można wynająć jakiś barak na budowę? Jaki to mniej więcej koszt. Oraz Toi Toja? Byłbym wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 instaluję "pochałniaczowyciąg" podłaczony do reku i stanowiący centrum dowodzenia (przerzucania biegów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Czy za grzejniki zwracają vacik? Grzejniki Purmo z internetu o 1500PLN (jeśli zwrócą vacik to ponad 2000PLN ) tańsze od tych samych grzejników z 30% rabatem w hurtowni we Wro.... A co do reku- bardzo żałuję, że nie miałam o nim pojęcia rozpoczynając budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.08.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No i... ZOSTAŁAM PODŁĄCZONA DO KANALIZACJI 3300PLN za 13mb plastikowej rury do spuszczania się Pan Koala ci to załatwił po 4 miesiącach starań-chwała mu za to i pierwsze użytkowanie as24 Zadziałał twój kontakt- dzięki! A studzienkę mam na głębokości 3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.08.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Pani Koala ja zdecydowałam się na reku podczas budowy fundamentów. W rekuperatorach mówili mi, że nie ma problemu jeżeli trzeba przebijać się przez strop. Na tym etapie jeszcze można to zrobić. Jedynie co szkoda to ewentualnie wybudowanych kanałów wentyalcyjnych w kominach. Zastanów sie jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Pani KoaloNiech Ci rura słuzy:) ludzie mam nowy fach - kładę papę termo - juz położyłam 20m2 a przede mna następne 30.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 14.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 dzięki za kontakty do szklarzy:)) Ci na Włodkowica ie odbierali cały dzień ASIAIZBYSZEK - jeżeli bylibyście tacy dobrzy i dali znac jak tam z lustrem 87,5 x 162 i na kiedy są w stanie - będę wdzięczna dozgonnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 14.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Słuchajcie kochani forumowicze - gdzie warto kupować panele? (mialam gościa w świebodzicach, ale chyba na wakacje pojechał, bo wpadł w czarną dziurę..) No i czy 12 zł za m2 paneli (ułożenie) to dobra czy kiepska cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.08.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Kulka, nie warto, podłoga barlinecka kosztuje tyle co parkiet (i jakoś tam wygląda)a panele za 50 zeta wyglądają jak wyglądają myją sie paskudnie i nie znam nikogo kto nie wolałby ich wymienić na parkiet. w firmach sprzedających panele nieraz przy zakupie ułożenie jest gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 14.08.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Kulka, nie warto, podłoga barlinecka kosztuje tyle co parkiet (i jakoś tam wygląda) a panele za 50 zeta wyglądają jak wyglądają myją sie paskudnie i nie znam nikogo kto nie wolałby ich wymienić na parkiet. Czyli radzisz mi pakiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.08.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 zdecydowanie TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 14.08.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 tak - też bym wolała dać wszedzie parkiet:) Najlepiej z twardego egzotyka.Ale niestety wykanczanie domu to sztuka kompromisu. Na dole będzie więc parkiet, a na górze panele. Tylko gdzieś radzicie je kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts