mtw1 14.08.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 tak - też bym wolała dać wszedzie parkiet:) Najlepiej z twardego egzotyka. Ale niestety wykanczanie domu to sztuka kompromisu. Na dole będzie więc parkiet, a na górze panele. Tylko gdzieś radzicie je kupic?[/quot witaj, Deska barlinecka ==chyba jednak jest bardzo przereklamowana .... cena odjazdowa a jakośc kiepska ---napaliłam się na nią--bo tylko oni mieli taki piekny kolor w orzechu . Jednak paru znajomych sprowadziło mnie na ziemie ... jak pooglądałam jak ona wygląda po kilku latach . Szwagier w domu ma 3 lata ----wgnioty od krzeseł , rysy na całości ---wygląda gorzej niż moje obecne panele za 12 zł / zakup w markecie 7 lat wstecz / Ja zdecydowałam się na górze położyć KRONO za 29 zł / m2 --stary klon . / Ten sam szwagier polozył pół roku temu ten panel w salonie fryzjerskim ---i na razie nie widać żeby coś z nimi się działo .... a ruch mają spory więć eksploatacja ich jest ostra ...... W salonie zdecydowałam się QUICK STEEP panel laminowany ciemny dąb -deski stylizowane na strugane ręcznie / troche drogi jak na panel ==ale opinie zadowolonych z jakości znajomych zaważyły / Pierwszy kupiłam z Castoramie , QIUCK w BEL-POL na Bielanach / bo nie wiedzialam ,że jeden i drugi taniej kupie w KOMFORCIE POZDR mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 14.08.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 kulka, LUSTRA Ja tez szukam namiarów na wykonawce lustra o duzym rozmiarze ======najlepiej na takiego co je również mi wklei w zostawioną luke w kaflach / podobno jest taki we Wrocławiu MONTAŹ drzwi PORTA -ja mam ustalony po Tobie == na 27.08 ==daj koniecznie znac czy wszystko poszło sprawnie pozdrawiam Goska /MTW1 [/i] Jak tam powrót do pracy ? Pewno ciężko o chwile wolnego czasu ? Ale chyba uda nam się przeprowadzić we wrześniu ? Mnie troche blokują sofy /termin realizacji 10-12 tyg ---czyli środek października .... i rolety rzymskie====ale w końcu parapetówę można i bez sof zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 14.08.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 jak ktoś upatrzył sobie lampy polskiej firmy ALFA / http://www.alfasc.com.pl to mam namiary na sklep patronacki , proponują dużo lepsze ceny niż markety --i wyysłają gratis /czekam na realizacje --mam nadzieje,że dojdą MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 14.08.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 nadal szukam sztachet do płotu .... poratujcie namiarem na kogoś kto sprzeda i najlepiej je od razu zamontuje MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 14.08.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Moja ściana z cegły rozbiórkowej http://foto.onet.pl/g12fb,2ppa8kkx0ww9,adfdr,u.html?V=1 potrzebuje chyba jakieś impregnacji , Jakim preparatem najlepiej to zrobić ? Czy pozostałości poniemieckiej zaprawy uda mi się zachować , czy jednak przed nałożeniem preparatu musze ją usunąć ? Nie chcilabym ... Liczę na Waszą pomoc i uwagi w tej sprawieMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Deski Barlineckie dębowe ma kolega i jest ogólnie , bo się rysują krzesełkiem do komputera z plastikowymi kółkami - nie wiem co to za dąb, ale on mi odradzał. Czy dobre panaele w 4 klasie ścieralności nie są twardsze i ogólnie wytrzymalsze od parkietu z desek ? Co do reku to ja będę miał centralę Żubr + GWC rurowy (wybrałem to rozwiązanie po kilku miesiącach zgłębiania tematu, rozmowach z instalatorami, przedstawicielami na targach itp.). Co ciekawe wielu opowiada takie głupoty, że jeśli faktycznie komuś robią to, co mówią to współczuję (np. na targach jeden proponował mi przepuszczenie powietrza przez Terivę w stropie, żeby zaoszczędzić na rurach spiro ). Osobiście wybrałem firmę Wentbud z Wrocławia (faceci naprawdę wiedzą o co chodzi, robią projekt, montują całość i uruchamiają dając gwarancję na działanie, no i cena jest do przyjęcia) - na razie zrobili u mnie GWC rurowy - przyjechali w pięciu punktualnie z własnymi materiałami i narzędziami, i w ciągu 3 godzin było po sprawie - było widać, że wiedzą co robią - resztę zrobią gdy będę miał SSZ. GWC najlepiej zrobić przed zalaniem chudziaka (lub zostawić 1m2 w miejscu gdzie ma być wlot powietrza do domu - przeważnie nad nim daje się centralę reku - u mnie w rogu garażu), reszta dopiero po oknach jeśli będzie strop Teriva - przekuwanie się przez Terivę jest podobno sensowniejsze niż zostawianie przepustów - chyba, że ktoś planuje strop monolityczny. Nie będę Was zanudzał innymi szczegółami co do reku - w razie pytań piszcie w tym poście (http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61184&start=180) lub porozmawiajcie z Truchanowiczem z Wentbud-u - namiar na www: http://www.wentbud.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Kulka czy aby nie przegapiłaś 1000-ego postu Elito Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Kulka czy aby nie przegapiłaś 1000-ego postu Elito Forum WoW!!!!! Oczywiscie, ze przegapilam!! Czy to nie powód do uczczenia tego faktu??)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 mtw1, SUPENSER - deski barlineckiej nie biore pod uwage. Gdybym miała wydac tyle na deske to wolalabym troszke dołozyc i miec parkiet. Panele 4 klasy scieralnosci codza w gre na pietrze. Quick Step, Kronopol, Witex - a nie najtanszy badziew. W komforcie powiadacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 MONTAŹ drzwi PORTA -ja mam ustalony po Tobie == na 27.08 ==daj koniecznie znac czy wszystko poszło sprawnie Na pewno dam znac:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.08.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Czy to nie powód do uczczenia tego faktu??)) Dla mnie to każdy powód do imprezy to dobry powód - ale taki hoho - to w szczególności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jak ktoś upatrzył sobie lampy polskiej firmy ALFA / http://www.alfasc.com.pl to mam namiary na sklep patronacki , proponują dużo lepsze ceny niż markety --i wyysłają gratis /czekam na realizacje --mam nadzieje,że dojdą MTW1 Oooooo - ja wybrałam kilka ich lamp. Moge poprosic o namiar na ten sklep patronacki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Moja ściana z cegły rozbiórkowej http://foto.onet.pl/g12fb,2ppa8kkx0ww9,adfdr,u.html?V=1 potrzebuje chyba jakieś impregnacji , Jakim preparatem najlepiej to zrobić ? Czy pozostałości poniemieckiej zaprawy uda mi się zachować , czy jednak przed nałożeniem preparatu musze ją usunąć ? Nie chcilabym ... Liczę na Waszą pomoc i uwagi w tej sprawie MTW1 Piekna! Zaimpregnowac trzeba koniecznie. Mozna kupic np. na Karmelkowej Centrum Klinkieru taki specjalny olej do impregnacji. Co do zaprawy-mysle ze tylko szczotka twardsza zetrzec to co sie sypie. To co twardo trzyma niech zostanie, a na to OILE:) Zapytam jeszcz mojego znajomego - specja od cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 ja tez prosze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 15.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Jak tam powrót do pracy ? Pewno ciężko o chwile wolnego czasu ? Ale chyba uda nam się przeprowadzić we wrześniu ? Mnie troche blokują sofy /termin realizacji 10-12 tyg ---czyli środek października .... i rolety rzymskie====ale w końcu parapetówę można i bez sof zrobić Nie jest tak zle:) Hance z babcia dobrze i chyba nawet dobrze jej zrobio, ze do południa jest z kims innym a nie tylk z mama. Wcześniej tylko u mnie na rękach by siedziała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 15.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 mtw1 Jakbym moją ścianę widziała Znajomy dekorator wnętrz twierdzi, że do takiej cegły tylko pokost lniany. Bez czyszczenia. Resztki zaprawy mają nabrać "głębi"- ten znajomy bardzo przejmuje się swoim zawodem Tylko, że podobno parę dni śmierdzi. Ja potraktuję moją ścianę tym pokostem zaraz po tynkach we wrześniu. Do wiosny zdąży wywietrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 15.08.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja też proszę namiar na sklep z lampami. Gdzieś jakieś ceny można zobaczyć, czy nie zauważyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 15.08.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pani Koala A nie mowilem, ze bedzie Pani zadowolona Czy ktos wie, gdzie mozna zakupic arkusze blachy z tytan cynku (preferowany pld. Wrocław)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 15.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 ludzie mam nowy fach - kładę papę termo - juz położyłam 20m2 a przede mna następne 30.... i jak Ci idzie ? Ja stoję przed dylematem kłaść czy nie. Koszt jest duży i trzeba jeszcze znaleźć fachowca do tego .. no chyba że odbędzie się jakieś interaktywne szkolenie dla forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.08.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 blache z tytan cynku na karmelkowej obok komwentuadam_12 no spoko, tylko mam mały palnik i mała butlę - jutro pożyczę profesional sprzęt...a czy warto? zależy na co chcesz ja kłaść Ja mam pod wylewką a teraz kładę na taras i ganek - na to beton i płytki/drzewo i mam nadzieję, że słowo taras kojarzyc mi sie będzie tylko z wypoczynkiem.Jasne - mogę poinstruoować tylko, ze ja specem nie jestem :> - mi pokazywał gośc od robienia dachów - jak to przygrzewac palnikiem...w sumie proste tylko wymaga czasu i babraninki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts