skynyrd78 15.08.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hej, @ kulka ten szklarz z Wincentego ma urlop do 25.08. wszyscy jakoś tak się urlopują, czy co... Pzdr. sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.08.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Panele Classena są na starogranicznej (boczna Popowickiej zaraz za wiaduktem na Długiej) w Centrum Podłóg Laminowanych. Dobre ceny i możliwoś zakupu z montażem z 7%vat. Wybór taki, że uff... Ja jednak po długich namysłach - wybieram parkiet, dębowy gestreift 70/50/22 (z bielmem) mam już umówiony ostatecznie u producenta w Brzykowie k/ Trzebnicy, a na połowę września zamówiłam parkieciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 15.08.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 blache z tytan cynku na karmelkowej obok komwentu tzn w tej bocznej uliczce od karmelkowej - tuz obok Komwentu? znalazlem na googlach na Karmelkowej 65a cos takiego jak DACH-METAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 15.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jak ktoś upatrzył sobie lampy polskiej firmy ALFA / http://www.alfasc.com.pl to mam namiary na sklep patronacki , proponują dużo lepsze ceny niż markety --i wyysłają gratis /czekam na realizacje --mam nadzieje,że dojdą MTW1 Oooooo - ja wybrałam kilka ich lamp. Moge poprosic o namiar na ten sklep patronacki?? sklep patronacki FARB-MAL TEL 034 / 365-17-02 Babka wysłała mi gruby katalog ze zdjęciami lamp i numerami katalogowymi --- potem juz tylko targować się Powiedzcie,źe jesteście z wrocławskiego forum muratora - obiecałam ją polcecić za miłą obsługę ....może bardziej zaszaleje z ceną Pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.08.2007 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Uwagi po 2 latach użytkowania paneli: 4 klasa ścieralności 35 PLN w Castoramie, Kronopol - rewela. Dodatkowo uszczelnione takim specjalnym czymś z castoramy żeby nie łapały wilgoci. Testowane w warunkach ekstremalnych (pokoje dzieci). Kolor powinien być jasny, najlepiej z dużym rysunkiem słojów żeby nie było nic widać ale sprawują się świetnie. 2 lata temu za ułożenie 10 PLN za metr. Do sypialni i gabinetu poszły Classena ciemne, za 25 PLN, 3 klasa - gorzej, bo rysy widać, ale mamy to gdzieś bo za te pieniądze to sobie najwyżej za 10 lat wymienimy na takie same. Parkietu nie dawałabym do nowego domu. Parkieciarze mierzą poziom wilgotności i zwykle (u znajmomych ta było przynajmniej) po 1,5 lub 2 latach od wylewek parkiet nadaje się do kładzenia, chyba że parkiet w panelach, gotowy. Wentylacja - mogę polecić firmę Emka - http://www.rekuperatory.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 blache z tytan cynku na karmelkowej obok komwentu adam_12 no spoko, tylko mam mały palnik i mała butlę - jutro pożyczę profesional sprzęt... a czy warto? zależy na co chcesz ja kłaść Ja mam pod wylewką a teraz kładę na taras i ganek - na to beton i płytki/drzewo i mam nadzieję, że słowo taras kojarzyc mi sie będzie tylko z wypoczynkiem. Jasne - mogę poinstruoować tylko, ze ja specem nie jestem :> - mi pokazywał gośc od robienia dachów - jak to przygrzewac palnikiem...w sumie proste tylko wymaga czasu i babraninki..... Rurki od C.O i wody masz rozprowadzone po podłodze ? Rozmawiałem z kilkoma fachowcami od posadzek i przekonują, że bez sensu jest papa jeśli instalacje idą przy ścianach. Podobno trudno jest dobrze ją przymocować przy ścianach. Osobnym tematem jest duży koszt no i czas jaki trzeba na to poświęcić. Twierdzą, że folia ( dwie lub trzy warstwy ) w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 tak mam w podlodze.papa na 110m2 - 1000zł .około 800zł przygrzanie.Od dołu idąc- papa- folia-styro-folia-jastrych- siatka- jastrych ps jak elektryk- Pan Kocot? Jestes zadowolony?teraz ja mam pytanie - co dajecie na cokół ( jeśli nie płytki) i czy ktos z Was zostawia dom oklejony zagruntowany (i własnie cokół też) na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 tak mam w podlodze. papa na 110m2 - 1000zł . około 800zł przygrzanie. Od dołu idąc - papa - folia -styro -folia -jastrych - siatka - jastrych ps jak elektryk- Pan Kocot? Jestes zadowolony? teraz ja mam pytanie - co dajecie na cokół ( jeśli nie płytki) i czy ktos z Was zostawia dom oklejony zagruntowany (i własnie cokół też) na zimę? Papę wypuszczasz po rurkach na ścianę ? Pan Kocot super gość. U mnie zrobili wszystko na tip top Dzięki jeszcze raz za namiar. Za to tykarze trafili mi się tacy, ze szlag mnie trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 blache z tytan cynku na karmelkowej obok komwentu adam_12 no spoko, tylko mam mały palnik i mała butlę - jutro pożyczę profesional sprzęt... a czy warto? zależy na co chcesz ja kłaść Ja mam pod wylewką a teraz kładę na taras i ganek - na to beton i płytki/drzewo i mam nadzieję, że słowo taras kojarzyc mi sie będzie tylko z wypoczynkiem. Jasne - mogę poinstruoować tylko, ze ja specem nie jestem :> - mi pokazywał gośc od robienia dachów - jak to przygrzewac palnikiem...w sumie proste tylko wymaga czasu i babraninki..... Rurki od C.O i wody masz rozprowadzone po podłodze ? Rozmawiałem z kilkoma fachowcami od posadzek i przekonują, że bez sensu jest papa jeśli instalacje idą przy ścianach. Podobno trudno jest dobrze ją przymocować przy ścianach. Osobnym tematem jest duży koszt no i czas jaki trzeba na to poświęcić. Twierdzą, że folia ( dwie lub trzy warstwy ) w zupełności wystarczy. U nas ostatecznie są 2 warswty folii, ale tez zastanqaiałam się nad papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 u mnie jest ocieplenie 2x5cm stryoipanu - tak więc rury są położone na pierwszej warstwie stryopianu i przykryte druga wartswą styropianu (oczywiscie nie dotyczcy czesci w ktorej jest podlogowka)Hydraulika Ci nie polecę.Poleciłabym Ci super tynkarza, ale ekipa mu się rozjechała...w siną dal.Za to polecam bardzo Pana JANZARA - wylewkiPrzede mną jeszcze tynkarz zewnętrzny, szukam tez kogos do podbitki...oraz projektanta do gazu z ISO (bardzo pilne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 co dajecie na cokół ( jeśli nie płytki) i czy ktos z Was zostawia dom oklejony zagruntowany (i własnie cokół też) na zimę? My daliśmy tynk żywiczny/mozaikowy - tzw. Marmolit firmy LicoMix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Kuleczko a zobacze to gdzies w Twoim dzienniku? I czy mozesz mi podpowiedziec ile Cie kosztował za metr. Adam - tak papę wywijałam na ściany pod rurkami - zdarzało sie też wywijać na....tam gdzie nie było takiej możłiwości - ale tam maziałam lepikiem w płynie POD rurkami. Generalnie jakos przeoczyłam fakt, ze można inaczej i dobrze, bo pewnie bym miliard lat się zastanawiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 w dzienniku na pewno znajdziesz, nie wiem czy tylko czy tak z bardzo bliska. Nie pamietam dokladnie ile za metr, ale zamowiliśmy 2 wiadra i cos ok 250 zł za całość materiału nam wyszło. plus 300 zł za zrobienie cokołu. Duuuużo taniej niz klinkier:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 16.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 jak ktoś upatrzył sobie lampy polskiej firmy ALFA / http://www.alfasc.com.pl to mam namiary na sklep patronacki , proponują dużo lepsze ceny niż markety --i wyysłają gratis /czekam na realizacje --mam nadzieje,że dojdą MTW1 Oooooo - ja wybrałam kilka ich lamp. Moge poprosic o namiar na ten sklep patronacki?? sklep patronacki FARB-MAL TEL 034 / 365-17-02 Babka wysłała mi gruby katalog ze zdjęciami lamp i numerami katalogowymi --- potem juz tylko targować się Powiedzcie,źe jesteście z wrocławskiego forum muratora - obiecałam ją polcecić za miłą obsługę ....może bardziej zaszaleje z ceną Pozdr MTW1 Właśnie dzwoniłam i mam dostać katalog - może zawiążemy jakąś grupę do zamówienia oświetlenia ? Pani była miło zdziwiona - bo powiedziałam o forum, ucieszyła się - więc grunt pod dobre ceny faktycznie jest . Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ja jestem za ale powiedzcie gdzie mozna zobaczyc je na zywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 np. w Castoramie, Obi, Liroy wiszą ich niektóre lampy. Ja jestem za zawiązaniem grupy:) Tylko czekam jeszcze na katalog, bo na stronie nie mają wszystkiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 16.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 to ja tez zadzwonie o katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 16.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 u mnie jest ocieplenie 2x5cm stryoipanu - tak więc rury są położone na pierwszej warstwie stryopianu i przykryte druga wartswą styropianu (oczywiscie nie dotyczcy czesci w ktorej jest podlogowka) Hydraulika Ci nie polecę. Poleciłabym Ci super tynkarza, ale ekipa mu się rozjechała...w siną dal. Za to polecam bardzo Pana JANZARA - wylewki Przede mną jeszcze tynkarz zewnętrzny, szukam tez kogos do podbitki...oraz projektanta do gazu z ISO (bardzo pilne) Podaję namiar na projektanta gazu - p. Jakub Golonka 602-78-07-63. Projektował nam przyłącze wewnętrzne, jak również całą sieć gazową na zlecenie Gazowni. Pracuje w biurze projektowym, które obsługuje generalnie dużo zleceń własnie z Ziębickiej, więc mają wszystkie gminy na około w paluszku (panowie mają specjalizacje rejonowe ). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Kuleczko a zobacze to gdzies w Twoim dzienniku? I czy mozesz mi podpowiedziec ile Cie kosztował za metr. Adam - tak papę wywijałam na ściany pod rurkami - zdarzało sie też wywijać na....tam gdzie nie było takiej możłiwości - ale tam maziałam lepikiem w płynie POD rurkami. Generalnie jakos przeoczyłam fakt, ze można inaczej i dobrze, bo pewnie bym miliard lat się zastanawiała No niestety u mnie się to nie uda. Rurki są przymocowane specjalnymi klipami do wylewki chudziaka i musiałbym wszystko zrywać, żeby się dostać pod rurki. Do tego bezpośrednio pod rurkami mam cienki stryro. Jest tego na tyle dużo, ze chyba to nie ma sensu. Pogadam z posadzkarzem na temat zrobienia 3 warstw folii potem styro i znowu folia. Ja mam ponad 40 m. podłogówki na dole także drugiej foli nie będzie zbyt dużo. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzka 16.08.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 np. w Castoramie, Obi, Liroy wiszą ich niektóre lampy. Ja jestem za zawiązaniem grupy:) Tylko czekam jeszcze na katalog, bo na stronie nie mają wszystkiego:) ja się piszę na zamówienie. Dzwonię po katalog pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts