Xena z Xsary 16.08.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no tu Ci nie pomogę.Ja bym pewnie w tej sytuacji zrobiła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 16.08.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 co dajecie na cokół ( jeśli nie płytki) i czy ktos z Was zostawia dom oklejony zagruntowany (i własnie cokół też) na zimę? My daliśmy tynk żywiczny/mozaikowy - tzw. Marmolit firmy LicoMix U mnie też tynk mozaikowy -----wygląda OKI mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 u mnie jest ocieplenie 2x5cm stryoipanu - tak więc rury są położone na pierwszej warstwie stryopianu i przykryte druga wartswą styropianu (oczywiscie nie dotyczcy czesci w ktorej jest podlogowka) Hydraulika Ci nie polecę. Poleciłabym Ci super tynkarza, ale ekipa mu się rozjechała...w siną dal. Za to polecam bardzo Pana JANZARA - wylewki Przede mną jeszcze tynkarz zewnętrzny, szukam tez kogos do podbitki...oraz projektanta do gazu z ISO (bardzo pilne) Podaję namiar na projektanta gazu - p. Jakub Golonka 602-78-07-63. Projektował nam przyłącze wewnętrzne, jak również całą sieć gazową na zlecenie Gazowni. Pracuje w biurze projektowym, które obsługuje generalnie dużo zleceń własnie z Ziębickiej, więc mają wszystkie gminy na około w paluszku (panowie mają specjalizacje rejonowe ). Polecam. Ja też polecam pana Golonkę. Bardzo sympatyczna i rzeczowa wspolpraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 16.08.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 A my dopiero dotarliśmy do planowania drzwi wewnętrznych. Czy porta juz komuś z Was zamontowała? Nam niestety nie udało się podczepić do zamówienia, bo wówczas walczyliśmy z bankiem i nie wiedzieliśmy czy nam starczy na cokolwiek. Proszę o wasze wrażenia, bądź sugestie dotyczące firm zajmujących się sprzedaż drzwi wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.08.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 AS 24 blachy tytanowe znajdziesz tuż obok KOM-wentu w tym samym budynku(Karmelkowa), a jeszcze na ul. Wiejskiej, nie znam adresu - jak dojedziesz do skrzyżowania z ul.Awicenny, po lewej stronie będzie hurtownia budowlana, a za niej (wjazd do obu składów jeden) wycinają na zamówienie art. blacharskie z tytanu i miedzi (np. w miedzi robią najtaniej we Wr.)Na kiedy masz zamówione okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 16.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Właśnie jestem po spotkaniu z panem od tynkow wewn cem-wap cena mnie zabiła - 19 zł/mkw materiał (firmy maxit) plus 17 zł/mkw robocizna wychodzi 36 zł/mkw a ja liczyłam na ok 25 zł za wszystko napiszcie (szczególnie Ci co wlaśnie robią tynki cem-wap) ile placicie/placiliście za nie? już się zastanawiam czy czasem nie robic gipsowych ktos ostatnio pisal jeszcze o przecieraniu takich tynków/lekkim wygładzeniu - ma to ktos u siebie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 16.08.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 może ja też się podepnę pod zakupy lampowe :lol: :lol: kulko, w panelach najbardziej przeszkadza mi to jak się je czyści. Mamy panele w mieszkaniu od 5 lat, classena, nie rysuja się zbytnio ale ich mycie i czyszczenie to poraszka. Wybraliśmy w kolorze buk, maja słoje ale nie jakieś bardzo mocne i ciągle widać maziaje na nich. Nie mam już siły czyścić więc się buduję dom _______________________________________________ tarasy Nie wiecie czy na tarasach można zrobić wylewki z miksokreta, nie będą za bardzo wody piły , w zimie nie popękają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Właśnie jestem po spotkaniu z panem od tynkow wewn cem-wap cena mnie zabiła - 19 zł/mkw materiał (firmy maxit) plus 17 zł/mkw robocizna wychodzi 36 zł/mkw a ja liczyłam na ok 25 zł za wszystko napiszcie (szczególnie Ci co wlaśnie robią tynki cem-wap) ile placicie/placiliście za nie? już się zastanawiam czy czasem nie robic gipsowych ktos ostatnio pisal jeszcze o przecieraniu takich tynków/lekkim wygładzeniu - ma to ktos u siebie? pozdrawiam Ja robię gipsowe i robocizna tez jest 17 pln. Proponuję sprawdzić ceny na materiał Może się okazać że wychodzi to znacznie taniej a hurtownia dostarczy Ci towar na budowę. Kolejnym plusem jest to, że przy powierzonym materiale wykonawcy nie oszczędzają i robią grubsze warstwy. Podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 16.08.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 AS 24 Na kiedy masz zamówione okna? Termin realizacji 6-8 tygodni, ale bardziej 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 16.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witajcie czy macie może namiary na ekipy robiącej tynki ręczne wewnętrzne?Dziękuje z góry za opowiedz!Pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.08.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Właśnie jestem po spotkaniu z panem od tynkow wewn cem-wap cena mnie zabiła - 19 zł/mkw materiał (firmy maxit) plus 17 zł/mkw robocizna wychodzi 36 zł/mkw a ja liczyłam na ok 25 zł za wszystko napiszcie (szczególnie Ci co wlaśnie robią tynki cem-wap) ile placicie/placiliście za nie? już się zastanawiam czy czasem nie robic gipsowych ktos ostatnio pisal jeszcze o przecieraniu takich tynków/lekkim wygładzeniu - ma to ktos u siebie? pozdrawiam ja zdrcydowalam sie na kreisla - ok.20zł/m2 material, ale moi rodzice robia z cementu, wapna i piachu i wychodzi duuuuzo taniej.i nikt nie mowi ze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Właśnie jestem po spotkaniu z panem od tynkow wewn cem-wap cena mnie zabiła - 19 zł/mkw materiał (firmy maxit) plus 17 zł/mkw robocizna wychodzi 36 zł/mkw a ja liczyłam na ok 25 zł za wszystko napiszcie (szczególnie Ci co wlaśnie robią tynki cem-wap) ile placicie/placiliście za nie? już się zastanawiam czy czasem nie robic gipsowych ktos ostatnio pisal jeszcze o przecieraniu takich tynków/lekkim wygładzeniu - ma to ktos u siebie? pozdrawiam ja zdrcydowalam sie na kreisla - ok.20zł/m2 material, ale moi rodzice robia z cementu, wapna i piachu i wychodzi duuuuzo taniej.i nikt nie mowi ze gorzej cementowo/wapienne się tzw. filcuje. efekt podobny do gładzie ale bez szlifowania. można to ustalić z wykonawcą. fizycznie efektów nie widziałem ale mi proponowali fachowcy jako alternatywę do gładzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 16.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 WitamMam pytanie tzw. ogólne.Robiliście tynki na ścianach pod glazuję ? Mam na myśli łazienkę, kotłownie lub inne pomieszczenia gospodarcze ? Będę wdzięczny również za namiary na ekipy od ocieplenia i elewacji. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 16.08.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 robilismy-tylko tam są bardziej chropowate, mniej wygładzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 16.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Mam pytanie tzw. ogólne.Robiliście tynki na ścianach pod glazuję ? Mam na myśli łazienkę, kotłownie lub inne pomieszczenia gospodarcze ? Będę wdzięczny również za namiary na ekipy od ocieplenia i elewacji. pzdr. robiliśmy...ale gładzi tam nie kladliśmy POzdr mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 16.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja robię gipsowe i robocizna tez jest 17 pln. Proponuję sprawdzić ceny na materiał Może się okazać że wychodzi to znacznie taniej a hurtownia dostarczy Ci towar na budowę. Kolejnym plusem jest to, że przy powierzonym materiale wykonawcy nie oszczędzają i robią grubsze warstwy. Podobno... Ja włanie jestem po tynkach gipsowych - ekipa chciała 14zł/m2 robocizna lub 25zł/m2 z materiałem, wybrałem drugie rozwiązanie. Generalnie jestem zadowolony i co ważne przy tynkach gipsowych nie me problemu z późniejszymi naprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 16.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Może macie ekipę na wykonanie elewacji z wolnym terminem na wrzesień? Wszystkie sprawdzone namiary potrzebne od zaraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 tarasy Nie wiecie czy na tarasach można zrobić wylewki z miksokreta, nie będą za bardzo wody piły , w zimie nie popękają ? Ja mam z mixoreta, ale robiłam potem hydroizolację z Sopro 523, na to płytki klinkierowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 17.08.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 a jak z podjazdami? z czego i kiedy robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 17.08.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam Mam pytanie tzw. ogólne.Robiliście tynki na ścianach pod glazuję ? Mam na myśli łazienkę, kotłownie lub inne pomieszczenia gospodarcze ? Będę wdzięczny również za namiary na ekipy od ocieplenia i elewacji. pzdr. Witaj my na górze nie robiliśmy tynków pod glazurę, tzn szwagier mojego męża budowlaniec przetarł ściany bardzo cieniutką warstwą kleju do kafelek. (tak byle jak oczywiscie bez żadnego wyrówywania) przy okazji jeszcze raz prośba jakby ktoś miał ekipę do ręcznych tynków, bo nasz szwagier niestety nie może przyjechać (ekipa się wykruszyła) to będę b. wdzięczna... żalujemy strasznie bo cena była super- 12 zł/m2 i była to cena z pierwszym pomalowaniem ścian na biało, szwagier po prostu spisał się na medal na górze mamy ściany gładziusieńkie... namawiam szwagra na zorganizowanie ekipy stałej i robienie tynków, bo wart jest polecenia... a pewnie chetnych na forum bedzie wielu... pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts