Ivonesca 12.09.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Sławek - pamietam że masz park blisko...ale po Twym opisie okien to sie zastanawiam...hmmm..czy ten Twój remont to jakiś pałacyk...dworek...pośrodku tego parku ....i Ty się nic nie przyznajesz ????...albo ja cos ominęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 12.09.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Prośba Redakcji. Szukam kontaktu do Alex. Chciałem opisać jej piękny dom na łamach "Muratora". Czy ktoś ma może telefon i za zgodą Alex udostępni mi numer?Pozdrawiam i dziękujęAndrzej Papliński, dział publicystyki "Muratora"[email protected]22/5905358 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.09.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Redakcjo - niestety nie posiadam pozdrawiam i czekam na wygrany kubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 12.09.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ivonesca, przyznam się bez bicia - rzeczywiście w środku zdziczałego parku przypałacowego, ale to nie dworek a domek przeznaczony pierwotnie na mieszkanie służbowe dla gajowego i kamerdynera oraz częściowo na wiejską szkołę, w dodatku wielokrotnie przebudowywany, tak że z substancji zabytkowej pozostała tylko w ogólnym zarysie bryła (zapaprana cementowym tynkiem) oraz 2 pomieszczenia parteru i całe piwnice nakryte sklepieniami. Reszta wnętrz przebodowana w latach 80 w stylu "wiejskoszkolnym" Wypalony pałac stoi 100 metrów od naszej chałupy (a właściwie naszej części chałupy - druga należy do emerytowanych nauczycieli tejże szkoły), tworząc przed naszymi oknami malowniczą ruinę - ilekroć to widzymy z Żoną, to serca nam krwawią - oboje jesteśmy historykami sztuki A co do okien, to niemal każde jest inne i moja Małżowinka nieźle się w tym roku napracowała, aby je wyczyścić z farby (uparłem się, aby doczyścić "do żywego" - ale kupiłem jej do tego profesjonalną opalarkę i taką małą szlifierkę do drewna), ale przez to dom zyskuje na malowniczości.... Więcej grzechów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.09.2003 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Sławku - to pewnie jest super miejsce juz nie moge się doczekać kiedy u Ciebie będzie spotkanie wrocławskiej nawet u gajowego (cholerka - czyzbym od Smoka zaraziła się wpraszaniem - Smoku - to oczywiście żart zawsze miło będzie Cie gościć w naszych progach ) Najbardziej to pewnie wkurzaja te zniszczenia ile to sie zmarnowało super budynków - koronny przykład to chyba Lubiąż. Sądząc po sprawie mycia okien to pewnie musicie włożyć wiele trudu w wydobycie na światło dzienne piękna tego domku. Ale na pewno warto !!!! pozdrawiam zycząc miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.09.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Ha ha Iwona, bardzo dobrze, bardzo...Myślę, że wszystkim spodobały się nasze spotkanka, No to co Sławek ?spotkanie wśród żółtych jesiennych liści ?to może być niezapomniane przeżycie...gajowy, kamerdyner i my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 13.09.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Ivonesco, Smoku, Szanowni Breslauowicze, niezmiernie ucieszy mnie możliwość spotkania z Wami, zwłaszcza że imprezki podobno udane są... Niestety drobny szkopół umożliwia nam spotkanie z Wami dopiero w zimowej aurze. Otóż do końca roku siedzę na obczyźnie i usiłuję zebrać jeszcze trochę środków na dalszy remont chałupy. We Wrocławiu pojawię się wcześniej raptem na dwa dni i do tego służbowo..., także nasze spotkanie musimy odłożyć, ale na pewno nie ad calendas Graecas Do tego czasu będzie zrobione ogrzewanie, więc nie musicie się obawiać imprezki w lodowatej atmosferze - nie oznacza to bynajmniej, że nie można będzie zażyć doustnie trochę antyzamrażacza Póki co dopinguję Was zza Odry Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 13.09.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Hola, hola, oprócz gajowego i kamerdynera dla smoka załatw jeszcze jakieś pokojówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.09.2003 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.09.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 witam ładne kwiatki....nie ma człowieka chwilke a tutaj chłopaki organizują pokojówki czyli co - żeńskiej części zostaje gajowy jak tak dalej pójdzie to będę miała go dla siebie , bo coś ostatnio niewiele kobiet tu zagląda Sławek - oto info nt. drzwi od Gebauera - z mojej oferty z początku roku: Drzwi według ustaleń standardowych, wzór 217, wymiar 100 x 210: Cena standard: 2.688 PLN netto Drewno meranti: + 10 % Montaż na sucho: 136 PLN netto Ostatecznie brutto z montażem zapłaciłam 2.677 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 15.09.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Ivonesca, serdeczne dzięki za informacje Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.09.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Sławek - nie ma sprawy - polecam sie na przyszłośc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 15.09.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Ivo a Ty kiedy, tysiączek przekroczyłaś ? Tak się własnie zastanawiałem co mi tak dyszy w plecy ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 16.09.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Witam,Czy ktos moze polecic sprawdzonego inspektora nadzoru dzialajacego po wschodniej stronie Wroclawia - Dobrzykowice, Czernica, Chrzastawa itp. (chodzi o to zeby nie doliczal za kazdy dojazd nie wiem ile). Zaczalem robic fundamenty w Chrząstawie (to znaczy firma robi), ale nie mam czasu doglądac. Co prawda kierownik budowy ma uprawnienia inspektora nadzoru, ale płaci mu w koncu wykonawca... i strasznie sie denerwuję, ze pójdą sobie na skróty kosztem jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 16.09.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 niestety ja nie mogę ci pomóc, mój inspektor właśnie za dużo brał a wiedze techniczną to miał porównywalną z moją. W efekcie nic na nim nie skorzystałęm a musiałem mu zapłacić i mu podziękowałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.09.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 dobrzykowice - trzeba odwiedzać klubową tam był świetowany "tysiączek" - nawet udało mi sie złapać wiadomość od redakcji, że wygrałam kubek - ciekawe tylko kiedy wyslą - kazali uzbroić się w cierpliwośc pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 16.09.2003 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 Witam, Czy ktos moze polecic sprawdzonego inspektora nadzoru dzialajacego po wschodniej stronie Wroclawia - Dobrzykowice, Czernica, Chrzastawa itp. (chodzi o to zeby nie doliczal za kazdy dojazd nie wiem ile). Andrzej, a musi mieć uprawnienia? Bo według mnie nie, a mogę Ci śmiało polecić osobę, która porządnie dopilnuje budowy (bo przecież o to w sumie chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 16.09.2003 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 dobrzykowice - trzeba odwiedzać klubową tam był świetowany "tysiączek" - nawet udało mi sie złapać wiadomość od redakcji, że wygrałam kubek - ciekawe tylko kiedy wyslą - kazali uzbroić się w cierpliwośc pozdrawiam serdecznie a ja żadnego qbka nie dostałem to niesprawiedliwe.... kokietowałaś redakcję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.09.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 dobrzykowice - skąd wiesz - tak własnie było a tak naprawdę to kubek mam (znaczy się będę miała o ile redakcja kiedyś mi go wyśle ) dzięki mbz - to ona zwróciła mi uwagę że razem dobijamy do 1000 - i wtedy przy 999 poscie miałam info o kubku. I tak to było......gonię Cie, gonię... A co tam na budowie ?? ja zaraz zmykam do domu - jutro też biorę urlop aby cos jeszcze porobić - na razie mamy wszystkie płytki położone i zafugowane, ale na budowie ogólny bałagan jeszcze. niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 18.09.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 Witam klubowiczow, fajnie ze udalo wam sie spotkanie, dziekuje iwonko za zaproszenie ale nieprzewidziany wyjazd pomieszal plany, mysle ze to nie ostatni raz, lubie robic zdjecia wiec nastepnym razem oferuje swoja funkcje, jeszcze raz pozdrawiam anton68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts