mtw1 20.08.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam, Jestem przed wyborem kupna pieca. Mam dylemat czy kupić piec na ekogroszek czy na gaz. Bardziej skłonny jestem na eko groszek. Czy ktoś z was ma? Czy jesteście zadowoleni? Jakiego producenta polecacie, zastanawiam sie nad kupnem, ale tego jest tyle ,że nie wiadomo co wybrać, brałem pod uwage pare firm: Pleszew, Hef , Cichewicz. A jeśli jesteście bardziej przekonani do gazu, to też proszę o opinię, czy warto,ile kosztuje grzanie gazem. Nasz dom ma 150 m powierzchni użytkowej i jest ocieplony styropianem 15 cm. pozdrawiam DOMI WITAJ Mąż mi wybił z głowy piec na gaz / ze względu na koszty gazu z baniaka i brak perspektyw na gaz ziemny w naszej okolicy / Kupiliśmy piec na ekogroszek -- Zębiec z automatycznym podajnikiem . /zdecydowalismy się na tą firmę , bo dużo opini dobrych o nim słyszeliśmy/ sami bedziemy go dopiero testować na maxa tej zimy POZDR mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 20.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 flowera my przymierzamy się do kupienia DRE stylus. Byliśmy kiedyś w Budusie, oglądaliśmy DRE i sprzedawca nie miał do nich zastrzeżeń. Z drugiej strony cena jest w miarę przystępna /chociaż ostatnio podrożały /. Ela mi się podobają DRE z okrągłym oknem takim marynarskim właściwie to jestem chora na ich punkcie... zobaczymy co mi doradzą.. mam 12 drzwi więc cena też pewną rolę gra Porta są droższe... ale jeśli są lepsze to może warto Portę...Pozdrawiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 A propos zamówienia to jak to wygląda w detalach? Trzeba podać konkretne dane dot. zamówienia, tzn. rodzaj, kolor, typ ościeżnicy itd. konkretnej osobie spośród nas czy od razu komuś z Budusa? I pytanie do już zamawiających: Czy od razu mieliście wybrane klamki itp. czy dopiero przy zamawianiu fizycznie dobieraliście sobie resztę? Czy w Budusie jest duży wybór klamek? Pozdrawiam U nas było tak, aby skróćic na maxa czas przyjmowania zamówienia / bo wyrywaliśmy się z mężem z pracy /, wcześniej pojechaliśmy do Budusa --zasięgnąć języka ---o ościeżnicach , modelach, pooglądać klamki ..... Ciężko tam się dopchac do hanlowca ----1 razem dostałam tylko katalog i sama próbowałam odszukać interesujące mnie modele na ekspozycji . Potem z tym katalogiem juz do nich wróciłam, i po odczekaniu pół godziny dorwałam jakiegoś wolnego handlowca --który mi coś niecoś powiedział / ale chyba więcej uzyskasz informacji w internecie , i na forum -----------chyba , że chcesz kolory na żywo pooglądać . Na składanie zamówienia jechaliśmy już po pomiarze ------------niestety montażysta miał chwilowe zaćmienie i źle zapisał wymiary ościeżnić ----więc z zamówienia wyszły " nici " ---------------------ale byliśmy upierdliwym klientem --i udało się jeszcze tego samego dnia zrobić powtórny pomiar . Rano byliśmy już z powrotem u p. Jarka Klamki wybierałam na miejscu ----------- Miimo "streszczania się " na złożenie zamówienia musisz poświęcic 1,5 h / bo czasami zawodzi ich system --i się zawiesza / / ja szczerze mówić gdyby nie ten rabat 24 % wytargowany przez Kulkę ---odpuściłabym sobie zamówienie w Budusie ---------------ale sza.............bo na dniach mam mieć montaż -------------- pozdr mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 aha ............. klamek mają duży wybór ................ nie zrażaj się ceną na wystawkach ...............nie wszytskie saa powyżej 100 mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 20.08.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Lista chętnych na wspólne zamówienie drzwi z dobrym rabatem : 1. SUSPENSER (Porta, Gerda) 2. Xena z Xsary (Porta, Polskone) Jolu z Melisy, Bzyk i reszta - myślicie już o drzwiach ? Aktualnie realizacja zamówienia to około 4-6 tygodni i może się wydłużyć, bo nadciąga szczyt sezonu na drzwi. Hejki, my na 90 % dopisujemy się na drzwi (Porta albo Polskone) Ja cały czas myślę o drzwiach wewnętrznych. Dopiszę się do listy, jak bank da mi odpowiedź odnośnie podwyżki kredytu (myślę, że w ciągu tygodnia, najdalej dwóch). Do tych co już zamówili !!!! Jednak dalej jestem ciekawa jak cenowo wyszły Wam drzwi? Możecie opisać jakie (typ, model) zamawialiście i jaka jest ich cena po rabacie? Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 20.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Lista chętnych na wspólne zamówienie drzwi z dobrym rabatem : 1. SUSPENSER (Porta, Gerda) 2. Xena z Xsary (Porta, Polskone) Jolu z Melisy, Bzyk i reszta - myślicie już o drzwiach ? Aktualnie realizacja zamówienia to około 4-6 tygodni i może się wydłużyć, bo nadciąga szczyt sezonu na drzwi. Hejki, my na 90 % dopisujemy się na drzwi (Porta albo Polskone) Ja cały czas myślę o drzwiach wewnętrznych. Dopiszę się do listy, jak bank da mi odpowiedź odnośnie podwyżki kredytu (myślę, że w ciągu tygodnia, najdalej dwóch). Do tych co już zamówili !!!! Jednak dalej jestem ciekawa jak cenowo wyszły Wam drzwi? Możecie opisać jakie (typ, model) zamawialiście i jaka jest ich cena po rabacie? Może być na priv. Ja owiem szczerze, że cenami drzwi wewnętrznych jestem totalnie zaskoczona, bo sa cholernie drogie. Ludzie w blokach mają wejściowe antywłamaniówki za 2000, a tu wewnętrzne za 1500. Ale cóż zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 20.08.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 aha ............. klamek mają duży wybór ................ nie zrażaj się ceną na wystawkach ...............nie wszytskie saa powyżej 100 mtw1 mtw1 Wielkie dzięki za praktyczne informacje Na pewno się przydadzą Co do klamek to w takim razie rozumiem, że zamawa się też z jakiegoś katalogu czy po prostu mają tańsze sztuki w innym miejscu?? Nie ukrywam, że wolałbym zobaczyć na żywo klamkę, którą mam później mieć przez długie lata i oczywiście wolałbym te tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 20.08.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 mtw1, serdeczne dzięki za odpowiedź, przywróciłaś mi wiarę w ludzi, bo tutaj wszyscy na forum przejęci kupowaniem drzwi. Sami chętnie przyłączylibyśmy sie do zakupu drzwi, ale na razie jesteśmy na etapie hydrauliki i wylewek. Potem kafelki, kuchnia i na końcu chyba drzwi. U mnie identycznie jak u ciebie: mąż codziennie z dużą konsekwencją wybija mi piec gazowy (u nas też wchodzi w grę tylko gaz z butli), tak więc będzie chyba ekogroszek. I w ten oto sposób, ja miastowa dziewczyna nauczę się palic w piecu. Troche boję się brudu, sadzy itd. Serdecznie pozdrawiam. Domi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 20.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 aha ............. klamek mają duży wybór ................ nie zrażaj się ceną na wystawkach ...............nie wszytskie saa powyżej 100 mtw1 mtw1 Wielkie dzięki za praktyczne informacje Na pewno się przydadzą Co do klamek to w takim razie rozumiem, że zamawa się też z jakiegoś katalogu czy po prostu mają tańsze sztuki w innym miejscu?? Nie ukrywam, że wolałbym zobaczyć na żywo klamkę, którą mam później mieć przez długie lata i oczywiście wolałbym te tańsze Właśnie, jak to jest z tymi klamkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 aha ............. klamek mają duży wybór ................ nie zrażaj się ceną na wystawkach ...............nie wszytskie saa powyżej 100 mtw1 mtw1 Wielkie dzięki za praktyczne informacje Na pewno się przydadzą Co do klamek to w takim razie rozumiem, że zamawa się też z jakiegoś katalogu czy po prostu mają tańsze sztuki w innym miejscu?? Nie ukrywam, że wolałbym zobaczyć na żywo klamkę, którą mam później mieć przez długie lata i oczywiście wolałbym te tańsze są wystawione --------ale przy większości brakowało cen, więc po 1 wizycie byłam przekonana, że wszystkie są w cenach 100 -180 zł Do ostatniej chwili byłam przekonana,że złożę zamówienie na drzwi bez klamek / bez żadnej aluzji proszę.... choć po zakończeniu wszystkich prac związanych z budową może mi się takie pomieszczenia bez klamek by przydało na miejscu okazało się jednak , że są tańsze ---i jest równiez na nie rabat więc już nie bawiłąm się w dobieranie w marketach MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 20.08.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Widzę, że dużo osób pyta o tynki cementowo - wapienne. Właściwie to chyba mogę polecic panów, którzy u nas robili. Panowie robią w miarę szybko, dokładnie, sa trochę nerwowi, ale to niestety ostanio jakaś cecha charakterystyczna wykonawców.Tynki robią maszynowe, z bardzo starej maszyny( kiedy ją przywieźli i postawili przed domem to się z mężem przeraziliśmy) ale efekt końcowy jest dobry. Nie znam się, ale chyba filcowali sciany (duzo osób pyta o to na forum). Natomiast do tanich nie należą i liczą sobie ściany jak leci, tzn. bez odejmowania okien ( pan mi wytłumaczył, że gdyby miał liczyć obróbkę okien, to cena byłaby kosmiczna, tak więc ściany jak leci , ale bez wliczania obróbki okien). Pan Gocławski 602 791 856. Pozdrawiam ps. Niestety, jeśli ktoś sądzi, że będzie miał ściany jak po gładkim gipsie, to niech porzuci złudne nadzieje. Po prostu albo wyrzuci piebiądze po raz drugi na lekką gładź po cementowo - wapiennych, albo będzie miał trochę chropowate ściany. Niestety coś za coś. Jak ktoś chce mić ściany gładziutkie, to niech lepiej od razu robi gips. Taki już jest urok cementowo - wapiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 mtw1, serdeczne dzięki za odpowiedź, przywróciłaś mi wiarę w ludzi, bo tutaj wszyscy na forum przejęci kupowaniem drzwi. Sami chętnie przyłączylibyśmy sie do zakupu drzwi, ale na razie jesteśmy na etapie hydrauliki i wylewek. Potem kafelki, kuchnia i na końcu chyba drzwi. U mnie identycznie jak u ciebie: mąż codziennie z dużą konsekwencją wybija mi piec gazowy (u nas też wchodzi w grę tylko gaz z butli), tak więc będzie chyba ekogroszek. I w ten oto sposób, ja miastowa dziewczyna nauczę się palic w piecu. Troche boję się brudu, sadzy itd. Serdecznie pozdrawiam. Domi. ...PODOBNO ŁADUJE SIĘ ZASOBNIK RAZ NA 4 -6 dni / zależy jak ustawione jest spalanie i jak temp. na dworze /. My po 1 próbie byliśmy załamani .................trzeba poznać ten piec !!!Załadowalśmy piec na max-a /chyba za mokrym groszkiem / , ustawiliśmy coś nie tak z dopływem powietrza---i ekogroszek przelatywał nie spalony ---rano jak przyjechaliśmy na budowe ---otwieramy drzwi -----------------a tu dym i smród okropny , zabezpieczenia wyją ............... Później mąż parę wieczorów spędził z piecem , żeby go rozgryźć ....zobaczymy jakie będą tego efekty .....pod koniec sierpnia wraca nasz instalator ---będą uruchamiać piec przed zimą. / PODOBNO najlepszy czas na zakup ekogroszku na zimę --to sierpień , max wrzesień ... pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 20.08.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ...PODOBNO ŁADUJE SIĘ ZASOBNIK RAZ NA 4 -6 dni / zależy jak ustawione jest spalanie i jak temp. na dworze /. My po 1 próbie byliśmy załamani .................trzeba poznać ten piec !!!Załadowalśmy piec na max-a /chyba za mokrym groszkiem / , ustawiliśmy coś nie tak z dopływem powietrza---i ekogroszek przelatywał nie spalony ---rano jak przyjechaliśmy na budowe ---otwieramy drzwi -----------------a tu dym i smród okropny , zabezpieczenia wyją ............... Później mąż parę wieczorów spędził z piecem , żeby go rozgryźć ....zobaczymy jakie będą tego efekty .....pod koniec sierpnia wraca nasz instalator ---będą uruchamiać piec przed zimą. / PODOBNO najlepszy czas na zakup ekogroszku na zimę --to sierpień , max wrzesień ... pozdr MTW1 Chwała Bogu, że u nas instalator uruchamia. Wystraszyłaś mnie niesamowicie, ze coś takiego może się stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 U mnie też uruchamiał................ale później my miastowi .... chcialiśmy sami popalić w piecu .... MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 20.08.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 U mnie też uruchamiał................ale później my miastowi .... chcialiśmy sami popalić w piecu .... MTW1 Nie strasz mnie tutaj, że będziemy mieli problemy z piecem. Znając życie, to u nas JA go będę musiala rozpracować. Juz się zaczynam bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Poczytaj na forum, na początku większość ma problem z ustawieniami pieca........ale później ponoć ma być juz pięknie.............i nie boleć po kieszeni ..........MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 20.08.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 kulka..... załatwiłaś lustra ? odnalazłam namiar na firmę , która przyjeźdzała do Klienta mierzyła i potem sama montowała ..................ale chyba mają urlop bo nikt się nie zgłasza 71/361-60-49 ul. Krakusa k/Hallera Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu, aby zerknąć czy istnieją PozdrMTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.08.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Domi - mi odradzali wstawianie drzwi po kafelkach, panelach itp., bo podobno nigdy nie wychodzi to jak trzeba tzn. np. w salonie widać przy zamkniętych drzwiach początek kafelków z kuchni. Może jestem wariat, ale chcę zamówić drzwi, a nie mam jeszcze drewna na więźbę Ale przy terminach dostawy 4-6 tygodni mogących się przedłużyć do 8 lepiej niech poczekają na mnie w Budusie niż ja mam czekać na nie. Co do pieców na groszek to dobrze piszą o Hef, Ekocentr, Malejka Ogólnie to jest za duży wybór - muszę pogadać ze znajomym instalatorem co wybrać, bo już też zgłupiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 20.08.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 kulka..... załatwiłaś lustra ? odnalazłam namiar na firmę , która przyjeźdzała do Klienta mierzyła i potem sama montowała ..................ale chyba mają urlop bo nikt się nie zgłasza 71/361-60-49 ul. Krakusa k/Hallera Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu, aby zerknąć czy istnieją Pozdr MTW1 tak-zamówłam w lustrexie na krzemienieckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.08.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 słuchajcie ile kosztuje robocizna za podbitkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts