parkte 21.08.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Taką chciałabym mieć bramę elektryczną http://www.bingo.wroc.pl/res/d_bramy_ogrodzeniowe_przesuwne/big/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 21.08.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 super! Dziekuję wam za pomoc, włąsnie skontaktowałam się z ludzmi, namiary dostałam od mtw1 Czekam na korektę wyceny, bo tak jak piszecie chcę na podmurówce. Czekam też na wycenę frontu z zaznaczeniem wjazdu 4m furtka 1,5 czy tak jest ok? A z czego będzie front? Myślę, że te 4 m. musza być, furtka - no 1,5 najwygodniejsza, by wjechać jakimś wózeczkiem z doczepionymi balonikami czy pierdółkami nie musisz się przeciskać. ---u mnie też tyle ............... jest ok MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 21.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 super! Dziekuję wam za pomoc, włąsnie skontaktowałam się z ludzmi, namiary dostałam od mtw1 Czekam na korektę wyceny, bo tak jak piszecie chcę na podmurówce. Czekam też na wycenę frontu z zaznaczeniem wjazdu 4m furtka 1,5 czy tak jest ok? A z czego będzie front? Myślę, że te 4 m. musza być, furtka - no 1,5 najwygodniejsza, by wjechać jakimś wózeczkiem z doczepionymi balonikami czy pierdółkami nie musisz się przeciskać. a u mnie cała szerokość wjazdu to 5m niestety baloniki będą pękać i jaką bramę tu wymysleć, bo wjazd wąski prosto na drogę gminną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 21.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kulka wysłałam coś na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 21.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Taką chciałabym mieć bramę elektryczną http://www.bingo.wroc.pl/res/d_bramy_ogrodzeniowe_przesuwne/big/1.jpg Boska !!!!!!!!! My musimy miec rozwieralną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Wiadomość do grupy chcącej kupić folię dachową - bardzo dobrą ofertę dostałem w Allegro i tam chyba kupimy - w Akcelu nie chcą mieć problemów z wiadomą hurtownią, i nie dadzą lepszej ceny, a poza tym trzebaby tam jeździć a ci z Allegro przyślą gratis każdemu tyle ile trzeba (co najmniej 3 rolki). Jeśli ktoś poza tymi, którzy już się zadeklarowali chce się dołączyć do zakupu to niech szybko pisze na priv, bo sprawa będzie załatwiona w kilka dni. Więcej info na priv. Co do grupy drzwiowej to czekamy na info od Kulki - supernegocjatorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 21.08.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Daro_K - ja po dłuuuugich poszukiwaniach, rozmowach i spotkaniach wybrałem właśnie Żubra z Went-bud + GWC rurowy o czym napisałem w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61184&start=240 Polecam wszystkim, którzy zastanawiają się czy warto zakładać rekuperator i jaki. Proponuję porozmawiać o tym z fachowcem - nawet jeśli nie będzie miał czasu się tym zająć to ma spore doświadczenie i powie co i jak. Namiar: Kazimierz Truchanowicz tel. fax 071 796 40 81 tel. kom. 501 43 72 68 Mi osobiście sporo wyjaśnił w temacie wentylacji i odpowiedział na kilka trudniejszych pytań, więc polecam No niewiem, jak z tą fachowością pana Kazimierza z WENT-BUDU, skoro na swoich stronach: http://www.wentbud.pl/centrale_wentylacyjne.html opisując oferowane przez siebie centralki Żubr podaje charakterystyki samych wentylatorów, a nie całej centrali Nie mówiąc o energochłonności - centralka 320m3/h ma pobierać 52W - NASA przy tym perpetum mobile wysiada pzdr Pitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.08.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 pewnie jeszcze z grzałką 180W.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Grzałki tam nie ma, bo nie jest potrzebna jak w innych rekuperatorach - ten w zimie nie zamarza - dlaczego - nie wiem - sprzedawca pisze o zjawisku pary przechłodzonej, a konstruktor na targach tak mi wytłumaczył, że nic z tego nie zapamiętałem. Co do wentylatorów to 52W pobierają na nominalnym biegu, na którym centrala pracuje najczęściej, ale jeśli np. przypali się coś w kuchni ustawiasz wentylatory na maksa i wtedy pobierają 144W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 21.08.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co do grupy drzwiowej to czekamy na info od Kulki - supernegocjatorki A więc:))) "Nasz" Pan jest do konca tygodnia na urlopie. Najprawdopodobniej przejdzie plan z "drugą grupą na wynegocjowane warunki rabatowe", ale w poniedziałek uściślimy dokładnie szczególy i dam Wam znać. Tymczasem dajcie info ile Was jest chętnychy i na ile mniej więcej będzie to zamówienie. (nasze bylo na 130 tys, a mialo być na ok 50 tys zeby miec ten rabat 24%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Grzałki tam nie ma, bo nie jest potrzebna jak w innych rekuperatorach - ten w zimie nie zamarza - dlaczego - nie wiem - sprzedawca pisze o zjawisku pary przechłodzonej, a konstruktor na targach tak mi wytłumaczył, że nic z tego nie zapamiętałem. Co do wentylatorów to 52W pobierają na nominalnym biegu, na którym centrala pracuje najczęściej, ale jeśli np. przypali się coś w kuchni ustawiasz wentylatory na maksa i wtedy pobierają 144W. Pitt -dobór wentylatorów to kluczowa sprawa. Te proponowane przez WentBud to niemiecka I liga - dość drogie. I chyba przy tych montowanych w Mistralu (130W) to mają prawo być lepsze;] Czekam na wycenę - mam nadzieję, że się nie zgarbię. Co do przypalenia w kuchni - będę wywalał te oślizgłe powietrze z tłuszczem osobnym kanałem nad dach - zrobi mi to też WnetBud (przynajmniej chce) Okap zostanie pozbawiony wentylatora, przez co będzie cichszy, silnik będzie gdzieś na trasie do dachu, w miejscu najmniej ważnym jeśli chodzi o szum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.08.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 no tak, nie musi byc wcale grzałki może po porstu byc zastopowanie wentylatora jak będzie godzina Wjestem ciekawa co to jest para przechłodzona i skąd ona się tam bierze.... mówie powaznie - nie kumam - daro_k dopytaj sie co to takiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 no tak, nie musi byc wcale grzałki może po porstu byc zastopowanie wentylatora jak będzie godzina W jestem ciekawa co to jest para przechłodzona i skąd ona się tam bierze.... mówie powaznie - nie kumam - daro_k dopytaj sie co to takiego:) ok, też mnie to interesuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 21.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 witam wszystkich ponownie, jestem chętny do spółdzielni na drzwi wejściowe,ostatnio powaliła mnie jakaś wycena typu ponad 7 tys zł za drzwi...bez rabatu nie rozbieriosz Jolu z Melissy, jestem prawie tez zdecydowany na okna z Polokna,waham się tylko bo mam tez dobra wycenę od firmy z Długołęki-Vetro a osobom narzekajacym na piec z podajnikiem proponuje pompę ciepła,naprawde warto zainwestować bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Prowadzę ciekawe rozmowy z elektrykiem.On dzileli robotę na instalację (elektryczną, TV, alarmową, domofonową, komputerową i odbiór). Większośc pozycji potrafię wycenić tylko nie wiem o co chodzi z tym odborm i ile jest on wart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 z 500 stów za odbior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Bzyk, pierwsze słyszę o tej firmie z Długołęki. Zna ktoś może ich okna? Wczoraj i dzisiaj miałam dostać jakieś wyceny od innych i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 21.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Wiatam Was, kochana grupo. Wracam po cudnym urlopie Po first - witam wszystkich nowoprzybyłych kine, skynyrd78, Tylko bez nazwisk., MadzikT, Roboo, Elizkę, Monhub, zoorro1, Darek i Agata oraz ElaMa, która pisze, że jest cichą wielbicielką grupy, dość nieśmiałą na forum. - Śmiało Elu, śmiało. Jeśli kogoś przeoczyłam to też witam. Dziękuję za sympatyczne powitanie Noooooo, nadrabia zaległości koleżanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 21.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co do bezpieczeństwa - wystarczy nie podawać lokalizacji domu i tyle. No chyba, że skojarzy miejsce ze zdjęciami przez przypadek - szansa taka sama jak to, że przejerzdżając obok budowy wpadną do nas. Tak więc bez ochrony zawsze się może zdażyć włamanie nawet bez dziennika i zdjęć, bo złodzieje mieszkają również tam gdzie się budujemy Daro_K miejscowość ( Darosławice ) a właściwie działki na której z jednej się budujesz zawsze były bliskie memu sercu są rewelacyjne-przepiękne krajobrazowo normalnie miodzio. Gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 z 500 stów za odbior no to ładnie, 500zł, hmm - ok wiem na czym stoję -dzięki Księżniczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts