Xena z Xsary 21.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 apropo z jakiego betonu wylewaliście schody (na przykład wejściowe, tarasowe)? z gruchy czy z betoniary? sprawa pilna Daro_K księżniczka do mnie nie pasuje:) ani ani:) a odbiór to takie magiczne coś, że przychodzi inspektor energetyczny i patrzy czy Twoj elektryk nie zrobił Ci choinki z domu i czepia sie lub nie i za takie magiczne czarujące coś bulisz 500zeta proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Co do bezpieczeństwa - wystarczy nie podawać lokalizacji domu i tyle. No chyba, że skojarzy miejsce ze zdjęciami przez przypadek - szansa taka sama jak to, że przejerzdżając obok budowy wpadną do nas. Tak więc bez ochrony zawsze się może zdażyć włamanie nawet bez dziennika i zdjęć, bo złodzieje mieszkają również tam gdzie się budujemy Daro_K miejscowość ( Darosławice ) a właściwie działki na której z jednej się budujesz zawsze były bliskie memu sercu są rewelacyjne-przepiękne krajobrazowo normalnie miodzio. Gratuluję wyboru Dziękuję za słowa uznania, nie pozostaje mi nic innego jak poprosić o dyskrecję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 apropo z jakiego betonu wylewaliście schody (na przykład wejściowe, tarasowe)? z gruchy czy z betoniary? sprawa pilna Daro_K księżniczka do mnie nie pasuje:) ani ani:) Schody i tarasy z B20 jak wszystko oprócz ław, które wylałem z B25 Brałem z Berger betonu, super cena (wysoka cena również pompy) i super jakość. Przepraszam z zbytnią spofałość wojownicza Xeno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 21.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 bzyk Jaką masz pompę ciepła, gdzie najlepiej / z kim na tę temat rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.08.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 dzieki Daro_Ka jakby tak wylac z betoniary to coś będzie źle? (wiem , ze to wyjdzie takie niby b15 no ale....)no Daro_K żeby mi to było przedostatni raz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 dzieki Daro_K a jakby tak wylac z betoniary to coś będzie źle? (wiem , ze to wyjdzie takie niby b15 no ale....) jak masz bystrych murarzy z doświadczeniem - to może i wyprodukują Ci B20 - jutro moich zapytam jak to zrobić. Ale na beton wydałem majątek = 24226 PLN (razem z pompami, które u mnie gościły 5 razy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 21.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 apropo z jakiego betonu wylewaliście schody (na przykład wejściowe, tarasowe)? z gruchy czy z betoniary? sprawa pilna Schody wewnętrzne zabiegowe z betoniary. Sąsiad wylewał ostatnio wejściowe-- też z betoniary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 21.08.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pitt -dobór wentylatorów to kluczowa sprawa. Te proponowane przez WentBud to niemiecka I liga - dość drogie. I chyba przy tych montowanych w Mistralu (130W) to mają prawo być lepsze; Czekam na wycenę - mam nadzieję, że się nie zgarbię. Zarówno w Żubrach, jak i Mistralach są montowane wentylatory EBM-PAPST, z tym że w w tych pierwszych w wersji z elektroniczną komutacją (dużo oszczędniejsze i łatwiej sterowalne) Może one i tanie nie są, ale nie na tyle, żeby centrala musiała kosztować prawie 10 tys. PLN Wierz mi, że koszt urządzeń i materiałów w takiej centralce nie przekracza 3-4 tys. PLN - reszta to zarobek producenta pzdr Pitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 21.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam wszystkich budujących! Jak super, że jesteście! Dzieki Monhub za powitanie nowych! Jestem na etapie podbitki, szukania kogoś do ułożenia glazury (jeszcze nie wybrana) oraz szukania drzwi.Dużo.Trochę nas to przerasta, zwłaszcza, że działamy pod presją nadchodzących kolejnych podwyżek drewna i chęci szybkiego wprowadzenia się. Jeśli ktoś ma namiar na płytkarza (sprawdzonego) to błagam o info. Nie wiem tez czym różni się podbitka z OSB od podbitki z drewna.Co jest lepsze i ładniejsze? A tak na marginesie:nie macie odczucia, że jak skończymy się budować to będziemy ekpertami budowlanymi? Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Lista chętnych na wspólne zamówienie drzwi z dobrym rabatem : 1. SUSPENSER (Porta, Gerda)2. Xena z Xsary (Porta, Polskone)3. Zoorro14. Flowera5. MichAsiek6. Angelika7. Bzyk Myślę, że 50 tys spokojnie przekroczymy - ja sam mam na ponad 12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Lista chętnych na wspólne zamówienie drzwi z dobrym rabatem : 1. SUSPENSER (Porta, Gerda) 2. Xena z Xsary (Porta, Polskone) 3. Zoorro1 4. Flowera 5. MichAsiek 6. Angelika 7. Bzyk Myślę, że 50 tys spokojnie przekroczymy - ja sam mam na ponad 12 tys. Ja się chyba dorzucę, ale od 2 miesięcy nie mogę dojechać do BODUSU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.08.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Pitt - cierpliwie czekam na wycenę Z GWC jak bym wylądował na 24 tys PLN, byłoby fajnie (z robocizną oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.lamer 21.08.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, tak sobie przeglądam przepastne zasoby mojego lapitopa i znalazłem cenniki z lutego oraz września 2006 materiałów Ytong`a. Jak ktoś ma ochotę porobić sobie porównania, to mogę przesłać - format pdf - 126 i 131 KB. Pozdrawiam. -- .lamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 21.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Hallo! Jest tam Ktoś? Ciągle czekam na odpowiedź.Błagam niech się ktoś odezwie.Drzwi też mnie ciekawia, ale już jestem na wspólnej liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 21.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A...! Jutro jestem w Budusie.Sprubuje wybrać konkretną firmę i zrobić ogólną wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Już odpowiadam - jako grupa już jesteśmy superexpertem a będzie jeszcze lepiej Na resztę pytań niestety osobiście jeszcze nie znam odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 21.08.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Właśnie przeglądałam stare strony i zobaczyłam kominek Betty&M. Prosty dlatego piękny.Pasowałby do mojej wizji wnętrza. Obudowa wygląda jak marmur albo trawertyn.Czym go obudowaliście Betty&M ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kochana grupo a możeby tak stworzyć kolejną podgrupę planujących zakup systemu docieplenie z dobrym rabatem Hurtownie bezpłatnie przechowują takie materiały nawet kilka miesięcy, a ja jeszcze w tym roku chcę docieplić swój domek. Niedługo nadciągnie sezon na docieplanie i mogą wzrosnąć ceny i ... terminy realizacji - dajcie znać kto jest zainteresowany. PS To kupowanie na zapas to chyba uraz po jeszcze trwającym 1.5 miesięcznym czekaniu na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 PS2 Kulka - wielkie dzięki za pomoc w temacie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 21.08.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 witam wszystkich ponownie, ....... a osobom narzekajacym na piec z podajnikiem proponuje pompę ciepła, naprawde warto zainwestować bzyk a na jakiej podstawie tak twierdzisz? masz juz taka sprawdzoną? szczególnie w zimie 2005/2006 (o tej ostatniej zimie nie ma co dyskutować, zimy generalnie nie bylo) do tej pory nie spotkałam osób, które ogrzewałyby dom w te 20 st mrozy pompą ciepła pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts