Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Droga Grupo!

Bardzo proszę o jakieś namiary na kafelkarza (dobrego) i kogoś kto robi schody a także kominki. Oczywiście takich, którzy nie zedrą z nas skóry. Będę bardzo wdzieczna za informację. Kolejni kafelkarze, do których dzwonimy mówią o pierwszym wolnym terminie w grudniu, a my już robimy wylewki i za miesiąc moglibyśmy pomału kłaść kafle.

Z góry dziękuję. Domi. :p

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Lista chętnych na wspólne zamówienie drzwi z dobrym rabatem :

1. SUSPENSER (Porta, Gerda)

2. Xena z Xsary (Porta, Polskone)

3. Zoorro1

4. Flowera

5. MichAsiek

6. Angelika

7. Bzyk

Myślę, że 50 tys spokojnie przekroczymy - ja sam mam na ponad 12 tys.

Ja się chyba dorzucę, ale od 2 miesięcy nie mogę dojechać do BODUSU.

8. agniecha1

myślę, że zdążę z tym kredytem w banku!!!

Kochana grupo a możeby tak stworzyć kolejną podgrupę planujących zakup systemu docieplenie z dobrym rabatem :wink:

Hurtownie bezpłatnie przechowują takie materiały nawet kilka miesięcy, a ja jeszcze w tym roku chcę docieplić swój domek.

Niedługo nadciągnie sezon na docieplanie i mogą wzrosnąć ceny i ... terminy realizacji - dajcie znać kto jest zainteresowany.

PS

To kupowanie na zapas to chyba uraz po jeszcze trwającym 1.5 miesięcznym czekaniu na więźbę :evil:

Ja sie piszę na wełnę na 2 domy. Kto jeszcze?

apropo

z jakiego betonu wylewaliście schody (na przykład wejściowe, tarasowe)?

z gruchy czy z betoniary? sprawa pilna

Schody wewnętrzne zabiegowe z betoniary.

Sąsiad wylewał ostatnio wejściowe-- też z betoniary.

a macie jakieś namiary na ludzi z betoniarka którzy mogli by mi zrobić wylewkę na tarasie.

Mam do zalania 30 m2 wylewek ze zrobieniem spadków i coś się nikogo doprosić nie mogę.

http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/a065.gif

apropo

z jakiego betonu wylewaliście schody (na przykład wejściowe, tarasowe)?

z gruchy czy z betoniary? sprawa pilna

Schody wewnętrzne zabiegowe z betoniary.

Sąsiad wylewał ostatnio wejściowe-- też z betoniary.

a macie jakieś namiary na ludzi z betoniarka którzy mogli by mi zrobić wylewkę na tarasie.

Mam do zalania 30 m2 wylewek ze zrobieniem spadków i coś się nikogo doprosić nie mogę.

http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/a065.gif

My na tarasy bralismy tzw resztki, umowilismy sie z RMC Beton ze Żmigrodzkiej, że jak beda wracali z jakiejs budowy i im cos zostanie to przyjada do nas i nam zaleja. Połowa ceny.

Ktoś pytał o modele drzwi zamówionych w Budusie i to jak wyszły cenowo.

Ja brałam (zamówienie grupowe :-) ) drzwi POLSKONE model Quatro w okleinie naturalnej Limba kolor Cappucino, w sumie 9 skrzydeł z ościeżnicami (tymi droższymi okleinowanymi na drewnie), do tego drzwi przeciwpożarowe okleinowane (były droższe - ok. 1500zł po rabacie), do tego tunel niestandardowy (sama ościeżnica na otwór do kuchni 230*150) i klamki - bardzo ładne po 60 zł :-). Całe zamówienie wyszło ok. 14,5 tys. więc drzwi średnio ok. 1100-1200zł.

Co do grupy drzwiowej to czekamy na info od Kulki - supernegocjatorki :D

A więc:)))

"Nasz" Pan jest do konca tygodnia na urlopie. Najprawdopodobniej przejdzie plan z "drugą grupą na wynegocjowane warunki rabatowe", ale w poniedziałek uściślimy dokładnie szczególy i dam Wam znać.

Tymczasem dajcie info ile Was jest chętnychy i na ile mniej więcej będzie to zamówienie.

(nasze bylo na 130 tys, a mialo być na ok 50 tys zeby miec ten rabat 24%).

Ja się piszę na 4 pary drzwi. Majątek to może nie jest, ale przy budowie każdy grosz się nam liczy :-)

Witajcie!

Ja wybrałam takie drzwi

http://www.kosz.com.pl/pl/pics/oferta/drzwiwewnetrzne/verona/verona2-big.jpg

Jest to firma Kosz i nie są drogie (a moim zdaniem naprawdę ładne i dobrze wykonane - widziałam je na Zywo w Budusie :wink: ). Oczywiście nie jest to drewno, ale cóż jak pisała Kulka budowa to sztuka kompromisów :wink:

Jest też wersja z szybami (ja będę miała takie i takie)

http://www.kosz.com.pl/pl/pics/oferta/drzwiwewnetrzne/verona/verona-big.jpg, ale jakość zdjęcia okropna :-?

Ja się piszę na 4 pary drzwi. Majątek to może nie jest, ale przy budowie każdy grosz się nam liczy :-)

w sumie to ja też drzwi tylko na dół 5 szt.+ewentualnie 1szt.

No to ja też nie poszaleję, bo potrzebuję tylko 7 sztuk (oczywiście z ościeżnicami).

Mam nadzieję, że jednak uzbieramy te 50tys. potrzebne do rabatu :wink:

Kochana grupo a możeby tak stworzyć kolejną podgrupę planujących zakup systemu docieplenie z dobrym rabatem :wink:

Hurtownie bezpłatnie przechowują takie materiały nawet kilka miesięcy, a ja jeszcze w tym roku chcę docieplić swój domek.

Niedługo nadciągnie sezon na docieplanie i mogą wzrosnąć ceny i ... terminy realizacji - dajcie znać kto jest zainteresowany.

PS

To kupowanie na zapas to chyba uraz po jeszcze trwającym 1.5 miesięcznym czekaniu na więźbę :evil:

No no - czas na docieplenie, zaraz ustale z moja hurtownią ceny z moim rabatem i zaproponuję większą ilośc odbiorców, zobaqczymy co powiedzą. Jadnak jeśli ktoś znajdzie lepsze ceny to się dołączam.

Wełna na dach, styropian na podłogi, sciany zew i ściany fund - będzie tego trochę.

Witam

mam pytanko gdzie kupowaliście rynny?

Z góry dziękuję za pomoc

ja wczoraj przerabialam temat. mialam wyceny z Millenium Projekt, Szostaka, Lech-Budu i Interam z Krzemienieckiej (marley-opcjonalnie galeco kolor miedziany) i najtaniej wyszlo galeco z Interam. dzisiaj beda juz na budowie.

moze minely juz czasy sprzed kilku m-cy ze na wszystko trzeba czekac miesiacami.....

w sumie to ja też drzwi tylko na dół 5 szt.+ewentualnie 1szt.

No to ja też nie poszaleję, bo potrzebuję tylko 7 sztuk (oczywiście z ościeżnicami).

Mam nadzieję, że jednak uzbieramy te 50tys. potrzebne do rabatu :wink:

Nasze drzwi tez potrzebne nam sa tylko na parter.

Podoba mi sie model Madryt Porty. Ale niestety wszystko będzie zależalo od ceny, podobaja mi się także Dre Classic. Myslę, że między nimi właśnie będziemy wybierać. Do tego ościeznice no i klamki :-)