SUSPENSER 22.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Daro_K, Anjamen - ja wełnę kupiłem tu: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5456171 Było najtaniej - nie wiem jak teraz, ale porównajcie. Facet przywozi busem z Poznania (za 250 zł), może na raz zabrać busa+przyczepę - w sumie 15m3 - wiem, bo pytałem niedawno o styrodur, ale jest bardzo drogi i jednak ocieplę fundament styro FS20. Wełna jest ok, firmy URSA (nawet jedna rolka z folią aluminiową się trafiła) Fasola25 - szamba i różne zbiorniki widziałem w Oleśnicy - adres www: http://www.oltrans.com.pl/tresc.php?tresc=oczyszczalnie_szamba-zelbetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.08.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Kochana grupo a możeby tak stworzyć kolejną podgrupę planujących zakup systemu docieplenie z dobrym rabatem Hurtownie bezpłatnie przechowują takie materiały nawet kilka miesięcy, a ja jeszcze w tym roku chcę docieplić swój domek. Niedługo nadciągnie sezon na docieplanie i mogą wzrosnąć ceny i ... terminy realizacji - dajcie znać kto jest zainteresowany. PS To kupowanie na zapas to chyba uraz po jeszcze trwającym 1.5 miesięcznym czekaniu na więźbę No no - czas na docieplenie, zaraz ustale z moja hurtownią ceny z moim rabatem i zaproponuję większą ilośc odbiorców, zobaqczymy co powiedzą. Jadnak jeśli ktoś znajdzie lepsze ceny to się dołączam. Wełna na dach, styropian na podłogi, sciany zew i ściany fund - będzie tego trochę. Daro jak bedziesz cos wiedzial to daj znac. ja na razie mam cene przed rabatem za welne knaufa 15 - 22,40zł/m2 Kto jeszcze chetny na ocieplenie, na razie 1. SUSPENSER 2. Daro_K 3. ja (plus moi rodzice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 No to siw rozpedziłam SUSPENSER ma juz wełne.i dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 22.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Fasola25 - szamba i różne zbiorniki widziałem w Oleśnicy - adres www: http://www.oltrans.com.pl/tresc.php?tresc=oczyszczalnie_szamba-zelbetowe bardzo dziękuję, niestety ceny mają dość wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 22.08.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 No to siw rozpedziłam SUSPENSER ma juz wełne. i dzieki za namiary piszecie o wełnie do ocieplenia poddasza czy elewacji? - bo juz się pogubiłam dzisiaj dostaliśmy ofertę na wełne do ocieplenia elewacji - 20cm ..... 110 zł/mkw już na 1000% wyleczyłam się z wełny, kupujemy styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 22.08.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 MichAsiek Nie slyszałam o tej firmie. Czy fornir dębowy to to somo co naturalna okleina? Ja też pierwszy raz zobaczyłam drzwi tej firmy dopiero w Budusie, ale Pan wyrażał się o nich bardzo dobrze (a biorąc pod uwagę w miarę niską cenę to raczej wielkiego interesu w tym nie miał ) i nawet sugerował, że to iż nie są drewniane wcale ich niedyskwalifikuje. Wręcz przeciwnie, okleina dobrej jakości, wizualnie zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie i do tego podobno dobrze się sprawują również przy użytkowaniu przez dzieci Ale mnie spodobał się w szczególności ten model i do tego mogłam go obejrzeć w kolorze takim, jaki chciałabym nieć u siebie -akurat taki mają wystawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jezeli chodzi o mnie to interesuje mnie tylko wełna do ocieplenia poddaszy, i styro na podłogi.ja elewacji nie ocieplam mam ytonga, a fundamenty juz ocieplilam i zasypalam uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 22.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Co do fornirów i oklein to niestety nie wiem, ale wydaje mi się, że to to samo A w sprawie zamawiania drzwi w Budusie to komu mam podawać konkretne dane co do ilości i rodzaju??? Czy ktoś z obecnie kupujących zbiera całość czy też kierować to do Kulki, która ma rozmawiać z Panem z Budusa? Wydaje mi się, że nie ma co naszej Nieocenionej Negocjatorki aż tak obciążać i może może do inicjatora grupy np. do SUSPENSERA lub kogoś..., a Kulce podać tylko całościowe kwoty? No nie wiem co sugerujcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 22.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 MichAsiek Nie slyszałam o tej firmie. Mi sie spodobały te: http://images24.fotosik.pl/66/95a04d6dbce7801c.jpg Mam bardzo podobne tylko bez wyodrębnionej tej środkowej części. Czy fornir dębowy to to somo co naturalna okleina? Na 99 % tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 22.08.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Czy do tych 50tys. wlicza się też wartość zamawianych klamek?Czy mogę je wybrać poźniej tzn. np. w przyszłym tygodniu?, albo w ogóle w momencie składania zamówienia (kiedy przyjadę tam płacić zaliczki, itp.) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 MichAsiek Nie slyszałam o tej firmie. Mi sie spodobały te: http://images24.fotosik.pl/66/95a04d6dbce7801c.jpg Mam bardzo podobne tylko bez wyodrębnionej tej środkowej części. Czy fornir dębowy to to somo co naturalna okleina? Na 99 % tak. Pokażesz? A z jakiej firmy? :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 SUSPENSER? Przyjmujesz wyzwanie na swoje barki?A właśnie, czy upust dotyczy wówczas innych elementów - ościeżnic, klame, dodatkowych zawiasów? I czy musimy sami wymierzyć otwory czy dokona tego firma? Jaki jest koszt pomiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 22.08.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 SUSPENSER? Przyjmujesz wyzwanie na swoje barki? A właśnie, czy upust dotyczy wówczas innych elementów - ościeżnic, klame, dodatkowych zawiasów? I czy musimy sami wymierzyć otwory czy dokona tego firma? Jaki jest koszt pomiarów? Wszystko wymierzy umówiony wcześniej montazysta. KOszt pomiaru u nas był w cenie ale wcześniej coś mówili o 100 zł. Upust dotyczył całości, ościeżnic i klamek też. Czy dodatkowych zawiasów - tego nie wiem, nie miałam. Już pokazuję. Porta Nova wzór 6.3. http://www.nowedrzwi.pl/images/options/487-169.jpg oraz wzór 6.4. http://www.nowedrzwi.pl/images/options/488-169.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.08.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was przerabiał może temat spalinowej piły tarczowej i może mi coś poradzić? Potrzebuję kupić takową - w pierwszej kolejności do wycięcia kilku dużych drzew i ich pocięcia, później tradycyjnie drewno do kominka. Czy we Wrocławiu jest gdzieś jakiś sklep majacy dooobre ceny? Jak na razie najrozsądniejsze oferty jakie znalazłem to Homelite w Casto za 687zł (2,6KM) i Mc Culloch w Praktikerze za 599zł (2,2KM). Stihl to niestety wydatek już około 900zł... Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 22.08.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jezeli chodzi o mnie to interesuje mnie tylko wełna do ocieplenia poddaszy, i styro na podłogi. ja elewacji nie ocieplam mam ytonga, a fundamenty juz ocieplilam i zasypalam uff. słuchajcie ja mam ostatki twardego styropianu na posadzki, zaraz umieszczę to w pchlim targu niestety nie mam czasu tego policzyć, ale zrobiłam za to zdjęcia, są dość widoczne ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 22.08.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was przerabiał może temat spalinowej piły tarczowej i może mi coś poradzić? Potrzebuję kupić takową - w pierwszej kolejności do wycięcia kilku dużych drzew i ich pocięcia, później tradycyjnie drewno do kominka. Czy we Wrocławiu jest gdzieś jakiś sklep majacy dooobre ceny? Jak na razie najrozsądniejsze oferty jakie znalazłem to Homelite w Casto za 687zł (2,6KM) i Mc Culloch w Praktikerze za 599zł (2,2KM). Stihl to niestety wydatek już około 900zł... Pzdr, TS Chyba poza marketami nie kupisz w tej cenie nic lepszego w sklepach firmowych jak patrzyłem to ponad 900 zł. Zastanawiam się tylko jak w marketach potem z serwisem bo te wszystkie piły to takie raczej "no name". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Czy ktoś z Was przerabiał może temat spalinowej piły tarczowej i może mi coś poradzić? Potrzebuję kupić takową - w pierwszej kolejności do wycięcia kilku dużych drzew i ich pocięcia, później tradycyjnie drewno do kominka. Czy we Wrocławiu jest gdzieś jakiś sklep majacy dooobre ceny? Jak na razie najrozsądniejsze oferty jakie znalazłem to Homelite w Casto za 687zł (2,6KM) i Mc Culloch w Praktikerze za 599zł (2,2KM). Stihl to niestety wydatek już około 900zł... Pzdr, TS a probowales na allegro poszperac, ju kupilam ostatnio przez allegro kose spalinowa-moze to nie pila le tez warczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 22.08.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 SUSPENSER? Przyjmujesz wyzwanie na swoje barki? A właśnie, czy upust dotyczy wówczas innych elementów - ościeżnic, klame, dodatkowych zawiasów? I czy musimy sami wymierzyć otwory czy dokona tego firma? Jaki jest koszt pomiarów? Wszystko wymierzy umówiony wcześniej montazysta. KOszt pomiaru u nas był w cenie ale wcześniej coś mówili o 100 zł. Upust dotyczył całości, ościeżnic i klamek też. Czy dodatkowych zawiasów - tego nie wiem, nie miałam. Już pokazuję. Porta Nova wzór 6.3. http://www.nowedrzwi.pl/images/options/487-169.jpg oraz wzór 6.4. http://www.nowedrzwi.pl/images/options/488-169.jpg Tez nawiązuja do tego stulu drzwi, jakie my chcemy. Nie wiem, jak ich nie wypatrzyłam do tej pory Drogie byly? Zastanawiam się ile policzą za pomiar w Trzebnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 22.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Tez nawiązuja do tego stulu drzwi, jakie my chcemy. Nie wiem, jak ich nie wypatrzyłam do tej pory Drogie byly? Zastanawiam się ile policzą za pomiar w Trzebnicy. A Porta Nova wzory 7. jeszcze bardziej podobne do Madrytu. http://www.nowedrzwi.pl/images/options/490-169.jpg Nie namawiam, ale naprawdę ładne i jestem zadowolona. Wcześniej tez myślałam o Madrycie ale cena, cóż.... Trzeba było trochę z niej zejść. A tu masz link gdzie wszystkie możesz zobaczyć i kolory oklein pozmieniać. http://www.nowedrzwi.pl/drzwi-wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 a probowales na allegro poszperac, ju kupilam ostatnio przez allegro kose spalinowa-moze to nie pila le tez warczy Jasne - to zawsze pierwszy punkt gdzie szukam . Niestety nie ma akurat modeli, które mnie interesuja w dobrych cenach. Zreszta niedawno kupowałem również kosę spalinową i o dziwo najlepszą cenę dostałem w... Castoramie (akurat była promocja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts