Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Daro_K, Anjamen - ja wełnę kupiłem tu:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5456171

Było najtaniej - nie wiem jak teraz, ale porównajcie.

Facet przywozi busem z Poznania (za 250 zł), może na raz zabrać busa+przyczepę - w sumie 15m3 - wiem, bo pytałem niedawno o styrodur, ale jest bardzo drogi i jednak ocieplę fundament styro FS20.

Wełna jest ok, firmy URSA (nawet jedna rolka z folią aluminiową się trafiła) :D

Fasola25 - szamba i różne zbiorniki widziałem w Oleśnicy - adres www:

http://www.oltrans.com.pl/tresc.php?tresc=oczyszczalnie_szamba-zelbetowe

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Kochana grupo a możeby tak stworzyć kolejną podgrupę planujących zakup systemu docieplenie z dobrym rabatem :wink:

Hurtownie bezpłatnie przechowują takie materiały nawet kilka miesięcy, a ja jeszcze w tym roku chcę docieplić swój domek.

Niedługo nadciągnie sezon na docieplanie i mogą wzrosnąć ceny i ... terminy realizacji - dajcie znać kto jest zainteresowany.

PS

To kupowanie na zapas to chyba uraz po jeszcze trwającym 1.5 miesięcznym czekaniu na więźbę :evil:

No no - czas na docieplenie, zaraz ustale z moja hurtownią ceny z moim rabatem i zaproponuję większą ilośc odbiorców, zobaqczymy co powiedzą. Jadnak jeśli ktoś znajdzie lepsze ceny to się dołączam.

Wełna na dach, styropian na podłogi, sciany zew i ściany fund - będzie tego trochę.

Daro jak bedziesz cos wiedzial to daj znac. ja na razie mam cene przed rabatem za welne knaufa 15 - 22,40zł/m2

Kto jeszcze chetny na ocieplenie, na razie

1. SUSPENSER

2. Daro_K

3. ja (plus moi rodzice)

No to siw rozpedziłam SUSPENSER ma juz wełne.

i dzieki za namiary

piszecie o wełnie do ocieplenia poddasza czy elewacji? - bo juz się pogubiłam :o

dzisiaj dostaliśmy ofertę na wełne do ocieplenia elewacji - 20cm ..... 110 zł/mkw :o :o :o :o

już na 1000% wyleczyłam się z wełny, kupujemy styropian

MichAsiek

Nie slyszałam o tej firmie.

Czy fornir dębowy to to somo co naturalna okleina?

Ja też pierwszy raz zobaczyłam drzwi tej firmy dopiero w Budusie, ale Pan wyrażał się o nich bardzo dobrze (a biorąc pod uwagę w miarę niską cenę to raczej wielkiego interesu w tym nie miał :wink: ) i nawet sugerował, że to iż nie są drewniane wcale ich niedyskwalifikuje. Wręcz przeciwnie, okleina dobrej jakości, wizualnie zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie i do tego podobno dobrze się sprawują również przy użytkowaniu przez dzieci :wink:

Ale mnie spodobał się w szczególności ten model i do tego mogłam go obejrzeć w kolorze takim, jaki chciałabym nieć u siebie -akurat taki mają wystawiony :wink:

Co do fornirów i oklein to niestety nie wiem, ale wydaje mi się, że to to samo :-?

A w sprawie zamawiania drzwi w Budusie to komu mam podawać konkretne dane co do ilości i rodzaju???

Czy ktoś z obecnie kupujących zbiera całość czy też kierować to do Kulki, która ma rozmawiać z Panem z Budusa?

Wydaje mi się, że nie ma co naszej Nieocenionej Negocjatorki aż tak obciążać i może może do inicjatora grupy np. do SUSPENSERA lub kogoś..., a Kulce podać tylko całościowe kwoty? No nie wiem co sugerujcie?

SUSPENSER?

Przyjmujesz wyzwanie na swoje barki?

A właśnie, czy upust dotyczy wówczas innych elementów - ościeżnic, klame, dodatkowych zawiasów?

I czy musimy sami wymierzyć otwory czy dokona tego firma? Jaki jest koszt pomiarów?

Wszystko wymierzy umówiony wcześniej montazysta. KOszt pomiaru u nas był w cenie ale wcześniej coś mówili o 100 zł.

Upust dotyczył całości, ościeżnic i klamek też. Czy dodatkowych zawiasów - tego nie wiem, nie miałam.

Już pokazuję. Porta Nova

wzór 6.3.

http://www.nowedrzwi.pl/images/options/487-169.jpg

oraz wzór 6.4.

http://www.nowedrzwi.pl/images/options/488-169.jpg

:) :D

Czy ktoś z Was przerabiał może temat spalinowej piły tarczowej i może mi coś poradzić? Potrzebuję kupić takową - w pierwszej kolejności do wycięcia kilku dużych drzew i ich pocięcia, później tradycyjnie drewno do kominka.

Czy we Wrocławiu jest gdzieś jakiś sklep majacy dooobre ceny? :wink:

Jak na razie najrozsądniejsze oferty jakie znalazłem to Homelite w Casto za 687zł (2,6KM) i Mc Culloch w Praktikerze za 599zł (2,2KM). Stihl to niestety wydatek już około 900zł... :(

Pzdr,

TS

Jezeli chodzi o mnie to interesuje mnie tylko wełna do ocieplenia poddaszy, i styro na podłogi.

ja elewacji nie ocieplam mam ytonga, a fundamenty juz ocieplilam i zasypalam uff.

słuchajcie ja mam ostatki twardego styropianu na posadzki, zaraz umieszczę to w pchlim targu

niestety nie mam czasu tego policzyć, ale zrobiłam za to zdjęcia, są dość widoczne ilości

Czy ktoś z Was przerabiał może temat spalinowej piły tarczowej i może mi coś poradzić? Potrzebuję kupić takową - w pierwszej kolejności do wycięcia kilku dużych drzew i ich pocięcia, później tradycyjnie drewno do kominka.

Jak na razie najrozsądniejsze oferty jakie znalazłem to Homelite w Casto za 687zł (2,6KM) i Mc Culloch w Praktikerze za 599zł (2,2KM). Stihl to niestety wydatek już około 900zł... :(

Pzdr,

TS

Chyba poza marketami nie kupisz w tej cenie nic lepszego w sklepach firmowych jak patrzyłem to ponad 900 zł.

Zastanawiam się tylko jak w marketach potem z serwisem bo te wszystkie piły to takie raczej "no name".

Pzdr,

TS

a probowales na allegro poszperac, ju kupilam ostatnio przez allegro kose spalinowa-moze to nie pila le tez warczy :)

SUSPENSER?

Przyjmujesz wyzwanie na swoje barki?

A właśnie, czy upust dotyczy wówczas innych elementów - ościeżnic, klame, dodatkowych zawiasów?

I czy musimy sami wymierzyć otwory czy dokona tego firma? Jaki jest koszt pomiarów?

Wszystko wymierzy umówiony wcześniej montazysta. KOszt pomiaru u nas był w cenie ale wcześniej coś mówili o 100 zł.

Upust dotyczył całości, ościeżnic i klamek też. Czy dodatkowych zawiasów - tego nie wiem, nie miałam.

Już pokazuję. Porta Nova

wzór 6.3.

http://www.nowedrzwi.pl/images/options/487-169.jpg

oraz wzór 6.4.

http://www.nowedrzwi.pl/images/options/488-169.jpg

:) :D

Tez nawiązuja do tego stulu drzwi, jakie my chcemy. Nie wiem, jak ich nie wypatrzyłam do tej pory :-D Drogie byly?

Zastanawiam się ile policzą za pomiar w Trzebnicy.

Tez nawiązuja do tego stulu drzwi, jakie my chcemy. Nie wiem, jak ich nie wypatrzyłam do tej pory :-D Drogie byly?

Zastanawiam się ile policzą za pomiar w Trzebnicy.

A Porta Nova wzory 7. jeszcze bardziej podobne do Madrytu.

http://www.nowedrzwi.pl/images/options/490-169.jpg

Nie namawiam, ale naprawdę ładne i jestem zadowolona. Wcześniej tez myślałam o Madrycie ale cena, cóż.... Trzeba było trochę z niej zejść.

A tu masz link gdzie wszystkie możesz zobaczyć i kolory oklein pozmieniać.

http://www.nowedrzwi.pl/drzwi-wewnetrzne

a probowales na allegro poszperac, ju kupilam ostatnio przez allegro kose spalinowa-moze to nie pila le tez warczy :)

Jasne - to zawsze pierwszy punkt gdzie szukam :wink: . Niestety nie ma akurat modeli, które mnie interesuja w dobrych cenach.

Zreszta niedawno kupowałem również kosę spalinową i o dziwo najlepszą cenę dostałem w... Castoramie (akurat była promocja).