MichAsiek 23.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja też wchodzę w drzwi Mogę być jeszcze za Agniechą. Nie mam tynków ani wylewek, a nawet paru ścian, w których będą montowane drzwi. Postaram się to jak najszybciej nadrobić! To się nazywa MĘSKA DECYZJA!!! Wielkie brawa dla Pani Koali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 23.08.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 MichAsiek wcześniej już pisałam - koszt drzwi z ościeżnicami i klamkami- ok -1200zł Oj sorki musiałam przeoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 23.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Następna aktualizuja listy chętnych na drzwi (tudziez ościeżnice): - SUSPENSER- Xena z Xsary- Zoorro 1- Flowera- Michasiek- Angelika- Bzyk- Betty&M- Daro_K (?)- agniecha1- Pani Koala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A co sądzicie na temat tej wyceny ogrodzenia 3 boki wys 1,70 z podmurowka z robocizna 8.000 wydaje mi sie ze to trochę dużo No mi się wydaje troche dużo, ale może juz sa takie ceny. My płaciliśmy 20zł za mb za samą robotę, bez podmurówki. To u nas wychodzi 43 zł za mb Masz równy teren ? U mnie niestety nie --------------------a ponieważ nie planowaliśmy już dosypywania ziemi --musieli zamontować więcej podpórek słupków /nie wiem jak to się fachowo nazywa --zastrzał ? / , aby krawęzniki nie wystawały na pół metra -------------------------- Dlatego wyszło nam też drożej niż planowaliśmy --------ale nie mogliśmy zaakceptować pierwszej wersji -----------------wystające z ziemi całe krawężniki ------oparte na masie betonu , fu MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 23.08.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 tylko podpowiem że jeśli nie macie jeszcze tynków, a nawet ścian to zamawiając ościeżnice warto zamówić większe. Zawsze można przyciąć (ten przycięty brzeg i tak się schowa). poza tym w kuchniach, łazienkach na pomiarze panowie pytają jak będą kafle bo ich grubość też trzeba uwzględnić. Tak więc trzeba się juz teraz zastanowić czy aby w przedpokoju nie będzie jakiejś boazeri itp. co może ścianę pogrubić. Zdaniem montażystów ościeżnice Porta prestige wymagają bardziej równych w grubościach ścian, porta system zniosą większe nierówności (tak jest u nas gdzie do góry ściana ma np 15 cm, a na dole 15,7 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 To ja też z innej beczki i wiem, że już to było. No cóż, zgubiłam namiary i nie wiem nawet gdzie tego szukać. Prosze o namiary na osoby, które wykonywały u was projekty ogrodów i z których jesteście zadowoleni. Będe bardzo wdzięczna i z góry dziękuję. A czy może ktoś wie gdzie tanio można kupić ładne thuje. U mnie projektuje mój architekt, czyli moja żona. Ma uprawnienia (AR Poznań), wg. mnie jest swietna, a i nie wygórowane oczekiwania finansowe. Jezeli pasuja Ci takie referencje przesle Ci namiary na p.w. JA TEŻ POPROSZE mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.08.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A co sądzicie na temat tej wyceny ogrodzenia 3 boki wys 1,70 z podmurowka z robocizna 8.000 wydaje mi sie ze to trochę dużo No mi się wydaje troche dużo, ale może juz sa takie ceny. My płaciliśmy 20zł za mb za samą robotę, bez podmurówki. To u nas wychodzi 43 zł za mb Masz równy teren ? U mnie niestety nie --------------------a ponieważ nie planowaliśmy już dosypywania ziemi --musieli zamontować więcej podpórek słupków /nie wiem jak to się fachowo nazywa --zastrzał ? / , aby krawęzniki nie wystawały na pół metra -------------------------- Dlatego wyszło nam też drożej niż planowaliśmy --------ale nie mogliśmy zaakceptować pierwszej wersji -----------------wystające z ziemi całe krawężniki ------oparte na masie betonu , fu MTW1 dajcie namiary na ekipy montujace siatkę ogrodzeniową w takiej cenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.08.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A co sądzicie na temat tej wyceny ogrodzenia 3 boki wys 1,70 z podmurowka z robocizna 8.000 wydaje mi sie ze to trochę dużo No mi się wydaje troche dużo, ale może juz sa takie ceny. My płaciliśmy 20zł za mb za samą robotę, bez podmurówki. To u nas wychodzi 43 zł za mb Masz równy teren ? U mnie niestety nie --------------------a ponieważ nie planowaliśmy już dosypywania ziemi --musieli zamontować więcej podpórek słupków /nie wiem jak to się fachowo nazywa --zastrzał ? / , aby krawęzniki nie wystawały na pół metra -------------------------- Dlatego wyszło nam też drożej niż planowaliśmy --------ale nie mogliśmy zaakceptować pierwszej wersji -----------------wystające z ziemi całe krawężniki ------oparte na masie betonu , fu MTW1 Ale znalazłam Pana Ziębic co z robocizną za mb w moim wymiarze bierze 45-60zł za mb także zawsze to 2.000zł w kieszeni. Podam namiary jak zrobi mi ogrodzenie, narazie nie chce polecac. Teren mam równy, także tutaj nie pwoinno być komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A co sądzicie na temat tej wyceny ogrodzenia 3 boki wys 1,70 z podmurowka z robocizna 8.000 wydaje mi sie ze to trochę dużo No mi się wydaje troche dużo, ale może juz sa takie ceny. My płaciliśmy 20zł za mb za samą robotę, bez podmurówki. To u nas wychodzi 43 zł za mb Masz równy teren ? U mnie niestety nie --------------------a ponieważ nie planowaliśmy już dosypywania ziemi --musieli zamontować więcej podpórek słupków /nie wiem jak to się fachowo nazywa --zastrzał ? / , aby krawęzniki nie wystawały na pół metra -------------------------- Dlatego wyszło nam też drożej niż planowaliśmy --------ale nie mogliśmy zaakceptować pierwszej wersji -----------------wystające z ziemi całe krawężniki ------oparte na masie betonu , fu MTW1 dajcie namiary na ekipy montujace siatkę ogrodzeniową w takiej cenie pozdrawiam Mi mtw1 dała namiary, podaje tel. 0508 775 221 e-mail [email protected] ale wg mnie wycena którą mi przygotowali - dosyć wysoka. Próbuję z tym gościem z Ziębic, mam mieć wycenę jutro. PS. pamiętaj, że cena 43zł/mb jest to cena za samą robociznę, bez materiału. Materiał drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.08.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A tak z innej beczki, co sądzicie o sprzęcie ARISTON i SIEMENS?Macie jakies doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 [Zdaniem montażystów ościeżnice Porta prestige wymagają bardziej równych w grubościach ścian, porta system zniosą większe nierówności (tak jest u nas gdzie do góry ściana ma np 15 cm, a na dole 15,7 ) własnie ----zamawiając ościeżnice prestiż ---zwrócie uwagę co Pan od pomiarów pisze na kartce --------------mi z rozpędu wpisał --" widełki " z porty system ----i musiał potem robić ponowny pomiar , bo zamówienia w Budusie nie mogli przyjąć MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A co sądzicie na temat tej wyceny ogrodzenia 3 boki wys 1,70 z podmurowka z robocizna 8.000 wydaje mi sie ze to trochę dużo No mi się wydaje troche dużo, ale może juz sa takie ceny. My płaciliśmy 20zł za mb za samą robotę, bez podmurówki. To u nas wychodzi 43 zł za mb Masz równy teren ? U mnie niestety nie --------------------a ponieważ nie planowaliśmy już dosypywania ziemi --musieli zamontować więcej podpórek słupków /nie wiem jak to się fachowo nazywa --zastrzał ? / , aby krawęzniki nie wystawały na pół metra -------------------------- Dlatego wyszło nam też drożej niż planowaliśmy --------ale nie mogliśmy zaakceptować pierwszej wersji -----------------wystające z ziemi całe krawężniki ------oparte na masie betonu , fu MTW1 dajcie namiary na ekipy montujace siatkę ogrodzeniową w takiej cenie pozdrawiam Mi mtw1 dała namiary, podaje tel. 0508 775 221 e-mail [email protected] ale wg mnie wycena którą mi przygotowali - dosyć wysoka. Próbuję z tym gościem z Ziębic, mam mieć wycenę jutro. PS. pamiętaj, że cena 43zł/mb jest to cena za samą robociznę, bez materiału. Materiał drugie tyle COŚ NIE TAK z tą wyceną -----albo działkę masz ogromną ---- ja za całość / robota +materiał / zapłaciłam w czerwcu ok 7000 mtw1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.08.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 z podmurówką 110mb ogrodzenie koszt ponad 8000 Wklejam wycenę: Oferta - wstępna Towar Ilość mb Ilość szt/mb/m2 Cena za 1 szt Cena łącznie nettoSiatka wys. 170 cm 110 mb 187 6,70 1 252,90 zł Słup stalowy malowany wys 2,2 44 24,85 1 093,40 złPodpora stalowa powlekana 8 23,60 188,80 złwys 2,0 mm, fi 42 Opaski 20 3,80 76,00 złBlaszki pomocnicze 40 3,80 152,00 złNapinacze 20 6,00 120,00 złDrut naciągowy 330 0,60 198,00 złDrut wiązałkowy 2 10,60 21,20 złŚruba z uchem 30 2,80 84,00 złPręty 10 12,00 120,00 zł Furtka - wyp. Siatka 0,00 zł Cena netto: 3 306,30 zł Cena brutto : 4 033,69 zł Robocizna: wypoziomowanie, wkopanie słupka, naciągnięcie siatki, dostawa i montaż montaż krawężnika Montaż ogrodzenia 110 43,00 4 730,00 złMontaż furtki 0,00 zł Cena netto: 4 730,00 zł Cena brutto : RAZEM: 8 763,69 zł Uwagi: Termin rozpoczęcia prac: początek września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 A tak z innej beczki, co sądzicie o sprzęcie ARISTON i SIEMENS? Macie jakies doświadczenia? Ja mam dobre zdanie o SIEMENS I BOSCH -------------i takie sprzęty zamierzam mieć .............poza okapem --------------bo tu ceny były trochę przegięte--a żadnych rewelacji w nich nie ma OKAP 90 kominowy ---zamówiliśmy ARISTONA / bo akurat cena i kształt nam odpowiadała / /pracowałam dawno temu w serwise .......nagorzej wypadałało ARDO ----nie tylko w awaryjności , ale również w podejściu do rozpatrywania reklamacji przez serwis centralny . Więc tą markę omijam z daleka ---chociaż linia okapów całkiem wizualnie fajna . SIEMENS i BOSCH zawsze było profesjonalne podejście do Klienta i sposobu załatwienia reklamacji -----------tak było 10 lat temu -----mam nadzieję , że nic się teraz nie zmieniło ..../ choć Bosch z fabryki z Łodzi to już nie ten BOSCH , ale i cena dużo niższa niż kiedyś ./ Serwis fabryczny jest we Wrocławiu ---to też dobrze !!!!!/ Kiedyś Siemens był robiony tylko w Niemczech -----------i słynął z lepszej jakości / cenowo też jest droższy od Boscha / nie wiem jak jest teraz ----proponuje zadzwonić do serwisu ---------------serwis ma większą wiedzę niż handlowiec , które modele są bardziej awaryjne ........ / proponuje rozmowe z kierownikiem tego serwisu ----------------ja się dużo dowiedziałam o modelach , które sobie upatrzyłam MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 23.08.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Scur tu fragment wizualizacji z projektu mojego ogrodu (zdjęcia )- dzieła p. Marty: http://foto3.m.onet.pl/_m/545d130e456628d6cb7ee891405cb7db,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/b9b07a79d527d235eb280f2c61aac2e0,5,19,0.jpg Obrazki w projekcie są namalowane, nie są wydrukami z komputera. Do tego oczywiście mamy wszystko rozrysowane szczegółowo co do rozmieszczenia poszczególnych roślin, ich ilościowe zestawienie, przybliżony kosztorys. Naprawdę polecam, owocna współpraca. Więcej zdjęć ogrodu w dzienniku. czesc Jaki koszt takiego projektu ----? Może być na priv MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 23.08.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Bo właśnie cenowo taniej wychodzi ARISTON, bo cały komplet podliczyłam sobie siemensa to wyszło mi 18.000 masakra Ale powiem, wam , ze jak macie mozliwość to zerkacjie na niemiecki ebay znalazłam tam tam sobie ekspres siemensa nowy na gwarancji oczywiście opbowiazujacej w UE za 3000zł a w PL taki sam kosztuje 5000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 23.08.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Bo właśnie cenowo taniej wychodzi ARISTON, bo cały komplet podliczyłam sobie siemensa to wyszło mi 18.000 masakra Ale powiem, wam , ze jak macie mozliwość to zerkacjie na niemiecki ebay znalazłam tam tam sobie ekspres siemensa nowy na gwarancji oczywiście opbowiazujacej w UE za 3000zł a w PL taki sam kosztuje 5000zł jesli chodzi o ekspresy do zabudowy, to w tym roku jest jakiś szczególny wysyp nowosci wczesniej miały je miele, siemens i smeg - ceny wiadomo jakie a teraz widze ze, ariston, bosch, electrolux, aeg i wirlpool tez maja takie ekspresy w troszkę (niestety tylko troszkę) nizszych cenach sama też nastawiam się na siemensa, ale zobaczymy jak to bedzie - na razie cały sprzet tez oscyluje w granicach 18 000 - to chyba lekka przesada zamierzam szukać w sklepach intenetowych i walczyć o rabaty, mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 23.08.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 hej, poproszę o info- czy jest możliwy zakup drzwi Gerda z Wami?Jeśli tak, to poproszę o dodanie do listy. @ domi A o co chodzi z kotłem oc? Interesuje Cie gazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 23.08.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Kulko, mtw1 proszę podajcie mi namiary na ekipę do ogrodzenia, chcę najpóźniej na pocz. pażdziernika zrobić, teren mam z jednej strony wyżej niestety:podmurówka, siatka z tworzywa zielona, słupki, pewnie koło 140 m pzdrbzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 23.08.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 do wszystkich zainteresowanych oknami chcę jutro zamawiać, a przynajmniej umówić się na pomiar w Polokno, kto już się też zdecydował, proszę o kontakt pzdr bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts