Slawek 1719499182 01.10.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Hey Hadraade, scenariusz spotkania rozrasta się w tempie konkurencyjnym dla postępów microsoftu Czy ja się aby dobrze doczytałem, że zakupiłaś lub posiadasz coś starego w powiecie Środa Śląska? No... to jesteśmy krajanami, ja zamierzam się osiedlić w Gałowie (gm. Miękinia). Co do roli Jaśnie Pani, to nie wiem co na to powie moja Małżowinka , a dodatku pałac jaśniepaństwa von Roedernów oddalony od naszej chałupy o jakieś 200 m jest malowniczą, wypaloną ruiną - więc pomyśl o "strażackim" ałtficie Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.10.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Hej Sławku mamy starą chałupę w gminie Kąty Wr, powiat Wrocław, ale rejon energetyczny Środa Śląska. Rok się biliśmy z myślami i obliczeniami, czy budować od nowa, czy remontować, bo to nie zabytek żaden, jak w Twoim przypadku, tylko taka wiejska chałupa. Ale jak powiedział Fachowiec - z cegły gotyckiej. No i ma ten swój urok. I ogólnie nam wyszło z obliczeń obiektywnych i sentymentów subiektywnych, że jednak remontować (zamiar podług sił). Oczywiście nie śmiem Twojej Małżonce wchodzić w kompetencje, jeśli chodzi o Jaśnie Panią . Strażacki outfit powiadasz? To już prędzej Dziewczynka z zapałkami Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.10.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 A jeszcz chciałam dodać, że oprócz niejakiego sąsiedztwa łączą nas chyba trochę zainteresowania. O ile dobrze pamiętam jesteście oboje z Żoną historykami sztuki. A mój Małżonek jest ceramikiem i malarzem. Do tego zbiera i odnawia rozmaite stare przedmioty: kute lampy, stare żelazka, młynki do kawy, przedwojenne dzieła repuserskie, itp. Będzie jak znalazł do starej chałupy. Do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 01.10.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Gmina Kąty Wrocławskie ??!!?? Toż to panie dziejku po sąsiedzku. Przez miedzę nieprzymierzając Chętnie kiedyś obejrzymy dzieła Szanownego Małżonka, choć jak pewnie wiesz historycy sztuki groszem non olet Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 01.10.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Dzieła małżonka są na razie we Wrocku, ale jak już będziem "u siebie" to zapraszam. Artyści niestety też przeważnie groszem non olet, jak wiadomo. A na jakim jesteście etapie remontu? I kiedy planujecie zamieszkać? Bo my - jak już pisałam właśnie załatwiamy przyłącza, na wiosnę chcemy ruszyć z remontem dachu. Pozdrowienia dla Sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 01.10.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 Gratulacje Anton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 02.10.2003 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 ANTON, przyłączam się do chóralnych gratulacji , ja to na razie drzewo zasadziłem, z domem mi chyba nie wyjdzie, bo mam stary do remontu, o synu (tudzież córce) na razie Małżowinka nie chce słyszeć... Hadraadae, co do stanu remontu - to jest on dalece niezadowalający a jesteśmy zmuszeni wprowadzić się przynajmniej do kilku pomieszczeń pod koniec roku. Dach został przełożony 20 lat temu i jeszcze z 20 lat wytrzyma. Na razie założyłem izolację poziomą między piwnicą a parterem (w przyszłym roku zamierzam odkopać fundament, zaizolować i założyć drenaż), zawilgocone tynki wewnętrzne zostały częściowo skute i założone nowe oraz w dwóch pomieszczeniach częściowo wyremontowana podłoga deskowa (nowe legary, izolacja i przybite odwrotnie stare deski). Żona oczyściła i pomalowała na nowo wszystkie okna (stare, skrzynkowe). W listopadzie pojawi się instalacja co i wodna. Resztę musimy remontować już w trakcie mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 02.10.2003 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Sławku - chciałabym być na tym etapie, co Wy. Ja dzisiaj podpisałam w Energetyce umowę o budowę przyłącza, bo licznik zdjęto dawno temu i budujemy nowe, niestety napowietrzne. I odebrałam też dziś warunki techniczne do budowy przyłącza wodnego. Jak dobrze pójdzie, to się na jesieni jeszcze ogrodzimy. I to wszystko. Ale jestem dobrej myśli. Najbardziej się dotąd bałam tych wszystkich urzędów i urzędników. A tu się okazuje, że wszyscy są bardzo przyjaźnie nastawieni i pomocni. Nawet jeśli na coś trzeba czekać, to nie są to miesiące, ale góra 2-3 tygodnie.Niech żyją małe gminy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 02.10.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 jolanda,hadraadare,slawek-dzieki za zyczenia, przekaze tez zonce a jesli chodzi o remonty domow to wszystko okaze sie podczas prac rozbiorkowych, moj szwagier na poczatku byl bardzo optymistycznie nastawiony do swojego remontu, a teraz juz troche mniej, bo wyliczyl ze to co włozyl w remont swojego domu, powinno tez starczyc na nowy ale wam zycze mniejszych problemow, licza sie checi, tak trzymajcie i nie dajcie sie zadnym martwym rzecza pokonac, bo to my budujemy i to my mamy panowac nad nasza budowa a nie ona nad nami!!! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 02.10.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 a jesli chodzi o male gminy to prawda, ja zalatwiam w wiszni i naprawde jestem tam bardzo milo obslugiwany, na pierwszego maja pojde na pochod i bede krzyczał; NIECH ZYJĄ BIUROKRACI!!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.10.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 anton - gratulacje również ode mnie gmina Wisznia Mała górą !!! my też do tej pory - odpukać w niemalowane - bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 hej wrocławiacy - dolnoślązacy !!!! śpicie juz snem zimowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hadraadae 07.10.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 hej - ja zapadłam w lekką drzemkę W moim przypadku teraz kolej na ruch projektanta od przyłącza wodnego A jak tam u pozostałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.10.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Odnośnie szkółki w okolicach Wrocka - polecam Iwiny. To jakoś tak za Brochowem w tamtą stronę. Baardzo duży wybór, baardzo ładne rośliny i dobra, kompetentna obsługa. Przejechałam się natomiast niefajnie w Mirkowie - sprzedano mi świerki w pojemnikach, ok. 1,5 metrowe, które okazały się wcale nie być w tych pojemnikach (jak zapewniano) hodowane, bo uschły niebawem i dały się wyjąc lewą ręką z ziemi. Ktoś je po prostu wyciął duże z lasu, wsadził w pojemnik i .. znalazł frajera.Ale Iwiny - polecam! Dużo u nich kupiłam w zeszłym roku, wszystko pięknie rośnie i wybieram się tam znów. A jak sobie wstawić taki elegancki rysuneczek pod nickiem?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 u mnie może dziś skończy się malowanie i jesli tylko dostane wreszcie kredyt - zakładam ogrzewanie i si e przeprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 ciesze się że jeszcze nie wszyscy spią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.10.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Ivonsca - zdradzisz skąd wziąć obrazek ? Taki kwiatuszek jak Twój, albo inne smoki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.10.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 gagata - oczywiście sama też skorzystałam z adresów podawanych na forum, np. http://www.altavista.com/image/default lub http://www.muller-godschalk.com/emoticon.html lub http://home.wanadoo.nl/de.animaties/engels.htm albo zagadnij w kawiarni - tam ludzie sypią takimi adresami pozdrawiam PS. Na spotkaniu u mnie była mowa m.in. o Twoim tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 A kiedy było to spotkanie?? Szkoda, że przegapiłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 07.10.2003 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 hey, ponieważ rozważam zlecenie wykonania kuchni stolarzowi szukam informacji o sklepie we Wrocławiu, gdzie można nabyć dobre okucia i inne akcesoria kuchenne (prowadnice bluma, systemy cargo, zawiasy, itp.). Może ktoś z Was zna takie miejsce? Co do robót u mnie, to właśnie kładziona jest kanaliza i równane ściany w łazience pod glazurę. A propos, wiecie gdzie można "tanio" kupić stelaże podtynkowe geberita (na Avicenny zaśpiewano mi 1500 za komplet Duofix do miski klozetowej i bidetu) Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts