Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Daro K a okna PCV czy drewno? Bo jak drewno i wstawisz porzed mokrymi to możesz stracić gwarancję. Jak PCV to przed wstawienie przed pracami mokrymi nie jest problemem.

Drewno!! - więc co mam zrobić? Robimy ranking; kto za wstawieniem po pracach mokrych?...... <choc wylewki nie mogą mieć przeciągu - no i bądź tu mądry.

Daro K a okna PCV czy drewno? Bo jak drewno i wstawisz porzed mokrymi to możesz stracić gwarancję. Jak PCV to przed wstawienie przed pracami mokrymi nie jest problemem.

Drewno!! - więc co mam zrobić? Robimy ranking; kto za wstawieniem po pracach mokrych?...... <choc wylewki nie mogą mieć przeciągu - no i bądź tu mądry.

my tez mamy zamówione drewniane okna

i w końcu znaleźliśmy wykonawce tynków (gipsowych), który zrobi je przed zamontowaniem okien (potem przyjedzie "dorobić") otwory okienne

po tynkach poczekamy chociaż 2 tyg i wstawimy okna

wylewki już z zamontowanymi oknami, ale podobno te z mixokreta nie maja w sobie tyle wody

pozdr

witam wszystkich,

chciałbym tylko pochwalić szybkość dostawy firmy Folnet-dostawcy membrany DuPont,

zamówiłem w piątek po południu, w południu, dziś z rana byłe u mnie.

moge tylko polecić i podziękować za akcję, zakupu z rabatem na hasło:)czyli tzw spółdzielni:)

tylko właśnie kto to skoordynował?Suspenser?

pzdr

bzyk

Aktualizuję listę chętnych na drzwi (tudziez ościeżnice):

- SUSPENSER

- Xena z Xsary

- Zoorro 1

- Flowera

- Michasiek

- Angelika

- Bzyk

- agniecha1

- Betty&M

- Daro_K (?)

Może bysmy przyjęli termin zamówień na 36 tydzień roku, czyli początek września. Myślę, że do tego czasu każdy będzie mógł miec dokonane pomiary, wybrac sobie w Budusie konkretne modele drzwi, ościeznic, klamek. No i musimy poczekać co nasz kochana kulka i.w. ustali z Panem po jego powrocie z urlopu?

I wówczas zaczynamy zamawianie. Co Wy na to?

Angelika-ja muszę w tym tygodniu dokonac pomiarów i zamówić drzwi zewnętrzne, czy jest jakieś hasło, czy cóś na podstawie czego mogę dostać ofertę z rabatem?

pzdr

Bzyk

kochami poradźcie bo muszę zamawiać w ciągu 2 dni,

czy rabat 25% na okna dachowe Fakro to normalna propozycja czy rozbój w biały dzień?

bzyk

Na stan mojej wiedzy to bardzo dobra oferta jeśli kallulacja jest taka :

- cena netto z katalogu - 25% + koszt montaż + 7% VAT.

:D

Ja dostałam 18 i wydawało mi się ok .Ale to dane z początku lipca.

Kupowałam w sklepie internetowym Bemar, tutaj link http://www.bemar.krakow.pl/

Kiedy dostaliśmy wycenę i poszliśmy z tym do paru hurtownii, żeby wytargować rabat, najpierw mówili tak, tak, coś tam spróbujemy a potem jednak zadzwonili i powiedzieli, że nie są w stanie tak obniżyć ceny do poziomu Bemaru. Okna kupowaliśmy rok temu.

Daro-K

nie czytałeś mojego postu, czyli nie znam się na rzeczy. Pech. Ja mam zebrać grupę ociepleniową...

Grupo ociepleniowa

Proszę o podanie ile, czego, gdzie i na kiedy będziecie potrzebować. W przyszły poniedziałek chcę rozpocząć negocjacje i muszę wiedzieć, na ile nas cenić.

A co do grupy drzwiowej.

1. Mam dwóch znajomych chętnych na wspólne zakupy

2. Pan od rabatu cały dzień nie odbierał telefonu, więc jeżeli jutro go nie zlapie, to załatwimy to z jego kolegą, który zna sprawę (mówie o rabacie).

I dam Wam namiary na ekipę od montazu - umówicie sie na pomiary.

Nigdy w życiu nie polecam żadnych takich robonych przez rzemioszkę - żadnych takich okien czy drzwi, to muszą być produkty w seryjnej fabrycznej produkcji, przy zachowaniu rygorów jakości, norm, standardów, jakich stolarz nigdy nie dochowa bo po prostu nie ma takich możliwości. Jakość fabryczną może zapewnić tylko fabryka, uznana i najlepiej posiadająca jakiś certyfikat jakości (to jednak wymusza jakieś normy). Stolarz może co najwyżej zrobić szafkę albo schody a i to z fabrycznie wyprodukowanych "gotowców".

hmmmm.....BK......cóż, stolarz stolarzowi nierowny, ja mialam drzwi wejsciowe debowe robione przez cyt."rzemioszkę" i od 1998 nic sie z nimi nie dzialo i dalej nie dzieje.

....certyfikat jakosci ( :) chwilowo zajęłam sie jakis czas temu zawodowo normami jakosci i SZJ i uwierz mi każda firma może dostac certfikat byleby zapewnila powtarzalność procesu. znaczy to dokladnie tyle, że możesz certyfikowac np. produkcje krzywych gwozdzi, byleby procedura ich wytwarzania byla ciagle stala (dzis krzywy gwozdz a za miesiac dokladnie taki sam krzywy gwózdz).

a tak poza tym to szafke i schody zrobi mi stolarz i to niekoniecznie z "gotowców", mam własną wizję....

BK ubawiłam się od rana jak przeczytałam Twój post o oczyszczalniach za 3 tyś :lol: :lol: :lol: Najlepiej wydawać opinię o tym czego się nie użytkowało a jedynie słyszało, że ktoś co ma :D

Nie potwierdzam Twoich słów. Mam oczyszczalnię za 3,5 tyś. Sprawuje się rewelacyjnie! Ma zbiornik gnilny dwukomorowy i dreny 2 x 15 metrów. Podobne rozwiązania mają sąsiedzi. Wszystkim oczyszczalnie działają bez zarzutu nawet tym, którzy korzystają z nich już kilka lat. Trzeba przestrzegać ściśle zaleceń producenta i nie oszukiwać się, że będzie dobrze działać przy wysokich wodach gruntowy. U nas jest woda dopiero na głębokości 2,6 metra. Korzyści z posiadania oczyszczalnie są oczywiste więc nie będę ich przytaczać.

SUSPERSEN w terminie 1-15 jedziemy na wakacje. Może uda się w tym tygodniu dokonać pomiaru?

Sąsiad ma rozsączenie bez "górki" przy wodach gruntowych ok 30-40 cm (w czasie roztopów to wody są hmm prawie na powierzchni - stoi woda). Widzę że w zimie co chwilę coś przy oczyszczalni robi, poprawia.

Drugi ma droższą i jest bezobsługowa. Ale kosztowała sporo.

Też się zastanawialiśmy nad oczyszczalnią ale kanaliza była w dość szybkiej perspektywie.

Nie neguję korzyści z oczyszczalni, ale nie wierzę w szybki rozkład detergentów i tej całej chemii jaką używamy na co dzień.