Angelika 27.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 To co? Czyżby grupa drzwiowa się rozpadała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Daro K a okna PCV czy drewno? Bo jak drewno i wstawisz porzed mokrymi to możesz stracić gwarancję. Jak PCV to przed wstawienie przed pracami mokrymi nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.08.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Daro K a okna PCV czy drewno? Bo jak drewno i wstawisz porzed mokrymi to możesz stracić gwarancję. Jak PCV to przed wstawienie przed pracami mokrymi nie jest problemem. Drewno!! - więc co mam zrobić? Robimy ranking; kto za wstawieniem po pracach mokrych?...... <choc wylewki nie mogą mieć przeciągu - no i bądź tu mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.08.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ja drewniane wstawie jakieś 2 tygodnie po tynkach, , ale chcę dosuszyć tynki agregatem. Zależy też czym tynkujesz - gipsem czy cm-w. Otwory dobrze zabezpieczyłam płytami, podczas tynowania dodatkowo okleję folia. Tynki nie lubią przeciagów, ja zresztą tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 27.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Ktoś pytał o sklep internetowy z agd. Polecam http://www.centrum2000.pl , brałam u nich lodówkę gorenje 600 zł taniej niż w "tradycyjnym sklepie. siedzibę mają na kozanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 27.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Szukam kogoś do studni - wiercenia w poniedziałek jestem umówiona z różdżkarzem. Dowiedziałąm się jeszcze co do drzwi, ponoc dobre są z firmy Halupczok i przystepne ceny - koleżanka ma okna i drzwi i jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 27.08.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Daro K a okna PCV czy drewno? Bo jak drewno i wstawisz porzed mokrymi to możesz stracić gwarancję. Jak PCV to przed wstawienie przed pracami mokrymi nie jest problemem. Drewno!! - więc co mam zrobić? Robimy ranking; kto za wstawieniem po pracach mokrych?...... <choc wylewki nie mogą mieć przeciągu - no i bądź tu mądry. my tez mamy zamówione drewniane okna i w końcu znaleźliśmy wykonawce tynków (gipsowych), który zrobi je przed zamontowaniem okien (potem przyjedzie "dorobić") otwory okienne po tynkach poczekamy chociaż 2 tyg i wstawimy okna wylewki już z zamontowanymi oknami, ale podobno te z mixokreta nie maja w sobie tyle wody pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.08.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Daro K jak mozesz to wstaw okna po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 27.08.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Dowiedziałąm się jeszcze co do drzwi, ponoc dobre są z firmy Halupczok i przystepne ceny - koleżanka ma okna i drzwi i jest bardzo zadowolona. Taaa, drzwi moze i niezłe ale obsługa - fuuj. Jeśli ktos chce drewniane - polecam http://www.sitak.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 27.08.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 witam wszystkich, chciałbym tylko pochwalić szybkość dostawy firmy Folnet-dostawcy membrany DuPont,zamówiłem w piątek po południu, w południu, dziś z rana byłe u mnie.moge tylko polecić i podziękować za akcję, zakupu z rabatem na hasło:)czyli tzw spółdzielni:)tylko właśnie kto to skoordynował?Suspenser? pzdrbzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 27.08.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Aktualizuję listę chętnych na drzwi (tudziez ościeżnice): - SUSPENSER - Xena z Xsary - Zoorro 1 - Flowera - Michasiek - Angelika - Bzyk - agniecha1 - Betty&M - Daro_K (?) Może bysmy przyjęli termin zamówień na 36 tydzień roku, czyli początek września. Myślę, że do tego czasu każdy będzie mógł miec dokonane pomiary, wybrac sobie w Budusie konkretne modele drzwi, ościeznic, klamek. No i musimy poczekać co nasz kochana kulka i.w. ustali z Panem po jego powrocie z urlopu? I wówczas zaczynamy zamawianie. Co Wy na to? Angelika-ja muszę w tym tygodniu dokonac pomiarów i zamówić drzwi zewnętrzne, czy jest jakieś hasło, czy cóś na podstawie czego mogę dostać ofertę z rabatem? pzdr Bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.08.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Przyłączam się do opinii Bzyka,. U mnie też na czas, na miejsce, na pewno. Ukłony dla Suspensera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 27.08.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 kochami poradźcie bo muszę zamawiać w ciągu 2 dni, czy rabat 25% na okna dachowe Fakro to normalna propozycja czy rozbój w biały dzień? bzyk Na stan mojej wiedzy to bardzo dobra oferta jeśli kallulacja jest taka : - cena netto z katalogu - 25% + koszt montaż + 7% VAT. Ja dostałam 18 i wydawało mi się ok .Ale to dane z początku lipca. Kupowałam w sklepie internetowym Bemar, tutaj link http://www.bemar.krakow.pl/ Kiedy dostaliśmy wycenę i poszliśmy z tym do paru hurtownii, żeby wytargować rabat, najpierw mówili tak, tak, coś tam spróbujemy a potem jednak zadzwonili i powiedzieli, że nie są w stanie tak obniżyć ceny do poziomu Bemaru. Okna kupowaliśmy rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 27.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Daro-K nie czytałeś mojego postu, czyli nie znam się na rzeczy. Pech. Ja mam zebrać grupę ociepleniową... Grupo ociepleniowa Proszę o podanie ile, czego, gdzie i na kiedy będziecie potrzebować. W przyszły poniedziałek chcę rozpocząć negocjacje i muszę wiedzieć, na ile nas cenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 o kurcze na początek wrzesnia to mnie nie będzie - wracam 11....... poczekajcie na mnie plis z tymi drzwiami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 27.08.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 kulka: Czy opierzenia przy lukarnach i balkonach gdzie dachówka wchodzi w ocieplenie robilła ci ekipa od dociepleń? bo moi ocipleniowcy kręcą nosem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 27.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 kulka: Czy opierzenia przy lukarnach i balkonach gdzie dachówka wchodzi w ocieplenie robilła ci ekipa od dociepleń? bo moi ocipleniowcy kręcą nosem... Nie, to robil dachowiec. Wróćił po ociepleniu i dokończył te opierzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 27.08.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 A co do grupy drzwiowej. 1. Mam dwóch znajomych chętnych na wspólne zakupy2. Pan od rabatu cały dzień nie odbierał telefonu, więc jeżeli jutro go nie zlapie, to załatwimy to z jego kolegą, który zna sprawę (mówie o rabacie). I dam Wam namiary na ekipę od montazu - umówicie sie na pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.08.2007 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Nigdy w życiu nie polecam żadnych takich robonych przez rzemioszkę - żadnych takich okien czy drzwi, to muszą być produkty w seryjnej fabrycznej produkcji, przy zachowaniu rygorów jakości, norm, standardów, jakich stolarz nigdy nie dochowa bo po prostu nie ma takich możliwości. Jakość fabryczną może zapewnić tylko fabryka, uznana i najlepiej posiadająca jakiś certyfikat jakości (to jednak wymusza jakieś normy). Stolarz może co najwyżej zrobić szafkę albo schody a i to z fabrycznie wyprodukowanych "gotowców". hmmmm.....BK......cóż, stolarz stolarzowi nierowny, ja mialam drzwi wejsciowe debowe robione przez cyt."rzemioszkę" i od 1998 nic sie z nimi nie dzialo i dalej nie dzieje. ....certyfikat jakosci ( chwilowo zajęłam sie jakis czas temu zawodowo normami jakosci i SZJ i uwierz mi każda firma może dostac certfikat byleby zapewnila powtarzalność procesu. znaczy to dokladnie tyle, że możesz certyfikowac np. produkcje krzywych gwozdzi, byleby procedura ich wytwarzania byla ciagle stala (dzis krzywy gwozdz a za miesiac dokladnie taki sam krzywy gwózdz). a tak poza tym to szafke i schody zrobi mi stolarz i to niekoniecznie z "gotowców", mam własną wizję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 28.08.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 BK ubawiłam się od rana jak przeczytałam Twój post o oczyszczalniach za 3 tyś Najlepiej wydawać opinię o tym czego się nie użytkowało a jedynie słyszało, że ktoś co ma Nie potwierdzam Twoich słów. Mam oczyszczalnię za 3,5 tyś. Sprawuje się rewelacyjnie! Ma zbiornik gnilny dwukomorowy i dreny 2 x 15 metrów. Podobne rozwiązania mają sąsiedzi. Wszystkim oczyszczalnie działają bez zarzutu nawet tym, którzy korzystają z nich już kilka lat. Trzeba przestrzegać ściśle zaleceń producenta i nie oszukiwać się, że będzie dobrze działać przy wysokich wodach gruntowy. U nas jest woda dopiero na głębokości 2,6 metra. Korzyści z posiadania oczyszczalnie są oczywiste więc nie będę ich przytaczać. SUSPERSEN w terminie 1-15 jedziemy na wakacje. Może uda się w tym tygodniu dokonać pomiaru? Sąsiad ma rozsączenie bez "górki" przy wodach gruntowych ok 30-40 cm (w czasie roztopów to wody są hmm prawie na powierzchni - stoi woda). Widzę że w zimie co chwilę coś przy oczyszczalni robi, poprawia. Drugi ma droższą i jest bezobsługowa. Ale kosztowała sporo. Też się zastanawialiśmy nad oczyszczalnią ale kanaliza była w dość szybkiej perspektywie. Nie neguję korzyści z oczyszczalni, ale nie wierzę w szybki rozkład detergentów i tej całej chemii jaką używamy na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts