parkte 29.08.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 SUPENSER Też muszę prównać drzwi na żywo, i ocenić swoje fundusze XENA Oglądałam drzwi Hormanna i bardzoooo mi sie podobaja wszystkie i na pewno bym sobie coś wybrala ale jak zobaczyłam cenę.... start od 9.000zł netto a takie juz fajne 12.000zł netto - masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 XENA Oglądałam drzwi Hormanna i bardzoooo mi sie podobaja wszystkie i na pewno bym sobie coś wybrala ale jak zobaczyłam cenę.... start od 9.000zł netto a takie juz fajne 12.000zł netto - masakra tak, tak - ceny mają kosmiczne (chociaż same bramy garażowe w cenach porównywalnych do Wiśniowskiego lub Normstala) ale np za boczne drzwi do garażu (pasujące do bramy) chcą 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 29.08.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Daro_K Jak już negocjujesz, to negocjuj dla całej grupy. Będzie nas z 6 domów. AS24 i Anjamen Podajcie proszę chociaż przybliżone metraże do ocieplenia, sprawę producenta można obmyśleć później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 yyy to juz nie chce hormana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.08.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 yyy to juz nie chce hormana Na stronie homanna jest katalog wraz z cennikiem - polecam, żeby oko nacieszyc, albo i nie... zeby sie nie zdołowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Juz sie nie moge doczekac. A z drugiej strony-chyba bedzie mi brakowac budowania... Myślę, że większość osób Ci zazdrości tego przeprowadzania do SWOJEGO DOMKU, ale należy Ci się to jak mało komu Tempo rewelacyjne! Organizacja i logistyka na 6-stkę! No cóż tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Jak się tak na nią wszyscy rzucimy z całowaniem - to kulka może nie ocaleć To możemy ustalić grafik i jedno cmoknięcie dziennie powinno Jej nie "uszkodzić" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 My mamy bramę garazową Hormanna i jestem zadowolona (jeszcze niezbyt wiele jej używamy przy budowaniu ). Natomiast chcę Wam odradzić kupowanie w firmie Irga, ponieważ po kilku m-cach dalej ciężko się nimi dogadać - mamy jescze nie wymieniony uszkodzony w transporcie panel (na szczęście pieniędzy też jeszcze nie wzięli). Dziwna sprawa, trudno wyczuć o co im chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Aha i jeszcze jedno: porównywaliśmy z bliska panele Wiśniowskiego i Hormanna i zdecydowanie wygrywa Hormann. Chodzi mi tu również o względy estetyczne, np. rysunek słojów drewna i ogólne wrażenie dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 29.08.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Juz sie nie moge doczekac. A z drugiej strony-chyba bedzie mi brakowac budowania... Myślę, że większość osób Ci zazdrości tego przeprowadzania do SWOJEGO DOMKU, ale należy Ci się to jak mało komu Tempo rewelacyjne! Organizacja i logistyka na 6-stkę! No cóż tylko pogratulować Ja Ci tak zazdroszczę, że chyba wprowadzę się razem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.08.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Aha i jeszcze jedno: porównywaliśmy z bliska panele Wiśniowskiego i Hormanna i zdecydowanie wygrywa Hormann. Chodzi mi tu również o względy estetyczne, np. rysunek słojów drewna i ogólne wrażenie dla oka no tak ale Hormann ma tylko złoty dąb i mahoń a u wisniowskiego jest jeszcze ciemny orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Co do grupy drzwiowej to proponuję zamawianie po 10.09 – zanim zdążymy to już wszyscy wrócą Michasiek – ja też wybrałem Cal-a Parkte – też myślałem o tych drzwiach, ale porównałem je na żywo z Cal-em i ... będzie Cal. Kulka – jesteś super To ja byłem prowodyrem grupy drzwiowej, więc czekam na namiary SUSPENSER wobec tego wysyłam Ci moje zamówienie na priv! Zachęcam resztę - przynajmniej będziemy mieli ogólne rozeznanie, co do wartości całego zamówienia, a zamawiać możecie później (we wrześniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 29.08.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 no tak ale Hormann ma tylko złoty dąb i mahoń a u wisniowskiego jest jeszcze ciemny orzech A to prawda! My bylismy zainteresowani jaśniejszymi kolorami - złoty dąb i podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 RATUNKU! Dostałam wycenę ogrodzenia 30mb biezących wzor taki jak kiedys wklejalam brama przesuwna w ocynku bez koloru wraz z monetażem, fundamentem itp 37.000zł brutto - szok!!!! dosłownie jestem w szoku, jakie wy robiliscie/robicie fronty ogrodzen i za jaką kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 RATUNKU! Dostałam wycenę ogrodzenia 30mb biezących wzor taki jak kiedys wklejalam brama przesuwna w ocynku bez koloru wraz z monetażem, fundamentem itp 37.000zł brutto - szok!!!! dosłownie jestem w szoku, jakie wy robiliscie/robicie fronty ogrodzen i za jaką kase? to cena normalna powiedziałabym. 36 mb u nas wyszło na razie 6600 ale tylko dlatego tak tanio że było przed jakąś podwyżką - w tej cenie słupki i przęsła na których kiedyś zamontujemy sztachetki drewniane, plus wykonanie, a krawężniki na fundamencik plus cement to dodatkowy koszt - ale już nieduży, chyba kilkaset PLN. Płot trzeba liczyć ok 2000 (nie wiem dokładnie, może więcej), no i w tej cenie fundament pod bramę i brama przesuwna ok 5 m (trochę więcej). Do tego dojdzie mechanizm z montażem (żeby była gwarancja) plus piloty - 2500. Wyjdzie ponad 10 tys, myślę że ok 12. Za bardzo skromne ogrodzenie z przodu. Jeśli są murowane słupki, klinkier, fundament metalowe wypełnienie - to jest to naprawdę drogie. Oczywiście napęd do bramy może być znacznie droższy. Więc ta cena 37 tys jest jak najbardziej w normie. Może warto poszukać jakichś tańszych odpowiedników jeśli w wycenie były jakieś markowe przęsła czy inne drogie materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 29.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Pani Koala Spis poszedl na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 RATUNKU! Dostałam wycenę ogrodzenia 30mb biezących wzor taki jak kiedys wklejalam brama przesuwna w ocynku bez koloru wraz z monetażem, fundamentem itp 37.000zł brutto - szok!!!! dosłownie jestem w szoku, jakie wy robiliscie/robicie fronty ogrodzen i za jaką kase? to cena normalna powiedziałabym. 36 mb u nas wyszło na razie 6600 ale tylko dlatego tak tanio że było przed jakąś podwyżką - w tej cenie słupki i przęsła na których kiedyś zamontujemy sztachetki drewniane, plus wykonanie, a krawężniki na fundamencik plus cement to dodatkowy koszt - ale już nieduży, chyba kilkaset PLN. Płot trzeba liczyć ok 2000 (nie wiem dokładnie, może więcej), no i w tej cenie fundament pod bramę i brama przesuwna ok 5 m (trochę więcej). Do tego dojdzie mechanizm z montażem (żeby była gwarancja) plus piloty - 2500. Wyjdzie ponad 10 tys, myślę że ok 12. Za bardzo skromne ogrodzenie z przodu. Jeśli są murowane słupki, klinkier, fundament metalowe wypełnienie - to jest to naprawdę drogie. Oczywiście napęd do bramy może być znacznie droższy. Więc ta cena 37 tys jest jak najbardziej w normie. Może warto poszukać jakichś tańszych odpowiedników jeśli w wycenie były jakieś markowe przęsła czy inne drogie materiały. Nie ma słupków murowanych, klinkier itp samo zelastwo + naped Osobiscie mysle ze to cena bardzo wygorowana, czekam na wyceny od innych osób, bede analizowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 29.08.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No właśnie okna drewniane - przed czy po tynkach no i jeszcze zima przed nami a podobno należało by przy oknach drewnianych dom dogrzewać (choć trochę). Jak myślicie czy ten problem dotyczy też okien dachowych ?? Zdecydowanie drewniane okna po tynkach. Pod warunkiem, że znajdzie się ekipę która na to pójdzie. Kładzenie tynków w przeciagach nie wróży ich dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.08.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No właśnie okna drewniane - przed czy po tynkach no i jeszcze zima przed nami a podobno należało by przy oknach drewnianych dom dogrzewać (choć trochę). Jak myślicie czy ten problem dotyczy też okien dachowych ?? Zdecydowanie drewniane okna po tynkach. Pod warunkiem, że znajdzie się ekipę która na to pójdzie. Kładzenie tynków w przeciagach nie wróży ich dobrej jakości. jeśli porzadnie zakleimy otwory okienne folią to chyba nie bedzie takich strasznych przeciagów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.08.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ocieplenie - oto pierwsze słowo: - siatka VWS 145g - 1,35 zł/m2 - dyble do styropianu "200" - 0,24 zł/szt - dyble do styropianu "180" - 0,19 zł/szt - profil cokołowy "12" - 12,15 - 2,5 zł/mb - profil cokołowy "10" - 10,88 - 2,5 zł/mb - klej do styropianu 25 kg - 15,35 zł/ - klej do siatki 25 kg - 20,10 zł/ - welna "200" - 31,68 zł/m2 - styropian fasadowy - 180,50 zł/m3 - narożnik ochronny z siatką 2,5 mb - 3,50 zł/szt Kobieta nie zna jeszcze ilości, więc dajcie znać czy wstępnie jest sęs dalej z nią rozmawiać. Potem coś ponegocjuję jako ja, a na końcu powiem, że zmówiennie będzie dotyczyć 6 domów, wiec niejako dodatkowy rabat za ilość mile widziany - to tyle co do strategii. Ale sami sprawdźcie co mi wyżej podesłała Drzwi - byłem w Bodusie. Jest tam 3 chyba kolesi obsługujących drzwi. Jarek, który chyba obsłużył naszą pierwszą turę - jest na urlopie do poniedziałku. Jest jeszcze Robert - raczej miły oraz starszy gość z wąsem, który nie dał mi namiaru na siebie. Może ich rozegrać? Oni rywalizują miezy sobą, to szansa dla nas. Wybierzmy z pośród nas trzech ludzi i niech każdy z innym rozmawia zobaczymy co się wydarzy. Chyba, że twierdzicie, że to co osiągnęliśmy to już wszystko - to się poddaję Jeśli chodzi o drzwi wew to ja wybrałem Polskone Intersolid okleinowane - http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/88/ Bramy - próbowałem w Budusie i w Bingo (kontakt miałem od miłej osoby z tego forum). Wygląda na to, że zostanę przy Bingo - brama wydaje się jakaś solidniejsza i kolor bardziej dopasowany do mojego mahoniu afrykańskiego. A i cena konkurencyjna w stosunku do Budusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts