Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

MTW1 - Małgosiu, gdzie ty kupowałaś bramę garażową? W Długołęce jest producent bram segmentowych, ich sprzedaje Karfil (między innymi). Cenowo wychodzi niedrogo - 250/210 kosztuje 2400brutto z montazem, bez napędu. Ale mają tylko ciemny brąz. Ja moze i chciałabym ciemny brąz, ale obok beda drzwi wejsiowe do kotłowni i nie mogę znaleźć odpowiednego koloru. A nie chcę kupowac ekstra drzwi, bo to pomieszczenie gospodarcze - jednak kolorystyka jakaś musi być zachowana.

Może ktos podpowie - gdzie kupić bramy i drzwi do pomieszczenia gospodarczego w podobnych kolorach?

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Daro_K - trudno cos powiedzieć, mało danych. Np. styropian fasadowy - jakie parametry np. gęstosć, lambda, styro kosztuję od 140 do 260zł/m3 Czy to ceny netto czy brutto?

Dabell, Kulko właśnie nie chce łamać głowy nad styropianem na posadzki. Napiszcie jaki kupowałyście. Na pewno dobry będzie. :lol:

Natalia

Michasiek - bardzo dobry pomysł z tą wyceną na priv :D

Proszę resztę grupy o samą wycenę - najlepiej jak to pisała Kulka - do zsumowanej ceny wszystkich drzwi, klamek, ościeżnic itp. doliczyć 7% Vat i odjąć 24%.

Daro - może spytaj o wycenę jeszcze tu:

http://www.mega1000.pl/styropian/

Styro jest tam od 159 zł brutto (ogłaszają się też w Allegro i proponują styro po 139, ale nie wiem czy brutto:

http://www.allegro.pl/item230838722_styropian_eps70.html

), więc może reszta też w dobrej cenie ?

Ocieplenie - oto pierwsze słowo:

...

Daro, robisz konkurencję pani Koali? :-) A po ile mają styropian Hydromax Styropolu i w jakich rozmiarach?

Nie, nie - jaka konkurencję?? Czym więcej punktów sprawdzimy tym sokojniej będziemy spać, że nasz wybór był właściwy.

Co do pytań szczegółowych; jak już sie okaże że mamy u moich dobre ceny i rabat, wtedy dam namiary wszystkim i sami sprawdzicie.

To hurtownia oddalona od Wrocławia około 70km, więc licze na dobre ceny. Jednyne co jest problemem, to nie realizuję małych zamówień, bo nie opłaca się tego wozić do Wrocławia. Ale u nas tego będzie całe tiry;) więc problem nijako znika.

Koala jako koordynator; możesz opisać co wybieramy najczęsciej na poszczególne docieplenia?

Co na ściany fundamentowe (8cm styropian), co na ściany zew (12-15cm), co na podłogi (2x5cm), co na poddasze (20cm+5cm,może 10cm>)?

Może się dopasujemy wszyscy.

W nawiasie moje wybory, bez konkretnego rodzaju, bo tego nie ustaliłem jeszcze.

Witam wszystkich,

Co do okien Fakro, dostałem 25% rabatu, ale VAT jest 22%,

bo mi montuje je ekipa która jest w cenie dachu, ja robie tylko zakupy,

Chciałbym się wypisać z grupy drzwi, byłem w Budusie i stanowczo odradzili mi kupować drzwi zew. przed tynkami(: muszę czekac do wiosny i kupic byle jakie drzwi zew. wejsciowe-w jakiejs Castoramie....

Widze, że tez tworzy się grupa ociepleniowa-u Pani Koali-chcę dołaczyć.

czy ktoś coś słyszał o styropianie fasadowym, dyfuzyjnym firmy Baumit?

Dostałem cenę brutto 230 zł-podobno specjalny styro do ścian oddychajacych,

np z Porothermu...

Co do bram garazowych, najlepszą oferte na Hormanna dostałem własnie w Irdze...ale słysze jakies niepochlebne opinie...ktos jeszcze ma niemile wspomnienia współpracy z firmą Irga?

pzdr

Bzyk

Witam wszystkich,

Bzyk

Bzyk ja w kwietniu sprawdzalam ceny okien polaciowych i najlepsza cenę dostalam na veluxy (33% rabatu) kupowalam w Millenium Projekt na placu Piłsudskiego.

Ceny podałam w komentarzach do dziennika Daro_K

pozdrawiam

ania

MTW1 - Małgosiu, gdzie ty kupowałaś bramę garażową? W Długołęce jest producent bram segmentowych, ich sprzedaje Karfil (między innymi). Cenowo wychodzi niedrogo - 250/210 kosztuje 2400brutto z montazem, bez napędu. Ale mają tylko ciemny brąz. Ja moze i chciałabym ciemny brąz, ale obok beda drzwi wejsiowe do kotłowni i nie mogę znaleźć odpowiednego koloru. A nie chcę kupowac ekstra drzwi, bo to pomieszczenie gospodarcze - jednak kolorystyka jakaś musi być zachowana.

Może ktos podpowie - gdzie kupić bramy i drzwi do pomieszczenia gospodarczego w podobnych kolorach?

Natalia !

Wybrałam BINGO /brama NORMSTAHL / = mimo, że pod nosem miałam firmę , która też jest przedstawicielem NORMSTAHLM,

Do Bingo ==przekonał mnie ich profesjonalizm ==== wstępna wycena błyskawiczni, handlowiec / osobiście polecam rozmowę z p.Sebastianem / pośwęcił nam sporo czasu na przedstawienie i opis wszystkich bram -==mimo ,że było już po godzinach pracy .

Dali lepszą cenę i nie kasowali mnie za transport / a firma, która miała do mnie niecaly kilometr chciala !!!! /

Montaż też profesjonalny ------------/ dlatego u nich też zamówiliśmy bramę i cały szkielet pod sztachety ...

aaaaaaaa z kolorem nie było problemu ======bo ja mam wszystko w zlotym dębie / okna, drzwi , bramę garażowa i drzwi do pomieszczenia gospod.

Drzwi do pom gospm kupiłam razem z wejściowymi w sklepie fabrycznym CAL / na KARMELKOWEJ /====ale nie są to CALA :) sprzedają tam rózne

pozdr

mtw1 GOSKA

Witam wszystkich,

Bzyk

Bzyk ja w kwietniu sprawdzalam ceny okien polaciowych i najlepsza cenę dostalam na veluxy (33% rabatu) kupowalam w Millenium Projekt na placu Piłsudskiego.

Ceny podałam w komentarzach do dziennika Daro_K

pozdrawiam

ania

to rabat rewelacyjny...

ja Veluxa maiłem proponowanego z rabatem 20% max

bzyk

A więc:

1. Na Veluxy w zeszłum roku mielismy bardzo dobry rabat: ok 38%

2. Co do drzwi i całusów:)) Może być piwko:) Ale dopiero jak się sprawa sfinalizuje:))))

3. Dzisiaj kładą parkiet na dole i panele na gorze. A my liczymy ile i na co nam zabraknie:)

4. Drewno kominkowe niestety juz tylko nam zostało droższe i mniej suche, ale trudno - nie mozna miec wszystkiego. Bedzie suche na przyszły rok, a dokupi sie u lesnika w czerwcu:)

5. Co do Budusa - rozmawiałam z kilkoma Panami wcześniej. 24 to był max, ale moze Daro_K uda się wytrząchac jeszcze jakies 1, 2 oczka.

Supenser - wysyłam na priv telefony.

6. MichAsiek - mozaika się pytała o Ciebie :wink: Może ją wrzucę do auta i będe mieć przy sobie. Moze gdzies na mieście latwiej sie będzie styknąć? Tylko, że nie zobaczysz jej wtedy na ścianie..

7. Idę spać - padam na tzw. ryj..