secam 03.09.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zdecydowanie. W Porębie szambo chyba 8 m3 kosztuje nieco ponad 2 tys. A 10 m3 ok 2500. Pozdrawiam scur - jak minął pierwszy dzien w szkole? Jakie wrażenia? A masz jakiś adres lub telefon do tej firmy w Porębie ?? PS> Scur jest chyba na urlopie 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.09.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 A w kwestii hitu dnia Jeśli ktoś szuka tanich okien dachowych to na Buforowej (była Chemia) w AB Bechcicki są okna dachowe drewniane RoofLine w promocji po 480 zł (normalnie 690) i wyłazy dachowe po chyba 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 03.09.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 szamba z poręby: http://www.probud.pl, tam są wszystkie namiary , ja od nich brałam 10 m3 i kosztowało z montażem 2806 zł + dowóz 800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 03.09.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Jak to mówią ? jak nie urok, to ..... Elewację zaczynają mi robić już od 5 - 6 tygodni, ale w przyszłym tygodniu to już na pewno a dziś miś z gruszką z betonem rozwalił mi pół tarasu acha, kuchni też nie będzie przed przeprowadzką, dopiero zaczynam drugi casting , zwycięzca pierwszego wymiękł może i ja się dopiszę, jeśli w najbliższym czasie ktoś będzie zamawiał szambo betonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.09.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 halszka.ka Trzymaj się kobito! Ja chętnie już mieszkałabym w tej naszej wioseczce Nawet na linoleum i z kuchenką turystyczną... Nic, poczekam do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.09.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Grupo ociepleniowa Byłam dzisiaj w Arisie. Wnioski EPS70 - dodatkowe 5% rabatu od promocyjnych cen katalogowych dla hurtu przy systemie WEBER TERRANOWA (łącznie rabat 30%), systemie SKAŁA lub na klejach TERMOORGANIKI (razem 38% rabatu). Kleje Termoorganiki pan określił jako lepsze od Wbera. - najlepiej byłoby, gdybyśmy wszyscy zdecydowali się na jakiegoś jednego producenta i zamówili wspólnie dostawę prosto z fabryki. Ktoś ma jakieś preferencje? Termoorganika standart będzie droższa przy takich samych parametrach. Chcemy frez czy bez frezu? - tynk ma jedynie 6 m-cy przydatności do "spożycia". Jeśli ktoś się chce dopiero na wiosnę tynkować, to lepiej zamówić wiosną. EPS100, Hydromax - dodatkowe 7% rabatu od cen hurtowych z cennika Vapotherm XR- 40,31 zł za m2 Styropian dźwiękochłonny- czy wszyscy wiedzą, że jest tańszy od zwykłego EPS100? Jest jenak miększy, tłumi tylko dźwięki uderzeniowe. Jeśli pociechy słuchają deth metal, to nie pomoże Wełna - nie ma możliwości magazynowania. Bela Superrocka to niecałe 3m2... Jeśli chcecie to przechowywać w domu, to całą chałupę można zapchać. Wstępnie rozmawiałam z innymi handlarzami i dwóch zastanawia się, czy mogliby nam to przechować, więc zobaczymy - pan nie ręczy za ceny. Prawdopodobnie wzrosną jesienią, ale do wiosny mogą zmaleć, a większość z nas chce na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.09.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Poniżej oferta z firmy Niewiadomski (http://www.niewiadomski.com.pl)- handluje Termoorganiką Styropian EPS 70 (silver ściana) – 161,70 zł./m3 Styropian EPS 100 (standard podłoga) – 199,20 zł./m3 Styropian PLATINUM PLUS – 235,40 zł./m3 Styropian dźwiękochłonny (superakustic) 148,70zł./m3 Styropian fundament silver (odpowiednik Hydromax) – 349,20 zł./m3 Styropian do ogrzewania podłogowego 3cm. – 19,99 zł./m2 Wełna mineralna ROCKMIN 18cm. – 33,50 zł./m2 Wełna mineralna ROCKMIN 5cm. – 7,99 zł./m2 Wełna elewacyjna FASROCK-L 15cm. – 75,80 zł./m2 Klej do styropianu – 14,50 zł./op. (zużycie 4kg./m2) Klej do siatki elewacyjnej – 19,90 zł./m2 (zużycie 4kg./m2) Siatka elewacyjna – 1,49zł./m2 Łącznik do mocowania styropianu – 0,30 zł./szt. Dostałam grypy. Wnioski musicie wyciągnąć sami Na oko Aris jest lepszy Rozesłałam jeszcze 12 zapytań, jutro, pojutrze powinny być wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Pani Koala - już to mówiłem - super się do tego zabrałaś. Oczywiście wybierzemy jednego dostawcę, ale zamówienia muszą od nas przyjąć indywidualnie. No możemy próbować skorzystać z jednego producenta, może się nam uda. Osobiście słyszałem że Termoorganika to przerost ceny nad formą Styropol jest raczej nie polecany, ale podobno Izolbet i Styrobud (Wrocławska firma) są ok, ale nie mam sprawdzonych dancyh niestetym choc to, że termoorganika się ceni to wszyscy wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.09.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Dzięki Daro_K. Pochwała od tak wymagającego forumowicza... No, no A tak z innej bańki. Potrzebuję wynająć na 3 miesiące tani pokój lub mieszkanko. Najlepiej Krzyki, Karłowice, Śródmieście. Słyszał ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zdecydowanie. W Porębie szambo chyba 8 m3 kosztuje nieco ponad 2 tys. A 10 m3 ok 2500. Pozdrawiam scur - jak minął pierwszy dzien w szkole? Jakie wrażenia? Super - i o to chodziło No będę mógł utrzeć komuś noska;] Dzięki wielkie, pozdrawiam. Jutro dzwonię do nich i się umawiam. Jeśłi będe potrzebował pary do obniżenia ceny transportu, "chętnie podejmę współpracę z miłą niezależną osobą poszukującą tego samego co ja - Szamba " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.09.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Grupo ociepleniowa - najlepiej byłoby, gdybyśmy wszyscy zdecydowali się na jakiegoś jednego producenta i zamówili wspólnie dostawę prosto z fabryki. Ktoś ma jakieś preferencje? Termoorganika standart będzie droższa przy takich samych parametrach. Chcemy frez czy bez frezu? Pani Koalo good job! jezeli chodzi o mnie to styropian EPS100 bez frezu. Firma egal. Czy to samo dotyczy wełny? wątpię żebyśmy się wszyscy zdecydowali się na jedną firmę. Chociaż może nas nie doceniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Mam do Was pytanie odnośnie prądu a dokładnie instalowania skrzynki energetycznę w granicy działki. Mam podpisaną umowę z energetyką i lada moment maja zrobic mi przyłącze. Rozmawiając z facetem który to będzie dla energetyki robił dowiedziałem się że "mogę zrobić Pany też skrzynkę licznikową bo za to energetyka nie płaci". Zdziwienie moje było ogromne bo wydawało mi się że energetyka w ramach ry czałtu instaluje i złącze i szafkę licznikową. Doczytałem w umowie (pod sam koniec) że energetyka dolicza dodatkową kasę za zainstralowanie skrzynki licznikowej. Jakież było dzisiaj moje zdziwienie gdy dostałem dzisiaj aneks do umowy zatytułowany" aneks dotyczy: przejęcia obowiązku instalowania szafek pomiarowych przez Energia Pro bez ponoszenia przez Podmiot Przyłączany dodatkowych nakładów." j Za co w sumie płaciliście i ile ????? Ja do tej pory zapłaciłem pierwszą ratę 807,65netto a druga ma być po zakończeniu 873,02 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 03.09.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Secam,. ja w sumie za skrzynkę zapłacilam 2300zł. W sprawie styropianu Termoorganiki zobaczcie tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2004570&highlight=styropian+termoorganika#2004570 Nasza kolezanka Dabell też miala z tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 03.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Chciałem osobiście podziekować Pani Koali za wielkie zaangażowanie, pomoc w poszukiwaniach wełny mineralnej twardej i telefoniczny kontakt. W ramach podziekowan obiecuję, że zawsze możesz liczyć na pomoc sąsiedzką z naszej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIAIZBYSZEK 03.09.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam wszystkich. Bardzo proszę o małą pomoc. Pilnie potrzebuję "serwisanta" do odbioru i pierwszego uruchomienia pieca vailanta i oczywiście dalszego serwisu /ok.oławy/. Z góry dziekuję i pozdrawiam joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 03.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Wow, aż mi się katar zmniejszył as24 Życie mi uratowałeś namiarami na tych kanalarzy, niech im ziemia lekką będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 03.09.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 WITAM WSZYSTKICH. BARDZO PROSZĘ O MAŁĄ POMOC. PILNIE POTRZEBUJĘ "SERWISANTA" DO ODBIORU I PIERWSZEGO URUCHOMIENIA PIECA VAILANTA I OCZYWIŚCIE DALSZEGO SERWISU /OK.OŁAWY/. Z GÓRY DZIEKUJĘ I POZDRAWIAM JOASIA oni uruchamiali nam piec: http://www.admarbud.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 03.09.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 " aneks dotyczy: przejęcia obowiązku instalowania szafek pomiarowych przez Energia Pro bez ponoszenia przez Podmiot Przyłączany dodatkowych nakładów."[/i] [/b] j Za co w sumie płaciliście i ile ????? Ja do tej pory zapłaciłem pierwszą ratę 807,65netto a druga ma być po zakończeniu 873,02 ???? płaciliśmy 2200 i skrzynkę robiliśmy sami po walce z Enerię Pro zmieniająca wydane już warunki przyłącza. Zmieniły sie u nich zasady i teraz to Energia Pro stawia też skrzynki licznikowe. Tyle że u nas podali że termin wykonania przyłącza z ich skrzynką to 18 miesięcy, a jak mieliśmy sami stawiać skrzynkę to termin wykonania był 2 tygodnie (bo ich główna skrzynka była już w naszej granicy). Po małej przepychance staneło na tym że my stawiamy skrzynkę i prąd podlączyli nam w ciągu miesiąca, ale ile sie Pan nagadał że się tak nie da to szkoda mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 03.09.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 sluchajcie - zaczęlismy przeprowadzkę)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 03.09.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Gratuluję przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts