Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie czy po uzyskaniu pozwolenia na budowę ewentualne zmiany (uznane jako nieistotne) może wprowadzać inny architekt niż ten który robił adaptację? Czy takie zmiany muszą być zaznaczone w projekcie przez architekta, czy kierownik budowy wystarczy?

Pzdr,

TS

Tez mnie to bardzo interesuje wiec dolaczam sie do pytania :-?

z moich wyliczen jesli chodzi o sytropian EPS 100

roznica miedzy PW Aris a ICMarket to 5,4 zl na m3

PW aris 163,90-7%+vat =185,96, ICmarket 148+vat=180,56

Tak, tak, jest 7% a nie 5% tak jak myślałam.

przy moich ilosciach dalej jednak w ici market wychodzi 200zł taniej.

Szalę przeważy cena wełny i wybór całej Grupy!

Witaj Xeno po urlopie.Miłej lektury :)

Cześć Grupo!

Mam prośbę, czy ktoś z Was po wschodniej stronie Wrocławia (Czernica, Kamieniec, Chrząstawa, Jelcz, Oława, Oleśnica....) ma jakieś sensowne namiary na dostawę klińca/tłucznia do utwardzania drogi?

Miałem rok temu fajny kontakt, człowiek lekko "na lewo" przywoził dużą wywrotkę ("patelnię") klińca 0-31mm za 750 zł. Niestety wyemigrował a ja potrzebuję jeszcze :)

Proszę Was o pomoc. Pozdrawiam - Michał.

Ja miałem namiar na gościa z Chrząstawy - p.Rafał 602-77-58-69 wozi autkami 30t, ale ceny obecnej nie znam :(

Wojty

Kable elektryczne proponuję sprawdzić na Krzemienieckiej w hurtowni EB mają tam niezłe ceny.

jak kupowałam kable to w EB mieli najlepsze ceny, troszkę drożej wychodziło na Przybyszewskiego ale w EB kable miały też lepsze parametry izolacyjności.

Ceny w castoramach i innych w porównaniu z tymi hurtowniami ODLOTOWE :o

za to sadolin, fuga mapei i dekoral najtaniej mi wychodzi w Castoramie :roll:

TS147, Umka - tak szczerze to takie zmiany możecie zrobić sami czerwonym długopisem :wink:

Jak nie znacie się na tym poproście jakiegoś inżyniera (może być elektryk jak ja :D).

Secam - ja planuję 2 Velux-y i wyłaz - mam ofertę na rabat 24 % we Wrocławiu na Pl. Piłsudskiego (w Allegro 27% ale do tego koszt przesyłki) - daj znać jeśli znajdziesz lepszą 8)

Aktualizuję listę chętnych na drzwi (tudziez ościeżnice):

- SUSPENSER

- Xena z Xsary

- Zoorro 1

- Flowera

- Michasiek

- Angelika

- agniecha1

- Betty&M

- Daro_K (?)

M

Tak wyglądała lista chętnych ostatnio - potem część wyjechała, a reszta ucichła (poza mną - mam coraz nowe oferty i już nieźle namieszane w głowie) :wink:

Dzisiaj oglądałem drzwi GROT w Astrze i naprawdę robią wrażenie - są ładne i solidne - proponuję pojechać, zobaczyć i wziąść folder.

W Leclercu niestety już ich nie ma, bo jak stwierdził ochroniarz "były, ale się stąd zawinęli".

Rozmawiałem z ich przedstawicielem na Wrocław - ma do mnie podjechać pod koniec tygodnia i porozmawiamy :)

Potem zdam Wam relację z tego spotkania :wink:

Zamówiłem dziś 1szt drzwi z garaży do ogrodu Juwenta. DOstałem w Budusie 15% rabatu. Pan Paweł wteirdzi,że to wszystko co moze dla tej firmy dać.

Co do reszty mojego zamówienia, to się przęciąga, bo muszę czekać na inną dachówkę, bo mi dostrczona innego koloru.

Więc mną się nie zajmujcie, ale do negocjacji możecie mnie liczyć;)

Secam - ja planuję 2 Velux-y i wyłaz - mam ofertę na rabat 24 % we Wrocławiu na Pl. Piłsudskiego (w Allegro 27% ale do tego koszt przesyłki) - daj znać jeśli znajdziesz lepszą 8)

:) Jasne jak tylko się dowiem to napiszę

Secam - gdy ja kupowałam Veluxy - w C Gips na Krakowskiej były najtaniej.

Dzięki - na pewno ich sprawdzę

Jak na razie znalazłem jeszcze tu http://www.bemar.krakow.pl/

bzyk

A jaki opór ma ten twój kabel? Ja potrzebuję 3x1,5 z oporem 750V (cokolwiek by to miało znaczyć :lol: ). Jak ma 750V to ja już na poniedziałek potrzebowałabym 400m)

Pani Koala,

Dokładnie taki proponowałem 3x1,5 750 V.

Może jeśli jest więcej osób zainteresowanych, proszę o ilości na priva.

Może się da jeszce zejść cenowo

pzdr

bzyk