skynyrd78 11.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 @ XenaWysłałem Ci namiar na jedno (na razie) biuro.pozdrsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.09.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 dziękujupotrzebny ktos naprawe z głową i innymi częsciami ciała:) w sensie konstruktor takiaha i szukam projektanta od gazu (p.Golonka niestety juz nie robi w tej branzy....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skynyrd78 11.09.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A co ma projektować? Jeśli chodzi o większe instalki- np. domki, to wiem, że np. można to zamówić w Nomarze na Jedności.Mi nie było potrzebne, ale jak rozmawiałem z panią, która się u nich tym zajmuje,to koszt projektu (orientacyjny) to było ok. 600-700 peelenów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 11.09.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pani Koala , odnosnie tego styropianu akustycznego to dlaczego bez sensu, bo ja sie napalilam zeby kupic zamaist EPS 5 cm na poddasze to akustyczny 4 cm i teraz to jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.09.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Xena z Xsary, ElMa wielkie dzięki za zainteresowanie Niestety na razie pan Edek nie odbiera, a pan Arek nie ma czasu Może ktoś jeszcze chciałby pochwalić sie swoim tynkarzem gipsowym???? Bardzo proszę , bo kiepsko wyrzuca się tyle kasy w błoto (materiał) Marek Szpak 502520898 - robili u mnie tynki w lutym. Możesz się powołać na budowę w Rogożu. Współpracuje z p. Jeske z listy misiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.09.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Może ktoś jeszcze chciałby pochwalić sie swoim tynkarzem gipsowym???? Bardzo proszę , bo kiepsko wyrzuca się tyle kasy w błoto (materiał) u mnie robił Dydyński, jest liście misiów. Ma kilka ekip, może się u niego wciśniesz bo bywa że może przerzucić chłopaków z dnia na dzień. Ci którzy byli u mnie b.ładnie zabezpieczyli okna. praktycznie nie było co myć po tynkarzach. Tynki gładkie, robota sprawna. polecam Adam Dydyński tel. 502-503-823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.09.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Grupo ociepleniowadostałam wlasnie cale rozpracowanie logistyczne dot rockwoola i styropianu, przeslijcie mi maila zebym mogla Wam wyslac ofertę, niektórych maile mam. niestety moge sie tym zająć dopiero wieczorempozdrawiamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 11.09.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pani Koala , odnosnie tego styropianu akustycznego to dlaczego bez sensu, bo ja sie napalilam zeby kupic zamaist EPS 5 cm na poddasze to akustyczny 4 cm i teraz to jestem w kropce witam Chcę wyjaśnić ,że osobiscie nie mam nic przeciw stosowaniu styropianów akustycznych na stropach międzykondygnacyjnych a wątpliwości spowodowane są tym że jak do tej pory w handlu pojawia sie styropian o wymiarach 33/30. Co oznacza dla Ciebie , że w przypadku chęci posiadania wymiaru 44/40 spełzną na niczym chyba ze dostarczy Ci to producent na budowę np 4 m3 na swoj koszt. Innym problemen jest nierówna plyta stropowa i jeśli należy na taki styropian wykonać jastrych o grubości 5-7 cm to oznacza wyższy stopień ugięcia a wraz z tym zmniejszenie jego izolacyjności akustycznej. Podaję niżej katalog takiego styropianu na dowod tego, że ten temat jest mi znany i pracowalem na takim styropianie już w 1994 w Niemczech gdy u nas sceptycznie odnoszono się w ogóle do styropianu pod jastrychem. pozdrawiam Jan Zaremba / http://www.styropol.pl/fileadmin/pdf/Styroflex/Katalog/Styropol_Katalog_Styroflex_2005_02_20_a.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 11.09.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Panie Janie dziękuję za odpowiedź. Moja byłaby na pewno mętna, tak mi Pan wczoraj w głowie zawrócił tymi wszystkimi mądrościami Jutro pod kątem wylewek panowie z Oknoplastu przemontowują mi okno tarasowe 280/220... Sama radość z takiej roboty Zaznaczam, że to w sumie mea culpa- mogłam wezwać posadzkarza do pomiarów przed zamówieniem okien, aby ustalił poziom wylewek. Czytajta i uczta się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.09.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Eeee, no ja też zamówiłam okna bez wizyty posadzkarza... Wiem tylko, ze muszę miec maksymalnie 17cm grubości wylewek (5+5styro+5wylewki+2parkiet lub panele) by okno tarasowe miało niski próg. Panie Janie, Panie Janie - szkoda, że 30km od Wrocławia to dla Pana za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 11.09.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Xena z Xsary, ElMa wielkie dzięki za zainteresowanie Niestety na razie pan Edek nie odbiera, a pan Arek nie ma czasu Może ktoś jeszcze chciałby pochwalić sie swoim tynkarzem gipsowym???? Bardzo proszę , bo kiepsko wyrzuca się tyle kasy w błoto (materiał) U mnie robił p. Woźniak - tel.606 632 517 możesz powołać się na budowę w Śliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.09.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Grupo ociepleniowa, nie dostalam namiarów mailowych na ASGosia i AdamKineBzyka mam w excelu oferte dla Was Pani Koalo może masz?pozdrawiamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 dziękuju potrzebny ktos naprawe z głową i innymi częsciami ciała:) w sensie konstruktor taki aha i szukam projektanta od gazu (p.Golonka niestety juz nie robi w tej branzy....) Pan Golonka tak mnie urzadzil ze gazu w tym roku najprawdopodobniej nie bede miala, niech go popiesci Xeno, czy decydujesz sie na wene (paletowo?) Do całej Grupy, te palety rockpack, zeby byly rockpakami tzeba je jakims wozkiem widlowym z tira rozpakowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 11.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 anjamen Poszedl namiar na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 AS poszlo na maila Pan miał problem (nie wiedział ze to nicki) i mówił do mnie dla Panstwa AS oferta została zmieniona (...) Pozdrawiam panstwa As Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.09.2007 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Do scur i innych zainteresowanych Nie pamiętam namiaru na kominiarza ale zadzwoniliśmy po prostu do FLoriana, i oni przysłli nam kogoś z Kamieńca. Jest tutaj pan kominiarz. Dokumenty do odbioru to ok 200-300 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 12.09.2007 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witam Szanowną Grupę...... po długiej przerwie. Niestety. Chęć szybkiego wprowadzenia się do domu okupiłem totalnym brakiem czasu. Od 2 tygodni mieszkamy już na nowym więc mogę z całą pewnością stwierdzić, że zostaliśmy rasowymi "wsiokami". Pozostało jednak jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Największy problem jaki chwilowo mamy to znalezienie kogoś do przyklejenia 60m2 kamienia elewacyjnego. Dodam tylko, że dopóki nie przykleję kamienia to nie będę mógł wyjechać samochodem z garażu bo jest totalnie zastawiony. Na szczęście to tylko auto na ładną pogodę. Może ktoś z Was ma namiary na jakiegoś magika? I jeszcze jedno pytanie. Szukam kamyczka do opaski wokół domu. Najlepiej w jasnym kolorze i wielkości około 6-8cm. Wszystkie niesorty z kopalni piasku itd itp wyglądają niezbyt wyjściowo i z tej opcji zrezygnowaliśmy. Czy ktoś wie gdzie takie cuś można kupić? Pozdrawiam Obywatel Gminy Czernica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 12.09.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Pani Koalo, anjamen - namiary wysłane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 12.09.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Grupo! Się pochwalimy, że wczoraj przybili nam pieczątkę o uprawomocnieniu pozwolenia na budowę A teraz do rzeczy - czy ktoś przypadkiem ma ekipę, która ma akurat przerwę technologiczną i chciałaby się podjąć wykonania stanu zero 12km na północ od Trzebnicy? Przynajmniej ławy i ścianę fundamentową, bez chudziaka. PS. Pytanie nie jest podchwytliwe i na prawdę - na serio pytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 12.09.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Grupo! Się pochwalimy, że wczoraj przybili nam pieczątkę o uprawomocnieniu pozwolenia na budowę No nareszcie. Gratulacje. No to teraz jeszcze tydzień czy dwa (juz nie pamiętam) na zgłoszenie i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts