Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

witam szanowną grupę......

Po długiej przerwie. Niestety. Chęć szybkiego wprowadzenia się do domu okupiłem totalnym brakiem czasu. Od 2 tygodni mieszkamy już na nowym więc mogę z całą pewnością stwierdzić, że zostaliśmy rasowymi "wsiokami".

gratulki z zamieszkania :-)

I jeszcze jedno pytanie.

Szukam kamyczka do opaski wokół domu. Najlepiej w jasnym kolorze i wielkości około 6-8cm. Wszystkie niesorty z kopalni piasku itd itp wyglądają niezbyt wyjściowo i z tej opcji zrezygnowaliśmy. Czy ktoś wie gdzie takie cuś można kupić?

Pozdrawiam

Obywatel Gminy Czernica

otoczaki, takie ładne okrągłe możesz kupić u Ryczkowskiego ale tanio pewnie nie będzie :(

Droga grupo drzwiowa.

Zamawiamy drzwi u Pana Koniecznego - ma on na głowie jeszcze pierwszą grupę i prosił, żebyśmy w miarę możliwości przychodzili do niego zamawiać już wybrany model drzwi.

Zamawiać możemy do końca Września - ja planuję pod koniec, bo jeszcze nawet dachu nie zaczęli mi robić.

Hasło oczywiście na priv - znajomych chętnych do zakupów dołączajcie ilu się da (mam nadzieję, że po tym co piszę nie dolączy pół Dolnego Śląska) :-)))

A teraz trochę prywaty:

- po ostatnich rozmowach i wycenach planuję do kotłowni i garażu Porta EI 30 i wejściowe Cal - wszystko z Budus, natomiast wewnętrzne Grot - jeśli jeszcze komuś podobają się te drzwi to może zmontujemy grupę i powalczę o rabat ;-)

Mam pytanko

Czy jest ktoś chętny do wspólnego zakupu okien dachowych Velux

gdzieś na przełomie październkia - listopada. ?????????

Pytanie rzucam na razie orientacyjnie - jesli było by naw więcej to może uda się wywalczyć dobry rabat

Ja bym była zainteresowana

Ja też, potrzebuję siedem. W razie zmasowanego ataku na jakąś ofertę proszę o wiadomość na priva bo zdarza się ż z braku czasu bardzo długo nie zaglądam na forum

Pozdrawiam

Jacek

Witam. Ja z kolei szukam osób, które chciałyby kupić okna dachowe trochę wcześniej (jeszcze we wrześniu). Mam już uzbierane zamówienie na 10 szt. i przeprowadzone wstępne rozeznanie cenowe.

Pozdrawiam

Mariusz

Witam grupe,

Mam pytanie do osób mieszkających w Kamieńcu/Gajkowie/Dobrzykowicach/Nadolicach itp i korzystających z wody dostarczanej przez gminę Czernica.

Stosujecie w swoich instalacjach jakieś filtry na wode? Od zamieszkania zauważyłem, że w czajniku, wannie i innych urządzeniach osadza sie taki nalot kamieniopodobny czego w takim stopniu nie uświadczyłem mieszkając we Wrocku i w związku z tym mam pytanie do mieszkańców jak sobie z tym radzą? Obawiam sie bowiem o swoją instalację i zasobnik na wode :(

Pozdrawiam,

Wojty (właściwy)

I jeszcze jedno pytanie.

Szukam kamyczka do opaski wokół domu. Najlepiej w jasnym kolorze i wielkości około 6-8cm. Wszystkie niesorty z kopalni piasku itd itp wyglądają niezbyt wyjściowo i z tej opcji zrezygnowaliśmy. Czy ktoś wie gdzie takie cuś można kupić?

Pozdrawiam

Obywatel Gminy Czernica

My braliśmy cienkie płyty granitowe na cokół w kolorze beżowym czy jak kto woli rudym, nieregularne w firmie http://www.granex.com.pl ze Strzegomia.

Mają naprawdę duży wybór różnych kamieni i zajmuja własnie ich obróbką. My wybraliśmy najmniej obrobione, ale mają też bardzo elegancko przycięte i dopasowane pod wymiar i wymagania klienta.

Gratulacje z okazji przeprowadzki :wink: :D

GosiaIAdam gratuluje pozwolenia. my tez w tym roku tylko zero robimy.

ja mialam zaprzyjaznionego murarza ale on mieszka zbyt daleko od was.

pytajcie, zero to kwestia kilku dni i gotowe, na pewno ktos bedzie mial luke w robocie i podskoczy.

mialam 2 kolezanki w prusicach za czasow kiedy pracowalam we wrocku. swietne dziewczyny. kontakt sie urwal ale pamietam o nich.

zycze powodzenia :D

Witam grupe,

Mam pytanie do osób mieszkających w Kamieńcu/Gajkowie/Dobrzykowicach/Nadolicach itp i korzystających z wody dostarczanej przez gminę Czernica.

Stosujecie w swoich instalacjach jakieś filtry na wode? Od zamieszkania zauważyłem, że w czajniku, wannie i innych urządzeniach osadza sie taki nalot kamieniopodobny czego w takim stopniu nie uświadczyłem mieszkając we Wrocku i w związku z tym mam pytanie do mieszkańców jak sobie z tym radzą? Obawiam sie bowiem o swoją instalację i zasobnik na wode :(

Pozdrawiam,

Wojty (właściwy)

jeszcze nie mieszkamy ale zamierzamy zainstalować zmiękczacz. Sąsiadka musiała wyrzucić zmywarkę i kran... niestety

Zmiękczacz powinien uchronić krany, pralkę i instalacje przez zniszczeniem

niestety trochę to ustrojstwo kosztuje :evil:

Wojty

My się budujemy w Dobrzykowicach i nasz hydraulik od razu nam zaproponował odkamieniacz do wody, tak więc mamy już założony. Początkowo traktowaliśmy to z mężem jako być może niepotrzebny bajer i naciąganie nas trochę przez hydraulika. Ale po tym, co tu przeczytałam, to widzę, że dobrze się stało i możemy być wdzięczni hydraulikowi.

Chciałam się podzielić z Wami moją radością :-) - cały nasz domek ma podłogę !!! Na piętrze i w gabinecie wczoraj został ułożony parkiet. Teraz czekamy miesiąc i będziemy cyklinować i lakierować.

Mogę polecić naszego parkieciarza dla planujących parkiet - ale nie wcześniej niż w lutym, marcu 2008r :lol: - II wice mistrza Polski 2006 w układaniu parkietu :p - p. Grzegorz Kaczmarek 604599852. Powołujcie się na forum Muratora (uprzedziłam go :-) o tym).

Fachowiec jak rzadko - perfekcyjnie dokładny, terminowy, do tego sympatyczny i kulturalny. Cenowo zupełnie normalnie rynkowo, a jakość super.

Dodatkowo mogę wystawić laurkę panu Janowi Zarembie - Janzarowi.

P. Grzegorz poprosił o namiary na niego po pierwszej wizycie u nas i obejrzeniu wylewek.Stwierdził, że są idealne.

Dzisiaj mi mówił, że widział właśnie dom z wlewkami od p. Jana. Zapytał kto robił, bo sam ma już namiar na świetnego wykonawcę - inwestor na to że może polecić super fachowca. Po czym okazało się że obie strony mówią o naszym forumowym guru - Janzarze :lol: .