agniecha1 13.09.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witam jakie macie parapety zewnetrzne stal, plastik, kamien czy klinkier i ile kosztowaly? hej ja mam parapety granitowe, w całosci kosztowały mnie ok. 1350 zł (jeden do tej pory nie zapłacony i nie wiem dokładnie) niestety nie pamietam ile wyszło za m2 kupowałam je w duzym pospiechu i myslę, ze gdybym miała wiecej czasu to znalazłabym taniej a skoro juz jesteśmy przy parapetach to i ja mam pytanie odnośnie wewnętrznych (wiem było, ale i stron temu...?!) zastanawiam się nad konglomeratem, czy ktoś ma, gdzie kupował i po jakiej cenie i jak sie sprawują? w ogóle gdzie kupowaliście parapety? mam tylko namiar na Nortę na Gajowickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 13.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 U nas się okazało, że gniazdo do lodówki jest za wysoko, ponieważ kabel od niej sięga tylko na 1,00m, a gniazdko było nad lodówką. No i druga sprawa, tak jak juz napisano wyżej - gniazdko do zmywarki obok, a nie za. No i cholera jasna zapomnieliśmy, że płytę gazową też trza do prądu podłączyć, dlatego jedno gniazdko z nad blatu przenosimy pod blat kurcze a my mamy właśnie gniazdo zaplanowane za zmywarką a co do lodówki to jeszcze nie wiem jak wyjdzie i juz się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.09.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a skoro juz jesteśmy przy parapetach to i ja mam pytanie odnośnie wewnętrznych (wiem było, ale i stron temu...?!) zastanawiam się nad konglomeratem, czy ktoś ma, gdzie kupował i po jakiej cenie i jak sie sprawują? w ogóle gdzie kupowaliście parapety? mam tylko namiar na Nortę na Gajowickiej Aga ja mam z konglomeratu Brecia Aurora - w dzienniku są na zdjęciach, ale w rzeczywistości wyglądają 100x lepiej. W beżowym tle są wstawki większych i mniejszych kawałków różnych brązów, beżów i oliwki. Kupowałam w Oknoplaście na Legnickiej u Mikołajczyka. Mam 3cm grubości - 420zł/m2 chyba było - liczą w m2 a nie mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniecha1 13.09.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 dzięki Iza, już sobie pooglądałam ja myślę o troszkę jaśniejszych, bo w srodku okna mam białe a zewnętrzne też brałam w Oknoplaście (w Trzebnicy), zatem muszę sie jeszcze raz wybrać pooglądać wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.09.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Aga ja mam z konglomeratu Brecia Aurora - w dzienniku są na zdjęciach, ale w rzeczywistości wyglądają 100x lepiej. W beżowym tle są wstawki większych i mniejszych kawałków różnych brązów, beżów i oliwki. Kupowałam w Oknoplaście na Legnickiej u Mikołajczyka. Mam 3cm grubości - 420zł/m2 chyba było - liczą w m2 a nie mb. hmm.... no to nie dopisze nic nowego bo ten sam dostawca i ten sam konglomerat jedyne co mogę powiedzieć to moim zdaniem ta odmiana lepiej pasuje do okien orzechowych niż np. botticino i dlatego go wzieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.09.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Aga - to wejdź do dziennika Tabalugi1 - też buduje moją Pistację, ale ma okna z Oknoplastu złoty dąb i wzięła chba właśnie Botticino - jaśniejszy konglomerat. Też bardzo ładny. Śmiejus - dokładnie tak - aurora super pasuje do orzecha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 "trochę" to znaczy ile? tez się zastanawiałam nad czymś takim - kamień okrutny u nas w gminie również (Wisznia Mała) Ivonesca maile się rozminęły, już napisałam wyżej. rzeczywiście dzięki bardzo gość od instalacji wodnej bardzo nam polecał - jak przyjechał do konserwacji pieca i pooglądał krany to powiedział że martwi się o kamień w zbiorniku obiecałam sobie że najbliższa nadwyżka finansowa będzie przeznaczona na zmiękczacz.....tylko kiedy to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.09.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Ele elo! Chciałam sie pochwalić, ze po 11 miesiącach budowy - od tygodnia mieszkamy w nowym domeczku i jest CUDOWNIE! Zwłaszcza przy kominku:)) GRATULKI szybko to Wam poszło oby mieszkało się spokojnie i radośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 13.09.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 anjamen,poniewaz u nas nic nie pasuje poprosilam budowlancow zeby przeliczyli dokladnie i na spokojnie ile tego wszytkiego bedzie trzeba , dam znac dzis do wieczora. Widze ze wszyscy grubiej ocieplacie niz ja zamierzalam - jaką MSM dal cene na Toprock 10cm grubosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 13.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Grupo! Się pochwalimy, że wczoraj przybili nam pieczątkę o uprawomocnieniu pozwolenia na budowę A teraz do rzeczy - czy ktoś przypadkiem ma ekipę, która ma akurat przerwę technologiczną i chciałaby się podjąć wykonania stanu zero 12km na północ od Trzebnicy? Przynajmniej ławy i ścianę fundamentową, bez chudziaka. PS. Pytanie nie jest podchwytliwe i na prawdę - na serio pytam... Prześle Ci namiar na priv, oni gdzieś teraz robią w póln. części Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 13.09.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 My z premedytacą nie mamy dzwonka. Nasz elektryk powidział, że świetnie się sprawdzają urządzenia zdalne. Oj powiem Ci że nie ....... to znaczy wg mnie się nie sprawdza - mam teraz taki wynalazek i w sumie działa, działa, działa ale jak wysiądzie bateryjka (mniej więcej raz na rok po zimie) to nagle nie działa i ktoś dzwoni a my o tym nie wiemy. W nowym domku będzie klasyczny pstryczek na 230V. Witam grupe tym razem 2 polowa potwierdzam tyo co napisal Secam - sasiedzi maja takie ustrojstwo, tj dzwonek bedzprzewodowy i mowia, ze sie w ogole nie sprawdza, a nawet nie dziala . Baterie blyskawicznie sie rozladowuja. Blinkey ale z tym gniazdkiem sieciowym i TV na tarase to chyba troche przesada . Siec i tak kazdy be3dzie chcial miec bezprzewodowa, a TV na tarasie?? Eeee, a od czego sa zachody slonca . Pradowe na tarasie mam - narazie sie nie przydalo, ale sadze ze pewnei kiedys sie przyda . Nie zaluj, ze cie jeszcze nie stac na rolety elektyczne na oknach polaciowych. Pare razy rano nie mialm pradu w domu i nawet nie wiesz jak sie cieszylam, ze chociaz na gorze nie mam rolet i moge troche slonca zobaczyc . A ja mam pytanie: Znacie jakas mila NIANIE z okolic Kamienca?????? Szukam na cito dla mojej malej Nadusi jakiejs sympatycznej pani - praca na caly etat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 13.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 ja bym ja chetnie pobawila, ale mieszkam w Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 13.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 anjamen ,my bierzemy 210 m2 - Toprock 15 cm (to będą 3 rollpaki)200 m2 - Toprock 10 cm (to będą 2 rollpaki)z dostawa na koniec listopada - wyslalam uaktualnienie na e-maila pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 14.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Suspenser-wreszcie zamawiamy jutro drzwi Cala w Budusie. Czy hasło się nie zmieniło od zeszłego tygodnia? Czy rabt na Cala zewnętrzne to tylko 10 % ? Czasami nie wiadomo za co się zabrać.Budowę mamy na tym etapie, że idzie teraz wszystko naraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioh 14.09.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Szanownych Forumowiczów w ten słoneczny dzień Mam pytanko - czy ktoś z Was ma może namiery na dobrego fachowca / ekipę od tynków zewnętrznych? Mój nawalił i terminy zaczynają mi się sypać Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 14.09.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Droga grupo drzwiowa. Zamawiamy drzwi u Pana Koniecznego - ma on na głowie jeszcze pierwszą grupę i prosił, żebyśmy w miarę możliwości przychodzili do niego zamawiać już wybrany model drzwi. Zamawiać możemy do końca Września - ja planuję pod koniec, bo jeszcze nawet dachu nie zaczęli mi robić. Hasło oczywiście na priv - znajomych chętnych do zakupów dołączajcie ilu się da (mam nadzieję, że po tym co piszę nie dolączy pół Dolnego Śląska) )) W takim razie ja też poproszę o hasło Z tego co napisałeś wnioskuję, że jednak zamówiłam u tego pana co trzeba W takim razie co z rabatem na Cala, bo ja ze swojego nie chcę zrezygnować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.09.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hasło się nie zmieniło, a Konieczny spradził w komputerze i twierdzi, że na Cal mamy 12% - sprawdził to w komputerze - MichAsiek proszę wyjaśnij sprawę gdy tam będziesz i daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 14.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam wszystkich, dopiero co udało mi się wrócić po do kochanego Wrocławia z jakże mało mi pasującej stolicy, krainy MEGA korków przyglądałem się dyskusji o zmiękczaniu wodyi spieszę wyjaśnić, że takie coś 30 g na cały rok do zmiękczania to fosforany, ale mozna to stosować tylko do pralki czy wody kotłowej,sam zmiękczacz jest tez fajnym urzadzeniem, ale warto pomysleć o powtórnej mineralizacji wody po zmiekczaniu, inaczej niestety nie jest za dobra do picia i za zdrowa pzdrbzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.09.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 http://images29.fotosik.pl/81/037ae50db59bfb29med.jpg Zatem już po montazu szamba.Dla wszytkich zainteresowanych bardzo polecam firmę EKO-BUD z Sobótki http://www.ekobud.biz Firma profesjonalnie montuje szamba, nic was nie interesuje, przyjezdzają ze swoim sprzetem, koparką, rurami, cementem itp potrzebuja tylko prąd i wodę Panowie pojawili się o 8.30 a o 16.00 było już gotowe, zasypane i podłączone do budynku. Całkość kosztowała mnie 6.300zł oficjalnie szambo 10m3 ale rzeczyiwsta pojemność prawie 12 m3 Kompetentna fachowa ekipa, mozna się dogadać co do ceny, u mnie montowali i u sasiada i dostalismy po 500zl rabatu "na głowę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 14.09.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hasło się nie zmieniło, a Konieczny spradził w komputerze i twierdzi, że na Cal mamy 12% - sprawdził to w komputerze - MichAsiek proszę wyjaśnij sprawę gdy tam będziesz i daj znać. Tak się jeszcze zastanawiam, nad zakupem drzwi z Wami, czy nic by im się nie stało, jakby stały schowane tak do wiosny? narazie nie chcialabym ich montować podczas budwy - tak poradziliscie, i kupiałm drzwi budowalane. Boje się, że do nowego roku drzwi podrożeją a tutaj jeszcze rabacik, czy mogłabym skorzystać z waszego hasła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts