Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Anjamen - dzięki za super rozpracowanie tematu i za cierpliwość :D

Co w kwestii styro, kleju itp. - Daro_k ma faktycznie dobrą ofertę - może skorzystamy ? :wink:

Daro - dzięki za informacje - ja też wolałbym produkty "firmowe" - czy ta hurtownia jest we Wrocławiu i nie doliczy za transport do 25-30km ?

Nie doliczy jeśli zamówicie kompleksowo styropian i klej itp..., bo chodzi o to by zamówienie w miarę zapełnało auta, które dla nich kursują. Hurtownia jest z Jelcza-Laskowic polecona przez moich wylewkarzy. Podajcie mi na prv swoje imiona, policzę i zaanonsuję Was negocjując lepszą dla nas cenę.

No nie - jestem w szoku :o - ja tu qrczę szukam i kombinuję, a taka super oferta na ocieplenie jest za rogiem :D

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Uwaga - rozpracowuję temat filtrów i zmiękczaczy - prowadzę rozmowy nt szczegółów technicznych, pytam o wszystko i czepiam się o pierdoły - jak już wszystko będę wiedział napiszę co i jak.

Przy okazji podpytuję o rabat na filtry dla większej grupy, więc może jesteście zainteresowani utworzeniem takiej ?

:wink:

Dla zainteresowanych stelażami geberita.

Zakupiłem ostatnio na allegro stelaż duofix w cenie 560 zł/szt + 25 wysyłka. Cena sklepowa 700 zł. Myślę że warto skorzystać z okazji.

Szukam kogoś na wykonanie opierzenia daszku nad wejściem. Jak macie kogoś wolnego na tak małą robotkę to proszę o namiar.

Daro-K

Rozumiem, że to ceny brutto? Jak tak, to się chętnie podłączę. Porównam ceny tylko z innymi.

AS24, bierzemy razem, żeby z tym transportem nie marudzili? Ja to chętnie podzieliłabym na dwie dostawy. Styro pod wylewki za jakieś 2 tygodnie, a potem za następne dwa tygodnie styro do ocieplenia. Co sąsiad na taką koncepcję? Coś ten dach u sąsiada się nie robi? Co za problem?

Velux

ile Waszym zdaniem można wyciągnąć rabatu na okna połaciowe?

Czy 20-25% to wysoki rabat i wyjątkowy, czy normalka?

to raczej normalny rabat

Czyli 30 byłoby egzotyczne.

No cóż, jestem na tropie dobrego sprzedawcy Veluxów, bądźcie czujni, bo słyszałem (nie napędzając psychozy) że od 1.10 ceny 5% w górę.

Czyli 30 byłoby egzotyczne.

No cóż, jestem na tropie dobrego sprzedawcy Veluxów, bądźcie czujni, bo słyszałem (nie napędzając psychozy) że od 1.10 ceny 5% w górę.

noooo, byłoby super

nie wiem jak zamawiasz te okna

ja dostałam 25 % przy zamówieniu dachówki i akcesoriów dachowych

Uwaga - rozpracowuję temat filtrów i zmiękczaczy - prowadzę rozmowy nt szczegółów technicznych, pytam o wszystko i czepiam się o pierdoły - jak już wszystko będę wiedział napiszę co i jak.

Przy okazji podpytuję o rabat na filtry dla większej grupy, więc może jesteście zainteresowani utworzeniem takiej ?

:wink:

TAAAK!swietny pomysl

jA SIĘ PISZĘ RAZY 2 (ja i moi rodzice)

Velux

ile Waszym zdaniem można wyciągnąć rabatu na okna połaciowe?

Czy 20-25% to wysoki rabat i wyjątkowy, czy normalka?

Styropian - czekam na chetnych, w sumie nikomu się nie śpieszy, ja chcę ocieplać za 3 tygodnie.

Velux -jak dobrze pamietam 33% rabatu

Styropian-ja jestem dalej chetna :)

anjamen

Dzięki za akcję wełna. W poniedziałek zadzwonię do pana Marka i podam wszelkie szczegóły.

do pana Marka, albo nawet lepiej juz do p. Arka.

Podsumowując, to panowie przedstawiciele Rockwoola długo zastanawiali sie jak udało sie tylu znajomym w tym samym czasie budowac :). Powiedzialam im na poczatku, że sie wszyscy znamy, ale potem wyjawilam tajemnice forum i powiedzialam jaka ma sile.

Obiecałam fotki parkietu. Oto one (więcej w dzienniku):

http://foto3.m.onet.pl/_m/452412b2c95bf48be113be9ce2c0db67,5,19,1.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/4099552b4b7387cb5fa0ae1cf786f350,5,19,3.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/1e08dd0a2beedcfec61eec662d789c57,5,19,3.jpg

Dzisiaj go zabezpieczaliśmy tekturą falistą, bo do zrobienia mamy jeszcze górną łazienkę.

SUSPENSER

My jestesmy bardzo zainteresowani zmiekczaczem. Popytaj sie czy konieczny jest drugi obieg wody do kuchni do wody dla celow spozywczych, omijajacy zmiekczacz.

my też bylibyśmy zainteresowani.

AS.. moim zdaniem potrzebny jest drugi obieg lub powtórna mineralizacja ale przy filtrze odwróconej osmozy, bo on zamiania zwykłą wodę w wodę dystylowaną, ale przy zwykłym zmiękczaczu to raczej nie.

SUSPENSER

My jestesmy bardzo zainteresowani zmiekczaczem. Popytaj sie czy konieczny jest drugi obieg wody do kuchni do wody dla celow spozywczych, omijajacy zmiekczacz.

my też bylibyśmy zainteresowani.

AS.. moim zdaniem potrzebny jest drugi obieg lub powtórna mineralizacja ale przy filtrze odwróconej osmozy, bo on zamiania zwykłą wodę w wodę dystylowaną, ale przy zwykłym zmiękczaczu to raczej nie.

Na jakiej bazie/zasadzie pracują te zmiękczacze? Jakiś rodzaj soli ? Moi znajomi mają coś takiego i raczej przynosi to średnie wyniki. No może poza słonawym smakiem wody. :D

Daro-K

AS24, bierzemy razem, żeby z tym transportem nie marudzili? Ja to chętnie podzieliłabym na dwie dostawy. Styro pod wylewki za jakieś 2 tygodnie, a potem za następne dwa tygodnie styro do ocieplenia. Co sąsiad na taką koncepcję? Coś ten dach u sąsiada się nie robi? Co za problem?

Ja raczej z tym drugim transportem, bo wylewki najwczesniej beda za 6tygodni... Czyli bym bral za 4tyg.

as24

Właśnie doczytałam, że interesujesz się zmiękczaczem do wody? Mamy komień :o ? Jutro muszę podpytać sąsiadów...

Poki co wiem ze woda jest extra bo ze studni glebinowych w Kobierzycach. Ale ze wzgledu na zapotrzebowanie wwode ze strony LG moga nas podpiac pod Wroclaw. Tak naprawde chodzi mi o to aby sie pozbyc osadow kamiennych na kranach, armaturze itd.